Măgarii.


Revenim la expediția întreprinsă spre satul Costuleni din raionul de baștină al lui Pavel Turcu. Scopul acesteia a fost băutul și mâncatul, pentru că asta fac toți oamenii pe 2 ianuarie. Soarta ne-a scos în cale doi oameni (adică mai multă lume, dar vreau să menționez întâlnirea cu doi dintre ei): Tolea/Anatol, mașinist la trenuri și Domnul Albinar, albinar la albine.

De la Tolea, la un pahar de vin alb, am aflat ca fiecare locomotivă are rezervor cu nisip, din care, pe timp de îngheț sau de umezeală, mai ales când trenul are de ridicat dealul, picură nisip. Așa trenurile nu lunecă înapoi la vale.

De la Domnul Albinar, la un pahar de vin roșu, am aflat cum se adună polenul: se instalează un fel de perete din plastic cu găuri foarte înguste, la gura stupului, prin care se înghesuie albinele să intre înăuntru. Deoarece este foarte strâmt, de pe picioarele acestora se scutură polenul.

În tot acest timp nu am auzit PĂRERI. Ce părere au despre Filat, Tkaciuk, Collider, Ministerul Tineretului sau Eurovision. Nimeni nu împorșca cu căcat în direcția nimănui. Doar discuții — simple, bune și al naibii de interesante.

Eu nu citesc bloguri moldovenești. Potențialul semantic al acestora ii de zero kilobyți. În schimb, urmăresc trei bloguri rusești, scrise de aviatori. Ei scriu despre avioane. Vjjj! Interesant!

Așa. Despre ai noștri. Aici trebuia să urmeze un pasaj plin de „pizda mamei voastre de măgari” și „iobanyi vaș rot, pidarajilor”, dar am citit postarea Lucicăi și m-am calmat oleacă.

Vroiam să spun despre ăștia care s-au năpustit asupra lui Turcu dar și asupra susținătorilor acestuia.

Mă auziți? Voi, acasă, vorbiți cu televizorul, nu-i așa? Când îl vedeți pe Medvedev strigați „ruși împuțiți”, drept? La apariția lui Obama mormăiți ceva despre negri; reacționați dureros la toate știrile, pentru că îs pline de pederaști, haholi, jidani, comuniști, masoni, așa-i?

Pentru că anume așa ați reacționat la apariția lui Turcu pe marele Internet. Din țăran prost și incult nu l-ați scos. V-ați etalat frica să nu cumva să vă „reprezinte”. Ce complex trebuie să vă pască creierii de credeți că cineva vă „reprezintă”? Nu vă reprezintă nimeni. Pentru că nu are nevoie nimeni de voi. Și „părerile” voastre nu trebuiesc nimănui.

Calmați-vă. Nu mai desenați scheme în care Turcu este în cerculețul pe care scrie „proștii” iar voi vă desenați un cerculeț cu titlul „deștepții”. „Scheme logice”.

Să vă povestesc eu o schemă logică:

a. Un grup de oameni (A) îl promovează pe Pavel Turcu;

b. Alt grup de oameni (B) îl insultă pe Pavel Turcu;

c. Același grup (B) insultă grupul (A) pentru că îl promovează pe Pavel Turcu, fapt care face ca acesta să fie insultat de cât mai multă lume, adică de grupul (B).

Observați capcana în care ați picat? Acuzați susținătorii lui Pavel Turcu că și-ar bate joc de Pavel Turcu, bătându-vă joc de Pavel Turcu. Sper că m-am făcut înțeles; cel puțin Vlada m-a înțeles. Cui nu i-a fost clar — să își retragă ștampila „PROST” de pe fruntea lui Pavel și să și-o aplice pe propria frunte.

Știți cu cine semănați? Cu popii ăia care au smuls monumențelul evreiesc din parcul central pe motiv că „ne strică religia”. Voi v-ați năpustit peste un om inofensiv ca Pavel Turcu pentru că „vă strică cultura”. Nicio diferență, pentru mine.

