Și bărbații nasc


Bineînțeles că nu mă refer la păgânul american care a născut o fetiță ci vreau să vă aduc în atenție o situație pur spirituală și supranaturală.

Spunea într-un post despre durerea sărbătorilor și nu am de gând să renunț la acele afirmații. Bucuria negrăită izvorâtă din locuirea Duhului Sfânt nu trebuie înlăturată însă nu ar trebui să facem asta nici cu durerea.

Este un lucru uimitor că Dumnezeu a ascuns nașterea spirituală de ochii curioși și nesătui a oamenilor. Nimeni nu poate spune cum se naște cineva din nou. Este o lucrare tainică în care doar ochii lui Dumnezeu pătrunde, doar El vede vântul.

Bisericile noastre ar trebui să devină din cimitire sinistre în care se fac tot felul de programe bine aranjate niște maternități spirituale în care să se audă mereu țipetele pruncilor nou-născuți.

Îmi doresc ca biserica să renunțe la a mai îmbălsăma morții, la încercarea de a-i convinge sau resuscita și să se audă din nou mult doritele strigăte ale nașterii sufletelor pentru ceruri.

Apostolul Pavel a putut spune totuși n-aveți  mai mulți părinți; pentru că eu v-am născut în Hristos Isus prin Evanghelie. (1 Corinteni 4:15)

Noi avem impresia că a face convertiți înseamnă neapărat o evanghelizare în care profesioniștii conving câțiva oameni să se întoarcă la Hristos.

Am devenit pasivi cu privire la mărturisirea în fața oamenilor a măreției crucii lui Hristos și în comfortul și bunăstarea noastră ne-am sugrumat șansa de a suferi pentru El.

Și iarăși Pavel spune despre Onisim copilul meu, pe care l-am născut în lanțurile mele (Filimon 10). Mă gândesc că o fi fost destul de neplăcută situația în care se afla și chiar nepotrivită pentru a naște însă a născut și aceasta era bucuria lui.

Ce mă face să fiu trist și rușinat în mijlocul sărbătorilor? Sau ce ar trebui să mă facă să fiu așa și mai rău decât atât este că nu simt destul durerile pe care fiecare creștin ar trebui să le simtă.

Iar faptul că aceste dureri ne lipsesc îmi ridică o sumedenie de întrebări despre spiritualitatea noastră, locuirea autentică a Duhului în noi și supunerea noastră față de trimiterea la care Hristos ne-a împuternici să participăm ca niște privilegiați.

Tot Pavel spune galatenilor despre durerea pe care o simte nu educând și distrând caprele neregenerate ci iarăși simte durerile nașterii, până ce Hristos va lua chip în ei (Galateni 4:19)

Toate programele noastre își au importanța și locul lor, toată bucuria își are rolul și scopul ei, toată sărbătoarea este binevenită și dorită însă e prostesc să ne limităm la atât.

Scopul nostru ultim este ca toți oamenii să creadă prin noi și El să primească toată slava.


Sursa
2009-12-26 15:49:10Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

05:44:31Фестиваль украинской культуры UKRAINIAN DAY IN MOLDOVA пройдет в Кишиневе 20 августа —» Заметки Начинающего Журналиста
20:47:40Despre agresarea verbală a mamei lui Dodon #MicrofonulLiber —» Curaj.TV | Media alternativă
20:43:34Local fast food poluant și evazionist —» Curaj.TV | Media alternativă
21:08:30Trenul de Viena a pornit cu o ușă defectă la vagonul de Cluj —» Curaj.TV | Media alternativă
15:00:00Grow Your Audience with Microsoft Start —» Misterioz
21:45:55Încă un caz șocant la o grădiniță din capitală —» Curaj.TV | Media alternativă
07:30:15O altă Angela. Cea care, copilă fiind, a reușit să se salveze dintr-un război inimaginabil în secolul XXI! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
07:01:51Săptămâna în care mama lui Dodon a fost insultată. Și despre tatăl președintei. —» un alt blog
22:48:55CD Store —» Virtual Chişinău
11:31:53Vă invit la dezbateri: De ce cetățenii Federației Ruse trebuie să fie lipsiți de vize pentru călătorii în occident? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
07:56:58Lipsa de transparență a #năPASta. Ministrul Боля are COVID. —» un alt blog
07:00:14Zice că a fost condamnat pe nedrept pentru viol (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
21:46:48A Dermatologist For Your Skin Problems —» Virtual Chişinău
20:48:24Azi a fost lansat primul satelit moldovenesc pe orbită —» Curaj.TV | Media alternativă
19:35:21Zice că frații și sora au dus-o de nas —» Curaj.TV | Media alternativă
16:48:35Atenționează că o concurentă n-ar fi integră ca să conducă un spital —» Curaj.TV | Media alternativă
16:43:30Au luat la bătut momîia #Putler de la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
08:00:04Vaja Jhashi despre „preluarea afacerilor”, concurenți, cetățenii și cum poți fi parte a Trans-Oil —» un alt blog
07:50:44Ungheniul la 560 ani. Programul Bibliotecii pentru luna august —» BPR Ungheni's Blog
07:30:39Mama Lisei - fetița ucisă de ruși la Vinnița - a ieșit din spital: „Era o tăcere de moarte de jur împrejur... M-am așezat și am început să țip...” —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:30:48Vaja Jhashi despre relația cu Plahotniuc, a doua identitate și relația cu arabii —» un alt blog
17:35:36Maia Sandu, face din Marina Tauber, cea mai vocală lideră a opoziției? —» un alt blog
13:47:50Problema apei calde la Ploiești încă este departe de a fi rezolvată. —» Curaj.TV | Media alternativă
12:34:04Războiul la zi. Ce se mai întâmplă în Mariupolul ocupat? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
09:00:32Solidaritate: Donații de peste 3000 de euro din partea asociațiilor din Franța pentru refugiații ucraineni din Moldova —» Elena Robu