noi ne-am născut la timpul potrivit

Vouă nu vi s-a acrit de modele umane? Care câştigă concursuri de frumuseţe, peste tot. Miss Ceea, Miss ceilaltă, Miss Moldova, ASEM, Cafeneaua “Fertilitate” (este una în Chişinău). Iaca şi Facebook din Moldova n-a mai putut, a bătut cu papucul în masă şi şi-a ales o miscă. Ba chiar trei.

Motivele celor, care au venit cu iniţiativa sunt învăluite de mister (nu de Mister Facebook, cel puţin). Motivele participantelor la acest concurs prestigios sunt şi mai misterioase. Măcar şi pentru că unele din ele, deşi nu prea am înţeles care anume, au trecut în categoria modelelor umane profesioniste.

Vreun contract ceva pentru câştigătoare, oferit de revista Femeia Moldovei? Vreun premiu bănesc de la fabrica de calgoce de peste drum? Vreo călătorie exotică cu barca pe Răut pentru cele trei învingătoare? Vreo rozetă cu pănglicuţe măcar? Nu? Ce păcat. Căci învingătoarele noastre corespund tuturor criteriilor înaintate animalelor de companie de rasă modelelor umane.

Ştiţi voi, există nişte cerinţe pentru rasele de câini şi pisici. Un siamez, de exemplu, trebuie să aibă botul alungit, labele din urmă mai lungi decât cele din faţă, să-i lucească blana şi ochii să fie albaştri. Mai mult, siamezul trebuie să aibă un caracter potrivit şi o inteligenţă adecvată unui pisoi cu medalie la gât, asta dacă nu vrea să fie castrat.

Boticul unui siamez trebuie să fie alungit, picioarele din urmă – cât mai lungi

La fel şi rasa de modele umane. Labele din urmă trebuie să fie cât mai lungi, ciocul trebuie să fie mai cărnos, iar ochii migdalaţi. Blana trebuie să fie bineînţeles, îngrijită, şi fără purici. Privirea trebuie să sugereze că eşti un gunoi şi o risipă de aminoacizi. Da, şi desigur, intelijănţa contează.

Ochii să fie migdalaţi, iar privirea – sugestivă

Răspunsurile participantelor câştigătoare au fost atât de plate, încât m-au fermecat. Mai nou, am aflat că nu are rost să ai regrete în viaţă, pentru că nu mai poţi schimba nimic. Într-adevăr, o idee foarte fresh. Să revenim totuşi la frumuseţe, chiar dacă contează foarte puţin atunci când eşti dotată cu inteligenţă.

Cred că participantelor la concursul de pe facebook totuşi le-a mers. Poate că nu s-au născut în Locul Potrivit (deşi toate ca una au fost sincere şi au spus că nici nu le-a trecut prin cap că ar putea să părăsească acestă ţărişoară).

Dar s-au născut la Timpul Potrivit.

Într-un secol, unde este suficient să te speli pe cap cu noul Pantene-ProV-cu-Complex-de Vitamine-şi-Minerale, ca să arăţi ca o fată bună de măritat.

Dacă vrei la un concurs de frumuseţe, poţi să te duci la chirurg, dar nimeni nu-ţi rupe picioarele la propriu ca să fii eligibilă pentru un un banal măritiş. Aşa cum se făcea prin China, unde fetele puteau să aibă labele din urmă picioarele mai scurte, dar tălpile trebuiau să fie cât mai mici.

Cică în China până la sfârşitul secolului trecut erau în vogă Cenuşărelele.


Rezultatul “procedurii chineze de înfrumuseţare”


Sursa
2009-12-29 19:38:42
Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:58:23Picturi în stil retro – adaptate în stil modern —» BPR Ungheni's Blog
07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:15:29YES-EU. CEVA ESENȚIAL... —» Leo Butnaru
10:30:40DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
18:26:54DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal