7305 cazuri COVID-19 în Moldova
3154 – cazuri active
3884 – cazuri vindecate
267 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 27 mai 2020 ora 16:32


despre blogurile nesărate, scurtături de negândire şi menora evreiască

Ăştia suntem noi, haideţi s-o recunoaştem. Nişte oameni care nu ştiu să gândească independent şi care consumă fără să se gândească, un junkfood non caloric valoric care curge la început, din mediul de familie, pe urmă, din gura profesorului, şi în sfârşit din televizor.Nepărintele Cibric (c), de fapt, ne reprezintă. Grotescul nepărinte nu este decât o caricatură la ceea ce suntem noi, în general, ca portret colectiv.

Întrebaţi orice copil de vârstă şcolară ce crede el despre Eminescu. Va spune cu admiraţie prefăcută că „Eminescu este Luceafărul poeziei noastre”. Despre mamă va spune că e „cea mai frumoasă fiinţă din lume” iar despre ţară că e „meleagul nostru sfânt”.

Anticipez cum peste vreun an, copiii noştri vor spune înecându-se de emoţie că „Biserica este leagănul românismului” şi că „Ştefan cel Mare a fost cel mai mare apărător al creştinătăţii”.

Problema cea mai mare, poate, este nu atât religia în şcoală, cât şcoala noastră în general, care se pare că aşa şi nu a ieşit din tiparele „calului bălan”. Copiii noştri nu îndrăznesc să gândească singuri. Pentru că profesorii noştri nu îndrăznesc să-i înveţe să gândească. În şcoala noastră nu doar independenţa de gândire este tratată ca o sfidare a autorităţii profesorului. Chiar şi încercarea de a avea o opinie diferită de cea general recunoscută este de fiecare dată penalizată. Încercarea de a fi pur şi simplu diferit, de a sparge anumite tipare, de multe ori este tratată drept imoralitate.

Dacă nu mă credeţi, uitaţi-vă care elevi şi eleve sunt trezesc de cele mai multe ori nemulţumirea profesorilor. Nu cei mai obraznici, nu cei cu puţine capacităţi, ci mai degrabă cei care arată diferit şi sunt diferiţi. Că mai toţi profesorii şi-ar vinde şi sufletul diavolului dacă ar obţine reintroducerea uniformelor şcolare nici nu încape îndoială. Dar mai interesant mi se pare că elevele oricum arată la fel. În fuste decoltate, cu unghii aplicate şi fel de fel de năzdrăvănii atârnând de ele. O asemenea ţinută este considerată „feminină” şi în general, acceptată.

Este în schimb, inacceptabil să porţi plete, blugi rupţi sau şosete de culori diferite, nemaivorbind de accesorii mai extravagante. Că face profesorul hernie.

Anume nonconformismul creează pedagogilor un disconfort psihologic, nu ţinuta de cadînă, care corespunde perfect tiparelor gender din capul lor. Şi acest discomfort psihologic despre care vorbeam e frate drept cu intoleranţa nepărintelui Cibric şi a cetei sale faţă de menora evreiască.

Dorinţa pedagogilor de a sugruma orice manifestare a nonconformismului este de cele mai multe ori, dictată de porniri destul de banale, şi deloc înălţătoare, cum ar fi dorinţa de a domina, un fel de sete de putere, care regretabil este de multe ori îmbinată cu frică aproape animalică faţă de tot de este diferit. Desigur, nimeni nu va recunoaşte în vecii vecilor acest lucru, în schimb, toată lumea se va lamenta despre „cât îi de stricat tineretul azi”.

Blogosfera moldovenească, atât de nesărată, este oglinda acestei realităţi şi într-un fel, produsul colateral al şcolii noastre. În care, deocamdată, nu se predă religia, şi care este deja atât de agresivă, intolerantă şi neprietenoasă elevului. Personal, nu cred că în mediul nostru şcolar, aşa cum este el, poate fi predată religia în spiritul toleranţei şi deschiderii către nou.


Sursa
2009-12-18 21:51:17Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:00:46Apelul președintelui Uniunii Editorilor din Republica Moldova, Gheorghe Prini —» Gheorghe Erizanu
10:18:03Masa plinä —» liliana
08:22:43Când fosta-i mama copilului și poloneză pe deasupra —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
05:29:18Ce ce întâmplă, totuși, la Banca Națională? —» un alt blog
20:45:52„Iubi” şi alte texte de Igor Guzun —» Curaj.TV | Media alternativă
20:11:30Cît valorează promisiunea unui impostor? —» Curaj.TV | Media alternativă
19:20:46Творчество и Мотивация —» Art and fashion design
16:27:58mau —» turn up the silence
15:38:30Socata – o băutură de care am rămas șocată. Cum am făcut-o —» Sunt MAMĂ!
14:14:48(VIDEO) Lipsirea lui Traian Băsescu de cetățenia R. Moldova a însemnat o mare pierdere pentru R. Moldova, susține Eugen Tomac —» Elena Robu
13:58:20Творчество и Мотивация —» Art and fashion design
11:00:01Știați că ONU are un site neoficial despre Noua Ordine Mondială? Și nu e fake. —» Popas alternativ
10:32:31Să nu spui niciodată pentru totdeauna de Jennifer L. Armentrout —» Biblioteca Hristo Botev
09:57:55Tânăr stabilit în Franța: Mă simt mai acasă fiind străin între francezi decât român între moldoveni —» Elena Robu
06:42:50©️ Boț de humă —» Licurici de suflet
20:08:55Aventuri la Cahul pe timp de pandemie —» Curaj.TV | Media alternativă
17:46:24Adio, Nadejda Brânzan. Am pierdut un OM de mare valoare —» Elena Robu
17:42:431 an și 7 luni: Ilinca a început să ne ajute la treburile casnice —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
15:35:20(VIDEO) Eugen Tomac explică de ce trebuie retrasă cetățenia română premierului moldovean Ion Chicu —» Elena Robu
14:40:55#NeamPornit să vizităm Orheiul Vechi —» Sunt MAMĂ!
13:50:00Schimbări —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
13:40:06E bolnav, dar neobosit în luptă cu mafia varului —» Curaj.TV | Media alternativă
13:27:44Spune că i-au oprit sau limitat tratamentul în penitenciar —» Curaj.TV | Media alternativă
13:05:36Mi-au solicitat părerea despre sate —» .:EU:.
11:02:16Старый Оргеев (Бутучены) —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.