FARISEISMUL DISTRUGE DESTINE

Comunicat de presă pentru instituţiile mass-media din RM
Svetlana Dorul este născută la 27 ianuarie 1964 în satul Ţibuleuca, raionul Dubăsari, la prezent sat controlat de autorităţile smirnoviste. La vîrsta de 20 de ani a avut cea mai mare bucurie şi anume înregistrarea căsătorii cu tînărul Anatolie Dorul, un tînăr care se întorsese din rîndurile armatei sovetice care şi-a făcut serviciul în Afganistan, într-o grupă cu destinaţie specială.

1984, se naşte micul Ion Dorul, care a adus o mare fericire în această familie, cu regret – nu pe mult timp.
În decembrie 1991 la Dubăsari încep luptele pentru indepenţă şi integritatea ţării, familia Dorul se refugiază în satul Cocieiri, deoarece în oraş era deja o atmosferă de nelinişte. În luna martie, cînd sau început luptele mai crîncene, Anatolie Dorul era deja încadrat în lupte, soţia Svetlana a fost şi ea încadrată în calitate de bucătar la unitatea militară din satul Cocieri. Cu greu dar viaţa mergea înainte.

Cu regret la 13 mai 1992 într-o luptă a fost omorît violent soţul Anatolie Dorul, mare a fost jalea şi durerea în sufletul Svetlanei şi anume pierderea întreţinătorului familiei.
Dar aceasta nu a fost unica durere, la 17 iulie 1992 într-un bombardament este omorît unicul fiu al familiei Dorul, fecioraşul Ion, sau cum era plîns la înmormăntare Ionuţul mamei.

Au trecut şi cele 3, 9, 40 de zile, s-a terminat şi războiul din 1992, dar nu s-au terminat lacrimile de pe obrazul lui Svetlana, nu s-au terminat cărările la cimitir unde au fost îngropată marea fericire a Svetlanei, soţul Anatolie şi fiul Ion.
După război a auzit de la auorităţi promisiuni vrute şi nevrute, fiind o persoană timidă, Svetlana nu a mai îndrăzint să bată pe la uşi deoarece, cum se spune, cel care a luptat ,niciodată nu se va bate cu pumnul în piept că a luptat, aşa şi în cazul eroinei noastre niciodată nu s-a plîns că doreşte ceva, că a pierdut ceva în viaţa asta, rămînînd cu o speranţă că va fi ajutată.

Cu reget – nimc! Măcar că s-a adresat de multe ori la funcţionari originari din Corjova, sat de baştină a lui Voronin.
Văzînd că lucrurile se mişcă spre bine, şi anume soluţionarea preoblemei cu asigurare a spaţiului locativ a refugiaţilor transnistreni, s-a adrsat la autorităţile noi cum ar fi preşedintele interimar al ţării, Mihai Ghimpu, primerul, Vlad Filat, ministrul protecţiei sociale, Valentina Buliga, comisia parlamentară pentru protecţie socială, primarul capitalei, Dorin Chrtoacă, unde a solicitat intrvenţia lor de a fi asigurtă ca excepţie cu o odaie în garsoniera din strada Mircea cel Bătrîn 5/3, mun.Chişinău, odăi care se eliberează de către refugiaţii transnitreni, garsonieră care sunt în gestiunea Primăriei.
Ca răspuns, autorităţile centrale au remis spre soluţionare la primăria Chişinăului, funcţionarii de la primărie au examinat demersul doamnei Dorul, dar i-au spus că problema nu poate fi soluţionată din motiv că nu se încadrează în Hotărîrea Guvernului nr. 658 din 21.10.1993, care spune că se asigură cu spaţiu locativ persoanele care au părăsit domiciliu din raioanele de est ale RM, ca urmare a participării lor la acţiunile militare de apărare a Integrităţii şi Independenţiei RM, dar pentru încurajare i s-a propus să se adreseze la pretura din sectorul Ciocana, unde poate solicita îmbunătăţirea condiţiilor de trai în procedură generală, adică să stea în rînd încă 20 de ani pentru a primi un loc de pămînt 2 pe 1 pentru a pleca la casa veşnică!
Asta din motiv că doamna Svetlana nu dispune de un certificat de persoană intern deplastă, dar în schimbul acestui certificat doamna dispune de alte două certificate, unul de deces al fiului Ion, şi altul de deces al soţului Anatol: primul omorît în urma unui bombardament, al doilea omorît pe cîmpul de luptă, chiar ea fiind rănită de gloanţe în acelaşi conflict din 1992. Doamna mai are şi două morminte învelite cu flori veşnice, şi un nume care îmbogăţeşte placa de pe monumentul celor căzuţi în războiul de pe Nistru, de pe teritoriul complexului Eternitate.

