Isus Hristos în Coran


      Musulmanii spun adesea că ei cred în Isus Hristos şi întreabă, puţin surprinşi, de ce noi, creştinii, nu credem în Muhammad?  Pentru acest motiv este interesant să găsim cine este Isus în Coran. Diferenţa crucială  între credinţa islamică şi creştină are de-a face cu Isus Hristos. Care este adevărata identitate a Acelui născut din fecioară? De fapt, de ce a fost El născut în lume?


  1. Isus a fost nascut de Fecioara Maria Al Anbiyâ 21.91 ”Şi (adu-ţi aminte) de aceea care şi-a păstrat castitatea ei. Şi am suflat Noi asupra ei prin duhul Nostru şi am făcut din ea şi din fiul ei semn pentru toate lumile”


   Astfel Coranul confirmă naşterea  din fecioară, că Maria a rămas însărcinată prin Duhul Sfânt, şi că acest miracol a fost un semn pentru întreaga lume.

  2. Mariei şi Pruncului Isus  Li S-a oerit adăpost pe un deal Al Mu’minun 23.50 ”Şi am făcut Noi din fiul Mariei şi din mam lui un semn şi Noi le-am dat lor doi (adăpost) pe o colină statornică şi cu izvor.


   După naştere, Maria a trebuit să se retragă şi să se odihnească. Dumnezeu a aranjat un loc de refugiu pentru ei pe o colină cu un izvor. Unde era Iosif? Coranul nu spune.

  3. Isus este Cuvântul lui Dumnezeu, este Mesia Al Nisâ 4.171 ”(…) Mesia Isus, fiul Mariei este trimisul lui Allah, cuvântul Său pe care El l-a transmis Mariei şi un duh de la El. Credeţi aşadar în Allah şi în trimişii Săi. Şi nu spuneţi “trei!” Opriţi-vă   de la aceasta şi va fi mai bine pentru voi. Allah nu este decât un Dumnezeu  Unic. El este prea înalt pentru a avea un fiu.


   În acest verset din Coran, Isus poartă înaltele nume de Cuvânt al lui Dumnezeu şi Duh de la El. Ambele expresii se referă la momentul  când Maria a rămas însărcinată printr-un miracol al lui Dumnezeu. Dar astfel  încât să nu fie nici o neînţelegere asupra învăţăturii despre Isus din Coran, expresia  este precedată de asigurarea că Isus este mai degrabă apostolul lui Dumnezeu, ca şi Muhamad şi mulţi alţii. Pe lângă aceasta versetul continuă cu un atac  împotriva Trinităţii şi cu aserţiunea că Dumnezeu are un fiu. De ce a scris aceasta Muhamad? Clar, pentru că Creştinii din secolul VII deja vorbeau despre Trinitate, iar Biblia Îl afirmă pe Isus drept FIUL LUI DUMNEZEU.

  4. Minunile lui Isus în Coran Âli ‘Imrân 3.49 ”(Şi va zice): Eu vin la voi cu semn de la Domnul vostru! Eu  plămădesc  pentru voi  din lut ca un chip de pasăre şi suflu asupra sa şi ea se fce o pasăre vie, cu voia lui Allah. Şi voi tămădui pe orb şi pe lepros, şi-i voi învia pe morţi, cu voia lui Allah”.


   Coranul admite că Isus a făcut minuni, dar doar cu permisiunea şi ajutorul lui Dumnezeu. Aceea că Isus a creat o pasăre vie din argilă, în aproximativ acelaşi fel cum a creat Dumnezeu omul, nu apare în Biblie.

  5. Isus a primit Evanghelia lui Dumnezeu Al Hadîd 57.27 ”L-am făcut să urmeze pe Isus fiul Mariei, şi i-am dăruit lui Evanghelia”…


   Coranul învaţă că Isus a primit Evanghelia de la Dumnezeu. Cuvântul  apare întotdeauna la singular  în Coran şi este înţeles de musulmani în sensul  de o singură carte dictată de Isus în aproximativ acelaşi fel cum este crezut că Coranul  a fost  dictat lui Muhammad. Din acest motiv musulmanii sunt adesea surprinşi când întâlnesc “ Cele patru Evanghelii”, care au fost scrise de ucenicii lui Isus, şi sunt simple forme narative.

      Deşi Coranul nu conţine practi nimic care să vină direct din Noul Testament, există un număr destul de mare de situaţii despre Isus care sunt în acord  cu Noul Testament, ca de exemplu, naşterea din fecioară, aceea că a înfăptuit mari minuni, Mesia, apostolul lui Dumnezeu.    Există de asemenea mari diferenţe faţă de Noul Testament. Cele mai serioase devieri sunt, bineînţeles, acelea că Coranul  neagă dumnezeirea lui Isus, moartea Sa şi astfel răscumpărarea lumii.  Să nu uităm istoria şi data scrierii Coranului, astfel, făcându-ne respectiv concluzii corecte. Posted in Învăţături Biblice, Despre Biblie

   Sursa
   2009-12-09 13:18:55

   

   Comenteaza

   Ultimele 25 posturi adăugate

   18:43:09PUNCT OCHIT, PUNCT RATAT! —» Sergiu Mocanu
   20:33:05Capcanele conjugării verbelor (2)  —» Moldova Creștină
   12:12:47Republica Moldova – firmă-fantomă cu proprietari fictivi —» Nicolae Federiuc
   12:07:40Am lansat portalul de știri ZIUA.MD —» Nicolae Federiuc
   04:50:32DIN POEZIA AVANGARDEI UCRAINENE —» Leo Butnaru
   14:19:55Judecata de Acum #EdițieSpecială | Profesorul de civism —» Curaj.TV | Media alternativă
   11:34:16Cum influențează indicatorii bibliometrici ai directorilor de proiecte finanțarea cercetării în Republica Moldova? —» Gheorghe Cuciureanu
   06:24:18ÎN FAȚA ZIDURILOR, CETĂȚILOR... —» Leo Butnaru
   06:07:48URME, RĂNI —» Andrei LANGA. Blogul personal
   15:43:47Valorificarea operei hasdeistice, digitizată din Colecția „Carte veche și rară” a Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu”: Expoziție aniversară (2) —» BiblioCity
   15:43:18Valorificarea operei hasdeistice, digitizată din Colecția „Carte veche și rară” a Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu”: Expoziție aniversară (1) —» BiblioCity
   13:21:39Poezia în viața noastră —» BiblioCity
   13:20:50,,Magic Creator” - serviciul de recreere și dezvoltare a imaginației utilizatorilor —» BiblioCity
   12:59:21Ziua Internațională a Poeziei la Biblioteca „Onisifor Ghibu" —» BiblioCity
   12:33:57Leonid Popescu între cuvânt și culoare … —» BiblioCity
   12:19:09Lecţia publică „Republica Moldova Zonă de risc seismic” la Biblioteca „Onisifor Ghibu” —» BiblioCity
   08:56:45POEZIA AVANGARDELOR VECINE, RUSĂ ȘI UCRAINEANĂ —» Leo Butnaru
   14:07:32De la suflet la suflet, împreună, din toată inima pentru Turcia./ —» Curaj.TV | Media alternativă
   13:54:01ZIUA MONDIALĂ A POEZIEI CU POETA NATALIA MAZÎLU-MIRON —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
   12:30:182 MARTIE - ZIUA MEMORIEI ŞI COMEMORĂRII VICTIMELOR RĂZBOIULUI DIN TRANSNISTRIA —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
   11:38:38Proiectul Dincolo de Wikipedia —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
   11:07:54IOAN SLAVICI - PĂRINTE SPIRITUAL AL PROZEI ARDELENE —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
   10:22:57ZILELE CREANGĂ – 2023 LA BIBLIOTECA PENTRU COPII RÎȘCANI —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
   09:15:58Rezultat excepțional pentru vinurile moldovenești la Berliner Wein Trophy —» Fine Wine
   22:29:00Despre chat GPT și inteligența artificială. —» Blog de Cultura