Ziua Cupelor: Barcelona out, Liverpool out, PSG out

Ăsta este un material preluat de pe blogdefotbal.com, coautor al cărui sunt, fără 5 minute.

Ăsta este fotbalul. Barcelona nu mai poate câștiga alte șase titluri în 2010, fiind dată afară din Cupa Spaniei de către Sevilla( chiar dacă Barcelona a câștigat cu 1-0 la Sevilla, Sevilla s-a calificat grație celor două goluri marcate în turul de pe Camp Nou ). Paradoxul vine din faptul că Barcelona a făcut cel mai bun meci al acestui sezon. O repriză a doua antologică. Presiune, schimb de benzi și de direcție, cu Messi și Iniesta intrând constant prin apărarea Sevillei, cu Ibrahimovic și Henry făcând schimb de posturi, cu o apărare urcată aproape de centrul terenului și cu un senzațional Palop care, cu excepția golului marcat de Xavi, a salvat alte patru ca și puse pe tabela de marcaj.

Partea proastă pentru Barcelona este că Henry se cam ramolește, ține mult de balon, iar atunci când îi dă drumul o face prost. Un meci excelent, cum numai prin Cupe se mai poate vedea.Ce ți-e și cu Liverpool ăsta. Câștigi ultimele două meciuri din Premier League, te odihnești în week-end cu ajutorul zăpezii căzute peste insula britanică ,vine o echipă din subsolul diviziei secunde și te dă afară din FA Cup. Și de parcă nu ar fi fost de ajuns, cel mai bun om al lor,atacantul Fernando Torres, s-a accidentat și deocamdată nu se știe cât va sta departe de gazon. Eroul meciului a fost islandezul Sigurdsonn, cel care a transformat un penalty pentru 1-1 și, după o excelentă acțiune de atac în care a lăsat pe drum doi apărători de la Liverpool a centrat pentru Long și pentru golul victoriei celor de la Reading. Liverpool, out din FA Cup chiar pe Anfield.

Cupa Italiei: A fost nevoie de un gol ( frumos, trebuie spus ) marcat de Flamini în minutul 81 pentru ca Milan să treacă de Novara ( Serie C ) și să se califice în sferturile de finală ale Cupei Italiei. În timpul ăsta, Juventus trecea lejer de Napoli, scor 3-0, mulțumită însă unei duble marcate de eternul tânăr Del Piero.

Meci tare Genoa - Catania, acolo unde s-au arătat nu mai puțin de 11 cartonașe, dintre care două roșii, ambele luate de jucătorii echipei gazdă. La final, calificarea a fost opținută de oaspeți, scor final 1-2.

Rezumatele video ale meciurilor jucate în optimile de finală ale Cupei Italiei.

Surpriza optimilor de finală ale Cupei Franței a produs-o Guingamp, echipă ce se află undeva în partea de jos a celei de-a doua divizii franceze, victima numindu-se Paris Saint Germain ( ce-i drept PSG nu prea a mai făcut mulți pureci în ultimele sezone ). Și totuși, PSG, câștigătoare a Cupei în 2008, s-a văzut dată afară din competiție.

Foarte aproape de procucerea surprizei au fost și cei de la Saint-Ettiene în fața celor de la Olympique Marseille. Echipa antrenată de Didier Deschamps a întors însă rezultatul, iar golul victorie l-a marcat în minutul 93.


Sursa
2010-01-14 11:01:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

05:30:06Sergiu Litvinenco revine pe calea cea dreaptă? —» un alt blog
13:32:05Blonde —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:08:28Solidaritate cu femeile revoltate din Iran. Protest la București —» Curaj.TV | Media alternativă
17:52:43Mărieș mă alungă în Rusia, a privatizat km0!? —» Curaj.TV | Media alternativă
21:16:12Zice că surorile și bărbatul i-au luat ilegal fiica —» Curaj.TV | Media alternativă
20:31:12Am pus poliţia la treabă pentru o cauză verde —» Curaj.TV | Media alternativă
14:57:12SuntMAMĂ răspunde la Chestionarul lui Marcel Proust —» Sunt MAMĂ!
06:19:47Ortodoxia dragostei, ortodoxia urii și talibanul Kirill —» blog cultural
05:43:18Ministrul Gaibu: reforme de dragul unui milionar din Tvardița, îmbogățit pe spirt, tutun și carne din Brazilia —» un alt blog
19:39:56Și după închiderea Duty Free câte judecate internaționale vor urma? —» un alt blog
18:09:53What’s New in the Editor: More Design Tools, Enhanced Lists, Easier Block Switching —» costica
13:59:00Opera GX teams up with TikTok for the #GamingForAll challenge feat. BlindWarriorSven, challenging gamers to defy their limitations —» Luchian Alexandru
11:58:56Retrospectivă. Simpozionul Național de Studii Culturale. Ediția a IV-a —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
10:38:35Spînu face rublet cu rușii dar cere ajutor de la România… // Despre păcură —» un alt blog
06:58:33Am zis să nu mai „ating” politicul din RM, dar a ieșit Angela Merkel și ne-a avertizat să nu ne jucăm cu putin. Și m-a enervat, mama mă-sii! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
05:43:21Faceți cunoștință: Corina Gaibu, ONGistă, vicepreședinte de partid, soție de ministru și abonată la rublet din buget —» un alt blog
17:18:18Pledoarie pentru pedalare, ca să respirăm mai ușor —» Curaj.TV | Media alternativă
17:14:29Accident cu mașini bengoase pe lîngă pădurea Băneasa —» Curaj.TV | Media alternativă
17:08:19Se împart amenzi la piața de flori Coșbuc —» Curaj.TV | Media alternativă
15:29:02Nu mai aruncați chiștoace pe oriunde, se adună greu! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:43:34„Mica enciclopedie Ikigai” de Ken Mogi —» Sunt MAMĂ!
09:01:53Nou: Piatra Neagră 2017 Chateau Cojusna —» Fine Wine
06:38:19E mult sau puțin o casă nouă de peste 600 de mii de Euro pentru ministrul economiei? —» un alt blog
18:17:02God is Always with us —» Erik and Elena Brewer's Weblog
09:05:38DIN MAREA POEZIE A LUMII —» Leo Butnaru