252949 cazuri COVID-19 în Moldova
3102 – cazuri active
243877 – cazuri vindecate
5970 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 12 mai 2021 ora 16:20


Anonimii curajoşi

E plină blogosfera noastră de Anonimi şi aici nu vorbesc despre cei care stau de partea bloggerismului activ - adică de bloggeri care, recunosc, sunt, fără îndoială, foarte mulţi care n-au treabă cu ale scrisului,fiind, mai mult, nişte băieţi care cred că au ce spune dar care sunt departe de a o face în cel mai reuşit mod cu putinţă. Aici voi vorbi despre cealaltă parte de Anonimi (îi scriu cu majusculă doarpentru ai identifica mai uşor, în valurile textului), cei care se dau mari, ascunşi sub cel mai ruşinos nick posibil.

Îmi zicea unul dintre aceşti reprezentanţi ai ruşinoasei clase a laşilor, cum că "cu oameni ca tine tara nu ar ducea mai usor asta sa stii sigur, dar cu anonimi macar ar supravetui". Era un răspuns la acuza mea de laşitate. Să ştii dragă Moldovioară că supravieţuirea îţi este asigurată, cu o siguranţă de 100%, de reprezentanţii speciei "capului plecat", adepţi ai proverbului cu pricina, caracteristic oamenilor ce populează aceast pămînt bătut de soarta vremii, de comunişti, de ruşi şi alţi reprezentanţi ai duşmanilor românismului de pretutindeni.

Să nu credeţi că aş acorda prea mult timp fenomenului "Anonimi de internet", dar să ştiţi că ei sunt o problemă destul de serioasă pentru cei care încearcă o transparenţă cît de cît îm ale bloggeritului. Cei care încearcă să fie cît mai corecţi cu ei însăşi şi cu cititorii lor, permiţînd accesul liber la comentarii oricărui doritor şi, mergînd mai departe chiar, neeliminînd comentariile denigratoare la propria adresă. De cînd duc acest blog am fost adesea atacat de tot felul de frustraţi care au găsit în blogul meu o modalitate de aşi scuipa flegma lor îmbibată de aburii răutăţii şi cei ai insatsifacţiei de propria persoană, afară.

Am permis mereu să las publice aceste mizerii care aufost scrise pe acest blog la adresa mea, sau şi mai grav, la adresa colegilor şi prietenilor mei, considerînd că fac un lucru corect. Am greşit. Acest blog care este o bucată din mine nu poate fi interpretat ca un site a unui psihiatru care răspunde fără preget tuturor mizeriilor venite de la potenţialii săi clienţi. Eu am destule activităţi în afara acestui blog pentru a-mi pierde vremea în încercarea lecuirii "nelecuibililor" bolnavi psihic, care-şi "varsă amarul" pe blogul meu. Nu vreau s-o mai fac, atît timp cît atacurile vin din umbră, o umbră în care îşi duc viaţa cei care reprezintă toate minusurile acestei socităţi basarabene. Fără să-şi deaseama ei sunt exemple relevante de frustrări autohtone, pierzîndu-şi faţa (dacă au avut-o vreodata) de fiinţă umană odată cu ascunderea benevolă a personalităţii proprii.

Am luat hotărîrea să nu mai răspund la niciun atac din partea clase sociale (anume aşa) a Anonimilor. Nu vreau! Atît. Voi publica în continuare comentariile acestor "minusculi" dar nu le voi răspunde pentru că mă simt ca o juvină prinsă în mrejele prostiei atunci cînd răspund atacurilor lor. Promit, în schimb, să răspund oricărui Anonim care va veni cu argumente contrare celor pe care le expun eu în materialele mele. Dacă eşti un frustrat rata rău de tot, fă bine să te prezinţi dacă vrei să primeşti feed-back-ul aşteptat din partea mea. Da despre ce vorbesc eu - de unde atîta curaj în inimioara lor iepurească care la primul impuls din partea sentimentului de frică se adreseză direct vezicii urinare. Cu alte cuvinte dragilor - faceţi pe voi de frică cînd vine vorba să spuneţi cine sunteţi că, na, dacă v-at şti lumea cine sunteţi puteţi s-o luaţi pe coajă tare de tot, atunci nimeni nu vă va putea lua apărarea.
N-aveţi respect faţă de numele vostru, de unde să am eu respect faţă de voi atunci. Vă este ruşine sau extrem de frică să postaţi numele care-l aveţi de la părinţi. Laşilor! Gata - s-a terminat. Fie frica cu voi în continuare că cei născuţi să se tîrască, nu vor zbura niciodată.

P.S. dj-ul italian Gigi D'Agostino a făcut un clip simplu dar genial, zic eu, tangenţial cu situaţia de faţă. Celor care hămăitul le-a înlocuit frumosul grai matern, se dedică (am, totuşi, o mare temere că nu vor înţelege nici mcar acest mesaj simplist):


Sursa
2009-12-15 09:29:38Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

04:00:00Мир без границ: услуга для детей „Литературное путешествие” —» BiblioCity
16:02:08Morții noștri cei frumoși… —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:19:41Кишинев болгарский... —» BiblioCity
09:38:10Glob ocular* —» Andrei LANGA. Blogul personal
23:02:39m —» turn up the silence
21:53:56transparenta —» turn up the silence
16:14:01România donează gratuit încă 100 800 de doze de vaccin anti-covid R. Moldova —» Elena Robu
10:12:00Ambulanţa Cotcodac a fost oprită de poliţie —» Curaj.TV | Media alternativă
09:58:38Maia Sandu s-a vaccinat contra Covid-19 cu AstraZeneca —» Elena Robu
08:52:38„Pe Contrasens„ – cartea care poate fi recomandată cititorilor cu toată încrederea —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
08:22:00Pui transportaţi şi vînduţi în condiţii inadecvate —» Curaj.TV | Media alternativă
08:07:14Activistul atacat de suita primarului, a aşteptat aproape 7 ore să vină ambulanţa —» Curaj.TV | Media alternativă
07:00:19Dacă Hristos nu ar fi înviat —» Moldova Creștină
18:25:19Poliția taie frunze la ciini în fața zebrei la Ciocana —» Curaj.TV | Media alternativă
18:16:57Despre Renato, Maia, Rizea și alte personaje politice noi sau mai vechi —» Curaj.TV | Media alternativă
17:03:51Poeme de Mabel Antonini (trad. în română*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:20:00Poeme de Mabel Antonini (trad. în română*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:27:58Mărăciniș" —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:14:52Modalități de interpretare a dramaturgiei în monografia Anei Ghilaș: de la supraeu la „discursul teatral” —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:30:28Săniuș* —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:17:14Vocea Diasporei: M-am înregistrat prealabil pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 —» Elena Robu
07:00:08Lidia Căldăraru – Krînițcaia (1906 – 1978) —» Moldova Creștină
18:45:46convalescenta emotionala big up —» turn up the silence
18:10:32Gențile împletite: moda primăvară-vară 2021 —» Millavintage
15:13:00A dose of military satire —» Dragostina Vicol – jurnalism militar