16898 cazuri COVID-19 în Moldova
6755 – cazuri active
9594 – cazuri vindecate
549 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 2 iulie 2020 ora 07:33


Iata ce arata pt PNL sondajul comandat de IRI


Acest sondaj se efectueaza cam o data la trei luni. In luna mai in acelasi sondaj, comandat tot de IRI, acesta a procedat ca si alti “sondajisti” de pe la noi in legatura cu PNL si presedintele – nu m-au inclus in lista nominala. Ne-am exprimat regretul si, iata, acum este rezultatul dupa includere. VP

Si un articol preluat din “Timpul”- Constantin Tanase:  Opriti daramarea Aliantei!

Recunosc cu toata sinceritatea: anul acesta, de cand ai nostri sunt la putere, a fost unul dintre cei mai grei pentru meseria mea de jurnalist. In timpul celor opt ani de regim comunist lucrurile erau simple, culorile clare si distincte, fara nuante. Venirea la putere a Aliantei pentru Integrarea Europeana a schimbat radical starea de lucruri. Ca jurnalist, am fost pus in dificila situatie de a alege intre rostirea adevarului despre noua guvernare si a nu dauna noii guvernari, spre satisfactia oponentilor ei politici, comunistii. Sunt sigur, cititorii au simtit acest lucru. Nu, problema nu a fost cea a dedublarii, ci a responsabilitatii pentru cuvantul scris.

Recunosc tot atat de sincer ca anul acesta, de cand ai nostri sunt la guvernare, am scris foarte mult pentru… „sertar”. Al nu stiu catelea simt ma determina, in ultimul moment, sa retrag materialul si sa-l inlocuiesc cu altul, pe alta tema, conducandu-ma in activitatea mea de jurnalist de principiul: mai bine sa regret ca nu am publicat un material, decat sa regret ca l-am publicat. Astfel, din ceea ce am adunat „la sertar” in acest an ar iesi un volum bunicel de publicistica.

Si astazi, pentru acest spatiu, fusese pregatit un alt material, pe care in ultimul moment l-am retras. Materialul prezenta o analiza necrutatoare a recentului scandal care i-a avut drept protagonisti pe cei patru lideri ai Aliantei. Inainte de a prezenta redactiei materialul, am avut o discutie frateasca, la o cafea, cu primarul general Dorin Chirtoaca, iar apoi, la telefon, o discutie la fel de calma cu premierul Vlad Filat. Cu doua zile mai inainte, la un ceai verde, am discutat foarte constructiv cu presedintele interimar Mihai Ghimpu. Cu toti trei am avut, cum se spune astazi, o discutie pe fond. Opinia mea este ca ceea ce se intampla in ultimul timp in Alianta nu mai este treaba personala a liderilor ei, ci a intregii societati – poate par patetic, dar convingerea mea este ca soarta de maine a R. Moldova e in mainile celor patru lideri – Ghimpu, Filat, Lupu si Urecheanu. (Mai multi m-au sfatuit sa-l scot din aceasta lista pe Urecheanu, eu totusi il las, pe propria raspundere). Dupa discutia pe care am avut-o cu dl Filat, am decis sa completez sertarul cu inca un articol…

L-am ascultat miercuri la „Vocea Basarabiei” pe D. Diacov si va spun sincer ca – spre deziluzia unor „patrioti totali”, care vad lucrurile numai in alb-negru – l-am admirat pentru intelepciunea cu care a abordat ultimele evolutii din Alianta. Domnia sa este convins ca Alianta exista, ca trebuie sa existe, ca liderii ei trebuie sa se calmeze, sa se ierte reciproc si sa se aseze la masa tratativelor. Acelasi punct de vedere l-a exprimat si premierul Filat: haideti mai intai sa ne calmam si apoi vom discuta.

Si eu sunt ferm convins ca alta alternativa decat Alianta nu exista. Nu e numai convingerea mea, ci si a sutelor de mii de alegatori. Mi-am retras materialul in speranta ca mai exista o sansa ca situatia in Alianta sa se normalizeze si nu e timpul de a declara razboi sfant liderilor ei. Razboiul oricand poate fi inceput, el se incepe usor, dar se incheie greu. Iata de ce am ingropat securea razboiului si, in numele miilor de cititori ai TIMPULUI, ma adresez catre toti liderii Aliantei sa se opreasca, sa se „raceasca”, sa realizeze marea responsabilitate istorica ce apasa pe umerii lor. Daca exista vointa si simtul raspunderii politice, patru barbati oricand pot ajunge la o intelegere in numele interesului national. Societatea vrea sa-i vada pe cei patru impreuna, nu cotonogindu-se reciproc, ci lansand un singur mesaj politic mobilizator: Patria e in pericol, revansa comunista inseamna moartea R. Moldova.

Daca liderii Aliantei sunt constienti de aceasta nefasta perspectiva si vor proceda in consecinta, presa va fi cu ei, iar eu personal nu as regreta ca am mai pus „la sertar” inca un articol scris cu multa sinceritate si necaz.

Eu mi-am spus cuvantul.

Share


Sursa
2010-10-01 21:33:21Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

22:01:43Da 5 Bloods —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
19:48:22Gațcaniada Socialistului Rătăcit —» un alt blog
12:14:41CA O MASCĂ ANTIVIRUS – CAISUL ÎNFLORIT... —» Leo Butnaru
11:46:28ADIO, BIBLIOTECI, ADIO, BIBLIOTECARE! —» Leo Butnaru
10:42:42Disciplina spirituală —» Curbet Alexandru
08:56:58Porsche Cayenne 42d, chiptuning! Доверить или верить? —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
08:53:03Agresați verbal și fizic pentru activități online —» Curaj.TV | Media alternativă
04:42:56(VIDEO) Între adevăr și minciună: Teorii ale conspirației privind coronavirusul în R. Moldova —» Elena Robu
04:21:21Micile bucurii ale lunii iunie —» Sunt MAMĂ!
02:13:30Turul divorțatei prin naivitate —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
02:11:01Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex de Meg Hickling —» A little web world
20:03:57Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex de Meg Hickling —» A little web world
17:12:32De ce mi-am dat demisia de la Acces Direct —» Curaj.TV | Media alternativă
16:22:21Acum un sfert de veac veneam prima dată la Bucureşti —» Curaj.TV | Media alternativă
10:55:41Обсуждения опыта онлайн-работы российских библиотек в ZOOM —» BiblioCity
09:33:54Cum arată un antrenament de pregătire pentru un concurs de tenis? —» Cojocari Vitalie
09:00:36Banii mari și puterea politică —» blog cultural
08:31:35CA O MASCĂ ANTIVIRUS – CAISUL ÎNFLORIT... —» Leo Butnaru
08:24:11Interviu cu Elena Melnic, 4angelsmommy: „Eu și soțul am găsit mijocul de aur în educarea și creșterea copiilor, cu care suntem în armonie ambii” —» Sunt MAMĂ!
07:49:04Dimineți alpine* —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:48:01Portret înrămat* —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:23:15Dilinca vlog: Relațiile la 14 ani —» Curaj.TV | Media alternativă
06:13:09©️ Ziduri de tăcere —» Licurici de suflet
06:00:51Un amoral cu aere de general se vrea șef la Spitalul Nr1 :( —» un alt blog
20:14:48Angajați ai primăriei, prinși în fapt și dați pe mâna poliției —» Curaj.TV | Media alternativă