71089 cazuri COVID-19 în Moldova
17701 – cazuri active
51719 – cazuri vindecate
1669 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 25 octombrie 2020 ora 05:24


Fără credinţă în Dumnezeu viaţa nu mai are sens

Întrebare:

O fată din liceul unde învăţ a lăsat un bilet cu mesajul: „Nu mai cred în Dumnezeu” şi apoi s-a sinucis. Avea doar 18 ani. Ce părere aveţi despre aceasta? Eu cred că şi-a pierdut şi ultima speranţă, şi-a dat seama că viaţa nu are rost fără Dumnezeu şi a decis să-şi ia viaţa. Este adevărat că viaţa este un continuu zbucium, că oamenii sunt din cei în ce mai răi şi mai indiferenţi, că singurătatea este grea, dar aceasta nu înseamnă că viaţa nu merită să fie trăită pentru că este frumoasă şi cu bunele şi cu relele care le are. Mereu i-am admirat pe oameni cu credinţă puternică în Dumnezeu pentru că ei sunt optimişti, mai sănătoşi, parcă radiază de fericire şi sunt mai liniştiţi. Nu ştiu ce îi face să fie aşa? Îmi doresc şi eu să fiu aşa, dar, din păcate, nu cred că mai am o şansă. Am urmărit documentare (de exemplu „Zeitgeist”, sau ”Secretul vieţii pe pământ”), şi nu mai pot crede în Dumnezeu. Dacă ştiţi documentare care să ofere dovezi pentru existenţa lui Dumnezeu, vă rog să-mi spuneţi.

Da, cred şi eu că necredinţa şi dezamăgirile au adus-o pe această fată la disperare totală şi la sinucidere. Când oamenii îşi pierd credinţa în Dumnezeu nici viaţa nu mai face sens pentru ei fiindcă Dumnezeu a pus în inima omului gândul veşniciei şi l-a creat spre slava Sa. În afara acestui scop omul nu-şi află un sens vrednic de viaţă, oricât de mult nu se stăruie. Biblia relatează despre oameni care şi-au ruinat relaţia cu Dumnezeu şi aceasta i-a dus la sinucidere.

De ce Creştinii adevăraţi sunt totdeauna plini de viaţă?

Pentru că avem credinţă în Dumnezeu şi prin credinţă am primit de la El pacea, bucuria în necazuri, nădejdea şi dragostea divină care a fost turnată în inimile noastre.

Deci fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui Îi datorăm faptul că, prin credinţă, am intrat în această stare de har în care suntem; şi ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu. Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre; căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea. Însă nădejdea aceasta nu înşeală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat. (Romani 5:1-5)

Cum să-ţi măreşti credinţa în Dumnezeu?

Biblia ne relatează despre un om bogat care şi-a trăit viaţa în risipă, păcat, nepăsare faţă de alţii şi necredinţă. Când a ajuns în chinurile Locuinţei morţilor şi a văzut că era o realitate

Bogatul a zis: „Rogu-te, dar, părinte Avraame, să trimiţi pe Lazăr în casa tatălui meu; căci am cinci fraţi, şi să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.” Avraam a răspuns: „Au pe Moise şi pe proroci; să asculte de ei.” „Nu, părinte Avraame”, a zis el, „ci dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi.”  Şi Avraam i-a răspuns: „Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.”  (Luca 18:27-31)

„Moise şi prorocii” era un fel de a numi Sfintele Scripturi ale Vechiului Testament. Deci, Avraam spune un mare adevăr, şi anume că, dacă cineva nu crede ce este scris în Cuvântul lui Dumnezeu, va găsi să-şi dea orice interpretare greşită ca să nu creadă chiar şi atunci când va învia cineva din morţi. De aceea, nu căuta acum documentare ci ia Biblia şi începe să o studiezi. Începe de la Noul Testament şi după ce îl citeşti în întregime, citeşte şi Vechiul Testament. Înainte ca să citeşti, roagă-te şi cere-i lui Dumnezeu să-ţi dea o bună înţelegere a Cuvântului Său prin Duhul Sfânt. În Evanghelia după Ioan scrie:

Isus a mai făcut înaintea ucenicilor Săi multe alte semne care nu sunt scrise în cartea aceasta. Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeţi că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; şi, crezând, să aveţi viaţa în Numele Lui. (Ioan 20:30-31)

Studiază Biblia ca să crezi că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, şi crezând să ai viaţă veşnică în Numele Lui.

