74233 cazuri COVID-19 în Moldova
17991 – cazuri active
54495 – cazuri vindecate
1747 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 30 octombrie 2020 ora 09:24


Măgarii.


Revenim la expediția întreprinsă spre satul Costuleni din raionul de baștină al lui Pavel Turcu. Scopul acesteia a fost băutul și mâncatul, pentru că asta fac toți oamenii pe 2 ianuarie. Soarta ne-a scos în cale doi oameni (adică mai multă lume, dar vreau să menționez întâlnirea cu doi dintre ei): Tolea/Anatol, mașinist la trenuri și Domnul Albinar, albinar la albine.

De la Tolea, la un pahar de vin alb, am aflat ca fiecare locomotivă are rezervor cu nisip, din care, pe timp de îngheț sau de umezeală, mai ales când trenul are de ridicat dealul, picură nisip. Așa trenurile nu lunecă înapoi la vale.

De la Domnul Albinar, la un pahar de vin roșu, am aflat cum se adună polenul: se instalează un fel de perete din plastic cu găuri foarte înguste, la gura stupului, prin care se înghesuie albinele să intre înăuntru. Deoarece este foarte strâmt, de pe picioarele acestora se scutură polenul.

În tot acest timp nu am auzit PĂRERI. Ce părere au despre Filat, Tkaciuk, Collider, Ministerul Tineretului sau Eurovision. Nimeni nu împorșca cu căcat în direcția nimănui. Doar discuții — simple, bune și al naibii de interesante.

Eu nu citesc bloguri moldovenești. Potențialul semantic al acestora ii de zero kilobyți. În schimb, urmăresc trei bloguri rusești, scrise de aviatori. Ei scriu despre avioane. Vjjj! Interesant!

Așa. Despre ai noștri. Aici trebuia să urmeze un pasaj plin de „pizda mamei voastre de măgari” și „iobanyi vaș rot, pidarajilor”, dar am citit postarea Lucicăi și m-am calmat oleacă.

Vroiam să spun despre ăștia care s-au năpustit asupra lui Turcu dar și asupra susținătorilor acestuia.

Mă auziți? Voi, acasă, vorbiți cu televizorul, nu-i așa? Când îl vedeți pe Medvedev strigați „ruși împuțiți”, drept? La apariția lui Obama mormăiți ceva despre negri; reacționați dureros la toate știrile, pentru că îs pline de pederaști, haholi, jidani, comuniști, masoni, așa-i?

Pentru că anume așa ați reacționat la apariția lui Turcu pe marele Internet. Din țăran prost și incult nu l-ați scos. V-ați etalat frica să nu cumva să vă „reprezinte”. Ce complex trebuie să vă pască creierii de credeți că cineva vă „reprezintă”? Nu vă reprezintă nimeni. Pentru că nu are nevoie nimeni de voi. Și „părerile” voastre nu trebuiesc nimănui.

Calmați-vă. Nu mai desenați scheme în care Turcu este în cerculețul pe care scrie „proștii” iar voi vă desenați un cerculeț cu titlul „deștepții”. „Scheme logice”.

Să vă povestesc eu o schemă logică:

a. Un grup de oameni (A) îl promovează pe Pavel Turcu;

b. Alt grup de oameni (B) îl insultă pe Pavel Turcu;

c. Același grup (B) insultă grupul (A) pentru că îl promovează pe Pavel Turcu, fapt care face ca acesta să fie insultat de cât mai multă lume, adică de grupul (B).

Observați capcana în care ați picat? Acuzați susținătorii lui Pavel Turcu că și-ar bate joc de Pavel Turcu, bătându-vă joc de Pavel Turcu. Sper că m-am făcut înțeles; cel puțin Vlada m-a înțeles. Cui nu i-a fost clar — să își retragă ștampila „PROST” de pe fruntea lui Pavel și să și-o aplice pe propria frunte.

Știți cu cine semănați? Cu popii ăia care au smuls monumențelul evreiesc din parcul central pe motiv că „ne strică religia”. Voi v-ați năpustit peste un om inofensiv ca Pavel Turcu pentru că „vă strică cultura”. Nicio diferență, pentru mine.

.

Nu-l obijduiți pe Pavel. Pavel este bun. De asta va merge la Oslo.

Și nici măcar nu v-am înjurat.

.

***

Cam prin 1950, unchiul meu, Unchiul Ulian, Dumnezeu să-l ierte, avea de recitat o poezie la școală. Fabula se numea „Măgarii”. S-a pregătit mult — să fie cu intonație și cu multă gesticulație, cum li se cere elevilor eminenți. Ieșind în scenă, făcu din mână un gest larg, spre sală, spunând: „Măgarii”!

Voi repeta gestul Unchiului Ulian, adresându-mă blogosferei moldovenești: „Măgarii”!


Sursa
2010-01-09 03:58:18Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

18:03:30Cum arată un corp frumos? —» Licurici de suflet
14:43:35Despre avort în Polonia —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
10:19:4457 de medalii pentru Vinul Moldovei la concursul Asia Wine Trophy 2020 —» Fine Wine
07:28:10Supa crema de broccoli —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
05:01:39„Два брата акробата” și alte infracțiuni ale exȘefului de la Fulger —» un alt blog
20:51:56Cum pot vota moldovenii din Franța la alegerile prezidențiale pe 1 noiembrie —» Elena Robu
20:36:17Carantină generală în Franța. Anunțurile făcute în această seară de către Emmanuel Macron —» Elena Robu
15:00:24Oscarul Electoralei merge la Oooooorhei :) —» un alt blog
13:22:45Faceți cunoștință – Familia Popa: El bodyguard-ul Maiei, ea consilieră municipală a #naPAS —» un alt blog
10:59:42Organizarea cap-coadă a primei petreceri a lui Mark și Leonie —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
08:17:36Apostazie: Preotul Pafnutie, duhovnicul Răciulei, în spotul electoral al pro-sodomitei Maia Sandu —» Popas alternativ
07:43:15MINCIUNA DIN BULETINELE DE VOT. Alegerile, sentință de condamnare la suferință —» Nicolae Federiuc
19:01:09(video) Guvernul Republicii Moldova a avizat proiectul de lege pentru promovarea plăților fără numerar —» edufin.md
18:51:24The Duck Show: Candidați de toate culorile —» Curaj.TV | Media alternativă
18:22:16La primăria Cilibia poți lua bătaie dacă filmezi —» Curaj.TV | Media alternativă
17:00:57©️ Lasă-te în pace! —» Licurici de suflet
14:13:05Fii informat! Fii protejat! —» BiblioCity
13:49:45Regulamentul privind evaluarea bibliotecilor publice: prevederi și mecanismul de evaluare —» BiblioCity
13:32:11Cartea „Comoara din insulă” de Robert Louis Stevenson —» Biblioteca Hristo Botev
11:38:28Români aventurosi, se pupă în Noua Zeelandă —» Curaj.TV | Media alternativă
09:11:49Despre #ChampagneDay —» Fine Wine
08:55:08Dodon ne otrăvește viața, opinie de pensionar —» Curaj.TV | Media alternativă
08:30:38Dezinformare urâtă, jignitoare și grosolană în România cu privire la protestele din Polonia —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
07:41:21Zice că e hărțuit de poliție și de justiție —» Curaj.TV | Media alternativă
21:07:10ТЕОРИЯ ЭВОЛЮЦИИ – ПСЕВДОНАУКА ? —» Curbet Alexandru