Hyde Park se judecă cu ziarul “Comunistul”

Atacurile tot mai des lansate din ultima vreme de către comunişti dau de ştire disperarea şi impotenţa lor. Absolut de orice chiţibuş se anină cei din comsomol, nazişti, ţigani, fascişti, gay, vandali etc., dar deja nimic nu mai miră mintea călită a românului. Recent "ziarul" "Comunistul", redactorul şef al căruia este A. Isaev, a publicat câteva articole, ba despre Mişcarea Naţional Creştină, că-s români, că-s nazişti, ba despre Hyde Park, că-s antisemiţi şi nu ştiu mai ce. Personal am fost bombardat cu calomnii din partea comsomolului comunist, gândindu-mă să-i acţionez în judecată, dar m-am răzgândit, sunt prea ocupat cu alte probleme decât să mă joc de-a prinselea cu comsomoliştii. Astăzi "Comunistul" bagă o ştire precum că Hyde Park este o organizaţie antisemită, ca argument de bază fiind publicaţiile lui Paul Goma, anume cartea "Evreii şi Basarabia". Indignarea comuniştilor faţă de valorile democratice ce se înfiripă în societatea noastră, este una fără de limite. Totul însă până la un timp, până n-o vor da în bară, aşa concret şi dureros. N-aş vrea să-i preaslăvesc sau să-i laud pe cei din Hyde Park, căci pentru mine îs la fel de pederaşti şi de antihrişti ca şi comuniştii, însă cred c-au procedat corect şi ar trebui pe viitor să luăm exemplu de la cazul dat, orice prostie sau aberaţie din parte comuniştilor - judecata. Trebuie să-i mulgem de bani şi putere ca să-şi mai pornească din când în când filtrul dintre "creier" şi limbă. Personal, dacă îmi mai văd numele scris prin vreo aberaţie comunistă, îi dau în judecată, nu contează că cheltui 1000$ şi câştig 100 lei, principalul este defaimarea şi ponegrirea încontinuu a tot ceea ce-i comunist.

Articolul din ziarul "Comunistul"

Am primit la redacţie Declaraţia organizaţiei antirasiste “Never Again” (“Niciodată să nu se repete”) şi a Asambleei Tinerilor din Helsinki (YHCA), care bat alarma: site-ul Curaj.net, o pepinieră cunoscută a stărilor de spirit antimoldoveneşti şi anticomuniste, propagă deschis antisemitismul.

Alexandr ISAEV

Întemeietorii site-ului, fraţii Ghenadie şi Oleg Brega (preşedintele organizaţiei cu denumirea “Hyde Park”, colaboratorul agenţiei Jurnal-TV, care lucrează în interesele lui Vlad Filat şi ale PLDM), fac publicitate în internet cărţii antisemite a lui Paul Goma “Săptămîna Roşie: 28 iunie-3 iulie 1940, sau Evreii şi Basarabia”.
Versiunea electronică a acestei cărţi a fost inserată la rubrica “Recomandăm pentru lectură”. Vizitatorii site-ului Cu-raj. net sînt în majoritate tineri, care primesc aici o doză bună de propagandă cu tentă fascistă.
Organizaţia “Hyde Park” a fost printre participanţii de bază ai acţiunilor din 7 aprilie. Anume aceasta le-a ajutat organizatorilor manifestaţiilor în masă să-i mobilizeze pe tineri şi să-i scoată în piaţă. “Hyde Park” făcea apel la băieţi şi fete să nege rezultatele alegerilor parlamentare din 5 aprilie, să distrugă “puterea comuniştilor”, îi aproviziona cu lozinci antimoldoveneşti, cu machete ale placatelor şi foilor volante.
După 7 aprilie toată propaganda antiliberală a PLDM şi a PL, a ziarelor Timpul, Jurnal de Chişinău, Ziarul de Gardă, Capitala, a agenţiilor Unimedia şi Jurnal-TV a depus eforturi serioase pentru a face din Ghenadie Brega “icoana revoluţiei anticomuniste”.
Vom insista puţin mai detaliat asupra lui Paul Goma, “eroul” pe care îl ridică în slăvi anticomuniştii moldoveni. În declaraţia lor, Never Again şi YHCA deschid esenţa “creaţiei” acestui literator.
Cartea “Evreii şi Basarabia” poartă un caracter antisemit, reprezintă o încercare de a-i învinui de Holocaust tot pe evrei — aceasta este un fel de “formă uşoară” de contestare a Holocaustului. În carte se afirmă că distrugerea în masă a evreilor a fost... “o reacţie la susţinerea de către aceştia a regimului sovietic şi a partizanilor antinazişti în timpul războiului”. Totodată, Paul Goma încearcă să demonstreze că înşişi evreii sînt de vină pentru exterminarea lor pe teritoriul Basarabiei, Bucovinei şi Sudului Ucrainei. Această carte a fost tipărită de editura “Museum” de la Chişinău. Mai mult decît atît, a fost distribuită şi în şcolile(!) Moldovei. Şi acum puteţi lesne procura cărţulia în librăriile din centrul Chişinăului. În 2007 comunitatea evreiască din Moldova deja protesta împotriva răspîndirii cărţii “Evreii şi Basarabia” în timpul tîrgului anual de carte de la Biblioteca Naţională şi chiar s-a adresat Procuraturii cu cererea de a stopa propagarea publicaţiilor antisemite în Moldova.
Pe Curaj.net nu se face doar referinţă la “lucrarea” lui Paul Goma. Oleg Brega propagă activ poziţia acestui “istoric şi literator”. Comunitatea Curaj.net este atît de cinică, încît pune la îndoială însăşi POSIBILITATEA comunităţii evreieşti de a protesta împotriva cărţuliilor naziste. Vizitatorilor site-ului li se spune: “Evreii sînt de vină pentru comunism, dar probabil sînt şi evrei buni”. Şi aceasta este cea mai decentă din “glumele” vehiculate de admiratorii organizaţiei “Hyde Park”.
Totodată “Hyde Park” îl popularizează şi ridică la rangul de erou pe dictatorul român, mareşalul Ion Antonescu şi publică textele sau linkurile altor site-uri web cu caracter “revizionist” — unde se diminuează numărul jertfelor Holocaustului, care este coborît la nivelul “unei întîmplări ordinare din istoria mondială” şi tot aşa. Aici e important să subliniem că organizaţia “Hyde Park” se poziţionează ca “o parte a societăţii civile din Moldova”, ca un pretins grup “pro-democratic” şi “eliberator”. Cel mai şocant e că această organizaţie este susţinută activ de Centrul Independent de Jurnalism din Chişinău.
Este evident că termenii “democraţie”, “societate civilă” şi “libertatea cuvîntului” sînt interpretate de ambele organizaţii ca ceva etnic, nu ca un concept general, se spune în adresarea Never Again şi a Adunării cetăţeneşti a tineretului din Helsinki. “Trebuie să mai subliniem un moment important. “Hyde Park” este unul din adepţii cei mai energici ai ideii unirii Moldovei cu România, în baza legăturilor etnice şi lingvistice. Cu părere de rău, revizionismul în ce priveşte Holocaustul a devenit un instrument important în organizarea şi promovarea respectivei idei.
“În concluzie, atenţionăm asupra unor aspecte neglijate şi periculoase ale acestei organizaţii, într-o perioadă în care Republica Moldova trece printr-o intensificare a intoleranţei şi violenţei interetnice. Sîntem o organizaţie non-politică şi de aceea această declaraţie nu trebuie privită ca un act politic. Condamnăm vehement antisemitismul şi orice formă de negare a Holocaustului”.

