108863 cazuri COVID-19 în Moldova
10622 – cazuri active
95918 – cazuri vindecate
2323 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 2 decembrie 2020 ora 11:26


Bani negri pentru vaccinul ucigasIn numarul trecut, „Reporter Special“ a prezentat initiativa ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, de a vaccina obligatoriu toate fetitele de clasa a IV-a, impotriva asa-zisului cancer de col uterin, cu un vaccin a carui cercetare se va finaliza abia anul viitor. Dintr-o graba de neinteles, daca ar fi fost vorba despre sanatatea copiilor, si nu despre apropiatele alegeri legislative, campania de vaccinare a demarat luni, 24 noiembrie, in aceeasi zi cu informarea parintilor privind binefacerile produselor Silgard (Gardasil in varianta americana) si Cervarix. Din cauza acestei proceduri inimaginabile si in necunostinta de cauza, campania a debutat cu un fiasco. Parintii s-au opus cu vehementa vaccinarii fetitelor intre 9-11 ani, pana nu vor fi informati in legatura cu utilitatea medicamentului, cu efectele adverse inregistrate, dar mai ales in legatura cu cele 20 de decese care au avut loc in timpul vaccinarii in SUA si cateva tari din Europa.

De la bun inceput, trebuie precizat ca ministrul Eugen Nicolaescu a aprobat deja cumpararea a peste 110.000 de doze de vaccin, pentru toate fetitele de clasa a IV-a. Afacerea s-a perfectat in vara acestui an, in spatele usilor inchise, dupa ce Madeleine Albright, fost secretar de stat la Casa Alba, a facut lobby pentru Silgard, la Bucuresti. Vaccinul a intrat pe piata americana doar de doi ani, primind aprobare din partea FDA (Food and Drug Administration), inainte de a se fi incheiat cercetarea lui. In urma catorva decese in timpul administrarii (care are loc in trei etape, pe parcursul a doua luni), parintii si cateva organizatii neguvernamentale au organizat ample proteste pentru aflarea adevarului in legatura cu efectele adverse ale vaccinului. Abia atunci oficialii FDA au facut publice cele 20 de morti survenite in SUA si Europa, cu precizarea ca intre decese nu s-a descoperit nicio legatura de cauzalitate. Drept rezultat, compania Merck, care a produs vaccinul, n-a mai insistat pe langa autoritatile americane sa dispuna obligativitatea administrarii lui la toate fetitele intre 9-11 ani.
„Daca as avea o fetita de clasa a IV-a, n-as accepta sa fie vaccinata“
Toata lumea stie ca producatorii de medicamente ofera beneficii substantiale pentru a-si vinde produsele. Mai multe scandaluri internationale, dar si nationale au tinut primele pagini ale ziarelor in repetate randuri. Daca avem in vedere ca vaccinurile despre care vorbim au costat statul peste 25 de milioane de euro, este de presupus ca si comisioanele s-au ridicat la cifre cu multe zerouri. De unde si graba - aparent nejustificata - a lui Nicolaescu de a vaccina fetitele inainte de schimbarea Guvernului. Interesant este ca dr. Adrian Streinu-Cercel, consilierul ministrului Sanatatii si director al Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals“ din Capitala, este un sustinator fervent al campaniei de vaccinare asa-zise anticancer. El a asigurat populatia ca nu exista niciun pericol in legatura cu produsul Merck sau cu cel al englezilor de la GlaxoSmithKline, respectiv Cervarixul. Pe propria raspundere. Asta in conditiile in care Geza Molnar, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, a declarat: „Daca as avea o fetita de clasa a IV-a, n-as accepta sa fie vaccinata“. De precizat ca Streinu-Cercel a fost acuzat in mai multe randuri pentru achizitii publice dubioase de aparatura medicala si medicamente, fiind anchetat de procurorii anticoruptie.
Parintii au refuzat vaccinarea
In mai toate judetele, campania de vaccinare a fost amanata, parintii fetitelor fiind chemati la scoala pentru a fi informati in legatura cu binefacerile celor doua vaccinuri. Asta dupa ce refuzul acestora a dat peste cap planurile Ministerului Sanatatii. Cum sa iti lasi copilul sa fie injectat cu o substanta nesigura, in legatura cu care cercetarea se va finaliza in 2009, la mijloc mai existand si vreo 20 de decese, numeroase reactii adverse si pericolul ca la maturitate sa se instaleze infertilitatea? Este foarte posibil ca panica declansata la nivelul capilor Sanatatii romanesti sa fi atins apogeul. Motiv pentru care au dispus politic autoritatilor sanitare judetene ca, prin mijloace propagandistice, sa convinga parintii ca e bine ca fetitele lor sa fie cobai. Interesant este ca nici medicii din teritoriu habar n-au daca vaccinul e bun ori nu, dar se supun fara cracnire ordinelor ministerului, in necunostinta de cauza. Tot ce stiu au aflat din presa. Sa ne inchipuim ca, pentru cumpararea a peste 110.000 de doze de vaccin, necesare tuturor fetitelor de clasa a IV-a din tara noastra, comisioanele s-au ridicat la cateva milioane de euro. In cazul in care acestea nu vor fi administrate in totalitate, cineva va trebui sa dea socoteala pentru banii publici cheltuiti, mai ales ca termenul de valabilitate este de numai trei ani. Intr-o tara normala, cei care au incasat comisioanele despre care vorbeam ar infunda puscaria.
Discriminare nerusinata
Ca lucrurile n-au fost curate de la bun inceput o demonstreaza obligativitatea impusa de Nicolaescu, supranumit de presa si „Ministrul Mortii“, ca toate fetitele sa fie injectate. Ba mai mult, in ordinul acestuia se preciza ca parintii care se opun vaccinarii trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere in acest sens, asumandu-si „toate consecintele ce decurg din aceasta“. Fara a se preciza la ce fel de consecinte se facea referire. Cu alte cuvinte, cetateanul de rand se trezeste peste noapte cu ordinul unui ministru tembel, care il obliga sa faca un anumit lucru, incalcandu-i drepturile fundamentale. Daca nu vrea sa-l faca, e musai sa dea cu subsemnatul cine stie unde, ca asa s-a gandit Nicolaescu ca e democratic. Nici in timpul dictaturii comuniste nu existau astfel de proceduri, si cu asta am spus tot. Nu de prosti, ci tributari unor interese materiale enorme, oficialii Ministerului Sanatatii au mai supus o categorie de varsta a populatiei si unei discriminari fara precedent.

Despre cele doua vaccinuri se spune ca ar contracara cancerul de col uterin, care este provocat de 18 tulpini ale HPV. Silgardul actioneaza impotriva a doar patru, iar Cervarixul impotriva a doar doua. Cum ambele au fost achizitionate de minister, urmand a fi administrate gratuit – dar tot din bani publici –, se pune intrebarea pe ce criterii vor fi ele administrate? Primul este mai eficient (acoperind 70% din pericol), dar si mai ucigas, iar al doilea – mai putin. Exista fetite de prima mana, care vor primi vaccinul mai bun, dar mai periculos, si fetite de mana a doua, care se vor multumi cu cel mai slab si mai bland? La aceasta intrebare, nici medicii de familie, nici oficialii celor ce gestioneaza sanatatea populatiei n-au fost capabili sa furnizeze un raspuns pertinent. Si ar mai fi ceva. Nu doar persoanele de sex feminin sunt purtatoare ale Human Papilloma Virus (HPV), ci si cele de sex masculin. Acestia din urma de ce n-ar fi injectati, daca tot avem de-a face cu o campanie anticancer?
Medicii de familie, complicii imorali ai lui Nicolaescu
Vazand ca parintii resping in masa injectarea fetitelor lor cu „vaccinul mortii“, cateva voci stinghere din randul medicilor ginecologi s-au pronuntat in favoarea acestuia, fara a sti nici ei cu precizie care sunt datele problemei. Dar cel mai mult s-a implicat in aceasta mizerie Asociatia Medicilor de Familie, tinand isonul cuplului Nicolaescu – Streinu- Cercel. Si aici avem de-a face cu un alt interes major al medicilor de familie. Daca promoveaza cele doua vaccinuri, se pot astepta la bonusuri din partea producatorilor. De asemenea, pot beneficia de bunavointa ministerului, care poate da, pe ultima suta de metri, o dispozitie pentru a-si putea cumpara in rate cabinetele medicale. Dar, in primul rand, daca vaccineaza fetitele, primesc bani de la Casa de Asigurari de Sanatate, pentru manopera. Si cu asta, din nou, am spus tot.
