Gov.md transformat in “blogul personal” al Premierului Filat

Nu pentru prima data atrag atentia asupra faptului ca pagina “Gov.md” este puternic personalizata de catre administratia premierului Filat.  Afisarea materialelor de promovare a PLDM si a liderului acestuia au devenit o activitate regulata pentru responsabilii de coordonarea “Gov.md”. Premierul nu vrea sa renunte la aceasta practica nici in perioada electorala. Aparitia sa in preajma legendarilor “Scorpions”  ilustreaza in detaliu aceasta tendinta. Depasind limitele acceptabilului, premierul a scos in vazul lumii relatia sa speciala cu renumita formatie rock, incercand sa-si atribuie toate meritele pentru concertarea lor in R. Moldova.

Filat ia autografe de la SCORPIONS

Posibil din curtoazie, din respect sau poate ca parte din contract, rockerii de la “Scorpions” au accepat intalnirea cu “fanul-politician”. Este ultima lor runda de concerte internationale, iar pentru Moldova – prima si ultima lor evolutie, de aceea, asemenea detalii conteaza mai putin pentru mega-starurile rockului. Cu toate acestea, de atragerea cantaretilor rock in politica locala poate fi invinuit in primul rand premierul, care fara rezerva i-a utilizat pentru a-si ridica prestigiul in fata melomanilor moldoveni, “pescuiti” de politicieni pentru potentialul lor electoral extrem de pretios la moment.

Transferul de imagine din partea la “Scorpions” a fost realizata de catre Filat din multiple considerente electorale. In primul rand, Filat apare prima data in campanie electorala in calitate de familist [1], incercand sa atenueze astfel speculatiile legate de viata sa de familie. Concentrat pe voturile gospodariilor conservative, Filat doreste sa ramana la fel de convingator ca si anterior pentru moldovenii adepti ai traditiilor familiale.

In al doilea rand, premierul a “luat autografe” de la “Scorpions” pentru a se impune in fata celorlalti candidati electorali in lupta pentru voturile tineretului protestatar si vesnic rebel. Acest pas este important pentru conturarea profilului de lider “tanar”, care absenteaza la alte partide, inclusiv la PL, unde Chirtoaca este preocupat de treburile Chisinaului in perspectiva viitoarele alegeri municipale. Mai mult, Filat a organizat intalnirea publicului cu “Scorpions” pentru a reimprospata amintirile evenimentelor din aprilie 2009. Acesta a reiterat rolul sau in pretinsa “demolare” a regimului autoritar, al carui impact se simte insa puternic si dupa un an de guvernare pro-europeana. [2] La fel, asociandu-se cu evenimentele istorice din Germania de acum 20 ani in urma, premierul Filat doreste sa-i ademeneasca pe protestatarii din aprilie 2009, dezamagiti de prestatia nesatisfacatoare a autoritatilor in investigarea faradelegilor comise de organele de politie.

Un al treilea obiectiv atins de Filat in urma intalnirii cu “Scorpions” este abordarea unui segment numeros de alegatori mai indiferent decat celelalte (in varsta de 30-40 ani), care se regaseste in piesele interpretate de aceasta formatie rock, deoarece in anii 80-90 au trait puternice sentimente legate de transformarile politice grave ce aveau loc in acel moment pe spatiul sovietic, iar apoi si pe cel national (Perestoika, destramarea URSS, formarea statului independent, miscarea renasterii nationale etc.).

Pe langa folosirea neconventionala a “starurilor internationale”, candidatul electoral PLDM mai primeste o bila neagra pentru transformarea paginii oficiale a executivului intr-un “blog personal” al premierului Filat.

Odata cu avantarea partidelor in campania electorala se intensifica considerabil concurenta pentru parghiile de influenta asupra opiniei publice. Sub presiunea electorala, atentia cade asupra resurselor administrative mai accesibile, pe care PLDM sau PL le au la dispozite, datorita functiilor de conducere ocupate.

Referinte:

1. Prim-ministrul Vlad FILAT, însoţit de membrii familiei sale, a avut aseară o întrevedere cu membrii formaţiei „Scorpions”, care au susţinut un concert la Chişinău, http://www.gov.md/libview.php?l=ro&idc=436&id=3102

2. V. Filat: „Vîntul schimbării a fost în Germania acum 20 de ani, în Republica Moldova schimbarea a venit anul trecut. Mi-am dorit mult să fiţi aici anul trecut, pentru ca energia dvs. să fie alături de noi în acel proces de demolare a unui regim autoritar. Nu am reuşit anul trecut, dar sînt fericit că sînteţi prezenţi astăzi la Chişinău”, http://www.gov.md/libview.php?l=ro&idc=436&id=3102


Filed under: moldova, Vlad FILAT

Sursa
2010-10-15 23:45:52Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
09:35:01”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist —» Sunt MAMĂ!
09:20:02De ce copiii mei au hainele murdare? —» Sunt MAMĂ!
17:02:42DE LA POEȚI ANTICI PÂNĂ SPRE AI NOȘTRI... —» Leo Butnaru
12:01:45De ce reușesc să fac atât de multe lucruri timp de o zi —» Sunt MAMĂ!
11:50:40Disciplinile umanistice și posibilitățile de inserție profesională —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:27:43Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Franța —» Elena Robu
08:00:39Cum a ajuns profesia de cercetător una din cele mai instabile în RM —» Gheorghe Cuciureanu
05:48:09Serviciul „Eco responsabil”, ediția a II-a —» BiblioCity
02:31:03©️ Tu poți —» Licurici de suflet
09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
08:19:54Moldova a găsit soluția pentru eroarea 404. În vin! —» Fine Wine
13:09:41Guvernul vrea să închidă robinetul în capitală și lansează site-ul apă.md —» Nicolae Federiuc
10:00:17Poezie „Oameni ai credinței” —» Moldova Creștină
06:31:21REZILIENȚA SOCIALĂ A CONTINENTULUI MOLDAV —» Daniel Lachi
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
06:25:22PUTINIȘTII TREBUIE EXTIRPAȚI! —» Daniel Lachi
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu