Piedici în calea rugăciunii

1. Înainte de a discuta despre piedici în calea rugăciunii aș vrea să remarcați că motivul pentru care Dumnezeu nu răspunde, de cele mai multe ori, este pentru că nu ne rugăm.

Voi poftiți și nu aveți, ucideți, pizmuiți și nu izbutiți să căpătați; vă certați și vă luptați; și nu aveți pentru că nu cereți

Orele de rugăciune au fost micșorate la jumătăți de oră sau chiar anulate. Diavolul ne-a arătat câțiva fanatici care s-au rugat și au făcut apoi prostii și astfel ne-a înfricoșat ca să nu ne mai rugăm cum trebuie.

Mulții dintre noi nu ar mai trebui să întrebăm: “De ce nu lucrează Dumnezeu?” pentru că este destul de evident. Nimeni nu cere ca Dumnezeu să lucreze.

Biserica care nu se roagă se dezbină, se ceartă, e plină de păcat, de bârfă, de judecată, de nemulțumire și duh de judecată. Nici o lucrare a Duhului nu a izbucnit din duhul de ceartă.

2. O primă piedică în calea rugăciunii sunt motivele greșite. De obicei rugăciunile noastre care sunt după voia lui Dumnezeu sunt făcute din motive egoiste iar Dumnezeu nu ne ascultă și noi intrăm în confuzie.

sau cereți și nu căpătați, pentru că cereți rău, cu gând să risipiți în plăcerile voastre

Biblia spune că cele mai simple îndatoriri biblice trebuie făcute pentru slava lui Dumnezeu – atunci cu siguranță este adevărat în privința rugăciunii. Dumnezeu să primească slavă prin faptul că El răspunde la rugăciune.

Domnul Isus care era Dumnezeu întrupat se roagă și ne învață să ne rugăm pentru ca Dumnezeu să fie proslăvit. Aceasta este motivația corectă.

și orice veți cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul [Ioan 14:13]

sfințească-se Numele Tău, vie împărăția Ta, facă-se voia Ta [Matei 6:9-10]

Tată a sosit ceasul. Proslăvește pe Fiul Tău ca și Fiul Tău să te proslăvescă pe Tine [Ioan 17:1]

Te poți ruga pentru convertirea soțului, pentru trezire spirituală sau pentru umplerea cu Duhul Sfânt pentru că nu poți suporta să știi că oamenii vor merge în iad. Acesta este egoism rafinat dar este egoism.

3. O altă piedică în calea rugăciunii este păcatul. Oamenii au spus deseori că Dumnezeu nu există, au dat naștere la teologii monstruoase care spun că El se schimbă și altele ca acestea pentru că Dumnezeu nu a răspuns la rugăciune însă problema nu a fost El.

Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiurile voastre pun un zid de despărțire între voi și Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund fața Lui și-L împiedică să vă asculte! [Isaia 59:1-2]

Nu propun o introspecție morbidă ci rugăciunea către Duhul Sfânt care poate descoperi păcatele ce îl împiedică pe Dumnezeu să ne asculte rugăciunile. Rugăciunile pot fi după voia Lui, pot fi stăruitoare dar pot fi blocate de păcat.

4. Idolii din inimă sunt un alt motiv pentru care Dumnezeu nu ne ascultă rugăciunile. Copiii, soțul sau soția, îmbrăcămintea, angajamentele sociale pot fi idolii noștri.

Fiul omului, oamenii aceștia își poartă idolii în inimă, și își pironesc privirile spre ceea ce i-a făcut să cadă în nelegiuire! Să mă las Eu să fiu întrebat de ei? [Ezechiel 14:1-3]

5. Un duh neiertător Îl poate împiedica pe Dumnezeu să ne asculte. Am întâlnit persoane care își profesau credința de mulți ani de zile dar care continuau să țină sub neiertare o altă persoană.

Și, când stați în picioaer de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva, pentru ca și Tatăl vostru care este în ceruri, să ierte greșelile voastre [Marcu 11:25]

Poate fi cineva care ți-a greșit sau îți închipui tu că ți-a greșit.Vreți ca rugăciunile pentru soții sau copiii voștri să fie neascultate și ei să meargă în iad datorită răutății și urii voastre față de altă persoană?

Nu va exista putere, pasiune, povară, intensitate, stăruință în rugăciune și ele vor fi uscate atâta timp cât există neiertare și amărăciune în inimă.

6. O inimă nemiloasă și zgârcită este o altă piedică în calea rugăciunii. Dumnezeu va asculta rugăciunile în funcție de cum auzim și ascultăm noi rugămințile celor ce au nevoie de ajutorul nostru.