.

Nu-l obijduiți pe Pavel. Pavel este bun. De asta va merge la Oslo.

Și nici măcar nu v-am înjurat.

.

***

Cam prin 1950, unchiul meu, Unchiul Ulian, Dumnezeu să-l ierte, avea de recitat o poezie la școală. Fabula se numea „Măgarii”. S-a pregătit mult — să fie cu intonație și cu multă gesticulație, cum li se cere elevilor eminenți. Ieșind în scenă, făcu din mână un gest larg, spre sală, spunând: „Măgarii”!

Voi repeta gestul Unchiului Ulian, adresându-mă blogosferei moldovenești: „Măgarii”!


Sursa
2010-01-09 03:58:18Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

09:01:47Nocturna Bibliotecii: Ediția din acest an a fost dedicată acțiunilor omului asupra schimbărilor climatice —» BPR Ungheni's Blog
06:29:29„Bravo, Lika!” Ahedjakova licitează statueta NIKA pentru ajutorarea deținuților politici —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:27:42MACBETH. Monstrul care transformă dragostea în ură —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:26:20Bookfestul meu, Radmila mea... No, și oleacă Ianoș :) —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:21:58IUBIREA LA OAMENI. Vodka, trecutul care ne bântuie și destinul „glubincilor” rusești —» nimic nu e asa cum pare a fi...
05:30:06Sergiu Litvinenco revine pe calea cea dreaptă? —» un alt blog
13:32:05Blonde —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:08:28Solidaritate cu femeile revoltate din Iran. Protest la București —» Curaj.TV | Media alternativă
17:52:43Mărieș mă alungă în Rusia, a privatizat km0!? —» Curaj.TV | Media alternativă
21:16:12Zice că surorile și bărbatul i-au luat ilegal fiica —» Curaj.TV | Media alternativă
20:33:59Un câine bătrân care urlă, plângând, pe ruinele casei în care a fost spulberată familia sa... Să ierți? Cum?! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
20:31:12Am pus poliţia la treabă pentru o cauză verde —» Curaj.TV | Media alternativă
14:57:12SuntMAMĂ răspunde la Chestionarul lui Marcel Proust —» Sunt MAMĂ!
06:19:47Ortodoxia dragostei, ortodoxia urii și talibanul Kirill —» blog cultural
05:43:18Ministrul Gaibu: reforme de dragul unui milionar din Tvardița, îmbogățit pe spirt, tutun și carne din Brazilia —» un alt blog
19:39:56Și după închiderea Duty Free câte judecate internaționale vor urma? —» un alt blog
18:09:53What’s New in the Editor: More Design Tools, Enhanced Lists, Easier Block Switching —» costica
13:59:00Opera GX teams up with TikTok for the #GamingForAll challenge feat. BlindWarriorSven, challenging gamers to defy their limitations —» Luchian Alexandru
11:58:56Retrospectivă. Simpozionul Național de Studii Culturale. Ediția a IV-a —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
10:38:35Spînu face rublet cu rușii dar cere ajutor de la România… // Despre păcură —» un alt blog
06:58:33Am zis să nu mai „ating” politicul din RM, dar a ieșit Angela Merkel și ne-a avertizat să nu ne jucăm cu putin. Și m-a enervat, mama mă-sii! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
05:43:21Faceți cunoștință: Corina Gaibu, ONGistă, vicepreședinte de partid, soție de ministru și abonată la rublet din buget —» un alt blog
17:18:18Pledoarie pentru pedalare, ca să respirăm mai ușor —» Curaj.TV | Media alternativă
17:14:29Accident cu mașini bengoase pe lîngă pădurea Băneasa —» Curaj.TV | Media alternativă
17:08:19Se împart amenzi la piața de flori Coșbuc —» Curaj.TV | Media alternativă