Impresii de la meciul de fotbal american

Împreună cu soția am fost invitați sîmbătă să mergem la un meci de fotbal american. Am primit o deosebită plăcere să vizionăm meciul și în același timp am fost impresionat de câteva lucruri pe care aș vrea să le împărtășesc în acest articol.

Fotbalul american este foarte popular în Statele Unite și îndrăgit de fiecare cetățean al acestei țări pentru frumusețea și strategia jocului aplicată pe teren. 

Ceremonia de deschidere s-a început cu o performanță incredinbilă a echipei de dansatori și muzicieni care se mișcau foarte frumos pe teren. Ceremonia a

Fotbalul american este un joc de echipă unde lucru în echipă contează foarte mult. Fiecare jucător este foarte important și în același timp fiecare jucător trebuie să își cunoască foarte bine poziția pe teren și responsabilitățile sale. De un singur jucător depinde câștigul întregii echipe. Asistând la joaca dintre două echipe puternice Marshall și Golden Eagle din Sothern Mississippi am fost martor cum din cauza nepoziționării sportivilor corect pe teren echipa Golden Eagle a câștigat cu scorul 41 la 16. 

Cunoaștem cu toții că sunt sportivi puternici și mai puțini puternici. Aici este înețelepciunea antrenorului de a repartiza sportivii puternici și de a face o combinație dintre cei puternici și slabi așa încât să mențină ritmul pe tot parcursul jocului. Uneori echipele scot sportivii cei mai puternici la începutul jocului iar spre sfîrșit când aceștia sunt epuizați pot pierde jocul. De aceea este foarte important ca fiecare antrenorul să repartizeze sportivii înțelept pe tot parcursul jocului. 

Lucru cu adevărat care m-a impresionat a fost limbajul de comunicare folosit intre antrenor și jucători. Jocul în mare parte este dictat de antrenor și jucătorii trebuie să acționeze întocmai după instrucțiuile primite de la antrenori. Antrenorii for folosi jesturi specifice pentru fiecare tactică.  

După primele două reprize jucătorii au luat o pauză de câteva minute după care s-au întors în teren. Toții copii și doritorii au avut posibilitatea să salute sportivii și să îi felicite cu o joacă atât de frumoasă. 

Încă o dată am observat că sportul cere o dedicare din partea noastră pentru a ajunge la performanță dar și mai mult Dumnezeu așteaptă dedicarea noastră în lupta care o ducem pentru înaintarea Evangheliei. 

  Sufere împreună cu mine, ca un bun ostaş al lui Hristos. Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l -a scris la oaste. Şi cine luptă la jocuri, nu este încununat, dacă nu s'a luptat după rînduieli. (2 Timotei 2:3-5)

Related Posts:

Sursa
2010-10-07 00:11:08Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:31:54CFR la 150 de ani se laudă cu vechituri —» Curaj.TV | Media alternativă
10:27:43Proiectul Instituţional ,,Memori@ Locală” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
18:42:38Protest la București pentru drepturile animalelor #exclusiv —» Curaj.TV | Media alternativă
08:25:53Andrei și Ilinca – Plouă (cover Holy Molly x Tata Vlad) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
11:49:57Primarul Ciucu a venit la protestul din Prelungirea Ghencea —» Curaj.TV | Media alternativă
10:42:32Am pledat împotriva intimidării aleșilor locali —» Curaj.TV | Media alternativă
10:28:09Vrem lărgirea și civilizarea prelungirii —» Curaj.TV | Media alternativă
19:24:05Cică a vorbit cu mai mulți membri de Guvern la Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
18:40:52Poveste origami de la o copilă refugiată (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
17:59:37Popă cu copii în portbagaj la Voluntarii Bucureștilor —» Curaj.TV | Media alternativă
06:02:55Radu Pila: Sincer și necenzurat, despre ”sindromul BMW”, chip tuning și... —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
19:40:06Parcare de biciclete aglomerată la metrou —» Curaj.TV | Media alternativă
09:00:00Opera Crypto Browser Announces Plans to Integrate Elrond  —» Luchian Alexandru
08:54:49Plâng de fericire. 215 Eroi ai Ucrainei, printre care și comandanții Azovului au fost eliberați! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:30:11Rușii vor să transforme „tribunalul” de la Mariupol într-un proces exemplar de condamnare a nazzismului —» nimic nu e asa cum pare a fi...
14:57:59Purcari promovează steak-urile produse de companiile lui dmitri medvedev —» un alt blog
12:22:52SCURTĂ RELATARE DE PE FRONT. Nu cel ucrainean, cel politic, moldovenesc —» Nicolae Federiuc
10:21:36S-a aruncat în aer împreună cu ocupanții care l-au descoperit. Ce se întâmplă, de fapt, în cadrul contraofensivei armatei ucrainene? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
09:47:38Putin a anunțat mobilizarea parțială. Reacția unei mame: „...чтоб ты сдох, козлина!” —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:37:10Escaladarea nebuniei —» blog cultural
05:41:58Ce poreclă are informatorul Litvinenco în dosarele SIS-ului? —» un alt blog
18:37:45Câteva propuneri privind cercetarea științifică în Republica Moldova —» Gheorghe Cuciureanu
17:18:31Eulogy: Andrei Bivol —» Erik and Elena Brewer's Weblog
09:59:00Create the first in-browser game for Opera GX Mobile and save millions of gamers from the nightmare of no mobile data or WiFi —» Luchian Alexandru
05:15:12Azi trebuiau să protesteze agricultorii, dar Slusari i-a vândut… —» un alt blog