Cum se naste o ideie buna.

In principiu, ca tehnica de lucru, pentru a genera cateva idei bune nu trebuie decat sa generati (receptionati) cat mai multe idei si sa respectati cateva reguli:
1. Amanati orice forma de evaluare - nu este momentul sa criticati acum. La un anumit moment va trebui sa o faceti, dar nu chiar atunci cand ideile va vin in minte.
2. Ganditi-va la cat mai multe lucruri - cu cat mai multe idei veti avea, cu atat cresc sansele ca una sau mai multe dintre ele sa fie bune. Incercati sa gasiti cel putin 30 de solutii, cand aveti nevoie doar de una. Lasati prejudecatile de-o parte si dati-i drumul!
3. Nu eliminati ideile neobisnuite sau ciudate - lasati grija de a le pune in practica pe mai tarziu. Ba chiar incercati sa gasiti cat mai multe idei trasnite sau nebunesti.
4. Combinati si dezvoltati ideile. "Amestecati" diverse idei intre ele pentru a crea una noua. De exemplu, din combinarea unui motor cu o trasura a iesit o masinarie numita "automobil".
Folosind aceste principii de baza, va acordati sansa de a avea idei pe care altfel nu le-ati lua in seama, dar care, de fapt, merita atentie si care pot fi puse in practica. Incercati aceasta metoda data viitoare cand veti avea nevoie de idei noi, indiferent daca lucrati de unul singur sau faceti parte dintr-un colectiv.Treceti in revista regulile, apoi incepeti sa scrieti, lasandu-va mintea sa zburde. Nu judecati ceea ce va trece prin cap si o sa vedeti ca ideile vor curge una din alta. Si, dintr-o idee de genul celei de a conduce un automobil fara volan, care pare trasnita in prima faza, poate veti reusi sa gasiti exact ceea ce cautati.
Sursa
2010-05-19 12:50:32