Amintiri de la revelion şi prima zi după

După ce ne-am potolit focul interior. După ce am învins un pic revolta gastrică şi am găsit în sfârşit aspirina, parcă ne-am mai liniştit. Ficatul nostru are nevoie de un pic de tihnă. Sărmanul ficat, ce bine că anul nou este o dată pe an. Bere, vodkă, şampanie, vin alb, roşu, demisec, dulce, kagor, lichior, spirt, salată olivie, salată şubă, răcituri, chifteluţe, cartofi înăbuşiţi cu usturoi, toate aceste bunătăţuri l-au dat peste cap.

 

Acum este momentul să ne amintim ce am făcut aseară. În club am dansat cu prietena sau cu baba ce ştergea voma pe sub mese? M-am îmbătat în faţa soacrei sau am fost un ginere cuminte? Dar de ce mă doare o coastă: m-am bătut sau a fost un moment de hip hop ratat? Stop, de ce sunt doar în cămaşă? Unde e sacoul? Şi în genere, unde sunt eu? Mahmureala asta mă încurcă să gândesc. Cum scap de ea? Tradiţional, cu un pahar de vodkă sau ca tata, cu murături? Desigur… cu vodkă. E vineri, totuşi, iar mâine-i sâmbătă şi apoi duminică. Uraaa, la mulţi ani, trăiască 2010!

 

Probabil, ceea ce spun mai sus, s-a întâmplat cu alţii, pentru că eu am avut un revelion liniştit. Liniştit e un fel a spune. Au explodat petardele în cartierul meu, dar şi în tot Bucureştiul, de parcă ne bombardau nemţii. A fost ceva… Dimineaţa, când am coborât, mi s-a deschis imaginea de mai jos, era chiar lângă blocul meu.

DSC01682

 

Cât despre festinul meu, este adevărat, m-am chinuit cu multă mâncare, dar băutura a fost moderată spre puţină. Astfel, astăzi nu mă tratez de mahmureală, sunt… la muncă de la 11.00! Îmi încep anul 2010 muncind. Desigur, munca a început şi ea cu un mic festin. Pe un colţ de masă, o piftie, un caltaboş rămas de la masa de revelion - viaţă de jurnalist. Poza de mai jos. După asta, treaba.

DSC01683

 

Cei care sunteţi acum acasă, cei care citiţi aceste rânduri, eh, fericiţilor. Ştiu o persoană şi mai matinală decât mine, prietenii ştiu cine este, care s-a trezit în această dimineaţă la 5 şi a plecat la muncă. O felicit şi îi spun la mulţi ani! La mulţi ani şi vouă, tuturor! O primă zi după uşoară şi fără probleme.


Sursa
2010-01-01 12:55:53



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

15:07:08Only God can forgive sins —» Erik and Elena Brewer's Weblog
10:49:03Atenție CONCURS! —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
09:23:03GHILOTINA ȘI POEZIA —» Leo Butnaru
08:58:35CUVÂNT DESPRE MARCELA BENEA —» Leo Butnaru
05:01:18DE CE NU VA MURI LITERATURA —» Leo Butnaru
03:32:34OLGA BURAC – OMUL CARE ADUCE SCHIMBARE —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
16:12:09JURNAL 1993 —» Leo Butnaru
13:29:35BIROCRAȚIE, LAȘITATE, INDIFERENȚĂ, SABOTAJ?... —» Leo Butnaru
09:23:10Noutăți inspiraționale de la Chateau Vartely —» Fine Wine
13:10:00New to Newsletter — Earn With Paid Subscriptions —» Ileana Pîrgaru
20:01:19Mi-a ieșit un slalom impresionant pe pasaj și bulevard —» .:EU:.
19:58:21Protest al sindicatului din sistemul energetic —» Curaj.TV | Media alternativă
19:39:17Pledoarie din trafic pentru transport alternativ, sănătos —» Curaj.TV | Media alternativă
19:07:29+16 Armata de pe plai e pregătită de sărbătoare (limbaj vulgar!) —» Curaj.TV | Media alternativă
19:02:52Șantier mortal in centrul capitalei —» Curaj.TV | Media alternativă
19:01:33Săpături arheologice cu escavatorul?! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:39:33Nu se bucură că fosta nevastă ar putea fi condamnată —» Curaj.TV | Media alternativă
13:10:00How Yarnnakarn Ceramics Uses WordPress.com to Expand Their Business —» Adăpostul gîndurilor nerevendicate | If I enjoy the hatred of life, I do not hate life, I enjoy i
09:48:46atenție, atenție: portalu s-o deschis —» Portalu
07:07:39GIUMBUȘLUCURI DESPRE CENTRUL ANTI-FAKE AL MAIEI —» Daniel Lachi
04:55:03UN CELEBRU POET CIUVAȘ - GHENNADI AYGHI. ESEU PLUS POEME —» Leo Butnaru
17:15:00Top 6 alimente care conține substanțe cancerogene. —» Blog de Cultura
16:59:00Care este diferența dintre un psiholog, psihoterapeut și un psihiatru? —» Blog de Cultura
16:56:37Mega Protestul de astăzi al profesorilor în București —» Curaj.TV | Media alternativă
15:00:00Concept to Creation: Custom Theme Designs Just Got Easier —» ada rosu