Citeşte-mă (dacă ai curaj)

scris de ALEERA

Se zice că femeile sunt ca veceurile – ocupate sau pline de… ştiţi voi,dar astăzi voi vorbi despre bărbaţi. Bărbaţii sunt ca şi cărţile. Poţi să le găseşti într-o bibliotecă sau într-o librărie, poate chiar la o prietenă pe poliţă. Sunt cărţi pe care le citeşti cu plăcere; cărţi de care te plictiseşti după primele pagini; cărţi colorate, dar sărace în text; cărţi pe care le citeşti în vacanţă; cărţi din care poţi învăţa ceva, care te educă; cărţi care te fac să plîngi; care te schimbă pentru toată viaţa, sau din cele pe care nici nu ţi le aminteşti că le-ai fi citit; cărţi pe care le scrii; cărţi pe care le citeşti din plictiseală sau pe care le ţii pe noptieră.

Orice femeie vă poate spune că bărbaţii sunt diferiţi,dar nu tare. Femeia e complicată – hormonii feminini se comportă în sînge ca într-un parc de disracţii. Zilnic li se schimbă concentraţia şi fac creierul de muiere s-o ia razna de 500 de ori pe zi. Îmi plac bărbaţii pentru că la ei totu-i simplu. Dacă a zis că vrea cu băieţii la fotbal sau bere,înseamnă că vrea cu băieţii la fotbal sau bere; şi nu că s-a săturat de femeia lui şi se duce la curve sau cine ştie unde şi cu cine şi pentru ce! Bărbaţii trebuiesc citiţi, înţeleşi..păstraţi la urma urmei! Şi dacă tot nu v-aţi priceput ce vrea să vă comunice blonda asta disperată (subsemnata autoare a articolului), voi încerca să descifrez metonimia asta în care v-am băgat, sau v-aţi băgat de bună voie!

Categorii cărţi :

Arta – cărţile astea nu le înţelegi întotdeauna. Sunt pestriţe, scumpe şi deobicei grele – trebuie să fii într-o oarecare măsură pasionată de artă sau să ai o motivaţie serioasă ca să te apuci să le citeşti.

Beletristică - sunt cărţi care pot pasiona majoritatea femeilor. Aici poţi da de un best- seller, un roman clasic,ceva cărţi din “epoca de aur”, aventuri,satiră şi umor,teatru,critică,thriller şi desigur romanele de dragoste… Deobicei femeile se pierd lîngă poliţa aceasta şi petrec mult timp cugetînd şi analizînd ce lectură ar pofti la moment (hormonii!!).

Carte străină – există femei care citesc doar literatură străină, fie că le plac limbile străine (Doamne Mă iartă!) sau poate consideră că sunt o investiţie bună şi se răscumpără în timp.

Dicţionare şi ghiduri – nu sunt pentru toate tipurile de femei. Aceste cărţi nu le interesează pe femeile care sunt de părerea că le ştiu pe toate indiferent de domeniu.

Drept – femeile care se încumetă să citeasă această categorie de cărţi sunt fie deştepte (pentru că le înţeleg), fie îşi dau aere de doamne selecte (nu fiecare puşlama umblă cu o carte de drept în mînă)!

Economie – oooo!!! dacă – ţi place economia şi limbile străine ai viitor! Dacă citeşti aceste cărţi atunci la sigur ai un encefal bine dezvoltat, te descurci la cifre sau ai mari aspiraţii.

Hărţi – sunt greu de înţeles şi de multe ori li se par inutile sexului frumos. femeile citesc hărţi pentru a se simţi descurcăreţe şi dacă nu le înţeleg, le pun într-o cutie în debara. Cică e la modă să ai o hartă pe undeva prin săltare, ca să poţi argumenta că eşti fată “umblată”.

Istorie – aceste cărţi sunt de multe ori vechi şi roase, groase, îngălbenite,dar femeile ştiu că au întotdeauna ce învăţa din ele şi cum au aflat de la mamele lor sau din filme, bănuiesc că dacă o scutură bine, pot găsi ceva “ruble” ascunse între pagini.