Îţi recomand cu stăruinţă să faci rost de materialele de studiere a Bibliei după metoda inductivă pentru că acestea te vor ajuta enorm să înţelegi mesajul Sfintelor Scripturi. Începe a studia de la cursul „Dumnezeule, exişti?” care este un studiu profund al Evangheliei după Ioan.

Caută o biserică vie unde preotul sau pastorul predică învăţătură sănătoasă din Sfintele Scripturi şi trăieşte potrivit cu învăţătura pe care o dă altora.

Caută şi un grup de studiu biblic şi implică-te. Acolo vei afla nu doar răspuns la întrebările pe care le ai, dar şi părtăşie cu creştini adevăraţi, care vor să împlinească voia lui Dumnezeu în vieţile lor.

Articole similare:

Sursa
2010-01-13 08:00:39Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:46:0746/40: „Ceva în apă” de Catherine Steadman —» Sunt MAMĂ!
04:22:04(video) Propuneri anticriză pentru Guvernul Republicii Moldova —» edufin.md
04:14:27(video) Guvernul pune cruce pe unele domenii de afaceri! —» edufin.md
20:23:44Toamna nu-i ca vara! —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
15:29:27Opera comments on competition law case against Google in the United States —» Luchian Alexandru
15:26:18Sfaturi de la MAIB ca să nu te lași pradă escrocilor! —» edufin.md
15:01:18Drumul banilor 2020 – un eveniment de educație financiară marca BNM —» edufin.md
09:43:52Covid în Polonia și cum guvernanții merg înainte cu interzicerea avortului —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:29:03Primarul din Selemet, Tatiana Badan: ”Noi prețuim enorm sprijinul oferit de România” —» Elena Robu
08:16:14Taraboste Tribut, în top 10 vinuri baricate, la un concurs specializat —» Fine Wine
07:56:11Chec cu pere si iaurt grecesc —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
20:22:41Fulgere din trecut la „Fulger” sau cum ajung în „presă” scrisori anonime —» un alt blog
19:47:13Inspecţie civică la Maia, Ialomiţa —» Curaj.TV | Media alternativă
15:17:42Cine conduce președintele unei țări? —» SINCERITATEA ca SENTINŢĂ | B(îr)log de Traian Vasilcău sau, pur şi simplu, TRAIANUS
14:56:16Sunt homosexualii copiii lui Dumnezeu? Are dreptate Papa Francisc? | Pastor Vasile Filat —» Moldova Creștină
10:22:0345/40: „Fata cu palton albastru” de Monica Hesse —» Sunt MAMĂ!
10:13:39Istoria unei călătorii miraculoase în timp —» Biblioteca Hristo Botev
10:02:57A lucrat la stat şi nu a fost plătit, Dodon cu Lupu au promis, dar nu s-au implicat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:23:52Începe a şasea ediţie a Zilelor Filmului Românesc din Republica Moldova, cu filme de Cannes, Veneţia şi Oscar —» Elena Robu
08:43:42Împarte măşti medicinale celor nevoiaşi —» Curaj.TV | Media alternativă
08:43:39Conațional din Franța: ”Diaspora are un rol foarte important în dezvoltarea României” —» Elena Robu
06:55:00Wanna live the dream? Opera is looking for a person to browse the web for fun and share this experience with the world —» Luchian Alexandru
04:45:49Realitatea Virtuală – prima „fișkă” nouă din campania actuală —» un alt blog
21:54:41©️ Înainte să te cunosc —» Licurici de suflet
20:53:15Papa e pentru legalizare! Tu? —» Curaj.TV | Media alternativă