Care-s mai gustoşi totuşi: Samâie vkusnâie sau Obaldeno vkusnâie?
Am intrat azi într-o dilemă fără de ieşire la Piaţa Centrală când am fost pus în situaţia de a alege între diferite specii de cartofi, cu denumiri una mai atrăgătoare decât alta. Cred că aţi fi puşi şi voi la grea încercare dacă aţi fi avut de ales între carofii Samâie vkusnâie (cei mai gustoşi) – 2 tipuri, albe şi roşii, Samâie-samâie vkusnâie (mai gustoşi decât cei mai gustoşi), Obaldeno vkusnâie (nemaipomenit, aiuritor de gustoşi). Mai erau încă multe denumiri exotice care descriau probabil la fel de exact calităţile gustative ale produsului preţios, dar am reţinut deocamdată doar trei din ele. Dacă cineva a reuşit între timp să le guste, poate îmi recomandă şi mie ce să aleg pe viitor, să nu mă mai apuce iar nedumerirea, care se transformă trece pe neobservate în confuzie, apoi încet-încet în stupoare, ca să se lase în cele din urmă cu forme mai mult sau mai puţin grave de afazie…
Sursa
2009-12-11 18:25:41