Ce să credem despre Encounter?

Întrebare:

Am primit de la cineva invitaţia să merg la o întrunire creştină numită Encounter unde mi s-a promis că în câteva zile voi avea o creştere spirituală şi o apropiere de Dumnezeu pe care nu o poţi realiza mergând la biserică ani de zile. Ce să cred despre această practică şi cum să procedez cu privire la invitaţia care am primit-o?

Ce este Encounter?

Encounter este un cuvânt din limba engleză şi înseamnă întâlnire neaşteptată iar uneori are şi conotaţia de întâlnirea neaşteptată a două părţi beligerante pentru o confruntare. Întâlnirile la care aţi primit invitaţia să mergeţi se numesc de fapt Encounter Weekends şi este o mişcare despre care am auzit şi eu recent că a luat naştere în Brazilia şi organizatorii invită participanţi la o pretinsă întâlnire specială cu Dumnezeu.

Mărturia unui participant

Am auzit pentru prima dată despre această experienţă de la un bărbat care au fost la acest weekend şi mi-a spus foarte încântat, că a văzut ceva deosebit, ce nu a mai văzut anterior şi a numit aceasta Evanghelia vie. A înţeles acolo că nu era născut din nou dar a mai spus că la această întâlnire a fost confruntat cu o listă lungă de păcate ale rudelor, strămoşilor, etc. şi a trebuit să se pocăiască pentru fiecare din aceste păcate afirmând că în cazul când rămâne vre-un păcat nemărturisit, nu va avea loc eliberarea de el. Mi-a mai spus că la aceste întruniri sunt abordare cinci subiecte:

  1. Mântuirea
  2. Eliberare de dependente
  3. Botezul cu Duhul Sfânt și Umplerea cu Duhul Sfânt
  4. Vindecare de boli fizice
  5. Viziune
O emisiune interesantă

Am căutat să aflu mai multe despre această mişcare şi am găsit pe Internet o emisiune interesantă în limba rusă de la postul PerekrestokTV.

Nu poate fi totul de odată

Ca şi în cazul Dvs., celor invitaţi la aceste întruniri li se permite să primească totul de odată, adică să primească o creştere spirituală deplină doar în timpul unui weekend. Aceasta nu este posibil şi creşterea spirituală implică timp şi o disciplină în studierea sistematică a Sfintele Scritpuri, în rugăciune şi în propovăduirea Evangheliei.

Fuga de responsabilitate

Creştinul care mi-a spus că a participat la o astfel de întrunire, mi-a mai relatat un aspect care mi s-a părut nu bun. El zice că la Encounter Weekends oamenii vin să-şi mărturisească păcatele pe care nu le pot mărturisi faţă de pastorii lor, dar acolo, spun unui slujitor care nu se ocupă nemijlocit de creşterea lor spirituală şi nu-i păstoreşte. Chiar mai mult, mi-a spus că vin şi unii pastori ca să-şi mărturisească păcatele faţă de persoane străine ca să nu fie apoi demise din slujbele pe care le îndeplinesc în biserici. După mine toţi aceşti oameni fug de responsabilitate şi ce fac ei nu poate fi calificat ca şi pocăinţă sau mărturisire sinceră.

Ce cunoaşte şi crede cititorul despre Encouter Weekends?

Articole similare:

Sursa
2010-01-02 07:00:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:41:22Ziua Cititului Împreună —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
19:58:23Picturi în stil retro – adaptate în stil modern —» BPR Ungheni's Blog
08:52:09Constantin Rusnac —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:15:29YES-EU. CEVA ESENȚIAL... —» Leo Butnaru
10:30:40DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
18:26:54DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!