Comisioane pe viata fetitelor de clasa a IV-a
La conferinta de presa organizata saptamana trecuta, complicitatea si imoralitatea medicilor de familie au fost de-a dreptul debordante. Acestia au incercat sa faca propaganda doar cu privire la prezumtivele avantaje ale vaccinurilor, tinand ascunse reactiile adverse pe termen scurt si lung, dar mai ales numarul deceselor inregistrate pana in prezent. Tertipul fiind dat in vileag de presa, au recunoscut ca a mai murit si cate un pacient pe ici, pe colo, insa beneficiile sunt mai mari decat insuccesele. Sa ne fie cu iertare, dar care parinte ar fi in stare sa riste viata copilului sau, fie si daca posibilitatea decesului este de unu la un milion de miliarde de cazuri? Aceiasi imorali medici de familie au sustinut ca ordinul ministrului nu implica obligativitatea vaccinarii. Ceea ce ne face sa credem ca ori nu cunosc limba romana, ori mint de ingheata apele. Daca nu vrei sa iti vaccinezi copilul, trebuie sa dai o declaratie pe propria raspundere, asumandu-ti eventualele consecinte. Deci e obligatoriu. In cazul in care n-ar fi fost, ordinul ministrului Sanatatii ar fi trebuit sa sune cu totul altfel. Mai intai, trebuia efectuata o ampla campanie de informare a populatiei, precizandu-se atat avantajele medicamentului impotriva cancerului de col uterin, cat si riscurile pe care le implica vaccinarea. Apoi, se intocmeau liste cu copiii ai caror parinti sunt de acord cu vaccinarea, dupa care se cumparau doar dozele necesare. Da, insa in aceasta situatie nu s-ar fi ajuns la 110.000 de vaccinuri, iar posibilele comisioane ar fi scazut, in functie de cantitate. Ceea ce n-ar fi fost de dorit.
Statul a fost dat in judecata
Nesimtirea reprezentantilor medicilor de familie a mers pana acolo incat au sugerat ca parintii ce refuza ca fetitele lor sa fie injectate sa fie obligati sa incheie pentru acestea asigurari de viata, pentru cazul in care vor contracta cancer de col uterin mai tarziu. De parca daca se vor imbolnavi, cu tot cu vaccin, medicii ar raspunde in vreun fel... De fapt, n-a fost vorba decat despre proferarea unei amenintari la adresa parintilor care se afla in expectativa, din cauza nesigurantei vaccinului si a eficientei indoielnice. Mai multe organizatii neguvernamentale crestine au protestat impotriva practicilor oficialilor Sanatatii, care bagatelizeaza siguranta fetitelor noastre, in scopul dobandirii unor importante foloase materiale. Ba chiar au dat statul in judecata, acuzandu-l de atentat la sanatatea copiilor. Numerosi specialisti in domeniu, dar ale caror glasuri se fac auzite mai putin, au criticat vaccinarea atata vreme cat nu exista o certitudine nici cu privire la siguranta vaccinului, nici cu privire la binefacerile lui.
Vaccin anti-HPV obligatoriu, dar posibil inutil
Human Papilloma Virus este una dintre bolile cu transmitere sexuala cele mai raspandite. Cum ministerul a dispus vaccinarea tuturor fetitelor intre 9-11 ani, se pune intrebarea ce legatura exista intre aceste varste si activitatea sexuala? Medicii de familie au gasit imediat un raspuns si la aceasta intrebare a presei: „Exista cazuri de viol si la varste fragede“. Ineptie mai mare nici ca se putea. Adica vaccinam intreaga populatie pentru ca mai exista si unele cazuri de pedofilie! De-a dreptul aberant si inimaginabil, cum unii medici pot avea o asemenea ratiune. Mai departe. Varful infectiei cu HPV se situeaza intre 40-45 de ani, incepand cu varsta de 35 de ani. Foarte bine, si-atunci de ce sa fie injectate fetitele in mod obligatoriu? Poate nu vor contracta boala in viitor. Si daca se va intampla asta, in 20-30 de ani vor aparea o sumedenie de alte remedii, mult mai eficiente, pentru contracararea bolii. De ce sa ne injectam fetitele de pe acum, cu un vaccin profilactic, a carui eficienta n-a fost demonstrata catusi de putin?
De ce sa ne injectam fetitele?
In legatura cu diabolica masinatiune pusa la cale de oficialii Sanatatii, Asociatia crestina Pro Vita are propriul punct de vedere:
Ce este vaccinul Anticancer de col uterin?
Un vaccin cu scopul declarat de a preveni infectia cu virusul HPV (papilomavirusul uman, care poate duce la cancer de col uterin); - A fost introdus recent in tara noastra; incepand cu noiembrie 2008, se desfasoara prima campanie nationala de vaccinare, la fete de 9-11 ani; - Se comercializeaza doua tipuri de vaccin anti-HPV: Cervarix si Gardasil (Silgard in varianta romaneasca).
La cine apare infectia cu HPV?
- In mod sigur, nu la fetele de 9-11 ani, vizate de campania Guvernului! - Infectia cu virusul HPV apare la femeile active sexual, nu la fetite! - Obiceiurile sexuale sunt un factor determinant in infectia cu HPV.
Cand apare cancerul de col uterin?
- Acest cancer apare dupa infectia cu virusul HPV (unul dintre tipurile oncogene) pe un „col uterin receptiv“ - adica deja afectat de boli cu transmitere sexuala (gonoree, candidoza, trichomoniaza), precum si de alti factori favorizanti precum fumatul; - Leziunile produse la nivelul colului uterin vor determina o modificare la nivelul genelor oncogene, provocand formarea cancerului; aceste modificari pot fi produse si de catre contraceptive orale, precum si de alti factori mai putin cunoscuti; - Progresia de la infectia initiala la leziunile preinvazive si, ulterior, cancer invaziv (cancer in faza tardiva) necesita o perioada de chiar 10 ani sau mai mult.
Cat de eficient este vaccinul?
- Inca nu se stie! - In momentul de fata, nu exista date care sa dovedeasca eficienta vaccinarii anti-HPV in preventia cancerului invaziv. Va trece inca destul timp pana cand astfel de date vor deveni disponibile, pentru ca vaccinul se utilizeaza pe plan mondial de doar cativa ani, in timp ce perioada de la infectarea cu HPV pana la aparitia cancerului invaziv este frecvent de peste 10 ani; - Din acelasi motiv, exista prea putine date inclusiv despre efectele pe termen lung ale acestui vaccin controversat.
Ce stim sigur despre vaccin?
- Inca nu se stie! - In momentul de fata, nu exista date care sa dovedeasca eficienta vaccinarii anti-HPV in preventia cancerului invaziv. Va trece inca destul timp pana cand astfel de date vor deveni disponibile, pentru ca vaccinul se utilizeaza pe plan mondial de doar cativa ani, in timp ce perioada de la infectarea cu HPV pana la aparitia cancerului invaziv este frecvent de peste 10 ani; - Din acelasi motiv, exista prea putine date inclusiv despre efectele pe termen lung ale acestui vaccin controversat. Ce stim sigur despre vaccin? - Ca nu vindeca o infectie deja existenta! - Ca are numeroase efecte secundare!
Care sunt efectele secundare?
- mancarime, roseata sau durere la locul injectiei, febra, greturi; - soc anafilactic si epilepsie; - paralizii; - atacuri de panica si tulburari circulatorii; - stare de rau, dureri de cap si de spate; - caderea parului si amenoree secundara (lipsa menstruatiei); - tulburari de sensibilitate, dureri articulare, eruptii ale pielii, oboseala accentuata, ameteli; - lipsa poftei de mancare, depresie; - ameteli, tremuraturi, parestezii (senzatie de arsura) la picioare si la fata; - meningita virala; - deces. Pana in iunie 2008, in SUA erau inregistrate aproape 9.000 de efecte adverse, inclusiv 10 pierderi de sarcina.
Cazuri mortale
In SUA s-au raportat 20 de decese posibil asociate cu Gardasilul (Silgard). Decese in timpul vaccinarii s-au constatat si in Germania si Austria. Din aceste motive, noi nu incurajam vaccinarea. Decizia va apartine.
De ce este gresita aceasta preventie (vaccinarea)?
- Premisele de la care se pleaca pentru prevenirea cancerului de col sunt total gresite. Se creeaza in mod interesant impresia ca vaccinul va rezolva totul si nu se iau in considerare cauzele directe ale infectiei si bolii. Acestea sunt relatiile sexuale la o varsta frageda, partenerii multipli, contractarea bolilor cu transmitere sexuala (gonoree, candidoza, trichomoniaza etc.), fumatul, folosirea contraceptivelor orale si altele. Toti acesti factori favorizeaza producerea cancerului de col uterin; - In locul eliminarii cauzelor, riscam sa ne imbolnavim fetitele, administrandu-le un vaccin inca insuficient testat si, mai ales, cu multe efecte secundare.
