Mituri inventate de alcoolici.


La moment o mare parte a societaţii noastre suferă de alcoolism, împotriva caruia dacă nu se vor lua măsuri nu va decima populaţia dar o va înjumătaţi .

Alcoolicii odată ajunşi la acest stadiu capătă unele trăsături fizice şi psihice commune, nu ma voi opri să descriu trăsăturile fizice ale lor deoarece fiecare din voi numai văzând fata unui consummator, fără a mai sta pe gânduri vă daţi seama despre ce este vorba, mă voi opri insă asupra “mitologiei” inventate de psihicul distorsionat al celor care suferă de alcoolism.

Mitul fericirii : aproape fiecare alcoolic dacă este întrebat de ce consumă , raspunde fără a mai sta pe gânduri că afece acest lucru pentru că este nefericit.În majoritatea cazurilor însă motivele pentru ca această persoană sa fie nefericita apar cel puţin odată cu declanşarea consumului sistematic de alcool (pierderea locului de muncă, destrămarea familiei, pierderea poziţiei sociale, dereglari grave ale sănătaţii).

Mitul “responsabilitaţii”: este foarte la modă părerea că dacă esti o persoană “responsabilă” şi bei cu “măsură” niciodată nu vei ajunge alcoolic. S-ar părea că este adevărat , însă dacă stăm să analizăm mai profund ne dăm seama că noţiunea de “măsură” este una foarte relativă , faptul că toţi alcoolicii cândva au fost bautori “responsabili “ ar trebui sa ne sugereze că nu alcoolismul provoacă dependenţa de alcool ci alcoolul provoacă alcoolismul.

Mitul băuturilor naturale: Este raspândită ideea (mai ales la oraş) că dacă s-ar consuma doar alcool obţinut pe cale naturală nu s-ar ajunge la alcoolizm.Şi acest mit se spulberă dacă ne uităm la satele noastre unde populaţia foloseşte în mare parte doar alcool obţinut din fermentarea diferitor feluri de struguri sau fructe, iar alcoolismul exista şi până la momentul când alcoolul a început a fi obţinut prin metode industriale.

Mitul că alcoolul încălzeşte: În realitate însă alcoolul chear provoacă perdere de temperatură, datorită unor procese de redistribuire a căldurii . Senzaţia de cald apare deoarece alcoolul doar inhibă o parte a senzorilor termici situaţi în piele . Datorită acestui effect al alcoolului de multe ori cei care au consumat pot adormi în timpul iernii în plină stradă şi dacă nimeni nu îi observă, decedează din cauza hipotermiei.

Mitul precum că alcoolul măreşte capacitaţile oratorice: În urma consumului de alcool doar în o scurtă perioadă apare o fază în care sistemul nervos este hiper excitat dupa care apare o inhibiţie din ce în ce mai pronunţată . Alcoolul nu este un drog excitant ci inhibitor al sistemului nervos.Nu de puţine ori cineva consumând alcool pentru a-şi “dezlega limba” a obţinut anume efectul invers scontat . Plus că la absenţa darului vorbirii se mai adaugă şi absenţa gândirii .

În concluzie : Alcoolul este o substanţă cu nişte proprietaţi deosebite pentru a nu nimeri în ghearele lui este de dorit să îl folosim doar cu scopuri medicale şi în cadrul unor ritualuri (împartasania de exemplu) sau ceremonii (nu cu găleata).

Stiu că nu este prea frumos să râdem de omul bolnav însă,  nici să plâng nu pot când îi văd pe protagoniştii  acestui clip .


Sursa
2009-12-18 04:06:22Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
14:35:20Caleidoscop cultural. Februarie, 2023 —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:55:12ALEXANDRU COSMESCU - MENTOR AL TINERILOR SCRIITORI BASARABENI —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:15:31Despre pogromul de la București, dezbatere la JCC —» Curaj.TV | Media alternativă
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
10:05:27Primarului Ciucu nu-i pasă de pieton/i și biciclist/e —» Curaj.TV | Media alternativă