Ce să-i facem primarului? : )

Nata Andreev – mai, yo tati shelea intzaleg…da omu cu camera chiar nu are dreptul sa filmeze persoane fara acordul lor…tine-ti minte scandalul cu fotografia din ziar care a fost publicata fara acordul persoanei in cauza…hahahahaha…funny q cheama politia, de parca vrea mai multa atentie si sa faca scandalul m/mare, doar el stie prea bine ca politia nu’ l va apara… am avut experienta de a filma in spatii publice si am procedat normal, am mers si am cerut permisiunea administratiei, am explicat motivul samd…imi pare rau daca persoana cu camera a avut de suferit si ca lucratorii primariei au actionat atat de agresiv, asta se intampla cand legea permite sa fie interpretata dublu…sunt sigura ca la sedintele Guvernului nu ti se va permite sa filmezi fara a avea legitimatia de jurnalist…lol…controversata istorie
acum 9 ore

Paul Hodorogea – din cate am inteles eu, el filma o sedinta publica..
la CMC de la primarie nu te intreaba nimeni cine esti. oricine poate sa intre.

iar barbatul a inceput primul cu “nu poti filma aici & co” iar cameramanul a incercat sa afle de ce şi cine este acest tip care ii interzice sa filmeze.

daca barbatul nu se implica, avea sa ramana o persoana neinsemnata in fimuletul cameramanului. Unul din cei mulţi. Aşa, e vedetă.
acum 9 ore

Paul Hodorogea – in plus persoana ceea este o persoana publica care ii interzice sa filmeze o şedinţa publica a consiliului..

cat priveşte depsre fata din ziar, iata contextul acolo a contat. Daca in articol se vorbeste despre prostitutie si ziarul a pus poza ei acolo atunci e mare scandal. Daca insa se spune ca “in urmatoarle zile va ninge abundent” si in poza stă ea cu o faţă sweet şi cum isi pune căciula cu mânile imbracate in mănuşi şi in backgroun ninge tare tare.. nu vad in asta o maaaare problemă. Fata s-ar putea chiar bucura :D

huu, gata “eseul” meu.
acum 9 ore

Irina Chirica – exact, pers publice n au incotro, mai ales cand is institutii publice si fac munca publica, oricine le poate filma!
acum 9 ore

Andrei Stefaniuc – mai oameni, stirea asta nici nu merita aratata la tv, mare stire…
Ceea ce tine de filmare, primaru clar ca sa prostit, iar astia cu camera cam tot timpu cauta peripetii.
acum 8 ore

Nata Andreev – @ paul: stai ca urmeaza eseul meu…scandalul cu fata din ziar ne-a fost predata la asa un obiect cum este deontologia, care se ocupa exclusiv cu etica si morala profesiei de jurnalist, si cazul era asa, a fost publicata fotografia unei femei care era intr-un restaurant (prim-plan persoana in cauza) somehow acest ziar a ajuns la sotul ei, care muncea in Rusia…

omu’ s-a inervat rau de tat, q el lucreaza acolo da ea prin restaurante…si articolul era inocent de genoo: ninsoare abundenta => sotul a divortat=> a urmat un proces de frauda morala=> femeia a castigat procesul dar a ramas far’ de familie.
de’acord ca omu putea sa filmeze, dar cum tine de un comportament decent din partea ta, sa te prezinti sa spui cine esti si bla bla bla…era alt compot daca i se refuzau intentiile curate si nu i se aprecia activismul de cetatean, dupa cel el s-a prezentat.

@irina: e usor sa spui ca ei sunt persoane publice si pot fi filmate oriunde m/ales in institutii, acordul trebuie sa’l ai+poate asta era o sedinta unde nu se permite accesul media, doar ei au si ei dreptul de a declara sedinta inchisa, sunt multe elemente din puzzle care lipsesc, amu nu vreau sa par o persoana care este de acord cu agresarea jurnalistilor…Doamne fereste, eu’s pt un respect mutual din partea jurnalistilor si din partea functionarilor publici, insa atata timp cat va exista ideea ca daca eu’s jurnalitst eu treb sa am acces peste tat si ideea de viata privata si etica pt mine nu funcioneaza si impresia ca eu’s functionar public=pup’ zemli, tot e de rau(((
acum 8 ore

Irina Chirica – ba merita aratata si discutata, de invitat ladeybateri primarul si intrebar ale cui interese leapara si chiar demis pentru incercarea de a ascunde modul de desfasurare al sedintei!
acum 8 ore

