7896 cazuri COVID-19 în Moldova
3152 – cazuri active
4455 – cazuri vindecate
289 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 30 mai 2020 ora 14:32


Unde apar în Biblie primele profeţii despre Isus Hristos?

Întrebare:

De curând am început a citi Biblia de la început. Până acum citisem Geneza, Evangheliile după Ioan, Luca, Matei şi Marcu şi mai citisem şi Apocalipsa lui Ioan. Am citit acum primele patru cărţi ale lui Moise din Vechiul Testament şi am început a mă pierde între atâtea înşiruiri de neamuri. Bănuiesc că la un moment dat în cadrul lecturii, datorită creşterii păcatelor poporului lui Israel şi ale celorlalte neamuri, Dumnezeu va promite să trimită pe Mesia, Domnul Isus Hristos, să se jertfească pe cruce pentru a spăla păcatele omenirii. Nu vreau să anticipez, însă în ce moment al Bibliei/Vechiul Testament se întâmplă acest lucru? Voi încerca să citesc toată Biblia, însă v-aş întreba ce cărţi anume din Biblie le consideraţi că sunt musai de citit pentru înţelegerea cât mai bună a mesajului lui Dumnezeu?

Ce cărţi din Biblie trebuiesc neapărat citite?

Este foarte bine că aţi citit mai înainte acele cărţi din Noul Testament şi că acum aţi început să citiţi Biblia în întregime. Cele 66 de cărţi ale Vechiului şi Noului Testament cuprind mesajul întreg al lui Dumnezeu şi este foarte important pentru fiecare om să citească întreaga Biblie, fără care nu va putea să înţeleagă până la urmă anumite pasaje, adevăruri sau doctrine importante ale Bibliei care se interpretează singură pe sine prin faptul că un pasaj aruncă mai multă lumină asupra altuia şi vine cu mai multe detalii. Cât priveşte înşiruirile de neamuri nu trebuie să vă sperie. La o simplă citire ele par plictisitoare, dar când începeţi să studiaţi Biblia cu atenţie şi în mici detalii le veţi găsi deosebit de importante acele înşiruiri de neamuri. Deci, eu vă sfătuiesc să citiţi în continuare cu răbdare Biblia de la început până la capăt ca să căpătaţi o privire de ansamblu şi o bună temelie pentru studierea profundă de mai departe. Chiar mai mult, este bine pe lângă studierea aprofundată a unei cărţi sau subiect din Biblie, să fii totdeauna într-o continue citire a Bibliei de la un capăt la altul. Pentru studierea aprofundată vă recomand să folosiţi materialele de studiu biblic inductiv care sunt excepţional de bine concepute şi ajută pe oricine să pătrundă înţelesul mesajului Sfintelor Scripturi.

Unde apar primele profeţii despre Isus Hristos în Vechiul Testament?

Unii cercetători ai Bibliei consideră că Vechiul Testament cuprinde peste 300 de profeţii care se referă la prima şi a doua venire a Domnului Isus Hristos. Unele din acele profeţii deja le-aţi citit în primele patru cărţi ale Bibliei: Geneza, Exodul, Levitic, Numeri. Prima se găseşte chiar în capitolul 3 al cărţii Geneza care descrie căderea omului în păcat. Când i-a vorbit şarpelui Dumnezeu a spus:

Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcâiul. (Geneza 3:15)

Această sămânţă a femeii este Domnul Isus care a zdrobit capul şarpelui celui vechi, adică a Satanei, iar Diavolul i-a zdrobit călcâiul când i-au fost bătute cuiele în călcâie la răstignire.

Următoarea profeţie despre Isus este în promisiunea dată de către Dumnezeu lui Avram:

Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta şi voi blestema pe cei ce te vor blestema; şi toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine. (Geneza 12:3)

Prin Domnul Isus, care s-a născut din Avraam au ajuns să fie binecuvântate toate familiile pământului şi alte texte din Scripturi specifică multe detalii cu privire la aceasta profeţie.

Când Iacov a binecuvântat pe fiii săi, lui Iuda i-a spus:

Toiagul de domnie nu se va depărta din Iuda, nici toiagul de cârmuire dintre picioarele lui, până va veni Şilo, şi de El vor asculta popoarele. (Geneza: 49:10)

Şilo aici se traduce „cel care face pace, sau aduce pace”. Aceasta este o profeţie directă la persoana Domnului Isus care s-a născut din seminţia lui Iuda şi care este numit în Biblie Domn al Păcii pentru că El a luat asupra Sa pedeapsa pentru păcatele omenirii şi a adus pace între oameni şi Dumnezeu. De El ascultă acum oameni din toate popoarele, dar vine vremea când orice genunchi se va pleca înaintea Lui şi orice limbă va mărturisi spre slava lui Dumnezeu tatăl că Isus Hristos este Domnul.


Sursa
2009-12-28 08:07:25Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:29:01Despre inițiativa Aresel! cu Ciprian Necula —» Curaj.TV | Media alternativă
18:54:27A oprit pentru zarzavat și s-a trezit amendat —» Curaj.TV | Media alternativă
16:53:27В Молднете появилась новая платформа для продажи и покупок вещей second-hand —» Заметки Начинающего Журналиста
16:39:43Президентские выборы в Молдове состоятся 1 ноября —» Заметки Начинающего Журналиста
15:26:12Moldovenii, micro-cipurile, tehnologia 5G și coronavirusul —» Elena Robu
14:26:55Declară că i s-ar încălca dreptul de a recuza judecătoarea în care nu are încredere —» Curaj.TV | Media alternativă
14:16:00Careul de pe Google Meet. Îți povestim cum au spus adio anilor de școală elevii în acest an —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
10:52:21Un Ultim Sunet altfel la IPLT „Mihail Sadoveanu” din Călărași —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
10:50:38Scoringul De Credit – Diferențe De La Criza COVID-19 —» Blog - Monily.md
10:34:22Ce facem anul acesta de Ziua Copiilor? 5 idei propuse de copiii mei —» Sunt MAMĂ!
09:49:146 ani de închisoare pentru o bătaie din 2015 —» Curaj.TV | Media alternativă
07:24:46Cinstind Eroii Neamului Românesc —» Elena Robu
06:44:323 activități virtuale practice ce vor face din mintea ta un adevărat laborator —» Moldova Creștină
20:26:17S-a trezit cu un nou dosar penal după ieșirea din închisoare (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:05Un șofer cu epoleți mi-a accidentat copilul și un părinte —» Curaj.TV | Media alternativă
16:04:07Polițistul și-a prezentat scuzele, nevăzătorul le-a acceptat —» Curaj.TV | Media alternativă
14:31:15BAC 2020 —» Gheorghe Erizanu
13:34:52WC-ul primăriei e loc de pelerinaj periculos —» Curaj.TV | Media alternativă
12:22:16IWCB Vinarium: primul concurs de vinuri on-line din lume —» Fine Wine
08:58:07Problema pensiilor românești pentru românii din R. Moldova: ”Este incorect să primești pensie și din R. Moldova și din România”, susține Ana Guțu —» Elena Robu
08:21:58Imagini vizuale, ulei, pânză —» Vitalie Coroban
06:43:32Planuri bune sau goană după vânt —» Moldova Creștină
06:35:29Indrăznește sfânt —» Moldova Creștină
23:34:37Nocturn —» Alexander's Poems… | Nu exista minciuni doar adevar fara dovezi…
21:03:59Promoție la poliția Drochia, cumetrii au reduceri la răspundere —» Curaj.TV | Media alternativă