P.S: felicitări domnule Isaev, cunoaşteţi foarte bine limba română !

Sursa
2009-12-28 14:02:14Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

08:56:45POEZIA AVANGARDELOR VECINE, RUSĂ ȘI UCRAINEANĂ —» Leo Butnaru
13:54:01ZIUA MONDIALĂ A POEZIEI CU POETA NATALIA MAZÎLU-MIRON —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:182 MARTIE - ZIUA MEMORIEI ŞI COMEMORĂRII VICTIMELOR RĂZBOIULUI DIN TRANSNISTRIA —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
11:07:54IOAN SLAVICI - PĂRINTE SPIRITUAL AL PROZEI ARDELENE —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:22:57ZILELE CREANGĂ – 2023 LA BIBLIOTECA PENTRU COPII RÎȘCANI —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
09:15:58Rezultat excepțional pentru vinurile moldovenești la Berliner Wein Trophy —» Fine Wine
22:29:00Despre chat GPT și inteligența artificială. —» Blog de Cultura
22:24:01Furtuna perfectă —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
15:43:48Autobuz Euro 6 care scoate fum ca tractorul —» Curaj.TV | Media alternativă
11:37:22Vinohora Rose 2022 Purcari — aur la un concurs specializat pe vinuri rose —» Fine Wine
19:39:39Capcanele conjugării verbelor (1)  —» Moldova Creștină
14:30:04GRIGORE VIERU – STEAUA CARE A URCAT LA CER —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:03:29PENTRU TINE FEMEIE… —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:00:00Sell Courses and Create Interactive Content on WordPress.com —» Ileana Pîrgaru
13:33:39MISS SMĂRĂNDIŢA – 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:08:49ZINAIDA FAZLÎ – OM AL CĂRȚII, OM AL BIBLIOTECI. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
07:34:40ALEXANDRU COSMESCU - MENTOR AL TINERILOR SCRIITORI BASARABENI —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:59:40Solidari cu puterea? —» Curaj.TV | Media alternativă
09:46:42The Role of Alternative Medicine in Disease Treatment —» Curat Murdar, Coane Fanica
09:02:44DECANONIZAREA ARTEI, LITERATURII... —» Leo Butnaru
18:22:39Poliție fără centuri pe Șoseaua Panduri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:06:14Making the Social Web a Better Place: ActivityPub for WordPress Joins the Automattic Family  —» Ileana Pîrgaru
09:36:34O CARTE ÎN PERCUȚII DE ECOU... —» Leo Butnaru
22:23:55O conversaţie cu ChatGPT despre ChatGPT —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
20:52:44Activiști atacați cu spray de un paznic, cu poliția de față —» Curaj.TV | Media alternativă