Citeşte-mă (dacă ai curaj)

scris de ALEERA

Se zice că femeile sunt ca veceurile – ocupate sau pline de… ştiţi voi,dar astăzi voi vorbi despre bărbaţi. Bărbaţii sunt ca şi cărţile. Poţi să le găseşti într-o bibliotecă sau într-o librărie, poate chiar la o prietenă pe poliţă. Sunt cărţi pe care le citeşti cu plăcere; cărţi de care te plictiseşti după primele pagini; cărţi colorate, dar sărace în text; cărţi pe care le citeşti în vacanţă; cărţi din care poţi învăţa ceva, care te educă; cărţi care te fac să plîngi; care te schimbă pentru toată viaţa, sau din cele pe care nici nu ţi le aminteşti că le-ai fi citit; cărţi pe care le scrii; cărţi pe care le citeşti din plictiseală sau pe care le ţii pe noptieră.

Orice femeie vă poate spune că bărbaţii sunt diferiţi,dar nu tare. Femeia e complicată – hormonii feminini se comportă în sînge ca într-un parc de disracţii. Zilnic li se schimbă concentraţia şi fac creierul de muiere s-o ia razna de 500 de ori pe zi. Îmi plac bărbaţii pentru că la ei totu-i simplu. Dacă a zis că vrea cu băieţii la fotbal sau bere,înseamnă că vrea cu băieţii la fotbal sau bere; şi nu că s-a săturat de femeia lui şi se duce la curve sau cine ştie unde şi cu cine şi pentru ce! Bărbaţii trebuiesc citiţi, înţeleşi..păstraţi la urma urmei! Şi dacă tot nu v-aţi priceput ce vrea să vă comunice blonda asta disperată (subsemnata autoare a articolului), voi încerca să descifrez metonimia asta în care v-am băgat, sau v-aţi băgat de bună voie!

Categorii cărţi :

Arta – cărţile astea nu le înţelegi întotdeauna. Sunt pestriţe, scumpe şi deobicei grele – trebuie să fii într-o oarecare măsură pasionată de artă sau să ai o motivaţie serioasă ca să te apuci să le citeşti.

Beletristică - sunt cărţi care pot pasiona majoritatea femeilor. Aici poţi da de un best- seller, un roman clasic,ceva cărţi din “epoca de aur”, aventuri,satiră şi umor,teatru,critică,thriller şi desigur romanele de dragoste… Deobicei femeile se pierd lîngă poliţa aceasta şi petrec mult timp cugetînd şi analizînd ce lectură ar pofti la moment (hormonii!!).

Carte străină – există femei care citesc doar literatură străină, fie că le plac limbile străine (Doamne Mă iartă!) sau poate consideră că sunt o investiţie bună şi se răscumpără în timp.

Dicţionare şi ghiduri – nu sunt pentru toate tipurile de femei. Aceste cărţi nu le interesează pe femeile care sunt de părerea că le ştiu pe toate indiferent de domeniu.

Drept – femeile care se încumetă să citeasă această categorie de cărţi sunt fie deştepte (pentru că le înţeleg), fie îşi dau aere de doamne selecte (nu fiecare puşlama umblă cu o carte de drept în mînă)!

Economie – oooo!!! dacă – ţi place economia şi limbile străine ai viitor! Dacă citeşti aceste cărţi atunci la sigur ai un encefal bine dezvoltat, te descurci la cifre sau ai mari aspiraţii.

Hărţi – sunt greu de înţeles şi de multe ori li se par inutile sexului frumos. femeile citesc hărţi pentru a se simţi descurcăreţe şi dacă nu le înţeleg, le pun într-o cutie în debara. Cică e la modă să ai o hartă pe undeva prin săltare, ca să poţi argumenta că eşti fată “umblată”.

Istorie – aceste cărţi sunt de multe ori vechi şi roase, groase, îngălbenite,dar femeile ştiu că au întotdeauna ce învăţa din ele şi cum au aflat de la mamele lor sau din filme, bănuiesc că dacă o scutură bine, pot găsi ceva “ruble” ascunse între pagini.

Manuale şcolare – sunt preferate de femeile ce vor să se simtă tinere şi le mai răsfoiesc de dragul timpurilor ce-au trecut. Aceste cărţi sunt pe înţelesul tuturor, sunt frumos colorate, au suflu tineresc şi trezesc melancolia..mm….

Medicină – Sănătate – aceste cărţi sunt preferatele femeilor ce sunt adeptele unui mod sănătos de viaţă şi răsfoite de cele ce vor să se lase de fumat, să slăbească sau să se descopere pe sine. Majoritatea cărţilor din această categorie plictisesc după finisarea lecturii, deşi….

Politică – aceste cărţi sunt pentru femeile ce vor să iasă din umbră sau să se dea mari şi tari. Poate sună paradoxal,dar de cele mai multe ori cărţile din această categorie îşi aleg cititoarele…

Psihologie – femeile care citesc aceste cărţi iubesc să plîngă şi să se simte jertfe!

Ştiinţă şi Tehnică – aceste cărţi sunt citite de femeile care sunt pasionate de ştiinţă şi tehnică sau de cele care nu pricep niiiimic în aceste domenii,dar au auzit că-s cu perspectivă şi au hotărît să-şi încerce norocul.

Pînă la urmă contează ceea ce citeşti, pentru că tu eşti ceea ce citeşti…

…şi ca să nu par sexistă şi să nu aibă nimic de spus aici şi bărbaţii,as vrea să te gîndeşti : TU CE CARTE EŞTI?

Like - Dislike

Sursa
2009-12-15 21:33:44Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
14:36:50POEME PRIN ANI / ANTOLOGIE DE ETAPĂ #12 (30 de texte) —» Leo Butnaru
13:43:04Citit în ianuarie: „Iannis cel nebun pentru Hristos” (1 și 2) de Dionysios A. Makris —» Sunt MAMĂ!
10:18:34Competențele sociale și individuale pentru un job de succes —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:00:51Să trăim prin credință! —» Moldova Creștină
02:41:36MOLDOVENI! NOI CUM IEȘIM DIN RĂZBOI? —» Daniel Lachi
20:29:42Satan: Our Adversary —» Erik and Elena Brewer's Weblog
18:46:18Zarurile au fost aruncate… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
17:19:4734 de ani. 34 de lecții —» Sunt MAMĂ!
16:04:13Cozi de TIR-uri spre porturile Ismail, Reni, Giurgiulești, Galați —» Curaj.TV | Media alternativă
11:36:00Vacanța de iarnă a lui Dragoș —» Sandu GRECU
10:00:02Este o cinste să te ferești de certuri —» Moldova Creștină
08:11:28Strada Evreiasca e doar la Odesa? —» Curaj.TV | Media alternativă
06:47:02Întâlnire cu Iulian Filip la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
17:33:30Moldova – în NATO! Puneți leoparzii pe BECȘI! (1) —» Daniel Lachi
17:24:07”Credința strămoșească”, ia treci la tablă! Sau la Leopard (2) —» Daniel Lachi
16:18:07Fraze lungi – cum să urmărim gândul?  —» Moldova Creștină
13:01:49Nou: Pinot Noir Native, în conversie BIO —» Fine Wine
12:54:49RENTABILITATEA ȘISUSTENABILITATEA AGRICULTURII LA SCARĂ MICĂ —» Mişcarea Ecologistă din Ştefan-Vodă
19:31:23Bare fixe și paralele pentru sport de sănătate într-un oraș asediat —» Curaj.TV | Media alternativă