Toate acestea din urmă nefiind luate în consideraţie, deoarce cîntecul lui Volontir spune: viaţa asta cît nu ţine, parca-i omorî un cîine! Dacă aşa, halal şi ruşine de aşa funcţionari patrioţi ai neamului cei care se socot nepoţi ai lui Ştefan cel Mare, care se gîndesc doar la nepoţii lor şi neamul lor, inclusiv demnitari de pe dreapta, stînga şi tot aşa, pentru că toţi se gîndesc la guşa lor şi nu la cei care au avut de suferit în războiul de pe Nistru sau în alte momente tragice.

P.S. interesat este faptul să vezi, frate, toate oficialităţle la 27 august, 31 august, 2 martie – zi de comemorare a celor căzuţi pe Nistru, parcă ar fi sfinţi şi într-adevăr patrioţi ai neamului – liniştiţi, cu pantaloni la dungă, cu cravate scumpe, etc.. Dar, vorba ceea, cu faţa curată şi cu fundul murdar!


Sursa
2009-12-18 19:15:48Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

08:25:53Andrei și Ilinca – Plouă (cover Holy Molly x Tata Vlad) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
09:00:00Opera Crypto Browser Announces Plans to Integrate Elrond  —» Luchian Alexandru
08:54:49Plâng de fericire. 215 Eroi ai Ucrainei, printre care și comandanții Azovului au fost eliberați! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:30:11Rușii vor să transforme „tribunalul” de la Mariupol într-un proces exemplar de condamnare a nazzismului —» nimic nu e asa cum pare a fi...
14:57:59Purcari promovează steak-urile produse de companiile lui dmitri medvedev —» un alt blog
12:22:52SCURTĂ RELATARE DE PE FRONT. Nu cel ucrainean, cel politic, moldovenesc —» Nicolae Federiuc
10:21:36S-a aruncat în aer împreună cu ocupanții care l-au descoperit. Ce se întâmplă, de fapt, în cadrul contraofensivei armatei ucrainene? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
09:47:38Putin a anunțat mobilizarea parțială. Reacția unei mame: „...чтоб ты сдох, козлина!” —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:37:10Escaladarea nebuniei —» blog cultural
05:41:58Ce poreclă are informatorul Litvinenco în dosarele SIS-ului? —» un alt blog
18:37:45Câteva propuneri privind cercetarea științifică în Republica Moldova —» Gheorghe Cuciureanu
17:18:31Eulogy: Andrei Bivol —» Erik and Elena Brewer's Weblog
09:59:00Create the first in-browser game for Opera GX Mobile and save millions of gamers from the nightmare of no mobile data or WiFi —» Luchian Alexandru
05:15:12Azi trebuiau să protesteze agricultorii, dar Slusari i-a vândut… —» un alt blog
05:13:04Casa Rusa din Chisinau a donat carti Bibliotecii Alexe Rau din Briceni si Bibliotecii Ion Druta din Donduseni —» un alt blog
18:43:11Militari și jandarmi, pe urmele poliției iresponsabile —» Curaj.TV | Media alternativă
18:31:59Proiectul genomului uman (Cu Bună Știință #26) —» Curaj.TV | Media alternativă
18:24:49Poliția locală Bacău, prinsă pe picior greșit —» Curaj.TV | Media alternativă
18:16:14În ce a fost îmbrăcată Maia Sandu la funeraliile lui Nicolae Bulat? —» un alt blog
18:03:00Au fost la pretura Centru cu reproș pentru corupție —» Curaj.TV | Media alternativă
17:44:06Carabinierii alungă oamenii de pe gazon! —» Curaj.TV | Media alternativă
06:50:10TEWA V(ia) Feteasca Neagră 2019 —» Fine Wine
17:10:22A făcut plîngere penală unui complet de la CSJ —» Curaj.TV | Media alternativă
12:00:05Jurnal de emigrant/ă: Trebuie sã mergem împreuna (2 ep) —» Curaj.TV | Media alternativă
07:43:37După eliberarea regiunii Harkiv începe documentarea crimelor comise acolo de ocupanți. Primele cifre ale ororii... —» nimic nu e asa cum pare a fi...