Preoţii ort. ruşu minciunoşi cu lecţii tîmpite!?!

Ascultam ştirile la jurnaltv.md şi am rămas şocat de explicaţiile incărturarilor din rîndul preoţimei ort. ruse din RM. Şi anume lămurirea celor două calendare Iulian şi Gregorean. Rog să ascultaţi cu mare atenţie tot reportajul şi informaţivă la cine se închină actuala guvernare printre care se află şi miniştrii de ştiinţă.

Nu în zădar se zice: “Un orb îl duce în prăpastie pe alt orb”

Adica, un preot incărturar (orb în ştiinţă) îl duce în prăpastie pe un cărturar în ştiinţă orb (surd şi nu vede învăţătura preoţilor) în prăpastie (scandaluri/certe/crime).

Bazîndune pe ştiinţă ştim căexistă foarte multe calendare de oarece majoritatea sunt bazate pe religii. Creştinii se bazează două+una calendare; budiştii au calendarul lor cu mai multe mii de ani faţă de cel Creştin; calendarul musulmanilor; calendarul iudeilor… şi mai este cel mai mare (mulţi ani) cu miliarde de ani la crişna-iţii din îndia.

Dar mă v-oi opri la trei calendare Creştine Iulian, Gregorian şi Lunar.

1) Calendarul Lunar conţine 28 de zile care numără zilele unei rotaţii (27 de zile 7 ore 43 minute si 11,47 secunde) a satelitului Pămîntului cu denumirea de Lună în jurul pămîntului. Rotaţiaîn jurul pămîntului se mai înparte în patru faze.

faze-ian10image004

În Biblie găsim sărbătorirea Lunii Noi care avea o însemnătare mare ca şi Anul Noi Creştin, să nu uităm că Biblia este o carte religioasă şi nu astrologică.

La fel este şi cu Calendarul Solar care numără timpul rotaţiei Pămîntului în jurul Soarelui (365 şi o dată în patru ani 366 de zile) şi în jurul axei sale (face o rotatie completa in jurul axei sale in 23,9345 ore).

Să fiu acum înţăles corect : Lungimea anului numărat după carendarul Iulian era mai lung în măsura anului astronomic. Fiindcă rotaţia pămîntului în jurul axei este mai mare decît 24 de ore. Şi din acest motiv făcând ca echinocţiul de primăvară să se mute uşor înapoi în anul calendaristic.

Acest echinocţiu este şi socotit ca fiind începutul anului Creştin. Fiindcă Creştinii se orientau după stele. Aduceţivă aminte, cine a arătat locul naşterii lui Isus? Dar sărbătorile lunii noi? La fel ca sărbătoarea lunii (începutul ciclului) noi cum se sărbătorea aşa şi începutul anului era la începutul anului astronomic adica la sfîrşitului echinocţiului unde lungimea zilei începea să crească exact ca şi evenimentul cu Luna Nouă cînd începe să crească aria luminizată de soare.

Acum dacă calculăm motivul motivul sărbătoririi cu 18 (optsprezece) zile mai tîrziu de bis. ort. rusă:
Calendarul Gregorian este varianta de calendar cea mai răspândit folosită. O modificare a calendarului iulian a fost pentru prima oară propusă de doctorul napolitan Aloysius Lilius şi a fost decretată de Papa Grigore al XIII-lea (numele căruia l-a primit calendarul) pe 24 februarie 1582.

Rusia s-a folosit de calendarul Iulian pînă în anul 1923 şi ca să egaleze anul calendaristic cu anul astronomic a fost necesar să mute data cu 14 (patrusprezece) zile.

Acum numărăm 1 ianuarie Anul Nou coincide cu 14 ianuarie (stil vechi Iulian) şi 7 ianuarie (Creciunul Iulian) coincide cu 25 decembrie.

Reesă că preoţii vicleni şi minciunoşi au schimbat calendarul (de oarece de el se folosesc zilic) şi au mutat sărbătorile. Şi această ambiţie tîmpească este ca să arate proştii şi incărturarii deştepţi.
Apare întrebarea: De ce nu merg în continuare după calendarul Iulian?

Din 1923 pînă acum au trecut 87 de ani, şi dacă înpărţim la patru (anul cu o zi mai mult) şi esă că zilele de sărbătoare s-a mutat spre primăvară cu 21,75 zile. Adica sărbătoarea creciunului conform stilului vechi se sărbătoreşte pe data de 10 februarie.

Deci domnilor ort. ruşi cu stil vechi pregătiţivă de creciun.

Orbii duc pe orbi în prăpastie.


Sursa
2010-01-09 18:50:54Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:38:19E mult sau puțin o casă nouă de peste 600 de mii de Euro pentru ministrul economiei? —» un alt blog
09:05:38DIN MAREA POEZIE A LUMII —» Leo Butnaru
08:46:34DESPRE ÎNCEPUTURILE SCRIITORICEȘTI —» Leo Butnaru
05:51:27Horizon Capital (Purcari) și prietenii lor lituanieni vor să vândă MAIB. Îi ajută Gavriliță și #năPASta —» un alt blog
04:59:26În loc de teren de sport multifuncțional – Parcare pentru Medpark! Îi e în cot guvernului de sănătatea fizică… —» un alt blog
20:08:21Alegerile din Italia, explicate —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
19:31:54CFR la 150 de ani se laudă cu vechituri —» Curaj.TV | Media alternativă
12:17:43Ce face ”specialistul” pe delapidări Vitalie Perciun printre consultanții Agenției Proprietății Publice? —» un alt blog
12:10:34Câți bani din conturile lui Spînu sunt, de fapt, ai lui Vlad Filat…? —» un alt blog
10:27:43Proiectul Instituţional ,,Memori@ Locală” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
18:42:38Protest la București pentru drepturile animalelor #exclusiv —» Curaj.TV | Media alternativă
11:43:22Bullet Train. Sună mai bine ca Trenul Asasinilor. —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:31:03casatoria fictivă ca strategie de supraviețuire —» blog cultural
08:27:16despre poliția moldovenească doar de rău —» blog cultural
08:25:53Andrei și Ilinca – Plouă (cover Holy Molly x Tata Vlad) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
07:34:15despre vot în bătaia puștii —» blog cultural
02:58:49geometrie hipnotică —» penULTIMUL DAC
23:18:39Top Gun: Maverick —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
15:38:28Bio verzii —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
13:04:11„Copiii de pe Volga” de Guzel Iahina —» Sunt MAMĂ!
11:49:57Primarul Ciucu a venit la protestul din Prelungirea Ghencea —» Curaj.TV | Media alternativă
10:42:32Am pledat împotriva intimidării aleșilor locali —» Curaj.TV | Media alternativă
10:28:09Vrem lărgirea și civilizarea prelungirii —» Curaj.TV | Media alternativă
19:24:05Cică a vorbit cu mai mulți membri de Guvern la Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
18:40:52Poveste origami de la o copilă refugiată (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă