De ce Voronin nu este chemat la Procuratură?!

Zilele acestea, în România, s-a discutat mult despre revoluţie, despre morţii de la Timişoara, Bucureşti. S-au făcut 20 de ani de la acele evenimente sângeroase. Politicieni, jurnalişti, oameni simpli şi-au amintit de eroii care au grăbit moartea sistemului comunist şi au adus “democraţia” în România. Ghilimelele le-am pus pentru că multă lume nu dă acum nici o ceapă degerată pe democraţie, libertate şi alte chestii care nu se mănâncă, nu se ţin în frigider. Concluzia care se impune: martirii au murit inutil? O părere greşită, pentru că uităm felul de a fi a oamenilor - nu realizează ce lucruri de preţ deţin, până nu le pierd. Aşadar, valorile democratice contează enorm, chiar dacă cetăţenilor nu le pasă. Martirii nu au murit degeaba! Totuşi, memoria lor nu a fost cinstită până la capăt. Ucigaşii nu şi-au primit pedeapsa. Nişte generali de armată au fost chipurile pedepsiţi, dar râd şi curcile de o aşa justiţie. Ce să-i faci, zona Balcanică!

 

Eu văd aici nişte învăţăminte pentru Republica Moldova. În România sistemul dictatorial a fost răsturnat cu forţa, altfel nu se putea. În Moldova sistemul, tot dictatorial, a fost înlăturat de la putere cu violenţa. Nu contează cine a provocat-o. Contează că au murit şi au fost bătuţi cu străşnicie oameni. Cum se face, drăcia dracului, că am uitat atât de lejer lucrul acesta? Noua putere ne-a anunţat că îl cercetează pe diabolicul Papuc, mai târziu aflăm că, de fapt, a fost citat ca un fel de martor la Procuratură. Pe urmă, ni se spune că nuş’ce comisie parlamentară începe a nuştiu câta oară investigarea evenimentelor din această primăvară. Apoi aflăm că rezultatele anchetei ni se vor comunica după ăhăhăăă, mult timp. Ştiţi prin ce se deosebeşte revoluţia română de revoluţia de la Chişinău? Prin amploare şi pentru că Voronin nu a fost împuşcat ca Ceauşescu. De împuşcat nu a fost împuşcat, dar de băgat după gratii se poate? Nu se găseşte nici un procuror mai cu vlagă în Moldova să-l înfrunte pe Dictator?

 

Istoria României ne învaţă că ucigaşii martirilor de la Timişoara şi Bucureşti s-au perindat pe la putere, s-au lăfăit în lux ani buni până când au ajuns în faţa doamnei cu cântarul. Doar că, oarbă fiind, această tanti n-a văzut tot adevărul. Şi acum criminalii sunt ok! Criminalii Republicii Moldova sunt chiar mai ok. Astăzi, câţiva locotenenţi de-ai Dictatorului sunt acuzaţi de … neglijenţă. Când îmi las cămaşa aruncată printr-un colţ al camerei, da, sunt neglijent; când nu spăl tacâmurile şi le uit în chiuvetă, da, sunt neglijent. Atunci, însă, când bat cu bastonul tineri, violez fete, instig la violenţă, NU SUNT NEGLIJENT - SUNT CRIMINAL. Ştiţi ce ni se întâmplă? Suntem duşi de nas. Ăştia, politicienii noi veniţi sunt obligaţi să facă dreptate, dar, lor nu le pasă. Ei ne tratează cu fundurile lor grase şi unturoase. Vrem dreptate, vrem să-l vedem pe Voronin după gratii. Cel puţin o oră. De ce Voronin nu este chemat la Procuratură? De ce? Are taaare multe de explicat.


Sursa
2009-12-29 22:46:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
09:35:01”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist —» Sunt MAMĂ!
09:20:02De ce copiii mei au hainele murdare? —» Sunt MAMĂ!
17:02:42DE LA POEȚI ANTICI PÂNĂ SPRE AI NOȘTRI... —» Leo Butnaru
12:01:45De ce reușesc să fac atât de multe lucruri timp de o zi —» Sunt MAMĂ!
11:50:40Disciplinile umanistice și posibilitățile de inserție profesională —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:27:43Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Franța —» Elena Robu
08:00:39Cum a ajuns profesia de cercetător una din cele mai instabile în RM —» Gheorghe Cuciureanu
05:48:09Serviciul „Eco responsabil”, ediția a II-a —» BiblioCity
02:31:03©️ Tu poți —» Licurici de suflet
09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
08:19:54Moldova a găsit soluția pentru eroarea 404. În vin! —» Fine Wine
13:09:41Guvernul vrea să închidă robinetul în capitală și lansează site-ul apă.md —» Nicolae Federiuc
10:00:17Poezie „Oameni ai credinței” —» Moldova Creștină
06:31:21REZILIENȚA SOCIALĂ A CONTINENTULUI MOLDAV —» Daniel Lachi
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
06:25:22PUTINIȘTII TREBUIE EXTIRPAȚI! —» Daniel Lachi
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu