Adevărata sărbătoare de Crăciun
În ziua de astăzi foarte mulţi speculă la adevărata zi de sărbătoare a “Crăciunului”. Ca atare nu este principală denumire “Crăciun” cum evenimentul sărbătorit în această zi. Şi acest eveniment nu este alt ceva decît sărbătorirea zilei de naştere a d-lui Iisus. Şi este bine ca ziua să nu fie pîngărită cu denumiri străine ca crăciun, fiindcă crăciun Iisus sau alt cineva din evangelişti sau scriitori nici nu pomenesc de cuvîntul craciun. Şi din acestea considerente e normar să numim zi de naştere a lui Iisus.
Acum vreau să atrag atenţia la ziua numită de sărbătorire. Bisericile creştine sărbătoresc această zi începînd din momentul cîn începe să se mărească. Adica de pe data de 22 decembrie pînă pe data de 24 decembrie este trecerea de la descreşterea lungimei a zilei la cretere. Unde în noaptea din 24 spre 25 decembrie începe un ciclu de an solar.
Să nu uităm că lumea se orientează după astrologie la numărarea anilor, lunilor, şi zilelor.
Şi aduc la cunoştinţă că calendarul actual este al doilea calendar Creştin. Diferenţa între primul calendar Creştin şi al doilea este prin adăugarea a unei zile în patru ani, şi anime 29 februarie.
Adica pînă la primul calendar se orientau după planete şi Lună. Apoi o perioadă de la întroducere primului calendar pînâ la întroducerea celui de al doilea calendar. şi a treia perioadă de la întroducerea celui de al doilea calendar pînă în prezent.
Acum vreu să accentuez un foarte important eveniment. La întocmirea primului calendar nu s-a luat în vedere 29 februarie şi din această cauză toate evenimentile astrologice aveau alunicări în zile, adica cu o zi în patru ani.
Şi acum revin la sărbătorirea naşterii domnului Iisus (şi a altor din acea perioadă). Deci atît timp cît se sărbătorea în baza calcurilor astrologice sărbătoarea avea loc în perioade exacte la începutul anului solar
După întroducerea primului calendar această sărbătoare se lunica cu o zi în patru ani de la prima zi a anului solar.
Cînd s-a recalculat zilele şi s-a întocmit cel de al doilea calendar s-a calculat alunecare în 14 zile. Şi în momentul întroducerii celui de al doilea calendar s-a corectat toate evenimentele după zilile calendarului nou mutîndule cu 14 zile. Adica din 7 ianuarie în 25 decembrie a fost alunecată sărbătorirea naşterii lui Iisus. Şi o parte din lume care erau conduşi de oameni deştepţi au revenit la normalitate. Iar o parte din lume care erau conduşi de incărturari (tîmpiţi) au rămas la slujirea calendarului vechi care diferea mult realităţii astrologiei. Şi tîmpeşte lumea şi astăzi cu stil vechi. Doar de ce nu se orientează şi la stilul vechi la orele zilei care se schimbă anual. Dacă trec după stil vechi atunci să trăească… Dar nu să specule pentru a întări separatismul între Creştini.
Şi adevărata zi de sărbătoare a Crăciunului este 25 decembrie care coincide cu prima zi a anului solar.
Sărbătoare feriită, crăciun fericit în 25 decembrie.
Sursa
2009-12-13 19:24:02