Anonimii curajoşi

E plină blogosfera noastră de Anonimi şi aici nu vorbesc despre cei care stau de partea bloggerismului activ - adică de bloggeri care, recunosc, sunt, fără îndoială, foarte mulţi care n-au treabă cu ale scrisului,fiind, mai mult, nişte băieţi care cred că au ce spune dar care sunt departe de a o face în cel mai reuşit mod cu putinţă. Aici voi vorbi despre cealaltă parte de Anonimi (îi scriu cu majusculă doarpentru ai identifica mai uşor, în valurile textului), cei care se dau mari, ascunşi sub cel mai ruşinos nick posibil.

Îmi zicea unul dintre aceşti reprezentanţi ai ruşinoasei clase a laşilor, cum că "cu oameni ca tine tara nu ar ducea mai usor asta sa stii sigur, dar cu anonimi macar ar supravetui". Era un răspuns la acuza mea de laşitate. Să ştii dragă Moldovioară că supravieţuirea îţi este asigurată, cu o siguranţă de 100%, de reprezentanţii speciei "capului plecat", adepţi ai proverbului cu pricina, caracteristic oamenilor ce populează aceast pămînt bătut de soarta vremii, de comunişti, de ruşi şi alţi reprezentanţi ai duşmanilor românismului de pretutindeni.

Să nu credeţi că aş acorda prea mult timp fenomenului "Anonimi de internet", dar să ştiţi că ei sunt o problemă destul de serioasă pentru cei care încearcă o transparenţă cît de cît îm ale bloggeritului. Cei care încearcă să fie cît mai corecţi cu ei însăşi şi cu cititorii lor, permiţînd accesul liber la comentarii oricărui doritor şi, mergînd mai departe chiar, neeliminînd comentariile denigratoare la propria adresă. De cînd duc acest blog am fost adesea atacat de tot felul de frustraţi care au găsit în blogul meu o modalitate de aşi scuipa flegma lor îmbibată de aburii răutăţii şi cei ai insatsifacţiei de propria persoană, afară.

Am permis mereu să las publice aceste mizerii care aufost scrise pe acest blog la adresa mea, sau şi mai grav, la adresa colegilor şi prietenilor mei, considerînd că fac un lucru corect. Am greşit. Acest blog care este o bucată din mine nu poate fi interpretat ca un site a unui psihiatru care răspunde fără preget tuturor mizeriilor venite de la potenţialii săi clienţi. Eu am destule activităţi în afara acestui blog pentru a-mi pierde vremea în încercarea lecuirii "nelecuibililor" bolnavi psihic, care-şi "varsă amarul" pe blogul meu. Nu vreau s-o mai fac, atît timp cît atacurile vin din umbră, o umbră în care îşi duc viaţa cei care reprezintă toate minusurile acestei socităţi basarabene. Fără să-şi deaseama ei sunt exemple relevante de frustrări autohtone, pierzîndu-şi faţa (dacă au avut-o vreodata) de fiinţă umană odată cu ascunderea benevolă a personalităţii proprii.

Am luat hotărîrea să nu mai răspund la niciun atac din partea clase sociale (anume aşa) a Anonimilor. Nu vreau! Atît. Voi publica în continuare comentariile acestor "minusculi" dar nu le voi răspunde pentru că mă simt ca o juvină prinsă în mrejele prostiei atunci cînd răspund atacurilor lor. Promit, în schimb, să răspund oricărui Anonim care va veni cu argumente contrare celor pe care le expun eu în materialele mele. Dacă eşti un frustrat rata rău de tot, fă bine să te prezinţi dacă vrei să primeşti feed-back-ul aşteptat din partea mea. Da despre ce vorbesc eu - de unde atîta curaj în inimioara lor iepurească care la primul impuls din partea sentimentului de frică se adreseză direct vezicii urinare. Cu alte cuvinte dragilor - faceţi pe voi de frică cînd vine vorba să spuneţi cine sunteţi că, na, dacă v-at şti lumea cine sunteţi puteţi s-o luaţi pe coajă tare de tot, atunci nimeni nu vă va putea lua apărarea.
N-aveţi respect faţă de numele vostru, de unde să am eu respect faţă de voi atunci. Vă este ruşine sau extrem de frică să postaţi numele care-l aveţi de la părinţi. Laşilor! Gata - s-a terminat. Fie frica cu voi în continuare că cei născuţi să se tîrască, nu vor zbura niciodată.

P.S. dj-ul italian Gigi D'Agostino a făcut un clip simplu dar genial, zic eu, tangenţial cu situaţia de faţă. Celor care hămăitul le-a înlocuit frumosul grai matern, se dedică (am, totuşi, o mare temere că nu vor înţelege nici mcar acest mesaj simplist):


Sursa
2009-12-15 09:29:38Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:41:22Ziua Cititului Împreună —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
19:58:23Picturi în stil retro – adaptate în stil modern —» BPR Ungheni's Blog
08:52:09Constantin Rusnac —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:15:29YES-EU. CEVA ESENȚIAL... —» Leo Butnaru
10:30:40DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
18:26:54DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!