Nata Andreev – imi pare rau ca astazi tot mai multi pseudo luptatori pt libertate se folosesc de asemenea cazuri pt a’si construi o aura de “iaq noi luptam pt binele poporului”…cred ca la dezbateri treb de invitat si omu’camera, ca nu pot sa-i zik yo chiar jurnalist si sa ascultam ce interese apara el…vrea poate sa ajunga comentat si miluit pt “curaju” lui de a face acest video tipaj youtube.
acum 8 ore

Irina Chirica – ))) nata, daca femeia se simtea bine fara sot si in restaurante, treaba ei, asta e problema absolut personala a doamnei in cauza.

stiu ca in supermarkete de obicei nu se permite fotografierea, or fi si restaurante de acest gen, dar odat ce in restaurantul respectiv se permitea fotografierea, dna aventuriera trebuia sa se asigure daca isi vroia relatia secreta.

mi se pare un exemplu absolut irelevant.

e cu totul alta treaba ceea ce s a petrecut la straseni. sedinta nu a fost una cu usile inchise, si deloc secreta, si de ce ar fi, atat timp cat acolo se dicuta interesele oamenilor? ale cetatenilor?

or, cand vedem asa comportament, ne dam seama ca la mijloc is mai sunt si alt gen de interese.
acum 8 ore

Irina Chirica – nata, uite la conferinta facuta de hyde park, acolo se explica clar de ce a mers gheorghita vasluian la sedinta, cu o saptamana in urma, primarul a interzis unui alt reporter de la infostraseni, filmarea sedintei.

apoi au mers ambii la sedinta ca sa verifice inca o data cum sta treaba, si poftim rezultatul.

de ce sedintele alea is publice pentru oricine vrea sa intre, sa le asculte, dar nu is publice pentru camera?

este pura dovada a inconstientei primarului, care nu si da seama ce functie indeplineste si ce prsupune ea. as zice ca si au cam luat nasul la purtare. data viitoare la aceste intruniri trebuie sa mearga ProTVul si Jurnalul si Moldova1
acum 8 ore

Nata Andreev – hahahah…a mentionat cineva de relatie secreta, am spus eu ca ea era insotita de cineva…amu, u inventezi niste elemente de care yo nu am pomenit, dna pur si simplu lua masa…sotu s-a suparat ca el munceste da ea prin restaurante…consideri normal ca poza s-a tiparit far’ de acordul ei?! ok, atunci daca cineva publica poza ta unde esti in localuri unde lumea se relaxeaza ap far’ de probleme din partea ta…

da de unde stim noi de ce fel era sedinta? a dat omu’camera alte detalii in afara de faptu ca el a fost agresat?!

repet, lipseste obiectivitatea “reportajului” sau ce’o fost asta..
acum 8 ore

Paul Hodorogea - restaurantul nu este un loc public, femeia nu este o persoana publică, si nu este la lucru. Fara permisiunea ei si a administratiei poza nu putea fi facută. Este ilegală.
acum 8 ore

Irina Chirica http://infostraseni.md/blog/conferinta_de_presa_integrala_organizata_de_asociatia_hyde_park/2009-12-26-165

poftim uite si mai trage concluzii dupa si mai citeste,

si iti propun sa suni la straseni, si sa afli singurica ce fel de sedinta era.
acum 8 ore

Irina Chirica – si ce faci cu fotografia artistica paul?
acum 8 ore

Nata Andreev – lege cu inteles dublu+respect reciproc, cand vii cu intentii agresive de genoo “amush am sa arat la toat lumea ce derbedei sunteti” nu paote fi primit cu bratele deschise”…admin de la straseni trebuie mai des pusi in fata camerelor video, poate au dumnealor fobie de la beculetul rosu…
acum 8 ore

Paul Hodorogea – n-am inteles interbarea, Irina
acum 8 ore

Irina Chirica – doar presupuneam că omul făcea fotografie artistică în acel restaurant…nata, nu vrei să dai şi un link la unmaterial despre cazul pomenit?
acum 8 ore

Nata Andreev – sunt de parerea ca la un numitor comun nu vom ajunge, din cauza viziunilor diferite…si asta e BINE, asa mai exista o diversitate :D

pentru mine personal, atunci can faci publice asmenea materiale atunci trebuie sa fii obiectiv, sa prezinti ambele parti ale monedei, nu doar cele care’ti convin tie si sa prezinti destul material pentru a exclude riscul unor dubii si intrebari auxiliare.
acum 8 ore

Paul Hodorogea – Irina, este un local privat. Acolo nu lucreaza oameni platiti din baniii tai. Indiferent de scopul tau, trebuie sa ceri voie de la administratie.

