252949 cazuri COVID-19 în Moldova
3102 – cazuri active
243877 – cazuri vindecate
5970 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 12 mai 2021 ora 16:20


Isus Hristos în Coran


      Musulmanii spun adesea că ei cred în Isus Hristos şi întreabă, puţin surprinşi, de ce noi, creştinii, nu credem în Muhammad?  Pentru acest motiv este interesant să găsim cine este Isus în Coran. Diferenţa crucială  între credinţa islamică şi creştină are de-a face cu Isus Hristos. Care este adevărata identitate a Acelui născut din fecioară? De fapt, de ce a fost El născut în lume?


  1. Isus a fost nascut de Fecioara Maria Al Anbiyâ 21.91 ”Şi (adu-ţi aminte) de aceea care şi-a păstrat castitatea ei. Şi am suflat Noi asupra ei prin duhul Nostru şi am făcut din ea şi din fiul ei semn pentru toate lumile”


   Astfel Coranul confirmă naşterea  din fecioară, că Maria a rămas însărcinată prin Duhul Sfânt, şi că acest miracol a fost un semn pentru întreaga lume.

  2. Mariei şi Pruncului Isus  Li S-a oerit adăpost pe un deal Al Mu’minun 23.50 ”Şi am făcut Noi din fiul Mariei şi din mam lui un semn şi Noi le-am dat lor doi (adăpost) pe o colină statornică şi cu izvor.


   După naştere, Maria a trebuit să se retragă şi să se odihnească. Dumnezeu a aranjat un loc de refugiu pentru ei pe o colină cu un izvor. Unde era Iosif? Coranul nu spune.

  3. Isus este Cuvântul lui Dumnezeu, este Mesia Al Nisâ 4.171 ”(…) Mesia Isus, fiul Mariei este trimisul lui Allah, cuvântul Său pe care El l-a transmis Mariei şi un duh de la El. Credeţi aşadar în Allah şi în trimişii Săi. Şi nu spuneţi “trei!” Opriţi-vă   de la aceasta şi va fi mai bine pentru voi. Allah nu este decât un Dumnezeu  Unic. El este prea înalt pentru a avea un fiu.


   În acest verset din Coran, Isus poartă înaltele nume de Cuvânt al lui Dumnezeu şi Duh de la El. Ambele expresii se referă la momentul  când Maria a rămas însărcinată printr-un miracol al lui Dumnezeu. Dar astfel  încât să nu fie nici o neînţelegere asupra învăţăturii despre Isus din Coran, expresia  este precedată de asigurarea că Isus este mai degrabă apostolul lui Dumnezeu, ca şi Muhamad şi mulţi alţii. Pe lângă aceasta versetul continuă cu un atac  împotriva Trinităţii şi cu aserţiunea că Dumnezeu are un fiu. De ce a scris aceasta Muhamad? Clar, pentru că Creştinii din secolul VII deja vorbeau despre Trinitate, iar Biblia Îl afirmă pe Isus drept FIUL LUI DUMNEZEU.

  4. Minunile lui Isus în Coran Âli ‘Imrân 3.49 ”(Şi va zice): Eu vin la voi cu semn de la Domnul vostru! Eu  plămădesc  pentru voi  din lut ca un chip de pasăre şi suflu asupra sa şi ea se fce o pasăre vie, cu voia lui Allah. Şi voi tămădui pe orb şi pe lepros, şi-i voi învia pe morţi, cu voia lui Allah”.


   Coranul admite că Isus a făcut minuni, dar doar cu permisiunea şi ajutorul lui Dumnezeu. Aceea că Isus a creat o pasăre vie din argilă, în aproximativ acelaşi fel cum a creat Dumnezeu omul, nu apare în Biblie.

  5. Isus a primit Evanghelia lui Dumnezeu Al Hadîd 57.27 ”L-am făcut să urmeze pe Isus fiul Mariei, şi i-am dăruit lui Evanghelia”…


   Coranul învaţă că Isus a primit Evanghelia de la Dumnezeu. Cuvântul  apare întotdeauna la singular  în Coran şi este înţeles de musulmani în sensul  de o singură carte dictată de Isus în aproximativ acelaşi fel cum este crezut că Coranul  a fost  dictat lui Muhammad. Din acest motiv musulmanii sunt adesea surprinşi când întâlnesc “ Cele patru Evanghelii”, care au fost scrise de ucenicii lui Isus, şi sunt simple forme narative.

      Deşi Coranul nu conţine practi nimic care să vină direct din Noul Testament, există un număr destul de mare de situaţii despre Isus care sunt în acord  cu Noul Testament, ca de exemplu, naşterea din fecioară, aceea că a înfăptuit mari minuni, Mesia, apostolul lui Dumnezeu.    Există de asemenea mari diferenţe faţă de Noul Testament. Cele mai serioase devieri sunt, bineînţeles, acelea că Coranul  neagă dumnezeirea lui Isus, moartea Sa şi astfel răscumpărarea lumii.  Să nu uităm istoria şi data scrierii Coranului, astfel, făcându-ne respectiv concluzii corecte. Posted in Învăţături Biblice, Despre Biblie

   Sursa
   2009-12-09 13:18:55

   

   Comenteaza

   Ultimele 25 posturi adăugate

   04:00:00Мир без границ: услуга для детей „Литературное путешествие” —» BiblioCity
   16:02:08Morții noștri cei frumoși… —» Andrei LANGA. Blogul personal
   13:19:41Кишинев болгарский... —» BiblioCity
   09:38:10Glob ocular* —» Andrei LANGA. Blogul personal
   23:02:39m —» turn up the silence
   21:53:56transparenta —» turn up the silence
   16:14:01România donează gratuit încă 100 800 de doze de vaccin anti-covid R. Moldova —» Elena Robu
   10:12:00Ambulanţa Cotcodac a fost oprită de poliţie —» Curaj.TV | Media alternativă
   09:58:38Maia Sandu s-a vaccinat contra Covid-19 cu AstraZeneca —» Elena Robu
   08:52:38„Pe Contrasens„ – cartea care poate fi recomandată cititorilor cu toată încrederea —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
   08:22:00Pui transportaţi şi vînduţi în condiţii inadecvate —» Curaj.TV | Media alternativă
   08:07:14Activistul atacat de suita primarului, a aşteptat aproape 7 ore să vină ambulanţa —» Curaj.TV | Media alternativă
   07:00:19Dacă Hristos nu ar fi înviat —» Moldova Creștină
   18:25:19Poliția taie frunze la ciini în fața zebrei la Ciocana —» Curaj.TV | Media alternativă
   18:16:57Despre Renato, Maia, Rizea și alte personaje politice noi sau mai vechi —» Curaj.TV | Media alternativă
   17:03:51Poeme de Mabel Antonini (trad. în română*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
   14:20:00Poeme de Mabel Antonini (trad. în română*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
   13:27:58Mărăciniș" —» Andrei LANGA. Blogul personal
   12:14:52Modalități de interpretare a dramaturgiei în monografia Anei Ghilaș: de la supraeu la „discursul teatral” —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
   09:30:28Săniuș* —» Andrei LANGA. Blogul personal
   07:17:14Vocea Diasporei: M-am înregistrat prealabil pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 —» Elena Robu
   07:00:08Lidia Căldăraru – Krînițcaia (1906 – 1978) —» Moldova Creștină
   18:45:46convalescenta emotionala big up —» turn up the silence
   18:10:32Gențile împletite: moda primăvară-vară 2021 —» Millavintage
   15:13:00A dose of military satire —» Dragostina Vicol – jurnalism militar