Măgarii.


Revenim la expediția întreprinsă spre satul Costuleni din raionul de baștină al lui Pavel Turcu. Scopul acesteia a fost băutul și mâncatul, pentru că asta fac toți oamenii pe 2 ianuarie. Soarta ne-a scos în cale doi oameni (adică mai multă lume, dar vreau să menționez întâlnirea cu doi dintre ei): Tolea/Anatol, mașinist la trenuri și Domnul Albinar, albinar la albine.

De la Tolea, la un pahar de vin alb, am aflat ca fiecare locomotivă are rezervor cu nisip, din care, pe timp de îngheț sau de umezeală, mai ales când trenul are de ridicat dealul, picură nisip. Așa trenurile nu lunecă înapoi la vale.

De la Domnul Albinar, la un pahar de vin roșu, am aflat cum se adună polenul: se instalează un fel de perete din plastic cu găuri foarte înguste, la gura stupului, prin care se înghesuie albinele să intre înăuntru. Deoarece este foarte strâmt, de pe picioarele acestora se scutură polenul.

În tot acest timp nu am auzit PĂRERI. Ce părere au despre Filat, Tkaciuk, Collider, Ministerul Tineretului sau Eurovision. Nimeni nu împorșca cu căcat în direcția nimănui. Doar discuții — simple, bune și al naibii de interesante.

Eu nu citesc bloguri moldovenești. Potențialul semantic al acestora ii de zero kilobyți. În schimb, urmăresc trei bloguri rusești, scrise de aviatori. Ei scriu despre avioane. Vjjj! Interesant!

Așa. Despre ai noștri. Aici trebuia să urmeze un pasaj plin de „pizda mamei voastre de măgari” și „iobanyi vaș rot, pidarajilor”, dar am citit postarea Lucicăi și m-am calmat oleacă.

Vroiam să spun despre ăștia care s-au năpustit asupra lui Turcu dar și asupra susținătorilor acestuia.

Mă auziți? Voi, acasă, vorbiți cu televizorul, nu-i așa? Când îl vedeți pe Medvedev strigați „ruși împuțiți”, drept? La apariția lui Obama mormăiți ceva despre negri; reacționați dureros la toate știrile, pentru că îs pline de pederaști, haholi, jidani, comuniști, masoni, așa-i?

Pentru că anume așa ați reacționat la apariția lui Turcu pe marele Internet. Din țăran prost și incult nu l-ați scos. V-ați etalat frica să nu cumva să vă „reprezinte”. Ce complex trebuie să vă pască creierii de credeți că cineva vă „reprezintă”? Nu vă reprezintă nimeni. Pentru că nu are nevoie nimeni de voi. Și „părerile” voastre nu trebuiesc nimănui.

Calmați-vă. Nu mai desenați scheme în care Turcu este în cerculețul pe care scrie „proștii” iar voi vă desenați un cerculeț cu titlul „deștepții”. „Scheme logice”.

Să vă povestesc eu o schemă logică:

a. Un grup de oameni (A) îl promovează pe Pavel Turcu;

b. Alt grup de oameni (B) îl insultă pe Pavel Turcu;

c. Același grup (B) insultă grupul (A) pentru că îl promovează pe Pavel Turcu, fapt care face ca acesta să fie insultat de cât mai multă lume, adică de grupul (B).

Observați capcana în care ați picat? Acuzați susținătorii lui Pavel Turcu că și-ar bate joc de Pavel Turcu, bătându-vă joc de Pavel Turcu. Sper că m-am făcut înțeles; cel puțin Vlada m-a înțeles. Cui nu i-a fost clar — să își retragă ștampila „PROST” de pe fruntea lui Pavel și să și-o aplice pe propria frunte.

Știți cu cine semănați? Cu popii ăia care au smuls monumențelul evreiesc din parcul central pe motiv că „ne strică religia”. Voi v-ați năpustit peste un om inofensiv ca Pavel Turcu pentru că „vă strică cultura”. Nicio diferență, pentru mine.

.

Nu-l obijduiți pe Pavel. Pavel este bun. De asta va merge la Oslo.

Și nici măcar nu v-am înjurat.

.

***

Cam prin 1950, unchiul meu, Unchiul Ulian, Dumnezeu să-l ierte, avea de recitat o poezie la școală. Fabula se numea „Măgarii”. S-a pregătit mult — să fie cu intonație și cu multă gesticulație, cum li se cere elevilor eminenți. Ieșind în scenă, făcu din mână un gest larg, spre sală, spunând: „Măgarii”!

Voi repeta gestul Unchiului Ulian, adresându-mă blogosferei moldovenești: „Măgarii”!


Sursa
2010-01-09 03:58:18Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:00:00Sell Courses and Create Interactive Content on WordPress.com —» Ileana Pîrgaru
07:34:40ALEXANDRU COSMESCU - MENTOR AL TINERILOR SCRIITORI BASARABENI —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:06:14Making the Social Web a Better Place: ActivityPub for WordPress Joins the Automattic Family  —» Ileana Pîrgaru
09:36:34O CARTE ÎN PERCUȚII DE ECOU... —» Leo Butnaru
22:23:55O conversaţie cu ChatGPT despre ChatGPT —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:40:59Valorificarea operei hasdeistice, digitizată din Colecția „Carte veche și rară” a Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu”: Expoziție aniversară (1) —» BiblioCity
09:40:32Valorificarea operei hasdeistice, digitizată din Colecția „Carte veche și rară” a Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu”: Expoziție aniversară (2) —» BiblioCity
06:22:05Raport analitic anual 2022 Bibliotecile Publice Teritoriale din Raionul Rîșcani —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
22:56:41Tânăr pensionar, caut sponsor! —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
14:33:29Fii ecologic! Reciclează corect! —» BiblioCity
19:47:36A Social Experience Anchored by Your Domain —» Ileana Pîrgaru
08:32:56Cel mai bun cașcaval din lume, la Purcari Wine Bar —» Fine Wine
08:14:11LECTURA – CEA MAI IMPORTANTĂ ȘI CAPTIVANTĂ PASIUNE A OMULUI. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
07:24:07VALOAREA PROFESIEI DE BIBLIOTECAR —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
22:19:00Efectele telefonului mobil asupra copilului. —» Blog de Cultura
22:03:00Cum alegi un psiholog bun? —» Blog de Cultura
21:42:56Harald Jähner – Aftermath. Life in the fallout of the third reich —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
20:08:00Deținuți de la Soroca, reclamă abuzuri ale gardienilor —» Curaj.TV | Media alternativă
16:59:21Polițai fără centuri lîngă palatul Cotroceni —» Curaj.TV | Media alternativă
14:30:56Simpozionul științific „Anul 2022 – ANUL CONSOLIDĂRII RELAȚIILOR DINTRE BIBLIOTECĂ ȘI COMUNITATE” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:35:30©️ Dor de Tata —» Licurici de suflet
12:21:24LECTURA UN IMPERATIV AL TIMPULUI —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:03:43BIBLIOTECARUL DEZVOLTATORUL COMPETENŢEI DE CULTURĂ A LECTURII AL COMUNITĂŢII —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
09:27:04LECTURA – CATALIZATOR PENTRU O SOCIETATE DEZVOLTATĂ ŞI EDUCATĂ —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
08:04:44Cristina Bujor – cu drag pentru copii —» Biblioteca Hristo Botev