Desigur daca descoperi un cap de şoarece in zeamă, faci o poza şi mai faci şi mare scandal.. pentru a aici este vorba despre interesul public si sanatatea oamenilor.

dar cand faci pe ascuns (sau nu) fotografii fie si ele artistice sau documentare, trebuie sa ceri voie. Un restaurant privat este ca un fel de casa privata in care ti-ai chemat niste oaspeti. Fara voia ta ei nu au voie sa faca fotografii.
acum 7 ore

Irina Chirica – bun paul, m ai convins, sa admitem, iar în aşa caz, exemplul respectiv, cu femeia şi restaurantul devine şi mai irelevant. primarul=persoană publică, primăria (sau ce mai era aia)=local public!
acum 7 ore

Nata Andreev – uite, yo acum mi-am implicat toti colegii de la facultate pt a afla mai multe detalii, eu stiu precis ca profu’ (da nu cred ca e cazul sa dau numele direct), (daca vrei tzil dau in inbox),l spunea ca cazul s-a intamplat in Balti, cand el era student cu un coleg de’a lui sau ma rog ca ei studiau cazul la randul lor…anyways, nu cred sa am vre’un link…anyways, fie ca profu o inventat cazu’ yo oricum nu ma dezic de celea ce am comentat mai sus :D
acum 7 ore

da nish nu am negat faptu ca primaria e loc public, ca primaru e persoana publica…am pus la dubii numa conditiile in care au avut loc filmarile…si etica pe care au respectat’o ambele parti
acum 7 ore

Angela Munteanu – În ghidul de norme etice pentru jurnalişti scrie aşa:

persoana publica + loc public = nu-i nevoie de permisiune
persoana privată + loc public = este nevoie de permisiune
persoana publica + loc privat = este nevoie de permisiune
persoana privată + loc public = este nevoie de permisiune
acum 7 ore

Paul Hodorogea - Angela, şi cum le definim pe ambele?
persoana publica si loc public
acum 7 ore

Angela Munteanu – Cred că persoana publică este cineva cu funcţie şi în exerciţiul funcţiunii atunci când se face reportajul
Locul public o fi orice loc care nu este spaţiu privat, i.e. casa respectivului
acum 7 ore

Angela Munteanu – In exemplul Natei a fost fotografiata o persoan privata, intr-un spatiu public
acum 7 ore

Nata Andreev – @ irina: yo cu mare atentie am vizionat video’urile de pe link’ul care mi le-ai trimis…lol…so nimic mai mult
acum 7 ore

Nata Andreev – omu’camera a filmat si oameni dupa ca a iesit din sedinta=> deoarece business omu nu era in sedinta, el devine persoana privata intr’un loc public=>este nevoie de permisiune
acum 7 ore

Angela Munteanu – Totusi, exista o diferenta intre un businessmen, care asista la o sedinta si o femeie, care ia masa la un restaurant.
acum 7 ore

Nata Andreev - oricum raman personane private in locuri publice
acum 7 ore

Angela Munteanu – nu cred
acum 7 ore

Angela Munteanu – apropo, regula asta nu este universala, incidentele sunt i.e. filmate peste tot fără nici un fel de permisiuni
acum 6 ore

Nata Andreev – si cu asta punem un punct, cap’ Paul o sa ne certe rau de tot…ii umplem emailul cu tot felu de spam…fiecare a ramas cu opinia lui si argumentele lui, traiasca diversitatea opiniilor !!!
acum 6 ore

Paul Hodorogea – Nata, slab argument, Paul a scos optiunea asta.
Altele? :D
acum 6 ore

Nata Andreev – ei, daq nu tzi’l umple pe al tau o face cu al meu :P
acum 6 ore

Paul Hodorogea – aceasta nu mă priveşte :D
acum 5 ore

Nata Andreev – ei, nu te priveste pe tine! nu tzia ajung 37 si capishi comentarii la video’ul tau, da? mai pune amu si link’ul la un blog si va fi de nota 10+
acum 5 ore

Irina Novac - Cum se zice în popor: “Chelea ră şi răpănoasă, ori o bate, ori o lasă” :))))))))))))))))))))


Sursa
2009-12-27 22:40:01Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
14:35:20Caleidoscop cultural. Februarie, 2023 —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:55:12ALEXANDRU COSMESCU - MENTOR AL TINERILOR SCRIITORI BASARABENI —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:15:31Despre pogromul de la București, dezbatere la JCC —» Curaj.TV | Media alternativă
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
10:05:27Primarului Ciucu nu-i pasă de pieton/i și biciclist/e —» Curaj.TV | Media alternativă
09:35:01”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist —» Sunt MAMĂ!
09:20:02De ce copiii mei au hainele murdare? —» Sunt MAMĂ!
17:02:42DE LA POEȚI ANTICI PÂNĂ SPRE AI NOȘTRI... —» Leo Butnaru