67958 cazuri COVID-19 în Moldova
17258 – cazuri active
49083 – cazuri vindecate
1617 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 21 octombrie 2020 ora 04:50


AIE nu comunică!

De ce critic eu noile autorităţi din Moldova? Cât nu ar părea de straniu, pentru că îmi pasă, pentru că nu vreau ca comuniştii să se întoarcă.

 

Pentru AIE este periculoasă relaxarea. Asta ar duce la revenirea comuniştilor. Spunea cineva că moldovenii sunt surprinşi plăcut de noua putere. Comuniştii au creat în societate o teamă generală - cum că noul guvern va băga ţara în sărăcie, va fi năprasnic de rău. De unde? Viaţa continuă, Dumnezeu nu i-a pedepsit pe moldoveni pentru votul anticomunist.

 

Îmi reglez barometrul după ce zice tata. Eu aici, în România, el acolo, în Moldova. Zic, tată, cum e sub noua putere? El îmi răspunde, cum să fie, la fel, lumea e la fel, s-au săturat oamenii de politică. Acum să traduc. Ca urmare a propagandei comuniste, că vine sfârşitul lumii dacă pleacă Voronin, lumea se aştepta la ceva rău, dar este, ca să-l citez pe tata, la fel. Iar asta ar fi bine, dacă nu ar greşi copilăreşte… Alianţa asta. De aia îi critic mereu. Este la mijloc şi viitorul meu. Nu-i mai vreau pe comunişti. Îmi amintesc de mine în 2001. Abia a pus mâna pe putere Voronin, iar mie nu-mi venea să cred ce se întâmplă. Acum, privind în urmă, îmi dau seama: cu Voronin e ca şi cu Pavel Turcu: primele zile pare haios. Mai târziu râzi de cât de prost este. În alte câteva zile nu te mai saturi să-i asculţi inepţiile, vorbele pline de duh, duh ţărănesc, incult, de Piaţa Centrală din Chişinău. În jumătate de an te întrebi, cât se poate, iarăşi el? Tot Turcu, tot Voronin. Oare lumea nu s-a săturat? Ba da, dar nu poate să scape. Tu, întreg la cap îţi dai seama că eşti înconjurat de o groază de tipi care spun cu convingere că negrul e alb, comuniştii - democraţi, iar Turcu - Mozart. Ce faci? Eu, de pildă am emigrat în România din cauza comuniştilor. Cât de Turcu, se pare că nu m-am săturat încă de hlizit. O să ajung în curând la saturaţie şi atunci decid.

 

Îmi zicea cineva astăzi că Moldova semnează în aceste momente un nuş’ce împrumut de milioane de dolari. Omul ştia ce ştia şi îmi spunea cu uimire: “Românii ar fi fericiţi daca ar primi aceşti bani.” Moldovenii? Moldovenii habar nu au de împrumut. Nimeni nu ştie nimic. Ce să zic? Greşeală mare, vă lipseşte o strategie de comunicare, poporul trebuie să cunoască “realizările voastre”. E o debandadă mare. Asta-i impresia mea. Republica Moldova are în aceste zile cea mai mare oportunitate din scurta sa istorie să se rupă de trecut, sărăcie, comunism, prostie. Şansa e în mâinile acestor miniştri, cei mai buni pe care i-ar fi putut avea până acum. Un prim ministru, care nu vă ascund, deşi l-am criticat în repetate rânduri, îmi place. Bun. Dar de ce ne lipseşte concentrarea, strategia de comunicare cu propriul popor? Nu ştiu. Televiziunea Naţională e o stână fără ciobani. Comuniştii au în continuare Moldova Suverană, NIT-ul, Comunistul. Ce are AIE? Nici un canal de comunicare. Splendid. Ei guvernează pentru ei, nu pentru popor.


Sursa
2010-01-14 20:11:14Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

20:06:45EGAL: De ce România nu trebuie să intre în zona EURO? —» Curaj.TV | Media alternativă
18:21:56Jurnal de lecturi (3) —» Lumeadanei's Blog
17:47:16©️ „Crearea lui Adam” —» Licurici de suflet
16:48:55Noul Regulament de atestare a cadrelor didactice —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
14:51:56Metoda Kaț —» Gheorghe Erizanu
14:43:37Leo BUTNARU - POEME RECENTE —» Leo Butnaru
14:09:57Hygge de toamnă: 30 de idei pentru a aduce în casă confortul și liniștea —» Sunt MAMĂ!
11:48:56UE-GIZ// Grupul de Inițiativă a Părinților și Profesorilor (GIPP) a dezvoltat competențe sociale și civice aplicabile în procesul de planificare și monitorizare a lucrărilor de eficiență energetică a infrastructurii publice. —» Asociaţia Obştească "Demos"
11:34:57Poveşti de dragoste între femei —» Curaj.TV | Media alternativă
11:23:48Nou pe piață: Divus Winery —» Fine Wine
09:57:37FRP TV – Mărturii despre un omor în custodia statului —» Curaj.TV | Media alternativă
09:53:58Replica administraţiei la plîngerea unei beneficiare —» Curaj.TV | Media alternativă
09:34:22Posibil tratament împotriva Covid-19, dezvoltat de o elevă de 14 ani —» Elena Robu
08:12:40Analiză la sînge a lui Mocanu/Antimafie şi unionişti —» Curaj.TV | Media alternativă
19:32:41Zaiafet – Cum ne salvăm lumea —» Curaj.TV | Media alternativă
19:12:49Croissant cu oua jumari si somon slab sarat —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
19:01:05Acrobaţii riscante cu bicicleta —» Curaj.TV | Media alternativă
19:00:40Solidaritate în Franța: Zeci de mii de persoane au ieșit pe străzi pentru a-l omagia pe profesorul decapitat —» Elena Robu
18:37:12Care e rolul școlii contemporane? —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
18:29:06Cine sunt eu în spatele nemulțumirilor mele? —» Frinturi din suflet de femeie
16:58:19Igor Fediuş îi descîntă pe toţi candidaţii —» Curaj.TV | Media alternativă
16:14:49Primarul şi paznica se cam potrivesc, la Fierbinţi, IL —» Curaj.TV | Media alternativă
19:34:27Знаете ли вы, почему пальцы Бога и Адама не соприкасаются на знаменитом произведении искусства Микеланджело на потолке Сикстинской капеллы Апостольского дворца в Ватикане? —» Curbet Alexandru
19:31:04Rolul tatălui învățat de apostolul Pavel in 1 Tesaloniceni 2 —» Curbet Alexandru
15:07:19Noi detalii despre rusul care l-a decapitat pe profesorul de istorie din Franța: Deținea titlul de sejur până în 2030 —» Elena Robu