Prezența armatei rusești în RM nu-l deranjează pe Marian Lupu

Prezența armatei rusești în RM nu-l deranjează pe Marian Lupu
Președintele Partidului Democrat, Marina Lupu, consideră că prezența pe teritoriul Republicii Moldova a Armatei a 14-a nu este un impediment pentru dezvoltarea economică a țării. În cadrul unui interviu pentru Ziarul de Iași, liderul PD a lăsat să se înțeleagă că asemenea abordări, „de a arăta cu degetul la cineva”, au priză la electorat, însă nu sunt adevărate.
„Sunt în jur de 2 mii de soldați; sub o mie dintre ei fac parte din componența așa-numitor forțe pacificatoare; alți opt sau nouă sute sunt dintre cei care reprezintă serviciile de pază și securitate la depozitul de armament din Colbasna. Cred că este o abordare foarte simplificată: că toate problemele noastre, toată sărăcia de la noi, toate ar avea la origine un singur motiv - prezența acestor soldați”, susține Lupu.
Liderul PD a specificat că anume „calitatea guvernării” determină sărăcia din Republica Moldova. „Pe care motiv să arăți cu degetul la cineva și să spui că uite, ăsta este vinovat?! Poate ai priză la o parte din electorat, mă rog, dar asta nu reflectă adevărul. Cred că noi înșine trebuie să dăm dovadă de performanță, să știm să formăm un stat de drept, un climat de investiții, să formăm locuri de muncă și abia atunci o să ne dezvoltăm. Altfel, e o abordare periculoasă. Chiar dacă mâine s-ar duce acești două mii de ostași, a treia zi lucrurile se vor schimba cardinal și economia va începe să înflorească?”, s-a întrebat Marian Lupu.
În același timp, liderul democrat susține că din discuțiile cu militarii ruși a înțeles că militarii ruși nu sunt un element important în sistemul de securitate al Rusiei. „Și asta fiindcă tehnologiile existente, bazele militare NATO în România, reduc la zero importanța militară a prezenței acestor trupe pe teritoriul Republicii Moldova. Adica acest subiect este mai mult de natură politică, tactică”, a adăugat Lupu.
Anterior, și președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a menționat că nu dorește retragerea armatei a 14-a de pe teritoriul Republicii Moldova și că discutarea unor astfel de subiecte nu sunt decât o pierdere de timp.

Sursa
2010-10-04 14:44:15Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:58:23Picturi în stil retro – adaptate în stil modern —» BPR Ungheni's Blog
07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:15:29YES-EU. CEVA ESENȚIAL... —» Leo Butnaru
10:30:40DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
18:26:54DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal