25814 cazuri COVID-19 în Moldova
6837 – cazuri active
18167 – cazuri vindecate
810 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 4 august 2020 ora 21:34


Aduceți Zimbru înapoi!

Pe ei cine îi întreabă?  Navigind pe net am gasit un articol destul de interesant si plin de realitate scris de jurnalistul Victor Mosneag despre situatia de la Zimbru din ultimul timp... Articolul a fost postat pe blogul sau acum 3 luni insa luând in considerare ca situatia la club a ramas aceiasi articolul e foarte actual si acum. Va ramine numai sa cititi articolul si sa speram ca va veni si timpul când o sa ne bucuram de victoriile echipei noastre iar articolele date vor fi doar o amintire urita din trecut...  
     Cu câțiva ani în urmă nu-mi permiteam să ratez un meci al echipei Zimbru. La meciurile cu Șheriff sau Dacia era nebunie. Lumea era entuziasmată. Nu vorbesc despre perioada când floarea fotbalistică de la noi era la Zimbru. Atunci când Rebeja, Oprea, Miterev, Cebotari, Epureanu&co făceau spectacol  în cupele europene și duceau Zimbru aproape de grupele Uefa Champions League.

Și atunci era mult mai greu să ajungi în competiția bogaților, ai noștri urmând să joace trei tururi preliminare, cu adversari din ce în ce mai tari. Totul era frumos, cu victorii extraordinare cu Dinamo Tbilisi, egaluri cu PSV Eindhoven…etc. Problema e că nu aveau un stadion la standarde europene, pentru că bătrânul Republican abia că mai făcea față gălăgiei produse de suporteri. Zimbru avea echipă,însă n-avea stadion. Mergeam la stadion chiar cu 2-3 ani în urmă regulat.

   Stadion nou-conducere veche
 Timpul  a trecut, iar Nicolae Ciornâi a făcut pe plac tuturor. A zidit un stadion frumos!  Lumea credea că este un nou început, iar perioada de glorie a Zimbrului e gata să înceapă. La început criticile nu erau așa de dure. Lumea era conștientă că s-au cheltuit bani mulți pentru construcția stadionului. Se gândeau că într-un an, doi Zimbru își va trage un dream-team. Echipa de puști promitea multe. Retragerea lui Ciornâi în umbră însă și-a spus cuvântul. La club nepotismul, neprofesionalismul, bătaia de joc, îngâmfarea, vedetismul, corupția de ce nu, au pus stăpânire pe echipa fanion a Moldovei. Încet dar sigur Dacia a început să aibă din ce în ce mai mulți superteri, iar la meciurile Zimbrului pe o arenă modernă veneau câteva sute de suporteri.
După ce în funcții de conducere au fost propovați  oameni care n-au legătură cu fotbalul, totul a devenit clar. Tinerii fotbaliști își doreau să plece, iar doi dintre cei mai buni au făcut-o chiar la rivala Șheriff. Au fost două lovituri crunte  înfipte în inimile suporterilor zimbriști. Plecările și nemulțumirile erau tot mai frecvente. Puștii molodveni  plecau la mai bine, iar la Zimbru veneau tot felul de jucători refuzați de toate cluburile posibile din lumea asta. Stăteau puțin, luau banii, și plecau. Acum nimeni nu-i mai ține minte. Pe Eugen Ciubotaru însă îl țin minte. La prima echipă a Zimbrului nu i s-a dat nicio șansă. Acum e la Ceahlăul și la echipa națională.  Manoliu,  Molla, Ioniță, Burcovschi, Cucovei au ajuns la Iskra Stali. Majoritatea din ei luptă acum la titlu. De la echipa care promitea titlul la Zimbru  se alesese praful. Vinovații nu-s! De Vlad Goian ce să mai spun? Comparați singuri performanțele sale cu cele ale lui Tabanov!
    

   Generații ratate
Fanii au rama singura valoare a echipei ZimbruAcum a crescut o altă generație. Cei doi Andronici, Demerji, Catan promit un viitor cel puți interesant. Cine însă poate garanta că talentele lor nu se vor risipi, sau că acești jucători talentați nu vor pleca? Bazele a fost puse deja. Igor Armaș, considerat cel mai bun fundaș al echipei în sezonul trecut a și plecat. Alții cred că deja așteaptă o ofertă, iar conducerea nu cred că ar sta mult pe gânduri. Unii ar putea pleca la Șheriff, alții la Dacia sau la Iskra Stali. Așa cei de la Zimbru se vor putea lăuda întradevăr că sunt un Ajax al Moldovei! Însă doar al Moldovei.
Pe site-ul Zimbru.md apare numele lui Dazmir Djgarcava ca fiind șef al echipei. Eu nu am mai auzit de o asemenea funcție într-un club. În organigramă, Ciornâi este președinte de onoare, Cecetov rămâne președinte, iar Juraveli  director general. Nu am deloc încredere în această conducere nici tehnică nici administrativă pe care o are Zimbru, care deși se află de mai mulți ani nu au adus nimic bun, doar au distrus. Și când știi că au făcut doar prostii de ce să-i mai ții? Cum poți să lași pe mâna lor un club de talia Zimbrului? Înțeleg că Ciornâi este ocupat, însă măcar ar trebui să angajeze oameni profesioniști. Înțeleg că clubul este al lui, dar nimeni nu are dreptul să-și bată joc de el. Suporterii  merită performanță, iar dacă aceștia nu o pot aduce, trebuie să vină alții.

