27841 cazuri COVID-19 în Moldova
7691 – cazuri active
19300 – cazuri vindecate
850 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 11 august 2020 ora 15:35


De ce ştiinţa nu poate dovedi existenţa sufletului după moarte?

Întrebare:

De ce oamenii de ştiinţă nu pot dovedi că sufletul trăieşte după moarte? Fericirea, tristeţea, toate emoţiile noastre sunt produse de substanţe chimice din creier. Dacă creierul nu mai funcţionează, cum am mai putea simţi ceva după moarte?

Unii oameni, în necredinţa lor au ajuns să conteste chiar şi existenţa sufletului cât omul trăieşte. Aşa că nu este de mirare că neagă existenţa sufletului după moarte. Alţii au încercat să găsească dovezi în acest sens.

Factorul credinţei

Ştiinţa nu poate demonstra toate lucrurile şi oricât de avansată nu este acum, nu va putea demonstra nici odată toată realitatea. Încercaţi să vă închipuiţi că ar fi spus cineva cu 500 de ani în urmă că, uite, există astfel de unde care vor permite  crearea reţelii Internet. Nu l-ar fi crezut nimeni. Şi totuşi, ele există şi chiar dacă nu le vedem, efectul lor se vede. Altfel, cum ai citi acum acest articol?

Dacă ar fi posibil toate lucrurile să fie demonstrate pe cale ştiinţifică nu ar mai fi nevoie de credinţă, dar Dumnezeu spune că lucrurile care nu pot fi cunoscute pe calea experimentelor ştiinţifice, pot fi cunoscute prin credinţă. Iată un exemplu:

Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd. (Evrei 11:3)

Şi mai spune:

Şi, fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută. (Evrei 11:6)

Sfintele Scripturi sunt cel mai tare argument

Biblia ne relatează despre un om bogat care a negat existenţa sufletului şi a vieţii după moarte. Când s-a trezit în Locuinţa morţii care este locul de chin, a avut o discuţie cu Avraam şi cu Lazăr, omul are a trăit la poarta bogatului, sărac, în bube, dar care a crezut în existenţa lui Dumnezeu şi a sufletului după moarte. Deci…

Bogatul a zis: „Rogu-te, dar, părinte Avraame, să trimiţi pe Lazăr în casa tatălui meu;  căci am cinci fraţi, şi să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.” Avraam a răspuns: „Au pe Moise şi pe proroci; să asculte de ei.”  „Nu, părinte Avraame”, a zis el, „ci dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi.”  Şi Avraam i-a răspuns: „Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.”  (Luca 16:27-31)

Vezi ce i-a răspuns Avraam? Că dacă nu crede cineva ce este scris în Sfintele Scripturi, nu va crede nici chiar dacă va învia cineva din morţi. Şi apoi…

Domnul Isus a înviat din morţi

Ce altă dovadă ne mai trebuie despre existenţa sufletului uman după moarte? Oare nu le pasă celor care se cred savanţi că au existat 500 de bărbaţi care l-au văzut pe Domnul Isus înviat din morţi şi care erau încă în viaţă la momentul când Apostolul Pavel a scris Epistola I către Corinteni? Vezi tu, că unii savanţi din vremea aceea, au umblat cu vicleşug şi în loc să creadă, eu căutau argumente ca să nege realitatea. Aşa mai umblă şi azi unii cu vicleşug.

Pentru mine contează mult că oamenii care L-au văzut pe Domnul Isus înviat din morţi, au mers la moarte pentru acest adevăr şi nu l-au tăgăduit. Nu mai am nevoie de nici un alt argument cu privire la existenţa sufletului după moarte. Iar cine nu vrea să creadă Scripturile, chiar şi dacă va veni cineva de pe cealaltă lume, tot nu va crede. Domnul să ne păzească de acest mare păcat – necredinţa în Sfintele Scripturi.

Şi încă ceva… Dacă totul se rezultă la reacţii chimice, cum se explică că componenţa chimică şi masa omului la moartea fizică rămâne aceeaşi, iar sufletul în el nu mai este? Deci, nu se rezultă totul la reacţii chimice…

Articole similare:

Sursa
2010-01-17 08:00:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:06:21„Cartea Nicoletei” la Centrul Academic Internațional Eminescu —» BiblioCity
07:38:20Au prins poliția cu un transport de lemne —» Curaj.TV | Media alternativă
00:26:38Despre atașare și siguranță în relații —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
20:10:41Condiții inumane la închisoarea de la Tighina/Bender —» Curaj.TV | Media alternativă
18:59:00Putin, Lukașenko și Dodon : Când votul poporului nu contează —» Elena Robu
14:44:2132/40: „Bucuria Ordinii” de Marie Kondo —» Sunt MAMĂ!
13:03:33Se caută persoane înșelate de Albina Ciorbă! —» un alt blog
12:45:11Au adus un elefant roz la DIICOT, semaforul era galben —» Curaj.TV | Media alternativă
11:11:52Zbor poetic —» Reflectii
10:58:24Proteste violente în Belarus după alegerile prezidențiale de duminică: Cel puțin o persoană a decedat —» Elena Robu
09:25:20Отзыв клиента после чиптюнинга BMW 520d G30 —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
08:45:57Наславча —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
08:41:53Condițiile de intrare pe teritoriul Italiei, aplicate din data de 10 august până la data de 7 septembrie 2020 —» Elena Robu
07:30:16Digitizare, digitalizare și transformare digitală: diferențe —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
05:53:22Experiențe de promovare a cărții și lecturii —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
03:42:12Căpșunărița —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:42:32gestures of testimony —» turn up the silence
21:48:30Politicieni mai vechi, mai noi, aceleași trucuri electorale —» Curaj.TV | Media alternativă
21:44:24Protest la Guvern, oamenii cer dreptate —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:33Unioniștii sînt ultimii bolșevici. —» blog cultural
12:48:39Povestea fenomenală și adevărată a casnicei din Belarus care i-a aruncat mănușa lui Lukașenco și vrea să fie președinte —» Cojocari Vitalie
12:32:18©️ Valoarea cuvintelor —» Licurici de suflet
22:20:05Poliția stă grămadă în intersecție —» Curaj.TV | Media alternativă
18:56:54Șantier ilegal și poluant în sectorul 5 —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:55Despre ultima carte citită - Nașterea unei Mame —» A little web world