Ce conteaza?


Nu conteaza cit de mic ai salariul si daca in general ai unul… Important e sa nu stie lumea ca nu ai.
Si incepi cu telefonul mobil, ca-i la moda. N-ai telefon, esti un nimeni.

Asa ca-ti cumperi. In functie de anturaj, iti cumperi unul mai scump sau mai ieftin. De preferinta unul scump, dar nu din magazin, ci de la Calea Basarabiei, e mai ieftin. Si le zici la toti ca l-ai luat nou. Trebuie sa aiba camera, mp3, bluetooth… ca sa ai ce scoate pe masa cind iesi la o bere, sau ce tsine in mina când te plimbi prin Jumbo. Face parte din uniforma pentru Jumbo-Sun-City, uniforma din care nu trebuie sa lipseasca ochelarii de soare (pentru ca in magazine se stie ca e o lumina orbitoare), cheile de la masina si hainele branduite.
Apoi tigarile. Nu fumezi orice. Doar tigari scumpe. Light. Nu fumezi niciodata toata tigara. O stingi cind trece de jumatate ca sa vada lumea ca iti permiti. Eventual, ai in buzunar alt pachet, mai simplu, pe care le fumezi cind nu te vede nimeni sau ii servesti pe cei care nu merita sa ia din primul pachet.
Cind iesi la o bere, nu te uiti pe meniu. Ceri o bere scumpa. Nu cea mai scumpa. Pentru ca stii ca nu-ti permiti. Dar sa nu coste mai putin de 20 de lei. Berile mai ieftine creaza impresie proasta.
In principiu, cam astea ar fi cele mai importante reguli pentru a-ti dezvolta si tu aceasta gena. Sa intri in rindul lumii. Sa accepte iepurasele de suncity sa iasa cu tine la un suc, sau prin vreun club ceva… sau sa-ti raspunda la sms…

Imi dai bip si esti voinic!
Cum sa devii o adevarata iepurasa de Sun City? E greu, dar e posibil. Esential este sa respecti regulile dupa care poti fi recunoscuta si integrata in grupul iepuraselor clasa premium: in primul rind, naveta zilnica a dvs. trebuie sa oscileze intre Sun City, Jumbo, eventual solarul de la subsol. Activitatea ta de baza este vorbitul interminabil la telefonul mobil decorat cu strasuri sau breloc de la Nici, (o forma tehnologizata de a spune aceleasi si aceleasi nimicuri). Te distingi dupa culorile mov, galben,roz, verde  si alb (sau combinatii ale acestora), blugi cu talia joasa, care lasa sa vada protocolarii cinci centimetri de abdomen chiar si in cele mai geroase zile. Sus, pe cap, e necesar sa ai par vopsit alb-platina sau negru–corb intins cu placa. Toata aceasta frumusete trebuie ridicata de la pamint pe circa 12 cm de tocuri-cui (indiferent daca stii sau nu sa mergi pe ele), preferabil cu strasuri si “aur”, asortate cu o poseta minuscula, decorata cu multe detalii, nituri, sireturi si logouri aproape cit geanta. (a propos de logouri, trebuie sa fii atenta, iepurasele Suncity sint si ele impartite pe caste: de exemplu, cele care stiu ca poseta lor pe care scrie Prada este un fals si cele care nu stiu. Scanerul ochiului calculeaza imediat cit costa cea de vizavi; cistiga cea imbracata mai scump). Hainele, evident, ti le cumpara parintii, eventual sponsorii. Uneori cobori la alimentara ca sa-ti cumperi un pachet de tigari si o guma, privind cu dispret la muritorii de rind care, dupa o zi de serviciu, asteapta cu carucioarele la coada. N-ai face niciodata asa Serviciu, cind esti atit de frumoasa? Tu si celelalte mici zeitati stati indelung la cafenele etajului trei cu un pahar de cola in fata, uneori chiar doua, la un pahar de suc, avind grija sa se vada expresiv atisoarele chiloteilor. Esti mereu in asteptarea unei partide mai bune decit ieri, dar de cele mai multe ori cazi in plasa snobilor simpli din capitolul de sus.


Sursa
2009-12-28 12:38:20



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

14:54:38Pentru copiii de la Tabăra de Vară a Alianței Franceze vara a început cu lecții —» BiblioCity
14:54:13La Tabără, la Bibliotecă vin copii talentați —» BiblioCity
14:53:49În vacanța mare? De unul singur? Oare cum ar fi? —» BiblioCity
14:53:27Orice întâlnire a copiilor cu scriitorii devine un eveniment memorabil —» BiblioCity
14:52:43Cartea cea de toate zilele. Adevărată lecție de educație patriotică și spirituală —» BiblioCity
14:52:19Copii și Cuvinte. O Vacanță Mare cu o Scriitoare Mare este o Poezie scrisă împreună —» BiblioCity
14:51:57CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
14:49:23GHICITORI PE PORTATIV. Scriitoarea Marcela Mardare și-a amintit de elevii săi de cândva —» BiblioCity
17:35:45IHTIANDRU —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:16:32105 ani de la nașterea artistului plastic Gleb Sainciuc —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
14:45:27EDITORIAL | Cazul „expertului” pedofil și noua mare provocare a lumii „moderne” —» Nicolae Federiuc
11:04:24DACĂ CITIȚI ÎN BULGARĂ, UN INTERVIU DIN REVISTA „FLACĂRA”, EDITATĂ DE UNIUNEA SCRIITORILOR DIN BULGARIA Leo Butnaru - Ognian Stamboliev —» Leo Butnaru
03:42:46PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:02:18EXTRAS DIN INTERVIU —» Leo Butnaru
03:01:20JURNALUL CA MEMORIE, 1992 —» Leo Butnaru
10:18:42Primul concediu în patru cu Ilinca și Matei (probabil ultimul în Creta) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
16:32:16Marea strategie scurtcircuitată —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:32:49CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
04:10:45PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI / POEME —» Leo Butnaru
19:04:43PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:11:39Mărturii din GULAG filmate la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
06:46:22Cercetașii ingenioși vara la Bibliotecă —» BiblioCity
06:25:46Amintiri despre foame și canibalism —» Curaj.TV | Media alternativă
03:30:24JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
15:07:39Trei reguli de știut când servim spumant! —» Fine Wine