Daca nu ma vaccinez, cum pot sa ma apar de cancer?
- Evitati factorii favorizanti de mai sus; - Efectuati Testul Babes-Papanicolau de doua ori pe an, daca ati inceput activitatea sexuala.
De ce numiti vaccinarea „experiment periculos“?
- Pentru ca vaccinul HPV nu este pe deplin testat, evaluarea sa urmand sa se incheie in septembrie 2009. Copiii dvs. au fost alesi sa fie „cobai“.
De ce ar aproba Guvernul administrarea unui vaccin insuficient testat?
- Pentru ca „este vorba despre bani“. Marile concerne farmaceutice acorda comisioane importante distribuitorilor de medicamente si nu ar fi prima data cand statul lezeaza interesele cetatenilor, preferandu-le pe cele ale afaceristilor.
Cum imi pot feri copiii de acest vaccin?
Orice parinte are dreptul de a refuza vaccinarea copilului sau, semnand o declaratie pe propria raspundere. Niciun vaccin nu poate fi administrat „obligatoriu“.
La inchiderea editiei
Aflati in mare dificultate din cauza refuzului parintilor de a-si lasa fetitele sa fie folosite drept cobai, reprezentantii Sanatatii se tem ca vor ramane cu sute de mii de vaccinuri si vor trebui sa dea socoteala pentru banii publici irositi din interese murdare. Motiv pentru care, de la 1 decembrie, au lansat o noua campanie, de data asta de informare a cetatenilor, pentru a-i convinge ca masurile aberante ale smecherilor in halat alb sunt benefice populatiei. Propaganda va fi mult mai ampla ca pana acum, continand – se zice – toate informatiile necesare. Le asteptam cu mare interes mai ales pe cele privind decesele, avorturile si reactiile adverse inregistrate pana acum la nivel mondial.

P.S Un articol preluat din presa românească...E Util zic io.

Sursa
2010-01-03 21:47:22Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:41:07Run With Us! Join the 2020 wwwp5K Movement —» costica
20:37:33Din semința uscată —» liliana
09:52:52Claudia Partole, în dialog cu cititorii ei —» BiblioCity
09:42:00Întâlnire cu scriitorul Leo Butnaru —» BiblioCity
11:33:47El, pe el, lui —» Badan Blog
21:35:12E greu să pui camere în secțiile de votare? —» Badan Blog
19:12:35©️ Mesaj pentru oamenii perfecți… —» Licurici de suflet
16:18:27Manifestul libertății: Freedom Blend 2016, Purcari —» Fine Wine
13:30:523 retețe de biscuiți (fursecuri de Crăciun) —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
17:05:12„Ziua Recunoștinței” la noi —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
15:57:49Votul prin corespondență —» Gheorghe Erizanu
15:51:27Portret de candidat. Sebastian Cernic, candidat USRPLUS pentru Senat, Bacău: ”Sunt un cetățean implicat, dar îngrijorat de ceea ce se întâmplă în România” —» Elena Robu
13:29:50Vineri cap-coadă —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:51:27Ce trebuie să știți despre organizarea și desfășurarea în R. Moldova a alegerilor parlamentare din România —» Elena Robu
10:59:48Potențialul științific uman din Republica Moldova în date statistice —» Gheorghe Cuciureanu
09:27:38Cel mai original proiect de promovarea a cărților a fost al Bibliotecii din Ungheni —» BPR Ungheni's Blog
07:15:20Ce va face Maia Sandu? Va fi pionul uneia dintre gruparile politicomafiotice sau va incerca sa asaneze clasa politica ? —» Roman Mihăeş
19:46:23Abandonarea copiilor nou născuți devine „normalitate” în Republica Moldova? —» Moldova Creștină
18:04:52Fine: Cricova Prestige Cabernet-Sauvignon 2011 —» Fine Wine
15:53:34Ion Druță îi scrie premierului Ion Chicu —» Gheorghe Erizanu
14:33:00Polițaiul mă amendează ca răzbunare pentru filmare —» Curaj.TV | Media alternativă
14:04:51Activitatea bibliotecii pe timp de pandemie —» BiblioCity
14:00:37Geană și polițistul local ocupat cu circulația —» Curaj.TV | Media alternativă
13:54:00Discuții despre „Dicționar subiectiv de cultură civică” —» Curaj.TV | Media alternativă
13:51:24Magistrat de la Sîngerei, locuiește ca un boier… în parc —» Curaj.TV | Media alternativă