CIne își astupă urechea la strigătul săracului, nici el nu va căpăta răspuns, când va striga [Proverbe 21:13]

Dați și vi se va da, ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată care se va văras pe deasupra. Căci cu ce măsură veți măsura, cu aceea vi se va măsura [Luca 6:38]

Dumnezeu nu are nimic pentru omul zgârcit ci pentru creștinul care dă cu bucurie. Îți tresaltă inima când se face colecta sau te foiești ca să nu vadă nimeni cât pui?

Uitați-vă câți bani investim în animalele de casă, în haine, în bijuterii, în aparate electronice, în lucruri care sporesc confortul și câți bani se duc spre orfani, misiuni transculturale sau bugetul propriei biserici.

7. O altă piedică în calea rugăciunii, foarte des întâlnită, este un comportament greșit față de soț sau soție. Nu trebuie să căutăm în depărtări motivele pentru care Dumnezeu nu ne ascultă rugăciunile ci chiar lângă noi.

Bărbaților, purtați-vă și voi, la rândul vostru, cu înțelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor moșteni împreună cu voi harul vieții, ca să nu fie împiedicate rugăciunile voastre [1 Petru 3:7]

Am văzut des accese de mânie ale unor brute față de soțiile lor – oameni care la biserică sunt blânzi și evlavioși dar acasă se comportă în așa fel încât copiilor le pare rău că se află acolo.

Multe soții creștine și-au tratat în așa fel soții necreștini încât aceștia preferă să meargă în cluburi și să bea. Când vine oricine altcineva în casa lor sunt încântătoare ca briza de iunie iar când e doar soțul acasă nu sunt prea atrgătoare ci irascibile și țâfnoase.

[R. A. Torrey, p136-160, Puterea în rugăciune]Sursa
2010-10-01 15:45:39Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:00:00Sell Courses and Create Interactive Content on WordPress.com —» Ileana Pîrgaru
07:34:40ALEXANDRU COSMESCU - MENTOR AL TINERILOR SCRIITORI BASARABENI —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:06:14Making the Social Web a Better Place: ActivityPub for WordPress Joins the Automattic Family  —» Ileana Pîrgaru
09:36:34O CARTE ÎN PERCUȚII DE ECOU... —» Leo Butnaru
22:23:55O conversaţie cu ChatGPT despre ChatGPT —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:40:59Valorificarea operei hasdeistice, digitizată din Colecția „Carte veche și rară” a Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu”: Expoziție aniversară (1) —» BiblioCity
09:40:32Valorificarea operei hasdeistice, digitizată din Colecția „Carte veche și rară” a Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu”: Expoziție aniversară (2) —» BiblioCity
06:22:05Raport analitic anual 2022 Bibliotecile Publice Teritoriale din Raionul Rîșcani —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
22:56:41Tânăr pensionar, caut sponsor! —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
14:33:29Fii ecologic! Reciclează corect! —» BiblioCity
19:47:36A Social Experience Anchored by Your Domain —» Ileana Pîrgaru
08:32:56Cel mai bun cașcaval din lume, la Purcari Wine Bar —» Fine Wine
08:14:11LECTURA – CEA MAI IMPORTANTĂ ȘI CAPTIVANTĂ PASIUNE A OMULUI. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
07:24:07VALOAREA PROFESIEI DE BIBLIOTECAR —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
22:19:00Efectele telefonului mobil asupra copilului. —» Blog de Cultura
22:03:00Cum alegi un psiholog bun? —» Blog de Cultura
21:42:56Harald Jähner – Aftermath. Life in the fallout of the third reich —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
20:08:00Deținuți de la Soroca, reclamă abuzuri ale gardienilor —» Curaj.TV | Media alternativă
16:59:21Polițai fără centuri lîngă palatul Cotroceni —» Curaj.TV | Media alternativă
14:30:56Simpozionul științific „Anul 2022 – ANUL CONSOLIDĂRII RELAȚIILOR DINTRE BIBLIOTECĂ ȘI COMUNITATE” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:35:30©️ Dor de Tata —» Licurici de suflet
12:21:24LECTURA UN IMPERATIV AL TIMPULUI —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:03:43BIBLIOTECARUL DEZVOLTATORUL COMPETENŢEI DE CULTURĂ A LECTURII AL COMUNITĂŢII —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
09:27:04LECTURA – CATALIZATOR PENTRU O SOCIETATE DEZVOLTATĂ ŞI EDUCATĂ —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
08:04:44Cristina Bujor – cu drag pentru copii —» Biblioteca Hristo Botev