Morcovul roşu din fundul AIE

Am zâmbit ironic când am citit comentariile de pe blog şi de pe unimedia la articolul în care avertizam referitor la revenirea în forţă a comuniştilor. Se pare că unii nu au suficientă minte rece ca să-şi dea seama în ce situaţie disperată se află Alianţa şi, respectiv, Moldova. Oare domnul Filat, Urechean, Ghimpu, Lupu nu simt morcovul care li se înfige în fund? Iertaţi-mi expresia. Înclin să cred că pe domnul Filat îl aşteaptă chiar un bostan! Păzea domnilor! Păzea! Fiţi cu mare băgare de seamă!

 

Înainte de a se apucă “să frece poporul la icre”, comuniştii se vor răzbuna cu abnegaţia călăului din evul mediu pe politicienii aflaţi astăzi la putere. Ciao afaceri. La revedere declaraţii libere la televiziuni. Good bye somn liniştit. Cine îşi mai aduce aminte de vinerile negre? Nimeni? Erau acele zile în care dulăii de la procuratura, însetaţi de glorie şi promovare, înşfăcau politicieni, oameni de afaceri şi îi băgau la răcorică. O tactică brutală, dar eficace. Până luni dimineaţa ziarele nu apăreau, televiziunile erau în hibernare, funcţionarii instituţiilor europene erau pe la casele de vacanţă, iar “inculpatul” era în deplina lor discreţie. Nu conta că era eliberat dupa aceea. Cine iese întreg la creier şi demnitate după 3 zile de mititica în izolatorul din Chişinău? Domnul Filat, Ghimpu, Lupu, Urechean vă doriţi o astfel de experienţă? Cum? Chiar nimeni nu-şi doreşte?

 

Atunci puneţi mâna şi faceţi o campanie sănătoasă, mergeţi de vă vedeţi cu oamenii. Nu mai tăiaţi frunze la câini prin Chişinău. Puneţi-vă pe treabă cât e lucrul cu cinste. Degeaba vă amăgiţi că o să vă ierte. Voronin este precum Lăpuşneanu: “dacă mă voi scula, pre mulţi am să popesc şi eu”! Singura deosebire, Voronin este cât se poate de vivace. Nimeni nu o să vă invite pe la procuratură de ochii presei. O să fiţi duşi acolo cu forţa şi scoşi cu cătuşe la mâini sub ochii înfricoşaţi ai prostimii.

 

Cineva a comentat că visez drobul de sare când spun că revin comuniştii. Gigele, acest “drob de sare roşu” a căzut deja o dată în capul moldovenilor. Oare de acolo li se trage tâmpenia? Oricum, rezultatele dezastruoase le ştim. MOLDOVA ESTE ASTĂZI CEA MAI SĂRACĂ ŢARĂ DIN EUROPA. VINA ESTE EXCLUSIV A COMUNIŞTILOR!

 

PS: Apropo, spuneam la început că domnul Filat să se aştepte la un bostan băgat… ştiţi voi unde. Nu ştiu de ce, dar clica lui Voronin a pus cele mai mari tunuri pe acesta. Pe Ghimpu îl ironizează, pe Lupu îl blamează, pe Urechean îl neglijează, însă Filat… Filat este urât de moarte. Totuşi, nu vă amăgiţi, nu există nicio diferenţă. Sunteţi toţi în acelaşi ceaun. Veţi fierbe la fel!


Sursa
2010-10-12 20:53:36Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
14:35:20Caleidoscop cultural. Februarie, 2023 —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:55:12ALEXANDRU COSMESCU - MENTOR AL TINERILOR SCRIITORI BASARABENI —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
09:35:01”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist —» Sunt MAMĂ!
09:20:02De ce copiii mei au hainele murdare? —» Sunt MAMĂ!
17:02:42DE LA POEȚI ANTICI PÂNĂ SPRE AI NOȘTRI... —» Leo Butnaru
12:01:45De ce reușesc să fac atât de multe lucruri timp de o zi —» Sunt MAMĂ!
11:50:40Disciplinile umanistice și posibilitățile de inserție profesională —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:27:43Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Franța —» Elena Robu
08:00:39Cum a ajuns profesia de cercetător una din cele mai instabile în RM —» Gheorghe Cuciureanu
05:48:09Serviciul „Eco responsabil”, ediția a II-a —» BiblioCity
02:31:03©️ Tu poți —» Licurici de suflet
09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
08:19:54Moldova a găsit soluția pentru eroarea 404. În vin! —» Fine Wine
13:09:41Guvernul vrea să închidă robinetul în capitală și lansează site-ul apă.md —» Nicolae Federiuc
10:00:17Poezie „Oameni ai credinței” —» Moldova Creștină
06:31:21REZILIENȚA SOCIALĂ A CONTINENTULUI MOLDAV —» Daniel Lachi
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
06:25:22PUTINIȘTII TREBUIE EXTIRPAȚI! —» Daniel Lachi