Ziua Cupelor: Barcelona out, Liverpool out, PSG out

Ăsta este un material preluat de pe blogdefotbal.com, coautor al cărui sunt, fără 5 minute.

Ăsta este fotbalul. Barcelona nu mai poate câștiga alte șase titluri în 2010, fiind dată afară din Cupa Spaniei de către Sevilla( chiar dacă Barcelona a câștigat cu 1-0 la Sevilla, Sevilla s-a calificat grație celor două goluri marcate în turul de pe Camp Nou ). Paradoxul vine din faptul că Barcelona a făcut cel mai bun meci al acestui sezon. O repriză a doua antologică. Presiune, schimb de benzi și de direcție, cu Messi și Iniesta intrând constant prin apărarea Sevillei, cu Ibrahimovic și Henry făcând schimb de posturi, cu o apărare urcată aproape de centrul terenului și cu un senzațional Palop care, cu excepția golului marcat de Xavi, a salvat alte patru ca și puse pe tabela de marcaj.

Partea proastă pentru Barcelona este că Henry se cam ramolește, ține mult de balon, iar atunci când îi dă drumul o face prost. Un meci excelent, cum numai prin Cupe se mai poate vedea.Ce ți-e și cu Liverpool ăsta. Câștigi ultimele două meciuri din Premier League, te odihnești în week-end cu ajutorul zăpezii căzute peste insula britanică ,vine o echipă din subsolul diviziei secunde și te dă afară din FA Cup. Și de parcă nu ar fi fost de ajuns, cel mai bun om al lor,atacantul Fernando Torres, s-a accidentat și deocamdată nu se știe cât va sta departe de gazon. Eroul meciului a fost islandezul Sigurdsonn, cel care a transformat un penalty pentru 1-1 și, după o excelentă acțiune de atac în care a lăsat pe drum doi apărători de la Liverpool a centrat pentru Long și pentru golul victoriei celor de la Reading. Liverpool, out din FA Cup chiar pe Anfield.

Cupa Italiei: A fost nevoie de un gol ( frumos, trebuie spus ) marcat de Flamini în minutul 81 pentru ca Milan să treacă de Novara ( Serie C ) și să se califice în sferturile de finală ale Cupei Italiei. În timpul ăsta, Juventus trecea lejer de Napoli, scor 3-0, mulțumită însă unei duble marcate de eternul tânăr Del Piero.

Meci tare Genoa - Catania, acolo unde s-au arătat nu mai puțin de 11 cartonașe, dintre care două roșii, ambele luate de jucătorii echipei gazdă. La final, calificarea a fost opținută de oaspeți, scor final 1-2.

Rezumatele video ale meciurilor jucate în optimile de finală ale Cupei Italiei.

Surpriza optimilor de finală ale Cupei Franței a produs-o Guingamp, echipă ce se află undeva în partea de jos a celei de-a doua divizii franceze, victima numindu-se Paris Saint Germain ( ce-i drept PSG nu prea a mai făcut mulți pureci în ultimele sezone ). Și totuși, PSG, câștigătoare a Cupei în 2008, s-a văzut dată afară din competiție.

Foarte aproape de procucerea surprizei au fost și cei de la Saint-Ettiene în fața celor de la Olympique Marseille. Echipa antrenată de Didier Deschamps a întors însă rezultatul, iar golul victorie l-a marcat în minutul 93.


Sursa
2010-01-14 11:01:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

20:01:19Mi-a ieșit un slalom impresionant pe pasaj și bulevard —» .:EU:.
13:10:00How Yarnnakarn Ceramics Uses WordPress.com to Expand Their Business —» Adăpostul gîndurilor nerevendicate | If I enjoy the hatred of life, I do not hate life, I enjoy i
17:15:00Top 6 alimente care conține substanțe cancerogene. —» Blog de Cultura
16:59:00Care este diferența dintre un psiholog, psihoterapeut și un psihiatru? —» Blog de Cultura
16:56:37Mega Protestul de astăzi al profesorilor în București —» Curaj.TV | Media alternativă
15:00:00Concept to Creation: Custom Theme Designs Just Got Easier —» ada rosu
14:54:29Romanul „Montana” de Alexandru Popescu în continuă discuție —» BiblioCity
09:39:11Tutunul și impactul asupra performanței școlare și profesionale —» BiblioCity
15:31:25Zilele Onisifor Ghibu la Biblioteca „Onisifor Ghibu” —» BiblioCity
21:00:04Au băut nişte ofiţeri în unitate, se poate?! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:43:43A luat foc un clopot de gunoi lîngă Gara de Nord —» Curaj.TV | Media alternativă
11:41:12Mașină de poliție pe trotuar, cu motorul pornit —» Curaj.TV | Media alternativă
05:12:17UN ALT POET AL MODERNITĂȚII FRANCEZE —» Leo Butnaru
14:45:06Happy 20th Anniversary, WordPress! We Wouldn’t Be Here Without You  —» Adăpostul gîndurilor nerevendicate | If I enjoy the hatred of life, I do not hate life, I enjoy i
12:00:26Cele mai bune teze de doctorat din Republica Moldova în anul 2022 —» Gheorghe Cuciureanu
05:35:51DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
19:16:18Povesti care inspiră: Cristina Tănase de la Salvati copiii —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:57Activitatea: Ce este un plan de faceri? în imagini —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
12:33:29UN POEM, UN POET/ UN POEMA, UN POETA (Antologie de poezie bilingvă spaniolă-română*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:06:55PAS se aruncă din nou „curajos” în urma trenului. Au așteptat să treacă „ziua victoriei” și s-au apucat s-o anuleze  —» Nicolae Federiuc
07:35:23ÎN MEMORIA LUI ALEXANDRU COSMESCU: „CU TOT CE-A FOST ODATĂ EL” —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:34:31Dezbatere după prezentarea Mihaelei Miroiu despre etica în politică —» Curaj.TV | Media alternativă
20:26:51Defila cu nisipul dezgolit ilegal pe lîngă mega-catedrală —» Curaj.TV | Media alternativă
15:32:44CUM SĂ COMUNICI UȘOR ÎN LIMBA ENGLEZĂ? Lecție demonstrativă gratuită —» Moldova Creștină
10:58:01DIN POEMELE PENTRU COPII —» Leo Butnaru