“Jos comuniştii!” sau “Karina, 75 de lei şi Julien cu ciuperci”

Dimineţile mi se dau foarte greu de ceva timp. Mai bine zis din momentul în care am spus pentru mine: stop laba, start Fila.. tfiu, broadcast ! Dimineaţa asta a fost la fel. Aproape la fel…

M-am trezit de la faptul că cineva rîdea la urechea mea, iar altcineva insista cu bliţ-ul să imortalizeze clipa. Rîdea Karina – fiică-mea, iar soţia Diana încerca să ne fotografieze. “Jos, comuniştii!” am strigat eu şi am mers la baie. Trecem peste capitolul toaleta de dimineaţă, cafeluţă, ţigară etc.

După ce am şovăit o vreme prin casă (deh, aveam liber), am ieşit pînă la cel mai apropiat super market. Am hoinărit vreo 40 de minute prin magazin. Nu ştiam ce sa cumpăr. Ma refer la ceva din ce aş fi putut găti o mâncare specială pentru ai casei. La ieşire, fata de la casă mi-a spus răspicat, în română : “Şapţezeci şî cinci dzi lei.” Achiziţia o vedeţi în poza de mai jos.

500 de grame de carne de găină, 500 de grame de ciuperci, 200 de grame de caşcaval, o smantană, 200 de grame de ceapă şi 2 linguri de făină sunt exact ingredientele de care ai nevoie pentru 4 porţii de julien.
Aşadar, am închis uşa de la bucătărie. Nu de alta, dar nu-mi place să gătesc, doar dacă o fac singur. Ca să ştiţi cum se face un julien cu ciuperci, vă descriu mai jos cea mai simplă modalitate.

Carnea de găină se fierbe pînă când este gata, aproximativ 20 de minute din momentul în care apa dă în clocot.

Ceapa trebuie tocată nu prea mărunt

Se spală ciupercile după care se taie mărunt

Carnea se răceşte, se curăţă de oase şi piele şi se taie la fel ca şi ciupercile

Ceapa se căleşte în ulei

Se adaugă ciupercile şi se prăjesc pînă se evaporă apa din ele (în jur de 10 – 15 minute)

Se adaugă carnea şi se amestecă, se adaugă piper şi sare, după care se ia de pe foc

Pe o tigaie uscată se “prăjeşte” făina (2 linguri)

Se adaugă smântâna (350 de grame de 15 %) se amestecă şi se ţine pe foc până începe a clocoti

Sosul rezultat se amestecă cu conţinutul celeilalte tigăi

După ce am luat tigaia de pe foc, cele 300 de grame de caşcaval se dau prin răzătoare

Conţinutul tigăii se împarte prin ulcele. Eu le-am pus în 3 ulcele, deşi porţia e pentru patru persoane

Se adaugă şi caşcavalul

Se dă la cuptor fara capace pentru 30 de minute la temperatura de 180 de grade celsius

După 30 de minute se scoate din rolă cu mare atenţie (sunt fierbinţi ulcelele). Se serveşte cu un vin alb (noi am făcut-o cu şampanie). Poftă bună !!!

Cît de puţin îi trebuie unui om ca să se simtă măcar o zi bine :)


Sursa
2010-01-12 23:15:05



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

15:07:08Only God can forgive sins —» Erik and Elena Brewer's Weblog
10:49:03Atenție CONCURS! —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
09:23:03GHILOTINA ȘI POEZIA —» Leo Butnaru
08:58:35CUVÂNT DESPRE MARCELA BENEA —» Leo Butnaru
05:01:18DE CE NU VA MURI LITERATURA —» Leo Butnaru
03:32:34OLGA BURAC – OMUL CARE ADUCE SCHIMBARE —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
16:12:09JURNAL 1993 —» Leo Butnaru
13:29:35BIROCRAȚIE, LAȘITATE, INDIFERENȚĂ, SABOTAJ?... —» Leo Butnaru
09:23:10Noutăți inspiraționale de la Chateau Vartely —» Fine Wine
13:10:00New to Newsletter — Earn With Paid Subscriptions —» Ileana Pîrgaru
20:01:19Mi-a ieșit un slalom impresionant pe pasaj și bulevard —» .:EU:.
19:58:21Protest al sindicatului din sistemul energetic —» Curaj.TV | Media alternativă
19:39:17Pledoarie din trafic pentru transport alternativ, sănătos —» Curaj.TV | Media alternativă
19:07:29+16 Armata de pe plai e pregătită de sărbătoare (limbaj vulgar!) —» Curaj.TV | Media alternativă
19:02:52Șantier mortal in centrul capitalei —» Curaj.TV | Media alternativă
19:01:33Săpături arheologice cu escavatorul?! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:39:33Nu se bucură că fosta nevastă ar putea fi condamnată —» Curaj.TV | Media alternativă
13:10:00How Yarnnakarn Ceramics Uses WordPress.com to Expand Their Business —» Adăpostul gîndurilor nerevendicate | If I enjoy the hatred of life, I do not hate life, I enjoy i
09:48:46atenție, atenție: portalu s-o deschis —» Portalu
07:07:39GIUMBUȘLUCURI DESPRE CENTRUL ANTI-FAKE AL MAIEI —» Daniel Lachi
04:55:03UN CELEBRU POET CIUVAȘ - GHENNADI AYGHI. ESEU PLUS POEME —» Leo Butnaru
17:15:00Top 6 alimente care conține substanțe cancerogene. —» Blog de Cultura
16:59:00Care este diferența dintre un psiholog, psihoterapeut și un psihiatru? —» Blog de Cultura
16:56:37Mega Protestul de astăzi al profesorilor în București —» Curaj.TV | Media alternativă
15:00:00Concept to Creation: Custom Theme Designs Just Got Easier —» ada rosu