      Viitorul pare sumbru
  Acum, degeaba Zimbru are stadion dacă n-are echipă, n-are conducere, n-are antrenor. Mai bine să joci pe un stadion de doi bani, iar lumea să se îmbulzească la intrare. E inexplicabil dintr-un oarecare unghi  cum au fost investiți 10 milioane de euro în 2-3 ani, iar după aceea nimic. Doar s-a stricat tot!
Sunt aproape sigur că și această generație se va pierde. Vor pleca cu primul tren care le va veni în cale. Aici, deși din punct de vedere al infrastructurii totul este perfect, chiar se fac bani cu acele hoteluri, baruri, terenuri de tenis, jucătorii sunt plătiți prost, antrenați prost, conduși prost!Aici nu au viitor, nu au cum să crească, să se dezvolte, să ducă un trai decent. Sunt multe de spus, însă ce folos? Nimeni nu ascultă sfaturile superterilor! Ei acolo își fac interesele. Zimbru a devenit o afacere și nicidecum un club de fotbal! Rușine conducerii! Cu jucătorii pe care i-a avut și crescut Zimbru în ultimii ani lua acum lejer titlul. Ulterior îi vindeau pe milioane. Ei însă nu știu a face fotbal!
  PS: Este doar o parere personala, pe alocuri subiectivă. Voi mai reveni la subiect!

sursa  teribil.wordpress.com


Sursa
2009-12-29 22:31:48Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

17:22:00Legenda fotbalului din Nisporeni, Victor Cîrlig, la 55 de ani. Vezi ce realizări irepetabile a avut! —» Sandu GRECU
14:36:31(VIDEO) Diana Crudu, după ce a fost amendată că a arborat tricolorul: ”Poliția și-a permis să îmi falsifice semnătura” —» Elena Robu
12:58:43Top vânzări iulie 2020. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
12:44:49Ministrul Afacerilor Interne Arsen Avakov: în Ucraina sunt cercetate dosare penale pentru crimele comise de CMP «Wagner» în Donbass —» ACUM ÎN UCRAINA
11:55:20Un nou atelier de planificare strategică —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
11:18:09Locuiește în podul unei case părăsite —» Curaj.TV | Media alternativă
11:13:40Discuție MolDox: despre femei în industria filmului de pe plai —» Curaj.TV | Media alternativă
10:30:42Când ești sora mai mare… vii cu dedicație pentru frații mai mici —» Sunt MAMĂ!
09:13:40Ceva filme —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:36:07Toyota Auris 1.4 D4D решение проблемы забитого сажевого DPF —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
06:32:27Diaspora: În ce condiții puteți intra în R. Moldova fără ca să stați în carantină —» Elena Robu
05:39:40Zile* —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:39:19Ferestre* —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:26:57DESPRE O CARTE APĂRUTĂ ÎN POLONIA —» Leo Butnaru
23:10:09Jios Vântu!, de Valera Otcat —» Curaj.TV | Media alternativă
20:00:09Pe urmele hoților de lemn II (investigație Recorder) —» Curaj.TV | Media alternativă
19:36:31BMW 520d G30 chiptuning Moldova by Dieselok [+41 HP/ 73 Nm]. 2 литра сока! —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
08:31:48Câți cetățeni au traversat frontiera R. Moldova în ultima săptămână —» Elena Robu
07:42:1431/40: „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupery —» Sunt MAMĂ!
06:46:14eBook Cartier. Top vânzări iulie 2020 —» Gheorghe Erizanu
01:31:57Fiica unui evreu român - prima femeie Președinte al unui stat din America de Sud —» Blogul unui romancier basarabean
19:57:15Săptămâna în care s-a facut comisie pentru a schimba ţara —» Un PUNCT din .FR
19:55:39Fosta primărie din Bălți e mutilată —» Curaj.TV | Media alternativă
18:34:53©️ Calea ta —» Licurici de suflet
17:27:44Despre republica lui Stalin și holocaustul romilor #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă