Mituri inventate de alcoolici.


La moment o mare parte a societaţii noastre suferă de alcoolism, împotriva caruia dacă nu se vor lua măsuri nu va decima populaţia dar o va înjumătaţi .

Alcoolicii odată ajunşi la acest stadiu capătă unele trăsături fizice şi psihice commune, nu ma voi opri să descriu trăsăturile fizice ale lor deoarece fiecare din voi numai văzând fata unui consummator, fără a mai sta pe gânduri vă daţi seama despre ce este vorba, mă voi opri insă asupra “mitologiei” inventate de psihicul distorsionat al celor care suferă de alcoolism.

Mitul fericirii : aproape fiecare alcoolic dacă este întrebat de ce consumă , raspunde fără a mai sta pe gânduri că afece acest lucru pentru că este nefericit.În majoritatea cazurilor însă motivele pentru ca această persoană sa fie nefericita apar cel puţin odată cu declanşarea consumului sistematic de alcool (pierderea locului de muncă, destrămarea familiei, pierderea poziţiei sociale, dereglari grave ale sănătaţii).

Mitul “responsabilitaţii”: este foarte la modă părerea că dacă esti o persoană “responsabilă” şi bei cu “măsură” niciodată nu vei ajunge alcoolic. S-ar părea că este adevărat , însă dacă stăm să analizăm mai profund ne dăm seama că noţiunea de “măsură” este una foarte relativă , faptul că toţi alcoolicii cândva au fost bautori “responsabili “ ar trebui sa ne sugereze că nu alcoolismul provoacă dependenţa de alcool ci alcoolul provoacă alcoolismul.

Mitul băuturilor naturale: Este raspândită ideea (mai ales la oraş) că dacă s-ar consuma doar alcool obţinut pe cale naturală nu s-ar ajunge la alcoolizm.Şi acest mit se spulberă dacă ne uităm la satele noastre unde populaţia foloseşte în mare parte doar alcool obţinut din fermentarea diferitor feluri de struguri sau fructe, iar alcoolismul exista şi până la momentul când alcoolul a început a fi obţinut prin metode industriale.

Mitul că alcoolul încălzeşte: În realitate însă alcoolul chear provoacă perdere de temperatură, datorită unor procese de redistribuire a căldurii . Senzaţia de cald apare deoarece alcoolul doar inhibă o parte a senzorilor termici situaţi în piele . Datorită acestui effect al alcoolului de multe ori cei care au consumat pot adormi în timpul iernii în plină stradă şi dacă nimeni nu îi observă, decedează din cauza hipotermiei.

Mitul precum că alcoolul măreşte capacitaţile oratorice: În urma consumului de alcool doar în o scurtă perioadă apare o fază în care sistemul nervos este hiper excitat dupa care apare o inhibiţie din ce în ce mai pronunţată . Alcoolul nu este un drog excitant ci inhibitor al sistemului nervos.Nu de puţine ori cineva consumând alcool pentru a-şi “dezlega limba” a obţinut anume efectul invers scontat . Plus că la absenţa darului vorbirii se mai adaugă şi absenţa gândirii .

În concluzie : Alcoolul este o substanţă cu nişte proprietaţi deosebite pentru a nu nimeri în ghearele lui este de dorit să îl folosim doar cu scopuri medicale şi în cadrul unor ritualuri (împartasania de exemplu) sau ceremonii (nu cu găleata).

Stiu că nu este prea frumos să râdem de omul bolnav însă,  nici să plâng nu pot când îi văd pe protagoniştii  acestui clip .


Sursa
2009-12-18 04:06:22Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:01:51Săptămâna în care mama lui Dodon a fost insultată. Și despre tatăl președintei. —» un alt blog
07:56:58Lipsa de transparență a #năPASta. Ministrul Боля are COVID. —» un alt blog
16:48:35Atenționează că o concurentă n-ar fi integră ca să conducă un spital —» Curaj.TV | Media alternativă
16:43:30Au luat la bătut momîia #Putler de la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
08:00:04Vaja Jhashi despre „preluarea afacerilor”, concurenți, cetățenii și cum poți fi parte a Trans-Oil —» un alt blog
06:30:48Vaja Jhashi despre relația cu Plahotniuc, a doua identitate și relația cu arabii —» un alt blog
17:35:36Maia Sandu, face din Marina Tauber, cea mai vocală lideră a opoziției? —» un alt blog
13:47:50Problema apei calde la Ploiești încă este departe de a fi rezolvată. —» Curaj.TV | Media alternativă
09:00:32Solidaritate: Donații de peste 3000 de euro din partea asociațiilor din Franța pentru refugiații ucraineni din Moldova —» Elena Robu
08:05:21Activitate pentru copii: Pescuiește peștișorii cu furculița —» Sunt MAMĂ!
19:35:00Jandarmeria e chemată să separe apele în #rezist —» Curaj.TV | Media alternativă
19:02:23Cerem dreptate pentru abuzurile din 10 august 2018 —» Curaj.TV | Media alternativă
18:31:19Poliția capitalei, în acțiune pe Calea Rahovei —» Curaj.TV | Media alternativă
13:27:10Ajutând Ucraina ne ajutăm pe noi înșine. Altfel nu avem nicio șansă să trăim într-o lume sigură! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
13:26:55Amnesty International versus Dasha, fetița care și-a tăiat părul —» nimic nu e asa cum pare a fi...
13:26:35Răzbunarea lui Putin: atacuri aeriene nocturne asupra civililor. Va recurge oare și la provocări nucleare? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
20:53:23Gara de Nord e cam departe de civilizație —» Curaj.TV | Media alternativă
14:39:57Библиотека и лицей – территория сотрудничества —» BiblioCity
10:27:479 августа – Всемирный день книголюба —» Biblioteca Hristo Botev
09:22:03Aplauze la scenă deschisă pentru instrumentiștii Filarmonicii ploieștene —» Curaj.TV | Media alternativă
05:30:04Trans-Oil susținut de Guvernul SUA și blocat de Guvernarea #năPASta —» un alt blog
19:02:29New Design Superpowers for You to Leverage —» Misterioz
16:05:05Untold 2022 – Cele mai importante momente din ziua 3 și ziua 4 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
10:00:00Între Cucuteni şi Dăbuleni, via Bienne —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:54:17Despre raportul celui mai prost ministru din Guvernul Gavrilița, Sergiu Litvinenco —» un alt blog