ceva … cu avocado
Am descoperit avocado in Romania, de cativa ani. Evident, la bunica in curte asa ceva nu crestea … Si cum in jurul lui 30 am inceput sa citesc despre proprietatile fructelor, legumelor etc etc … uite cum descopar avocado - fructul minune, antiinflamator, antioxidant, care protejeaza ficatul si scade nivelul glicemiei si a colesterolului. Este bogat in potasiu, acid folic si vitamina B6. Deci e clar, un fruct exotic cu multe calitati, care nu trebuie sa lipseasca din meniul saptamanal al unei doamne care isi respecta organismul :).
Desi este fruct, se foloseste in diverse feluri de mancare. Eu personal il folosesc in loc de unt la piure’ul de cartofi, in salatele cu peste sau fructe de mare (unde se foloseste si lamaie. lamaia impiedica innegrirea fructului). Ieri am ajuns acasa tarziu si desi m-am luptat cu bunul simt si cu promisiunile de a nu mai manca seara, a trebuit sa ma rasfat totusi cu ceva. Aveam paine prajita de dimineata, mozzarela, legume si avocado. Am facut pasta de avocado, dintr-un avocado. Pur si simplu l-am pisat cu furculita, am pus sare, am stors lamaie, un pic de usturoi pisat si l-am intins pe painea prajita. Se pot pune si rosii tocate, patrunjel tocat sau ceapa verde. Eu aveam legume separat, cu mozzarela. Este dementiala pasta de avocado. Usoara, pufoasa, aromata. Si nu cred ca pur si simplu mi-era foarte foame .

Sursa
2010-10-07 10:14:00