Istoria Bisericii Creştine „Lumina Lumii” din oraşul Chişinău

Istoria bisericii creştine „Lumina Adevărului” din capitală a fost povestită pentru portalul www.moldovacrestina.net, de Fiodor Mocanu, unul din primii fondatori ai acestui lăcaş de cult.  Vă propun să citiţi acest interviu.

R.B. Domnule Mocanu, povestiţi-ne cum a luat naştere biserica „Lumina Lumii”?

F.M. Biserica creştină „Lumina Lumii” îşi are începutul încă din anii 1993-1994 când un grup de iniţiativă compus din Mihai Botnari, Veaceslav Pascal  au fondat o şcoală biblică cu scopul de a creşte lideri puternici în Cuvântul lui Dumnezeu. Aceştia urmau să înveţe Sfintele Scripturi în grupuri mici. Prin luna aprilie 1994, m-am alăturat şi eu la această echipă. Însă primul serviciu al bisericii a avut loc la 1 mai 1994. De la început ne adunam ca şi biserică în sectorul Râşcani al municipiului Chişinău, pentru că în acel sector, nu era prezentă nici o biserică baptistă evanghelică. Din start ne-am pus drept scop să spunem despre Domnul Isus la cât mai mulţi oameni, chiar dacă nu cunoşteam prea multe metode. În  anul 1995 biserica avea 20 de membri, ca  doar peste  5 ani   să creştem până la 200 de membri. În prezent în cadrul bisericii avem 150 de creştini care vin să se închine regulat Domnului.

Personal cred că am fost foarte binecuvântaţi în anul 2000 când a trebuit să împărţim biserica în două, şi s-a mai format o biserică care acum se numeşte „Vocea Adevărului”.

R.B. Care sunt lucrările din biserică?

F.M. În cadrul bisericii activează mai multe departamente, care lucrează împreună spre un singur scop, de a duce adevărul despre Isus la oamenii din jurul nostru. Încă de la început am pus un mare accent pe şcoala duminicală, iar rezultatul a fost nespus de mare, practic mulţi tineri au venit la biserică prin lucrarea şcolii duminicale. Apoi este bine pus la punct activitatea cu tinerii. Suntem implicaţi în proiecte educative prin care învăţăm oamenii despre pericolul imoralităţii şi a bolilor sexual transmisibile şi lucrăm deasemenea cu oamenii dependenţi de băuturi alcoolice.

Cât ţine de celelalte lucrări, unele de ele depind de departamentul din care fac parte. Iar acestea sunt: evanghelizare şi misiune, învăţământ, social şi tineret. Fiecare din aceste departamente sunt conduse de către un păstor şi un diacon.

R.B. Aţi menţionat despre diaconi şi păstori, cine sunt liderii bisericii Lumina Lumii?

F.M.  Vreau să menţionez că avem lideri în adevăratul sens al cuvântului, care ştiu să trăiască frumos Sfintele Scripturi. I-aş menţiona aici pe Vladimir Ubeivolc, Pavel Poperecinîi, Victor Ormanjii şi Petru Litnevschi. Cu toţi aceşti lideri, formăm o echipă unită.

R.B. Cum se implică biserica condusă de aceşti lideri în societate?

F.M. Apropo de implicare, vreau să menţionez că anul acesta Dumnezeu ne-a dat oportunitatea de a simţi cu aproapele nostru în cel mai practic mod. Am dorit să ajutăm cei care au avut de suferit în urma inundaţiilor, şi am plecat în aceste sate, am rămas acolo împreună cu slujitorii din biserică şi i-am ajutat pe oameni. Un alt proiect în care suntem implicaţi este acela prin care informăm oamenii despre consecinţele traficului de fiinţe umane şi despre marele pericol al avortului, şi consecinţele asupra sănătăţii femeii şi a societăţii în general. Acum  dorim să ne implicăm în proiectul de predare a religiei în şcoli, iar Pavel Poperecinîi este responsabil de informarea şi pregătirea oamenilor de la noi din biserică. Credem că e bine să susţinem financiar pe acei profesori care vor preda după curriculum evanghelic, de aceea vom crea un fond de susţinere a acestora.

R.B. Care sunt nevoile bisericii din care faceţi parte?

F.M. Una din cele mai mari nevoi este încăperea. Acum suntem în proces de achitare a încăperii, şi ne rugăm ca să putem da banii în timpul stabilit ca să putem fi o mărturie frumoasă şi în această privinţă. O nevoie mare este lipsa unui slujitor de limbă română, şi nu în ultimul timp dorim ca fiecare  creştin al bisericii să îl prezinte pe Domnul Isus la toţi oamenii.

R.B. Vă mulţumesc!

Share/Bookmark


Sursa
2010-09-27 17:53:58



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

22:23:13M-am întors la marea mea iubire —» orheianca.eu - blogul unei orheience
18:36:14ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCĂ —» Drept MD
11:31:39Dezbateri despre educația de gen în România —» Curaj.TV | Media alternativă
11:24:49Adriana Radu a cuvîntat la București în fața altor feministe și activiști de egalitate gen —» Curaj.TV | Media alternativă
11:22:12Polițaia pus gînd rău șoferilor de Taxi de la gară Gară —» Curaj.TV | Media alternativă
07:38:11Micile și marile bucurii ale lunii MARTIE 2023 —» Sunt MAMĂ!
07:25:34Citit în martie: „Învățare” de Tara Westover —» Sunt MAMĂ!
07:24:05Citit în martie: „Băiatul care l-a urmat pe tatăl său la Auschwitz” de Jeremy Dronfield —» Sunt MAMĂ!
10:04:31Vinurile Purcari și Fautor au luat aur la Lyon —» Fine Wine
08:58:56Crama Mircești: recolta nouă —» Fine Wine
08:49:10El sueño por Jorge Luis Borges / Visul de Jorge Luis Borges —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:44:14Scrisoare în oglindă —» Frinturi din suflet de femeie
14:22:07RANĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:03:21Un nou club de lectură la Biblioteca de Arte —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
18:43:09PUNCT OCHIT, PUNCT RATAT! —» Sergiu Mocanu
17:25:30Mașină jefuită în parcare la Botoșani —» Curaj.TV | Media alternativă
16:35:38Citit în martie: „Un fiu” de Alejandro Palomas —» Sunt MAMĂ!
02:25:56Special Webinar on March 28: WooCommerce 101 — How to Set Up a Store —» Ileana Pîrgaru
20:33:05Capcanele conjugării verbelor (2)  —» Moldova Creștină
14:47:00---------------------------------------------- —» NeoMatrixBlog
14:32:00----------------------------- —» NeoMatrixBlog
14:13:37WordPress wallpapers —» Ileana Pîrgaru
14:07:00-------------------------------------------------- —» NeoMatrixBlog
12:52:23Duminica Floriilor - Intrarea triumfală a Domnului Iisus Hristos în Ierusalim. Semnificațiile salciei în Creștinism —» Eleonora Lisnic în versuri
12:12:47Republica Moldova – firmă-fantomă cu proprietari fictivi —» Nicolae Federiuc