8251 cazuri COVID-19 în Moldova
3375 – cazuri active
4581 – cazuri vindecate
295 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 31 mai 2020 ora 23:33


Mituri inventate de alcoolici.


La moment o mare parte a societaţii noastre suferă de alcoolism, împotriva caruia dacă nu se vor lua măsuri nu va decima populaţia dar o va înjumătaţi .

Alcoolicii odată ajunşi la acest stadiu capătă unele trăsături fizice şi psihice commune, nu ma voi opri să descriu trăsăturile fizice ale lor deoarece fiecare din voi numai văzând fata unui consummator, fără a mai sta pe gânduri vă daţi seama despre ce este vorba, mă voi opri insă asupra “mitologiei” inventate de psihicul distorsionat al celor care suferă de alcoolism.

Mitul fericirii : aproape fiecare alcoolic dacă este întrebat de ce consumă , raspunde fără a mai sta pe gânduri că afece acest lucru pentru că este nefericit.În majoritatea cazurilor însă motivele pentru ca această persoană sa fie nefericita apar cel puţin odată cu declanşarea consumului sistematic de alcool (pierderea locului de muncă, destrămarea familiei, pierderea poziţiei sociale, dereglari grave ale sănătaţii).

Mitul “responsabilitaţii”: este foarte la modă părerea că dacă esti o persoană “responsabilă” şi bei cu “măsură” niciodată nu vei ajunge alcoolic. S-ar părea că este adevărat , însă dacă stăm să analizăm mai profund ne dăm seama că noţiunea de “măsură” este una foarte relativă , faptul că toţi alcoolicii cândva au fost bautori “responsabili “ ar trebui sa ne sugereze că nu alcoolismul provoacă dependenţa de alcool ci alcoolul provoacă alcoolismul.

Mitul băuturilor naturale: Este raspândită ideea (mai ales la oraş) că dacă s-ar consuma doar alcool obţinut pe cale naturală nu s-ar ajunge la alcoolizm.Şi acest mit se spulberă dacă ne uităm la satele noastre unde populaţia foloseşte în mare parte doar alcool obţinut din fermentarea diferitor feluri de struguri sau fructe, iar alcoolismul exista şi până la momentul când alcoolul a început a fi obţinut prin metode industriale.

Mitul că alcoolul încălzeşte: În realitate însă alcoolul chear provoacă perdere de temperatură, datorită unor procese de redistribuire a căldurii . Senzaţia de cald apare deoarece alcoolul doar inhibă o parte a senzorilor termici situaţi în piele . Datorită acestui effect al alcoolului de multe ori cei care au consumat pot adormi în timpul iernii în plină stradă şi dacă nimeni nu îi observă, decedează din cauza hipotermiei.

Mitul precum că alcoolul măreşte capacitaţile oratorice: În urma consumului de alcool doar în o scurtă perioadă apare o fază în care sistemul nervos este hiper excitat dupa care apare o inhibiţie din ce în ce mai pronunţată . Alcoolul nu este un drog excitant ci inhibitor al sistemului nervos.Nu de puţine ori cineva consumând alcool pentru a-şi “dezlega limba” a obţinut anume efectul invers scontat . Plus că la absenţa darului vorbirii se mai adaugă şi absenţa gândirii .

În concluzie : Alcoolul este o substanţă cu nişte proprietaţi deosebite pentru a nu nimeri în ghearele lui este de dorit să îl folosim doar cu scopuri medicale şi în cadrul unor ritualuri (împartasania de exemplu) sau ceremonii (nu cu găleata).

Stiu că nu este prea frumos să râdem de omul bolnav însă,  nici să plâng nu pot când îi văd pe protagoniştii  acestui clip .


Sursa
2009-12-18 04:06:22Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

17:59:46©️ Mă dezbrac de gânduri —» Licurici de suflet
14:44:38Trafic infernal la București pe timp de pandemie —» Curaj.TV | Media alternativă
13:59:37Altercații cu poliția la protestul veteranilor —» Curaj.TV | Media alternativă
08:50:54Ziua Românilor de Pretutindeni: Mesajul de felicitare al secretarului de stat al DRP, Ovidiu Burdușa —» Elena Robu
08:01:57DIN POEZIA LUMII - Osip MANDELȘTAM —» Leo Butnaru
07:57:50Evocări : ION MADAN, bibliolog, bibliograf și profesor, doctor în istorie (85 de ani de la naștere) —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
07:21:58PROPAGANDA RUSEASCĂ – O SPERIETOARE. Vulnerabilitatea în fața antitezelor naște mituri —» Nicolae Federiuc
05:08:18Gânduri la 7 ani de când scriu pe SuntMamăblog —» Sunt MAMĂ!
21:06:51Cum poți deveni un om de succes fără bani și rude în funcții —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:22©️ Oamenii frumoși —» Licurici de suflet
14:55:22Au făcut parc, dar au uitat de lucruri elementare —» Curaj.TV | Media alternativă
14:23:35Îngrijorați de tăierile ilegale din păduri —» Curaj.TV | Media alternativă
12:57:3022/40: „Bucuria de a avea totul” de Bonnie Fuller —» Sunt MAMĂ!
12:26:14Portret înrămat* —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:29:01Despre inițiativa Aresel! cu Ciprian Necula —» Curaj.TV | Media alternativă
18:54:27A oprit pentru zarzavat și s-a trezit amendat —» Curaj.TV | Media alternativă
16:53:27В Молднете появилась новая платформа для продажи и покупок вещей second-hand —» Заметки Начинающего Журналиста
16:39:43Президентские выборы в Молдове состоятся 1 ноября —» Заметки Начинающего Журналиста
15:26:12Moldovenii, micro-cipurile, tehnologia 5G și coronavirusul —» Elena Robu
14:26:55Declară că i s-ar încălca dreptul de a recuza judecătoarea în care nu are încredere —» Curaj.TV | Media alternativă
14:16:00Careul de pe Google Meet. Îți povestim cum au spus adio anilor de școală elevii în acest an —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
10:52:21Un Ultim Sunet altfel la IPLT „Mihail Sadoveanu” din Călărași —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
10:50:38Scoringul De Credit – Diferențe De La Criza COVID-19 —» Blog - Monily.md
10:34:22Ce facem anul acesta de Ziua Copiilor? 5 idei propuse de copiii mei —» Sunt MAMĂ!
09:49:146 ani de închisoare pentru o bătaie din 2015 —» Curaj.TV | Media alternativă