TorrentsMD – furca în care a nimerit Filat din prostia slugilor sale

torrentsmd.com

Astăzi am aflat că cel mai mare site de schimb de fișiere din Moldova, TorrentsMD, este suspendat. A fost ca un tunet în zi cu cer senin, inevitabil toate au un sfârșit, dar nu mă așteptam, nu pot spune că pierdeam ore întregi pe acest site, dar totuși am cunoscut acolo câțiva oameni , de multe ori am găsit acolo lucruri de care aveam nevoie.
Să fiu sincer închiderea TorrentsMD a provocat în mine o revoltă care prea mult seamănă cu cea din 5 aprilie 2009ю când am auzit că iarăși au învins comuniștii, fapt care m-a pus în gardă , am zis că e prea suspect gestul și problema trebuie privita din diferite unghiuri. Prea mulți s-au specializat acum sa joace la strunele emoționale ale oamenilor, pentru a-ți putea permite să te dedai emoțiilor.

După părerea mea sunt posibile două variante ale scandalului TorrentsMD:
1. Este dovada cea mai concludentă că actuala guvernare face din Statul Republica Moldova – un jandarm al companiilor străine, în detrimental națiunii noastre.
2. Cel mai probabil este o mișcare pusă la cale de consilierii lui Filat , nu-i decât un balon de săpun electoral menit să îl crească în sondaje pe “tovarășul verde”, în cazul dat – TorrentsMD o sa revină în scurt timp.

Să examinăm aceste două variante “În profunzime”, cum zice Lorena Bogza:
1. Prima variantă, când un organ al statului, procuratura, în plină campanie electorală, transmite un mesaj stăpânilor săi din occident :
-Noi îi vom sili pe cetățenii RM să dea bani pe produsele corporațiilor voastre!
-Noi o să avem grijă ca conturile corporațiilor să fie bătute cu banii cetățenilor și Instituțiilor de Stat a RM, în schimbul unor produse sinecostul cărora este de sute, mii şi zeci de mii de ori mai mic decât sunt vândute, din cauza monopolismului.
Dacă au făcut această mișcare fără a calcula consecințele electorale – e posibil să fie una fatală. Dacă până în ziua alegerilor TorrentsMD nu va funcționa – AIE va avea surpriza ca zeci de mii de persoane cu vârsta între 18 și 35 ani sau nu vor ieși să voteze alăturându-se masei de persoane care sistematic boicotează alegerile sau chiar vor vota contra liberalilor.
“Drepturile de autor” sunt o invenție a regimului occidental prin intermediul cărora sunt jefuiți “aborigenii” lumii a treia. Aceste “drepturi de autor” nu sunt nici pe placul “ghiftuiților occidentali” nu mai zic de alegătorii noștri.
Pentru utilizatorii de internet din RM – și chiar pentru mulți de peste hotarele țării – TorrentsMD este mai mult decât un simplu tracker, TorrentsMD este o comunitate !!!

Toate acestea mă fac să cred că Guvernul nu putea să permită o asemenea “greșeală” în plină campanie electorală, de aceea, are mai multe drepturi la viață varianta a doua:
2. Văzând pasivitatea electorală a tinerilor în cazul referendumului, dându-și seama că tinerii sunt extrem de nemulțumiți de rezultatele guvernării AIE, “materia cenușie” a guvernării a elaborat un nou plan de a manipula tinerii , iarăși pe internet, cum s-a făcut în aprilie, când izbucnirile de furie a tinerilor “prelucrați” s-au finisat cu căderea comuniștilor (dar cauzele începutului acestei “revoluții” – falsificarea alegerilor – s-a dovedit a fi o minciună).
Consilieri ca Tudor Darie (nu cred să nu fie și mâna lui aici) au “uneltit un plănuleţ”: procuratura atacă TorrentsMD – cel mai mare site de schimb de fișiere din Moldova, electoratul este încins la maxim, nemulțumit de acestă fărădelege, după o tactică bine pusă la punct, prin intermediul rețelelor sociale și mass-media “independentă” știrea e difuzată și se toarnă gaz pe foc, bloggerii de la sine iau atitudine și când totul e pregătit intervine “EROUL SALVATOR”, după cum s-a și întâmplat deja, Filat “a solicitat Procuraturii Generale să investigheze în regim de urgență cazul blocării site-ului torrentsmd.com”. După câteva zile de sistare a activității TorrentsMD revine și utilizatorii de internet cu vârsta între 18 și 35 ani ovaționează și aclama „salvatorul” și „apărătorul poporului„, iar pentru a preveni alte astfel de abuzuri și chiar în semn de mulțumire – în ziua alegerilor cu toții fuguța la urne.

Dar se pare că „slugile poporului” subapreciază nivelul intelectual al maselor, dacă cred că folosind un așa scenariu ieftin o să obțină ceva, au toate șansele să se confrunte cu un rezultat invers decât cel scontat. Care dintre aceste scenarii se desfășoară o să înțelegem în următoarele zile, care din ele nu ar fi în acțiune – Filat a nimerit într-o situație care în șah se numește “furca“(cum nu ai mișca – pierzi o figură).
În aceasta situație, cu adevărat prostească, Filat a nimerit doar datorită slugoilor săi și lipsei de onestitate, în primul caz ei nu au calculat consecințele , în cel de al doilea au subapreciat nivelul intelectual al oamenilor pe care au menirea să îi apere și slujească, nu să îi manipuleze și vândă!!!

Sursa: Blogul lui Ion Tcaci


Sursa
2010-10-14 01:06:11Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:15:29YES-EU. CEVA ESENȚIAL... —» Leo Butnaru
10:30:40DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
18:26:54DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină