Cum te lasă Orange fără Internetul pe care-l plăteşti pentru iPhone


Orange, liderul pieţei locale de telecomunicaţii şi singurul operator care comercializează terminalul Apple iPhone pe piaţa din România, poate suspenda oricând oferta de date pentru iPhone în situaţia unei utilizări abuzive a acestui serviciu, se arată în rubrica de Termeni şi Condiţii de pe site-ul operatorului.

Utilizatorii de terminale iPhone care au abonament la Orange se pot trezi oricând că nu mai pot accesa Internetul de pe mobil dacă folosesc excesiv terminalul pe post de modem, convorbiri prin VoIP (Skype) sau pentru transferarea de fişiere de tip peer to peer (ODC, DC++).

„Pentru a asigura o calitate optimă a serviciului de date în întreaga reţea şi pentru a oferi acces tuturor la acest serviciu, Orange îşi rezervă dreptul de a suspenda oferta de date pentru iPhone 3GS în situaţia unei utilizări abuzive a acestui serviciu, cum ar fi: folosirea telefonului ca modem, voice over IP, transfer de fişiere de tip peer to peer”, scrie în rubrica Termeni şi Condiţii de pe site-ul Orange.

Mai mult, Orange poate efectua controale pentru a descoperi asemenea cazuri.

„Orange are dreptul de a efectua controale în scopul protejării reţelei sale ori de câte ori va suspecta existenţa vreunui comportament similar celor enumerate anterior. La orice astfel de utilizare abuzivă, Orange are dreptul să suspende oricând serviciul de date de care beneficiezi”,  se mai arată în aceeaşi rubrică.

Fiecare abonament abonament de date de la Orange pentru iPhone include un volum de trafic de date inclus, cel mai mic fiind de 500 de MB (trafic naţional). Dacă acest volum de date este depăşit se percepe o taxă suplimentară de 0,05 euro/MB, ceea ce înseamnă bani în buzunarul celor de la Orange. În cazul voice over IP, Apple a inclus în aplicaţiile oficiale programul Skype, deci acceptă folosirea acestei aplicaţii, iar în cazul transferului de fişiere de tip peer to peer există din ce în ce mai multe soluţii legale. Cum se explică atunci aceste clauze?

Reţeaua nu poate face faţă

„La ora actuală, reţelele de date mobile ale operatorilor bazate pe tehnologiile 3G şi 3G+ sunt dimensionate luând în considerare anumite tipuri de utilizare ale serviciului de date. Utilizarea reţelei în afara parametrilor consideraţi poate să afecteze calitatea serviciului, nu doar pentru un anumit utilizator, ci pentru o zona întreagă”, a explicat pentru capital.ro Dorin Odiaţiu, Marketing  Director Orange România.

„Folosirea de către unul sau mai mulţi clienţi a telefonului ca modem, efectuarea de convorbiri prin VoIP sau transferul de fişiere de tip peer-to-peer pot genera un trafic mare în reţea, peste parametrii de construcţie. Acest trafic poate afecta calitatea serviciului de date pentru ceilalţi utilizatori aflaţi în zona respectivă şi poate duce, în cazuri extreme, chiar la blocarea canalelor de date pentru întreaga celulă. Orange România face eforturi continue pentru a oferi serviciul de Internet mobil în cele mai bune condiţii clienţilor săi şi în acest sens trebuie să preîntâmpine o astfel de situaţie”, a mai adăugat Odiaţiu.

Probleme şi în Statele Unite

Folosirea terminalelor iPhone pentru convorbiri prin VoIP a stârnit discuţii şi în Statele Unite ale Americii. AT&T, operatorul care deţinea o relaţie comercială de exclusivitate cu Apple, a convenit cu producătorul de terminale mobile în sensul în care folosirea de servicii wireless pe iPhone pentru convorbiri VoIP nu se poate face decât cu consimţământul prealabil al AT&T. „E general recunoscut de către economişti şi jurişti faptul că partenerii în alianţe strategice pot introduce în contractele bilaterale clauze care să promoveze şi să protejeze interesele de business ale fiecăruia şi să împiedice posibilitatea unor acţiuni contrare acestor interese”, sună explicaţia oficială a celor de la AT&T în cazul unei investigaţii demarate de Federal Communications Commission la refuzul Apple de a accepta aplicaţia Google Voice  Google Voice în Apple App Store.

sursa: capital.ro


Sursa
2010-01-12 10:40:04Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:45:06Happy 20th Anniversary, WordPress! We Wouldn’t Be Here Without You  —» Adăpostul gîndurilor nerevendicate | If I enjoy the hatred of life, I do not hate life, I enjoy i
19:16:18Povesti care inspiră: Cristina Tănase de la Salvati copiii —» Curaj.TV | Media alternativă
09:06:55PAS se aruncă din nou „curajos” în urma trenului. Au așteptat să treacă „ziua victoriei” și s-au apucat s-o anuleze  —» Nicolae Federiuc
20:34:31Dezbatere după prezentarea Mihaelei Miroiu despre etica în politică —» Curaj.TV | Media alternativă
20:26:51Defila cu nisipul dezgolit ilegal pe lîngă mega-catedrală —» Curaj.TV | Media alternativă
15:32:44CUM SĂ COMUNICI UȘOR ÎN LIMBA ENGLEZĂ? Lecție demonstrativă gratuită —» Moldova Creștină
10:30:18Poem de O c t a v i o P a z (trad. în română) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:01:55Cărțile aduc bucurie!!! —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
07:48:10Terra - Casa noastră comună —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
19:49:19Hot Off the Press: New WordPress.com Themes for May 2023 —» Ileana Pîrgaru
14:10:04Poliția a oprit periculos cu motorul pornit —» Curaj.TV | Media alternativă
13:19:18SĂRBĂTOREŞTE ZIUA PĂMÂNTULUI! —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
09:43:00------------------------------------------ —» NeoMatrixBlog
09:41:00--------------------------------------------------- —» NeoMatrixBlog
09:09:31Scopul real al adunării din 21 mai —» Nicolae Federiuc
06:45:06Ce mult ai lipsit... —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:26:25LACHI contra GAZPROM —» Daniel Lachi
14:44:57„Tati, ce e greva? De ce nu mai pot merge la grădiniță?” —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
07:32:04Nou: Nocturne Viorica de Purcari 2022 —» Fine Wine
19:44:45Elena Cernei ia totul de la viață! —» Curaj.TV | Media alternativă
14:52:53Porumbei gulerați, observați în stol, parcul Titan-IOR-Cuza —» Curaj.TV | Media alternativă
14:35:59Am ieșit la ambasadă ca să susținem europenizarea Moldovei —» Curaj.TV | Media alternativă
13:59:02Acțiune civică de salvare a parcului Titan-IOR —» Curaj.TV | Media alternativă
13:28:54Jandarmi obsedați de cameră lîngă ambasada Ucrainei —» Curaj.TV | Media alternativă
09:13:06Familia Hasdeu – o dinastie de cărturari (I) —» BiblioCity