Manuale şcolare – sunt preferate de femeile ce vor să se simtă tinere şi le mai răsfoiesc de dragul timpurilor ce-au trecut. Aceste cărţi sunt pe înţelesul tuturor, sunt frumos colorate, au suflu tineresc şi trezesc melancolia..mm….

Medicină – Sănătate – aceste cărţi sunt preferatele femeilor ce sunt adeptele unui mod sănătos de viaţă şi răsfoite de cele ce vor să se lase de fumat, să slăbească sau să se descopere pe sine. Majoritatea cărţilor din această categorie plictisesc după finisarea lecturii, deşi….

Politică – aceste cărţi sunt pentru femeile ce vor să iasă din umbră sau să se dea mari şi tari. Poate sună paradoxal,dar de cele mai multe ori cărţile din această categorie îşi aleg cititoarele…

Psihologie – femeile care citesc aceste cărţi iubesc să plîngă şi să se simte jertfe!

Ştiinţă şi Tehnică – aceste cărţi sunt citite de femeile care sunt pasionate de ştiinţă şi tehnică sau de cele care nu pricep niiiimic în aceste domenii,dar au auzit că-s cu perspectivă şi au hotărît să-şi încerce norocul.

Pînă la urmă contează ceea ce citeşti, pentru că tu eşti ceea ce citeşti…

…şi ca să nu par sexistă şi să nu aibă nimic de spus aici şi bărbaţii,as vrea să te gîndeşti : TU CE CARTE EŞTI?

Like - Dislike

Sursa
2009-12-15 21:33:44Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:27:10Ajutând Ucraina ne ajutăm pe noi înșine. Altfel nu avem nicio șansă să trăim într-o lume sigură! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
13:26:55Amnesty International versus Dasha, fetița care și-a tăiat părul —» nimic nu e asa cum pare a fi...
13:26:35Răzbunarea lui Putin: atacuri aeriene nocturne asupra civililor. Va recurge oare și la provocări nucleare? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
05:30:04Trans-Oil susținut de Guvernul SUA și blocat de Guvernarea #năPASta —» un alt blog
10:00:00Între Cucuteni şi Dăbuleni, via Bienne —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:54:17Despre raportul celui mai prost ministru din Guvernul Gavrilița, Sergiu Litvinenco —» un alt blog
08:19:38Activitate practică pentru copii: SPALĂ DINȚII RECHINULUI —» Sunt MAMĂ!
14:20:07Duminică dimineaţa în Bienne —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:11:41Protest la Oslo contra invaziei ruse în Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
07:51:27Educație pentru socializare juridică —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
22:38:39Sâmbătă dimineaţa în Bienne —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
19:13:4777 ani după Hiroshima, pericolul nuclear e tot mai mare #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
13:03:12Centenar Marin Preda, fiul lui zice că lua bătaie —» Curaj.TV | Media alternativă
09:19:19Despre Taiwan și dreptul la autodeterminare —» Curaj.TV | Media alternativă
09:02:28A intrat cu crucea la gît în templul lui Crishna (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
08:11:42Protest la ambasada rusă din Moldova contra invaziei din Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
08:10:21Cum am ajuns să fiu „agent de influență” rus… —» un alt blog
13:29:52Alfabetul OM din primul deceniu —» Dragostina Vicol – jurnalism militar
08:48:25În fiecare dimineață poate fi ultimul răsărit al meu, dar și al lumii —» SINCERITATEA ca SENTINŢĂ | B(îr)log de Traian Vasilcău sau, pur şi simplu, TRAIANUS
07:00:50Faceți cunoștință: Angela Popil, candidată la funcția de judecător la Consiliul Superior al Magistraturii —» un alt blog
05:25:16Titlu nebombastic despre relația Trans-Oil cu portul Giurgiulești și linșarea mediatică —» un alt blog
19:34:52Protest cu cort la Procuratura Generală —» Curaj.TV | Media alternativă
14:42:00Implicarea voluntarilor în cadrul Programului estival „Provocarea verii” —» BiblioCity
09:01:00Podcast cu Gelu Duminică și Vasile Ernu —» Curaj.TV | Media alternativă
07:55:21Moduri simple care mă ajută să am un stil de viață sănătos —» Sunt MAMĂ!