Nelu Brie – Alegerea partenerului (partea 1)
Alexandru îmi recomanda (într-un mass) să ascult 2 mesaje ale pastorului Nelu Brie despre alegerea partenerului de căsătorie. Aici sunt câteva din principiile amintite în prima parte:
Ceea ce vei fi în viaţa depinde de ceea ce ai făcut în tinereţe nu de ceea ce vrei să fii.
Devenim pe parcurs suma propriilor noastre achiziţii. Vine o vreme în viaţa când nu mai poţi să acumulezi ci trăieşti în funcţie de ceea ce ai acumulat şi ai fost.
Paginile din jurnalul vieţii care se rup sunt cele scrise ultima dată. La anii bătrâneţii îţi rămân scrise în jurnalul vieţii filele scrise în tinereţe.
Ceea ce va fi viitoarea ta familie nu depinde de ceea ce îţi doreşti şi visezi ci atârnă de acţiunile pe care le faci şi de principiile pe care le pui în practică.
Care este voia lui Dumnezeu cu privire la căsătorie?
1. Căsătoria monogamă. Dumnezeu este împotriva poligamiei fie ea şi în prietenie. Unii îşi permit să îşi cultive câte 2 sau 3 relaţii de prietenie. Dacă doreşti o familie binecuvântată fii consacrat unei singure relaţii.
2. Căsătoria în Domnul. O căsătorie în Domnul înseamnă o căsătorie cu un partener credincios (1) – întotdeauna trebuie să fie aşa. Nu poţi intra într-o relaţie de prietenie cu o persoană care nu Îl cunoaşte pe Domnul.
Dar căsătoria în Domnul mai înseamnă să fie conduşi în căsătorie de dragoste (2) şi nu de alte considerente. Căsătoria în Domnul înseamnă să fie confirmată de voia lui Dumnezeu (3) şi încheiată în Domnul.
Căsătoria în Domnul este un legământ pentru toată viaţa (4) iar divorţul este exclus, nu trebuie luat în calcul. Căsătoria comportă responsabilităţi pentru ambii parteneri (5).
La baza relaţii dintre doi tineri poate să stea două feluri de dragoste. Amândouă sunt numite dragoste. Prima este una pasională, cealaltă este raţională.
Dragostea pasională este întemeiată pe atracţie fizică, este egoistă şi trecătoare – în esenţă este o poftă păcătoasă.
Iubirea raţională este una care se întemeiază pe adevăr, admiră la partener frumuseţea caracterului cu toate că nu exclude înfăţişarea. Se gândeşte la viitor, nu e trecătoare, cântăreşte cu maturitate despre celălalt şi când însumează un portret dorit – această iubire se declanşează.
3. Principii pentru perioada de prietenie
- caută-L pe Domnul din toată inima ta şi dedică-te Lui: slujeşte-L pe Dumnezeu cu tot ce poţi, scrie cât mai multe experienţe cu Dumnezeu. experienţa nu ajută la nimic în acest domeniu – este un teribil handicap. Este nevoie de o singură experienţă.
- roagă-te şi posteşte pentru viitorul partener de căsătorie – cere călăuzirea lui Dumnezeu. Cere ca Dumnezeu să ofere contextul în care să întâlneşti partenerul de căsătorie şi nu diavolul să vă pregătească contextul în care să întâlniţi pe cine nu trebuie.
- munceşte şi pregăteşte-te profesional în vederea întemeierii unei familii. În general băieţii nu au nici un simţ al responsabilităţii. Un soţ trebuie să fie responsabil, să îngrijească şi să ocrotească.
- trăieşte în armonie cu familia ta şi respectă-ţi părinţii. Vor avea o familie frumoasă toţi aceia care şi-au respectat părinţii. Concentrează-te să ai o relaţie armonioasă cu familia – cel mai bun prieten să-ţi fie tatăl şi cea mai bună prietenă, mama.
- ia hotărârea că te vei împrieteni numai cu oameni credincioşi. Evită relaţii de prietenii apropriate cu oameni care nu-L cunosc pe Domnul Isus.
- abordează prietenia numai şi numai în vederea căsătoriei.
- urmăreşte cu prioritatea omul dinlăuntru şi nu aspectul fizic. Frumuşetea este necesară şi importantă.
- aşteaptă vremea lui Dumnezeu. Există un ceas al lui Dumnezeu “pus să sune la căpătâiul lui Adam”.
- păstrează standarde morale înalte în care să crezi, să te ancorezi şi să le respecţi.
Sursa
2009-12-23 15:31:51