25814 cazuri COVID-19 în Moldova
6837 – cazuri active
18167 – cazuri vindecate
810 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 4 august 2020 ora 21:34


Antisemitismul creștinilor


Odată ce am ajus să o văd și pe asta – preoții creștini împreună cu enoriașii au răsturnat menora evreiască http://timpul.md/news/2009/12/14/5437 , vreau să vin cu unele lămuriri.

Ideea de creștin antisemit este absurdă, poate fi câte unul sau altul antisemit, dar în marea lor majoritate creștinii îi iubesc pe evrei, pentru că dacă nu erau evreii nu era să fie nici creștinismul.

Preot antisemit? Nu prea cred. Ca orice preot, probabil, la fiecare slujbă Preotul Anatolie Cibric se roagă ca poporului lui Israel să-i meargă întru toate cele. Și să nu zică că are în vedere pe poporul lui Ștefan cel Mare atunci când zice următoarele cuvinte:

http://www.dervent.ro/resurse/liturghia/index-S.html

Luând cădelniţa, preotul cădeşte Cinstitele Daruri de trei ori, zicând:

Preotul: Fă bine, Doamne, întru bunăvoirea Ta, Sio nului, şi să se zidească zidurile Ierusalimului.

Diaconul: Atunci vei binevoi jertfa dreptăţii, prinosul şi arderile de tot, atunci vor pune pe altarul Tău viţei.

Deci, pentru Sion se roagă preotul Cibric, împreună cu acei enoriași care vorbeau despre „jidovi”. Numai din acest considerent, creștinii ar trebui să aibă imunitate împotriva oricăror acuzații de antisemitism – cum să fii antisemit dacă te rogi pentru Si on, și pentru zidirea zidurilor Ierusalimului (se are în vedere templul lui solomon, care a fost distrus de cateva ori, și care nu are treabă cu Creștinismul). Ori credeți voi că anume creștinii vor pune pe altarul Tău viței? Mai degrabă că vor fi ei înșiși vițeii de pe altar.

Preotul Cibric să răstoarne menora, ca simbol evreiesc? E o rușine ca menora să stea lângă Sfantul Ștefan cel Mare? Atunci ce caută acest simbol „ocult” chiar în altarul Preotului Cibric? Ori, menora este un atribut al altarului Creștin Ortodox. Să-mi explice cineva, ce are acest preot în față? Interesat, oare el nu iese să răstoarne menorele evreiești în semn de protest împotriva „jidovilor”?

Însumând cele spuse mai sus, vreau să spun că un preot creștin nu poate fi antisemit prin definiție, și nu poate urî simbolurile evreiești, odată ce le are în altar și le prețuiește ca pe niște lucruri sfinte. Iar prin faptul că toată creștinătatea practicantă se roagă în fiecare duminică pentru îndeplinirea scopurilor evreimii – zidirea templului lui solomon și reluarea arderilor de tot, putem concluziona că creștinii sunt cei mai buni aliați și prieteni ai poporului evreu, și nicidecum nu pot fi numiți antisemiți, prin definiție. E salutabilă decizia comunității evreiești de a rezolva conflictul pe cale amiabilă http://unimedia.md/?mod=news&id=15189 .

Creștinii care au ieșit și au răsturnat menora trebuie să învețe o lecție de toleranță de la evrei, în special de la Rabinul Rabinovitch (ulei uleios). În primăvara acestui an, el a zis că nu-l va primi pe Papa Benedict al 16-lea la zidul plângerii dacă acesta nu-și va ascunde crucea.

“My position is that it is not fitting to enter the Western Wall area with religious symbols, including a cross,” said Rabinovitch in a telephone interview with The Jerusalem Post Monday. “I feel the same way about a Jew putting on a tallit and phylacteries and going into a church.”

”Poziția mea e că nu-i potrivit să mergi la Zidul Plângerii cu simboluri religioase cum ar fi crucea, a zis Rabinovitch într-un interviu telefonic pentru The Jerusalem Post Monday. Asta ar fi același lucru ca și când un evreu ar îmbrăca tallitul și phylacteries și ar itra într-o biserică” (sau ar pune menora în fața lui Ștefan cel Mare, n.t.).

At the time Rabinovitch told the Post that “crosses are a symbol that hurt Jewish feelings.”

Atunci Rabinovitch a spus pentru Post că „crucile sunt simboluri care jignesc sentimentele Evreiești”.

Vorbeam de toleranță pentru că oricât de scârbos este simbolul crucii pentru rabin și pentru sentimentele evreiești, el a acceptat cu înțelegere ca Papa să meargă la zid și să-l sărute. De aceeași înțelegere a trebuit să dea dovadă Preotul Cibric, cu enoriașii.


Sursa
2009-12-15 11:41:52Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

17:22:00Legenda fotbalului din Nisporeni, Victor Cîrlig, la 55 de ani. Vezi ce realizări irepetabile a avut! —» Sandu GRECU
14:36:31(VIDEO) Diana Crudu, după ce a fost amendată că a arborat tricolorul: ”Poliția și-a permis să îmi falsifice semnătura” —» Elena Robu
12:58:43Top vânzări iulie 2020. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
12:44:49Ministrul Afacerilor Interne Arsen Avakov: în Ucraina sunt cercetate dosare penale pentru crimele comise de CMP «Wagner» în Donbass —» ACUM ÎN UCRAINA
11:55:20Un nou atelier de planificare strategică —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
11:18:09Locuiește în podul unei case părăsite —» Curaj.TV | Media alternativă
11:13:40Discuție MolDox: despre femei în industria filmului de pe plai —» Curaj.TV | Media alternativă
10:30:42Când ești sora mai mare… vii cu dedicație pentru frații mai mici —» Sunt MAMĂ!
09:13:40Ceva filme —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:36:07Toyota Auris 1.4 D4D решение проблемы забитого сажевого DPF —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
06:32:27Diaspora: În ce condiții puteți intra în R. Moldova fără ca să stați în carantină —» Elena Robu
05:39:40Zile* —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:39:19Ferestre* —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:26:57DESPRE O CARTE APĂRUTĂ ÎN POLONIA —» Leo Butnaru
23:10:09Jios Vântu!, de Valera Otcat —» Curaj.TV | Media alternativă
20:00:09Pe urmele hoților de lemn II (investigație Recorder) —» Curaj.TV | Media alternativă
19:36:31BMW 520d G30 chiptuning Moldova by Dieselok [+41 HP/ 73 Nm]. 2 литра сока! —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
08:31:48Câți cetățeni au traversat frontiera R. Moldova în ultima săptămână —» Elena Robu
07:42:1431/40: „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupery —» Sunt MAMĂ!
06:46:14eBook Cartier. Top vânzări iulie 2020 —» Gheorghe Erizanu
01:31:57Fiica unui evreu român - prima femeie Președinte al unui stat din America de Sud —» Blogul unui romancier basarabean
19:57:15Săptămâna în care s-a facut comisie pentru a schimba ţara —» Un PUNCT din .FR
19:55:39Fosta primărie din Bălți e mutilată —» Curaj.TV | Media alternativă
18:34:53©️ Calea ta —» Licurici de suflet
17:27:44Despre republica lui Stalin și holocaustul romilor #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă