Terapia prin culori: Galbenul
Terapia prin culori: Galbenul
Galbenul este asociat cu chakra legata de intelect si judecata. Galbenul stimuleaza abilitatea mentala si concentratia si ajuta detasarea. Poate fi utilizata pentru a trata reumatismul si artrita, precum si afectiunile legate de acestea. Culoarea sa complementara este violetul.
Caracteristicile cheie ale culorii galben: activitate mentala, putere si abilitate intelectuala, trezire.
Din punct de vedere fizic, galbenul activeaza nervii motorii. Genereaza energie pentru muschi. Dezechilibrul necesarului de energie galbena in orice parte a corpului poate duce la dezechilibrul functionarii zonei respective sau paralizia completa, din cauza deficientei energiei senzoriale si/sau motorii.
Galbenul afecteaza sistemul digestiv, tractul gastrointestinal, activitatea glandei suprarenale si activitatea emisferei stangi a creierului.
Aceasta culoare este excelenta pentru nervi si creier. Este un stimulent al muschilor si un intaritor al nervilor. Razele galbene intaresc nervii si ajuta creierul. Are proprietati de stimulare, curatare si eliminare asupra ficatului, intestinelor si pielii. Galbenul purifica reteaua sanguina. El activeaza sistemul limfatic.
Din punct de vedere psihologic, galbenul este foarte bun pentru persoanele deznadajduite si cuprinse de melancolie. In antichitate, galbenul era culoarea care anima viata. Sugera bucurie, veselie, fericire.
Galbenul este culoarea intelectului, al perceptiei si nu a ratiunii. Umbrele galben aurii sunt sanatoase atat pentru carp cat si pentru minte. Pot fi folosite pentru a usura procesul de invatare.
Culoarea galben este culoarea care atrage privirea. Este una dintre primele culori pe care majoritatea persoanelor o observa. De asemenea, este culoarea care creaza sau indica anxietatea sau tensiunea mentala.
Afectiuni ce pot fi tratate cu culoarea galben
Galbenul este un amestec de raze rosii si verzi. Pe jumatate are puterea stimulatoare a rosului si pe jumatate puterea de reparare a verdelui. Prin urmare, ambele stimuleaza functiile si repara celulele lezate.
Lumina galbena directionata spre tractul intestinal pentru o perioada scurta de timp actioneaza ca digestiv.
Stimuleaza fluxul bilei si are actiuni vermifuge.
Galbenul poate fi folosit si in cazul depresiei. Ajuta la trezirea entuzismului. Dezvolta o mai mare incredere si mai mult optimism. Este eficienta in tratarea problemelor digestive. Este benefica pentru stomac, intestine, vezica si intregul sistem excretor. Poate fi o culoare foarte eficienta pentru durerile de cap. Ajuta la echilibrarea activitatii gastrointestinale.
Afectiuni ce pot fi tratate prin utilizarea galbenului:
- constipatia
- diabetul
- eczeme
- flatulente
- boli ale rinichilor
- indigestie
- afectiuni ale ficatului
- depresie sau epuizare mentala
- paralizie
- reumatism
- afectiuni ale splinei.
Galbenul nu trebuie folosit in caz ca suferiti de:
- inflamatii acute
- delir
- diaree
- febra
- nevralgie
- grad ridicat de adrenalina
- palpitatii ale inimii.
Cantitatile mari si expunerea indelungata la culoarea galben pot transforma o persoana in una superficiala si hiperactiva. Trebuie echilibrata cu culori din spectrul albastru.
Aplicarea cromoterapiei trebuie facuta de persoane bine informate in domeniu si trebuie respectate toate atentionarile disponibile.
http://www.medicina-naturista.ro/terapii-naturiste/cromoterapia/terapia-prin-culori-galbenul.html

Sursa
2010-10-18 02:20:43