Sesiune de pregătire pentru profesorii de Religie la sanatoriul “Bucuria” din Vadul-lui-Vodă

În perioada 28 octombrie – 6 noiembrie, Asociaţia Obştească “Învăţătură din Cuvânt” organizează o sesiune de pregătire intensivă a profesorilor de Religie care predau sau doresc să predea după curricula bisericilor evanghelice. Aceste cursuri se vor desfăşura la sanatoriul “Bucuria” din Vadul-lui-Vodă unde profesorii participanţi vor putea face şi un curs de tratament, la solicitare. La sesiune specialiştii din Asociaţie vor preda două cursuri de studiu biblic inductiv care sunt recomandate la curricula bisericilor evanghelice. Participanţii vor studia la alegere unul din următoarele cursuri.

Epistola lui Iacov

Manualul de Studiu Biblic Inductiv Epistola lui Iacov face parte din cele 27 cărţi canonice ale Noului Testament şi abordează subiecte care ţin de aspectele practice ale credinţei creştine şi anume: Cum să te rogi? Cum să fii un bun creştin în sărăcie şi bogăţie? Care este rolul Cuvântului lui Dumnezeu în viaţa creştinului? Cum să reuşeşti în împlinirea Sfintelor Scripturi? Cum să eviţi părtinirea? Cum se raportează faptele la credinţa şi mântuirea noastră? Cum să-ţi înfrânezi limba? Cum să capeţi înţelepciunea divină de sus? Cum să-ţi faci planuri de viitor? Cum să eviţi certurile şi prietenia cu lumea? Cum să te pocăieşti cu adevărat? Cum să te porţi când eşti nedreptăţit? Cum să ai îndelungă răbdare? Cum să te rogi şi să procedezi când eşti bolnav? Toate aceste subiecte şi altele sunt abordate în Epistola lui Iacov şi profesorii le vor studia în contextul întregii Biblii pentru o înţelegere profundă.

Sexualitatea din perspectiva Bibliei

Manualul Aşa se numeşte al doilea manual pe care vor avea posibilitatea să-l studieze profesorii la sesiune. Este un studiu inductiv în care se studiază învăţătura întregii Biblii cu privire la sexualitate. În contextul vremurilor pe care le trăim, găsim deosebit de importantă predarea acestui curs la orele de Religie în clasele mari şi astfel elevii să primească o educaţie sexuală bazată pe adevărul Cuvântului lui Dumnezeu. În acest curs sunt abordate următoarele subiecte: De ce a creat Dumnezeu sexul? De ce este importantă păstrarea virginităţii până la căsătorie? Care sunt consecinţele relaţiilor sexuale în afara căsătoriei? De ce sexul provoacă adeseori sentimente de ruşine şi vinovăţie? Ce să faci când gândurile te îndreaptă spre sex? Poate sexul să fie cu adevărat minunat?

Cine poate participa la sesiune?

Sunt invitaţi la acest seminar profesorii care predau Religia în şcoli,  directori de şcoli, şefi de studii şi formatorii pentru disciplina Religia după curricula evanghelică.

Cât costă?

Cea mai mare parte din preţ va fi acoperită de Asociaţie, iar de la fiecare profesor este solicitată suma de 400 lei. 

Persoanele de contact

Pentru înscriere sau întrebări suplimentare contactaţi la email sau la următoarele numere de telefon: 068128061, 068747766, 079001331.

Share


Sursa
2010-10-10 10:53:59Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:15:29YES-EU. CEVA ESENȚIAL... —» Leo Butnaru
10:30:40DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
18:26:54DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină