7147 cazuri COVID-19 în Moldova
3084 – cazuri active
3802 – cazuri vindecate
261 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 26 mai 2020 ora 10:32


Ce este Crăciunul ?


25_12_Iisus_nastere

Nu a mai rămas mult până vineri 25 decembrie cînd cei mai mulți creștini de pe glob sărbătoresc Crăciunul. Unii sărbătoresc pe stil vechi 7 ianuarie. Și fiecare Țară are specifiul ei de a sărbători crăciunul. Noi împodobim bradul,mergem cu colinul, uratul, alții la crăciun primesc haine noi, dulciuri, cadouri la brad sau ciorapul de la cuptor. In mijlocul orașului Betleem unde sa  născut Isus Hristos  se află biserica Nașterii care este împodobită  cu steaguri, decorațiuni. In ajun localnicii și vizitatorii se inghesue la ușa bisericii ca să urmărească scena teatrală anuală. Casele din Bethleem sunt desenate cu o cruce deasupra ușii, și ficare prezintă propria scenă a ieslei. Vrem să înțelegem  bine Ce sa sa întâmplat de Crăciun? De ce sa Născut Isus? Cum trebuie să sărbătoresc Crăciunul? 

Ce sa întâmplat de Crăciun?

Haideți să facem o călătorie cu 2000 ani la Betleem să vedem ce sa întâmplat in acea mică iesle. O descriere mai clară ca in Biblie nu vom găsi nicăieri.

Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa: Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi înainte ca să locuiască ei împreună, ea s’a aflat însărcinată dela Duhul Sfînt. Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit, şi nu voia s’o facă de ruşine înaintea lumii; de aceea şi-a pus de gînd s’o lase pe ascuns. Dar pe cînd se gîndea el la aceste lucruri, i s’a arătat în vis un înger al Domnului, şi i-a zis: „Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevastă-ta, căci ce s’a zămislit în ea, este dela Duhul Sfînt. Ea va naşte un Fiu, şi-i vei pune numele Isus, pentru că El va mîntui pe poporul Lui de păcatele sale.” Toate aceste lucruri s’au întîmplat ca să se împlinească ce vestise Domnul prin proorocul, care zice: „Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu, şi-i vor pune numele Emanuil”, care, tîlmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi”. Matei la Capitolul 1:18-23

Nașterea lui Isus a fost vestită înainte  ca să se nască Isus. Sau împlinit ce vorbise Domnul prin proorocii care au scris in Biblie inaite de nașterea Fiului Isus. Dumnezeu in Biblie a scris despre nașterea pruncului Isus in Vechiul Testament in repetate rânduri. Emanuil care tîlmăcit înseamnă Dumnezeu este cu noi.

De ce sa Născut Isus?

Toți  gătesc prăjituri, dulciuri, mâncăruri  cele mai bune, haine noi , cu mare atenție  și drag, oameni dau o mai mare importanță sărbătorii de cint sărbătoritului care  este Salvatorul lumii. Ți-ar  place la ziua ta toți să sărbătorească evenimentul sa aducă daruri dar nici macar sa nu stea de vorba cu tine. Dumnezeu a dat cel mai mare dar pe fiul Său pentru toți oamenii.  Fiind ca atit de mult a iubit Dumenzeu lumea in cit a dat pe singurul lui Fiu pentru ca oricine care in El să nu piară ci să aibă viață veșnică. Oricine va crede să aibă viața veșnică nu doar cei care sunt aleș. Mult  se vorbește despre Isus dar nu l-am văzut niciodată. Dragul meu el astăzi alături de tine . El așteaptă ca să vii la el să lași toate greutățile tale toate păcatele, murdăriile asupra Lui. De-ți ști câte păcate am avut eu? Dar când am venit la Isus El mea schimbat viața mea adus adevărata bucurie in suflet, pace și am un viitor și o nădejde veșnică. Ai experimentat tu adevărata bucurie care Dumnezeu o dăruește prin fiul său Isus? Eu clipă de clipă mă bucur de nașterea Salvatorului, tu cum te bucuri?


Sursa
2009-12-24 08:00:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:42:50©️ Boț de humă —» Licurici de suflet
20:08:55Aventuri la Cahul pe timp de pandemie —» Curaj.TV | Media alternativă
17:46:24Adio, Nadejda Brânzan. Am pierdut un OM de mare valoare —» Elena Robu
17:42:431 an și 7 luni: Ilinca a început să ne ajute la treburile casnice —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
15:35:20(VIDEO) Eugen Tomac explică de ce trebuie retrasă cetățenia română premierului moldovean Ion Chicu —» Elena Robu
14:40:55#NeamPornit să vizităm Orheiul Vechi —» Sunt MAMĂ!
13:50:00Schimbări —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
13:40:06E bolnav, dar neobosit în luptă cu mafia varului —» Curaj.TV | Media alternativă
13:27:44Spune că i-au oprit sau limitat tratamentul în penitenciar —» Curaj.TV | Media alternativă
13:05:36Mi-au solicitat părerea despre sate —» .:EU:.
11:02:16Старый Оргеев (Бутучены) —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
09:19:46Un an de Purcari Wine Bar —» Fine Wine
09:10:25Săptămâna în care majoritatea a apucat-o pe arătură —» Un PUNCT din .FR
08:22:14România are nevoie de o bancă —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:06:51ХоСе — Мужик! —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
07:01:05Превратиться в мелкий дождик —» Castraveţ
23:50:53Despre un argument neghiob —» blog cultural
15:02:41Revoltate că a fost închisă piața de flori G.Coșbuc —» Curaj.TV | Media alternativă
14:55:25Grătarul mortal din Parcul Sebastian —» Curaj.TV | Media alternativă
14:02:24Poemul cu inimă* —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:01:57Dimineți alpine* —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:41:3321/40: „Lecții de magie. Cum să-ți cultivi creativitatea” de Elizabeth Gilbert —» Sunt MAMĂ!
19:37:25Franța își menține frontierele închise pentru țările din afara UE, inclusiv R. Moldova —» Elena Robu
18:51:46©️ Imprevizibil —» Licurici de suflet
18:37:12Poliția a barat calea bicicliștilor —» Curaj.TV | Media alternativă