Miniciuni comuniste in Basarabia

Timpul, 17 Septembrie 2010 ENCICLOPEDIA MINCIUNILOR COMUNISTE De ce umaniştii ortodocşi vor să ne integreze în iadul de la Răsărit?

Valeriu Pasat, liderul actual al umaniştilor moldoveni, săptămâna trecută şi-a făcut public mesajul pentru viitorul scrutin electoral, mesaj care constă în schimbarea vectorului politicii externe al R. Moldova spre reintegrarea estică. Cele relatate de Pasat par a fi ticluite în mare grabă după invalidarea referendumului din 5 septembrie curent, citite de pe un text parcă scris în rusă la Lubianka şi tradus în română de generalii în rezervă de la Chişinău.

Aceeaşi senzaţie am avut-o şi astă vară, citind Tezele programatice ale umaniştilor „Moldova – în viitor, din veşnicie”.
Umaniştii vor să ne conducă într-o „uniune de tip european” în care nucleul nu poate fi altul decât Rusia însă, chiar dacă deţine locul întâi în lume la volumul (potenţial) al avuţiei naţionale, la extragerea de gaze naturale şi petrol, la volumul zăcămintelor de minereu de fier, la producţia de aluminiu, la alte poziţii strategice, ne întrebăm cui serveşte acest potenţial, dacă în ţara dată exporturile de materie primă alcătuiesc două treimi (!) din totalul de exporturi şi ţara dată ocupă locul 62 în lume la nivelul dezvoltării tehnologice, 74 la nivelul PIB per locuitor, 127 la indicii sănătăţii populaţiei, 134 la durata vieţii bărbaţilor, 146 la nivelul corupţiei, 159 la nivelul drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, 175 la nivelul securităţii fizice a cetăţenilor, 182 la nivelul mortalităţii?

La nivelul corupţie Rusia a atins nivelul statelor subdezvoltate africane, lăsând în urmă 145 de state ale lumii. Acest „nucleu” ocupă un loc de frunte la numărul de acte teroriste, care a crescut în ultimii zece ani de şase ori(!), locul întâi la vânzarea şi consumul de băuturi alcoolice tari şi la numărul de decese din cauza alcoolului, locul unu la numărul de fumători în rândurile copiilor, la mortalitatea din cauza bolilor sistemului cardiovascular, la numărul de accidente aviatice, care-l depăşeşte pe cel mediu mondial de 13 ori!
Rusia deţine locul întâi la numărul de robi furnizaţi pe piaţa neagră mondială, în acelaşi timp, înregistrând cele mai mari ritmuri de creştere a numărului de miliardari în dolari pe fundalul celor 18,5 mln. de ruşi care trăiesc sub nivelul de existenţă.
Aşa deci, chiar dacă doi din trei moldoveni vor ca statul lor să adere la prospera Uniune Europeană, umanistul Pasat şi mitropolitul moscovit al Moldovei, Vladimir, vor să ne integreze în acest adevărat iad de la Răsărit. Umaniştii moldoveni vor să ne integreze cu Rusia, o ţară care nu atinge nici 50 la sută din PIB-ul UE per capita (30 mii USD). E creştineşte asta oare?
Acest mesaj „umanist” nu este unul nou pentru că a mai fost utilizat cândva şi de liderul comunist Voronin-tatăl în urcuşul lui Voronin-fiul spre miliarde în ianuarie-februarie 2001.
Umaniştii vor turnură la 180 de grade în politica externă a RM prin abandonarea opţiunii europene, chiar dacă ceea ce propun ei este o politică sinucigaşă pentru ei şi pentru liderul lor Pasat şi este o politică ucigaşă pentru populaţia RM. Ei cred deja că cele două treimi de moldoveni care nu s-au prezentat la referendum au şi început să se viseze alături de Pasat mergând spre iadul de la Răsărit. Este o iluzie şi, cu un atare nivel de gândire politică, Pasat mai bine făcea dacă rămânea la Moscova ca să scoată noi dovezi ale crimelor cominterniste în Basarabia românească de după ocuparea ei de către ruşi în 1940 şi în 1944.

Astă-vară, Agenţia Rosbalt menţiona că Oleg Voronin a ieşit din clasamentul miliardarilor, întrucât averea sa este estimată la doar 0,7 miliarde de dolari (în ultimul an de dictatură al tatălui său presa internaţională făcuse publică o cifră de 4-5 ori mai mare), iar printre noii bogătaşi moldoveni s-a ridicat… Valeriu Pasat – cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.
Dar unde a făcut Pasat miliardul: în puşcăria lui Voronin? Sau poate atât l-a costat pe Oleg funcţia de consilier la primăria Moscovei? În acest context, ne întrebăm cât de întâmplătoare este informaţia-dezinformaţia cotidianului electronic rus utro.ru, transmisă în chiar ziua conferinţei de presă a lui Pasat, despre posibila participare a lui Oleg Voronin în viitoarele alegeri pe listele PCRM, ca, ulterior, să fie propus la postul de preşedinte al R. Moldova… S-au gândit ruşii: dacă pe Pasat nu-l acceptaţi, de clanul Voronin nu mai scăpaţi!

Dar poate miliardul de dolari a trecut pe contul lui Pasat de pe cel al RAO ES, pentru ca „umanistul” nostru să pară mai spălăţel în faţa electoratului şi a fiscului moldovenesc, să poată răspunde la întrebările alegătorilor privind cheltuielile de milioane pentru viitoarea campanie electorală? Curat murdar, domnilor umanişti!

Vasile ŞoimaruSursa
2010-09-25 22:03:18Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

08:00:39Cum a ajuns profesia de cercetător una din cele mai instabile în RM —» Gheorghe Cuciureanu
05:48:09Serviciul „Eco responsabil”, ediția a II-a —» BiblioCity
09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
06:31:21REZILIENȚA SOCIALĂ A CONTINENTULUI MOLDAV —» Daniel Lachi
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
06:25:22PUTINIȘTII TREBUIE EXTIRPAȚI! —» Daniel Lachi
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
14:36:50POEME PRIN ANI / ANTOLOGIE DE ETAPĂ #12 (30 de texte) —» Leo Butnaru
13:43:04Citit în ianuarie: „Iannis cel nebun pentru Hristos” (1 și 2) de Dionysios A. Makris —» Sunt MAMĂ!
13:40:07Poliția și jandarmii ignoră reguli elementare de circulație —» Curaj.TV | Media alternativă
11:59:22Dezvoltarea spiritului antreprenorial al copiilor —» BiblioCity
10:18:34Competențele sociale și individuale pentru un job de succes —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:00:51Să trăim prin credință! —» Moldova Creștină
02:41:36MOLDOVENI! NOI CUM IEȘIM DIN RĂZBOI? —» Daniel Lachi
20:29:42Satan: Our Adversary —» Erik and Elena Brewer's Weblog
18:46:18Zarurile au fost aruncate… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
17:19:4734 de ani. 34 de lecții —» Sunt MAMĂ!
16:04:13Cozi de TIR-uri spre porturile Ismail, Reni, Giurgiulești, Galați —» Curaj.TV | Media alternativă
11:36:00Vacanța de iarnă a lui Dragoș —» Sandu GRECU
10:00:02Este o cinste să te ferești de certuri —» Moldova Creștină
08:11:28Strada Evreiasca e doar la Odesa? —» Curaj.TV | Media alternativă
06:47:02Întâlnire cu Iulian Filip la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity