Chec Vienez.

Nu obisnuiesc sa gatesc des, cel putin la moment, pentru ca stau cu parintii. La camin faceam mincare rar, pentru ca nu aveam conditii normale, deci nici chef de a pregati ceva cald. Mincam de obicei ce cadea. Stiu insa ca in curind va trebui sa imi fac timp si pentru mincare :))) Mai ales daca ne mutam impreuna ... In fine, ceea ce vroiam sa zic este ca azi am avut o zi mai speciala si m-am decis sa pregatesc unul din deserturile mele preferate. Veneam acasa si pe drum mi-a venit idea. Cred ca nu l-am facut de un an si ceva deja. Sper pina miine sa apara si poza :D

Si aici reteta foarte usoara pentru un desert neam neam :D
Blat
- 5 galbenusuri de ou- 200 gr zahar- 200 gr margarina- 200 gr smintina- 800 gr faina- 1 lingurita soda caustica stinsa cu otet- uu virf de lingura cu sare- 700 gr visini in sucul lor (cel putin asa se numesc la noi :D)Crema- 5 albusuri de ou- 5 linguri de zaharAlbusurile cu cele 5 linguri de zahar se bat bezea cu mixerul intr-un alt bol (vreo 7-10 minute pina cind spuma se intareste). PregatireGalbenusurile, zaharul, margarina, smintina, faina si soda caustica stinsa cu otet se amesteca. Se primeste un aluat lipicios. Aluatul se intinde pe o tava (eu am ales una dreptunghiulara de la rola electrica). Dupa ce s-a intins aluatul (la margini trebuie sa fie un pic mai mult decit pe mijloc), se pun si visinele deasupra uniform. Se da la cuptorul incins  (150-200 grade). Se tine in cuptorul electric vreo 45 de minute, dar depinde, fiecare gospodina isi da seama cind aluatul e aproape gata :D. Se scoate tava din cuptoras, si se intinde bezeaua pe checul nostru. Eu de obicei cu lingura fac diferite forme ca sa arate frumos. Dupa, se baga inca pentru 2-3 minute la cuptor. Si e gata. Pofta buna!
Nu stiu cum va fi inteleasa aceasta reteta. Am scris-o asa cum o tin eu minte. La mine chiar acuma se coace :D ... E o surpriza pentru tine, dar tu vad ca intirzii la intilnire :))))))) Te astept. 


Sursa
2010-09-29 21:04:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

14:54:38Pentru copiii de la Tabăra de Vară a Alianței Franceze vara a început cu lecții —» BiblioCity
14:54:13La Tabără, la Bibliotecă vin copii talentați —» BiblioCity
14:53:49În vacanța mare? De unul singur? Oare cum ar fi? —» BiblioCity
14:53:27Orice întâlnire a copiilor cu scriitorii devine un eveniment memorabil —» BiblioCity
14:52:43Cartea cea de toate zilele. Adevărată lecție de educație patriotică și spirituală —» BiblioCity
14:52:19Copii și Cuvinte. O Vacanță Mare cu o Scriitoare Mare este o Poezie scrisă împreună —» BiblioCity
14:51:57CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
14:49:23GHICITORI PE PORTATIV. Scriitoarea Marcela Mardare și-a amintit de elevii săi de cândva —» BiblioCity
17:35:45IHTIANDRU —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:16:32105 ani de la nașterea artistului plastic Gleb Sainciuc —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
14:45:27EDITORIAL | Cazul „expertului” pedofil și noua mare provocare a lumii „moderne” —» Nicolae Federiuc
11:04:24DACĂ CITIȚI ÎN BULGARĂ, UN INTERVIU DIN REVISTA „FLACĂRA”, EDITATĂ DE UNIUNEA SCRIITORILOR DIN BULGARIA Leo Butnaru - Ognian Stamboliev —» Leo Butnaru
03:42:46PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:02:18EXTRAS DIN INTERVIU —» Leo Butnaru
03:01:20JURNALUL CA MEMORIE, 1992 —» Leo Butnaru
10:18:42Primul concediu în patru cu Ilinca și Matei (probabil ultimul în Creta) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
16:32:16Marea strategie scurtcircuitată —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:32:49CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
04:10:45PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI / POEME —» Leo Butnaru
19:04:43PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:11:39Mărturii din GULAG filmate la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
06:46:22Cercetașii ingenioși vara la Bibliotecă —» BiblioCity
06:25:46Amintiri despre foame și canibalism —» Curaj.TV | Media alternativă
03:30:24JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
15:07:39Trei reguli de știut când servim spumant! —» Fine Wine