8795 cazuri COVID-19 în Moldova
3622 – cazuri active
4863 – cazuri vindecate
310 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 4 iunie 2020 ora 07:17


Anonimii curajoşi

E plină blogosfera noastră de Anonimi şi aici nu vorbesc despre cei care stau de partea bloggerismului activ - adică de bloggeri care, recunosc, sunt, fără îndoială, foarte mulţi care n-au treabă cu ale scrisului,fiind, mai mult, nişte băieţi care cred că au ce spune dar care sunt departe de a o face în cel mai reuşit mod cu putinţă. Aici voi vorbi despre cealaltă parte de Anonimi (îi scriu cu majusculă doarpentru ai identifica mai uşor, în valurile textului), cei care se dau mari, ascunşi sub cel mai ruşinos nick posibil.

Îmi zicea unul dintre aceşti reprezentanţi ai ruşinoasei clase a laşilor, cum că "cu oameni ca tine tara nu ar ducea mai usor asta sa stii sigur, dar cu anonimi macar ar supravetui". Era un răspuns la acuza mea de laşitate. Să ştii dragă Moldovioară că supravieţuirea îţi este asigurată, cu o siguranţă de 100%, de reprezentanţii speciei "capului plecat", adepţi ai proverbului cu pricina, caracteristic oamenilor ce populează aceast pămînt bătut de soarta vremii, de comunişti, de ruşi şi alţi reprezentanţi ai duşmanilor românismului de pretutindeni.

Să nu credeţi că aş acorda prea mult timp fenomenului "Anonimi de internet", dar să ştiţi că ei sunt o problemă destul de serioasă pentru cei care încearcă o transparenţă cît de cît îm ale bloggeritului. Cei care încearcă să fie cît mai corecţi cu ei însăşi şi cu cititorii lor, permiţînd accesul liber la comentarii oricărui doritor şi, mergînd mai departe chiar, neeliminînd comentariile denigratoare la propria adresă. De cînd duc acest blog am fost adesea atacat de tot felul de frustraţi care au găsit în blogul meu o modalitate de aşi scuipa flegma lor îmbibată de aburii răutăţii şi cei ai insatsifacţiei de propria persoană, afară.

Am permis mereu să las publice aceste mizerii care aufost scrise pe acest blog la adresa mea, sau şi mai grav, la adresa colegilor şi prietenilor mei, considerînd că fac un lucru corect. Am greşit. Acest blog care este o bucată din mine nu poate fi interpretat ca un site a unui psihiatru care răspunde fără preget tuturor mizeriilor venite de la potenţialii săi clienţi. Eu am destule activităţi în afara acestui blog pentru a-mi pierde vremea în încercarea lecuirii "nelecuibililor" bolnavi psihic, care-şi "varsă amarul" pe blogul meu. Nu vreau s-o mai fac, atît timp cît atacurile vin din umbră, o umbră în care îşi duc viaţa cei care reprezintă toate minusurile acestei socităţi basarabene. Fără să-şi deaseama ei sunt exemple relevante de frustrări autohtone, pierzîndu-şi faţa (dacă au avut-o vreodata) de fiinţă umană odată cu ascunderea benevolă a personalităţii proprii.

Am luat hotărîrea să nu mai răspund la niciun atac din partea clase sociale (anume aşa) a Anonimilor. Nu vreau! Atît. Voi publica în continuare comentariile acestor "minusculi" dar nu le voi răspunde pentru că mă simt ca o juvină prinsă în mrejele prostiei atunci cînd răspund atacurilor lor. Promit, în schimb, să răspund oricărui Anonim care va veni cu argumente contrare celor pe care le expun eu în materialele mele. Dacă eşti un frustrat rata rău de tot, fă bine să te prezinţi dacă vrei să primeşti feed-back-ul aşteptat din partea mea. Da despre ce vorbesc eu - de unde atîta curaj în inimioara lor iepurească care la primul impuls din partea sentimentului de frică se adreseză direct vezicii urinare. Cu alte cuvinte dragilor - faceţi pe voi de frică cînd vine vorba să spuneţi cine sunteţi că, na, dacă v-at şti lumea cine sunteţi puteţi s-o luaţi pe coajă tare de tot, atunci nimeni nu vă va putea lua apărarea.
N-aveţi respect faţă de numele vostru, de unde să am eu respect faţă de voi atunci. Vă este ruşine sau extrem de frică să postaţi numele care-l aveţi de la părinţi. Laşilor! Gata - s-a terminat. Fie frica cu voi în continuare că cei născuţi să se tîrască, nu vor zbura niciodată.

P.S. dj-ul italian Gigi D'Agostino a făcut un clip simplu dar genial, zic eu, tangenţial cu situaţia de faţă. Celor care hămăitul le-a înlocuit frumosul grai matern, se dedică (am, totuşi, o mare temere că nu vor înţelege nici mcar acest mesaj simplist):


Sursa
2009-12-15 09:29:38Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

20:10:17Tu nu ai idee ce e discriminarea —» apostu
19:35:00R. Moldova reia începând cu 15 iunie 2020 cursele aeriene regulate de pasageri și a charterelor regulate de pasageri —» Elena Robu
16:55:183 cadouri deosebite pentru oameni creativi —» Sunt MAMĂ!
16:10:22Felicitări! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
16:07:49©️ Instrucțiuni —» Licurici de suflet
11:49:14Unele comentarii privind sondajul FOP —» Roman Mihăeş
11:21:56AZI E ZIUA MONDIALĂ A... BICICLETEI! —» Leo Butnaru
10:34:40Cosmos și Umanitate; Războiul lumilor —» Curaj.TV | Media alternativă
08:47:40Nou de la Gitana —» Fine Wine
03:48:21Ademenire —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
18:58:16Nu sunt de acord cu relatarea de la internat (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
15:06:45Ce fel de pat am ales pentru Mark, unde am găsit lenjerie de pat calitativă? —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
14:42:22Redescoperă Moldova. Urmărește CEA MAI AMPLĂ CAMPANIE din această vară. Vei afla despre TRASEE BINE GÂNDITE pentru o vacanță de câteva zile petrecute ACASĂ —» Blog de călătorii
11:38:33Dr. Eugenia Constantinou – “Mai periculos decât Covid-19” —» Liturgică şi Misiologie Ortodoxă
11:00:08Spumant la cutie metalică: da ori ba? —» Fine Wine
10:56:22Conferințe Zonale 2020 —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
10:22:48Mediul și schimbările climatice —» Curaj.TV | Media alternativă
09:04:50Frica de români, promovată în an electoral la Chișinău —» Elena Robu
08:48:02Micile bucurii ale lunii mai —» Sunt MAMĂ!
21:32:25Cum măsurăm satisfacția? (exemplu în bază de sex) —» apostu
19:48:00Intellij Idea can't resolve generated class —» Programming notes
19:47:59De Ziua Copilului Ilinca a fost ghidușă, iar Grivei cam mânios —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:07:30Despre starea jalnică a justiției românești —» Curaj.TV | Media alternativă
13:13:321 IUNIE —» cciobanu's blog
12:25:44Săptămâna în care Chicu a sărit să astupe „culiocul” —» Un PUNCT din .FR