27841 cazuri COVID-19 în Moldova
7691 – cazuri active
19300 – cazuri vindecate
850 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 11 august 2020 ora 14:41


Cum te lasă Orange fără Internetul pe care-l plăteşti pentru iPhone


Orange, liderul pieţei locale de telecomunicaţii şi singurul operator care comercializează terminalul Apple iPhone pe piaţa din România, poate suspenda oricând oferta de date pentru iPhone în situaţia unei utilizări abuzive a acestui serviciu, se arată în rubrica de Termeni şi Condiţii de pe site-ul operatorului.

Utilizatorii de terminale iPhone care au abonament la Orange se pot trezi oricând că nu mai pot accesa Internetul de pe mobil dacă folosesc excesiv terminalul pe post de modem, convorbiri prin VoIP (Skype) sau pentru transferarea de fişiere de tip peer to peer (ODC, DC++).

„Pentru a asigura o calitate optimă a serviciului de date în întreaga reţea şi pentru a oferi acces tuturor la acest serviciu, Orange îşi rezervă dreptul de a suspenda oferta de date pentru iPhone 3GS în situaţia unei utilizări abuzive a acestui serviciu, cum ar fi: folosirea telefonului ca modem, voice over IP, transfer de fişiere de tip peer to peer”, scrie în rubrica Termeni şi Condiţii de pe site-ul Orange.

Mai mult, Orange poate efectua controale pentru a descoperi asemenea cazuri.

„Orange are dreptul de a efectua controale în scopul protejării reţelei sale ori de câte ori va suspecta existenţa vreunui comportament similar celor enumerate anterior. La orice astfel de utilizare abuzivă, Orange are dreptul să suspende oricând serviciul de date de care beneficiezi”,  se mai arată în aceeaşi rubrică.

Fiecare abonament abonament de date de la Orange pentru iPhone include un volum de trafic de date inclus, cel mai mic fiind de 500 de MB (trafic naţional). Dacă acest volum de date este depăşit se percepe o taxă suplimentară de 0,05 euro/MB, ceea ce înseamnă bani în buzunarul celor de la Orange. În cazul voice over IP, Apple a inclus în aplicaţiile oficiale programul Skype, deci acceptă folosirea acestei aplicaţii, iar în cazul transferului de fişiere de tip peer to peer există din ce în ce mai multe soluţii legale. Cum se explică atunci aceste clauze?

Reţeaua nu poate face faţă

„La ora actuală, reţelele de date mobile ale operatorilor bazate pe tehnologiile 3G şi 3G+ sunt dimensionate luând în considerare anumite tipuri de utilizare ale serviciului de date. Utilizarea reţelei în afara parametrilor consideraţi poate să afecteze calitatea serviciului, nu doar pentru un anumit utilizator, ci pentru o zona întreagă”, a explicat pentru capital.ro Dorin Odiaţiu, Marketing  Director Orange România.

„Folosirea de către unul sau mai mulţi clienţi a telefonului ca modem, efectuarea de convorbiri prin VoIP sau transferul de fişiere de tip peer-to-peer pot genera un trafic mare în reţea, peste parametrii de construcţie. Acest trafic poate afecta calitatea serviciului de date pentru ceilalţi utilizatori aflaţi în zona respectivă şi poate duce, în cazuri extreme, chiar la blocarea canalelor de date pentru întreaga celulă. Orange România face eforturi continue pentru a oferi serviciul de Internet mobil în cele mai bune condiţii clienţilor săi şi în acest sens trebuie să preîntâmpine o astfel de situaţie”, a mai adăugat Odiaţiu.

Probleme şi în Statele Unite

Folosirea terminalelor iPhone pentru convorbiri prin VoIP a stârnit discuţii şi în Statele Unite ale Americii. AT&T, operatorul care deţinea o relaţie comercială de exclusivitate cu Apple, a convenit cu producătorul de terminale mobile în sensul în care folosirea de servicii wireless pe iPhone pentru convorbiri VoIP nu se poate face decât cu consimţământul prealabil al AT&T. „E general recunoscut de către economişti şi jurişti faptul că partenerii în alianţe strategice pot introduce în contractele bilaterale clauze care să promoveze şi să protejeze interesele de business ale fiecăruia şi să împiedice posibilitatea unor acţiuni contrare acestor interese”, sună explicaţia oficială a celor de la AT&T în cazul unei investigaţii demarate de Federal Communications Commission la refuzul Apple de a accepta aplicaţia Google Voice  Google Voice în Apple App Store.

sursa: capital.ro


Sursa
2010-01-12 10:40:04Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

00:26:38Despre atașare și siguranță în relații —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
20:10:41Condiții inumane la închisoarea de la Tighina/Bender —» Curaj.TV | Media alternativă
18:59:00Putin, Lukașenko și Dodon : Când votul poporului nu contează —» Elena Robu
14:44:2132/40: „Bucuria Ordinii” de Marie Kondo —» Sunt MAMĂ!
13:03:33Se caută persoane înșelate de Albina Ciorbă! —» un alt blog
12:45:11Au adus un elefant roz la DIICOT, semaforul era galben —» Curaj.TV | Media alternativă
11:11:52Zbor poetic —» Reflectii
10:58:24Proteste violente în Belarus după alegerile prezidențiale de duminică: Cel puțin o persoană a decedat —» Elena Robu
09:25:20Отзыв клиента после чиптюнинга BMW 520d G30 —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
08:45:57Наславча —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
08:41:53Condițiile de intrare pe teritoriul Italiei, aplicate din data de 10 august până la data de 7 septembrie 2020 —» Elena Robu
07:30:16Digitizare, digitalizare și transformare digitală: diferențe —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
05:53:22Experiențe de promovare a cărții și lecturii —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
03:42:12Căpșunărița —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:42:32gestures of testimony —» turn up the silence
21:48:30Politicieni mai vechi, mai noi, aceleași trucuri electorale —» Curaj.TV | Media alternativă
21:44:24Protest la Guvern, oamenii cer dreptate —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:33Unioniștii sînt ultimii bolșevici. —» blog cultural
12:48:39Povestea fenomenală și adevărată a casnicei din Belarus care i-a aruncat mănușa lui Lukașenco și vrea să fie președinte —» Cojocari Vitalie
12:32:18©️ Valoarea cuvintelor —» Licurici de suflet
22:20:05Poliția stă grămadă în intersecție —» Curaj.TV | Media alternativă
18:56:54Șantier ilegal și poluant în sectorul 5 —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:55Despre ultima carte citită - Nașterea unei Mame —» A little web world
13:50:43Se continuă admiterea in clasa 10-a profil umanist ( turul II), anul de studii 2020 – 2021 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
10:03:14Alerte de călătorie în Grecia și Cipru —» Elena Robu