253954 cazuri COVID-19 în Moldova
2889 – cazuri active
245031 – cazuri vindecate
6034 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 17 mai 2021 ora 22:20


Lecţie de fotbal marca Van Gaal


Ce să zic? După aşa ceva nu ştiu dacă mai poate fi adăugat ceva.... Tristeţe în culori clasice.....alb-negre. Şi nue vorba de ratarea calificării în "otimile" Ligii Campionilor - tristeţea şi durerea vine de la ceea ce am văzut pe teren, din "calitatea" jocului prestat de o echipă care e "îngropată" de un antrenor încă foarte mic şi previzibil.

Tinere, mata eşti antrenor???

Cam asta era întrebarea cheie, care trebuia să apară la pauză, atunci cînd "genialul" alenatore italian, made in Napoli, îl scoate pe Del Piero (care, de altfel, n-a jucat nimic în prima repriză, dar nu asta contează) şi "bagă" pe ...... Poulsen! Cine e acest jucător şi cum de-a rămas în componenţă clubului nu ştie nimeni. Senior Ranieri, curăţă, mamă, gunoaiele după tine!

O primă repriză cu un Bayern "pe picioare", care ştie exact pentru ce a venit la Torino şi un Juventus total aiurea, cu Trezeguet şi Del Piero rupţi de restul, cu nişte încercări solitare a lui Mauro Camoranesi de a face ceva creativ în faţă. Juve machează la unica fază de gol din prima repriză (poate chiar din tot meciul) - după o pasă bună venită de la eroul meciului cu Inter, Claudio Marchisio. Balonul ajunge la Trezeguet care, parcă speriat de o eventuală preluare a sa, şutează puternic, cu pămîntul la colţul lung, şi mingea intră.

Să-i fă văzut faţa! Crispată de bucuria golului neaşteptat şi totodată speriată de eventualitatea apărării acestui rezultat în faţa unui Bayern incisiv. Multă lume poate să zică că Bayern a făcut cel mai tare meci din sezon, i-a "alergat" pe "tineri" cum a vrut ş.a.m.d. dar n-o să aveţi dreptate. Astea toate au reuşit pe fundalul unui joc (dacă îmi permiteţi să numesc aşa mizeria de amalgam de pase organizată la comanda lui Ferrara)total aiurea construit de antrenorul juventin. Ce mai, Ciro arăta ca un copil care nu mîncase tot terciul pus în străchinuţă şi Van Gaal l-a pedepsit pentru asta. Nu se joacă aşa împotriva unei echipe condusă de pe margine de un aşa antrenor. Chiar dacă-i ai în echipă pe Diego, Del Piero, Buffon şi pe alţi "mari" ai fotbalului.

Recitalul

A urmat recitalul celor de la Bayern: gol din penalty marca Hans Jorg Butt, al treilea în poarta celor de la Juve (Butt marca din penalty şi la celbra eliminare de acum 7 ani cînd Bayer 04 Leverkusen îi învingea cu 3:1, în faza a doua a grupelor); Olic, după o centrare cu şut deviat de Buffon direct pe piciorul croatului, care chiar să-şi fi dorit n-avea cum să rateze.

După două palme de acest gen, Ferrara insistă cu un Trezeguet solitar în faţă, căruia unicul om care mişcase aseară de la Juve, Caceres, îi pune un balon direct pe picior - tu numai bagă piciorul corect. Da de unde - ăsta e Trezeguet, el aşa goluri poate înscrie doar Italiei, şi asta cu 9 ani în urmă, deja.

Meciul de ieri mi-a mintit de acel 2:3 cu M.U., din 1999, cînd îm pofida faptului că conduceau cu 2:0, se simţea apropierea marelui "p****ţ", după tactica aleasă de alt mare fricos din istoria lui Juve - Carletto Ancelotti. Acum aceaşi senzaţie - un antrenor care nu are idee ce să facă. Nu poţi scote un vîrf de geniu care a prins oseară de rahat din cauza unei tactici prosteşti concepute de antrenor, şi să introduci un mijlocaş "mort" ca jucător deja demult.

Aruncaţi cu pietre în Del Piero şi Diego, care au au făcut un meci extrem de slab, şi nu veţi avea dreptate. Alex est un jucător căruia trebuie să-i creezi spaţiu de joc, sau măcar să-i dai mingea s-o ţină la el, nu să joace vîrf împins cum a făcut-o (mai bine zis an-a făcut-o) ieri seara. Pe Diego l-au enervat cu faulturi dese şi mici, şi i-au arătat limitele. E greu să joace un brezilian pussub presiune, chiar şi atunci cînd te cheamă Diego.

Inevitabilul

A urmat inevitabilul - nemţii au marcat cel de-al treilea gol, absolut logic, sau cum poţi numi o acţiune care reiese din jocul prestat de cei din Torino. Cum poţi să nu pstrezi mingea la tine cînd ai cea mai mare nevoie de ea?! Asta le-a lipsit torinezilor - Van Gaal le-a luat mingea. Şi nu le-a dat-o pînă la fluierul final, atunci cînd Marchisio a şutat-o cu forţă în tribune. Al treilea gol a venit, ieratată-mi fie comparaţia, ca al treilea partener de viol, la rînd - pe fundalul unei anemii totale din partea lui Juventus. Cel "violat" a fost în primul rînd antrenorul "alb-negrilor", după care suporterii după care echipa proporiu-zisă.

Ce vulpoi e Van Gaal: după ce i-a dominat static pe torinezi le-a aruncat în faţă cu un vitezist Robben, proaspăt, gata să-i facă praf pe fundaşii centrali, ieşit pe flancul absolut neapărat a celor din Torino, acolo unde lipsea cel mai bun, adică Caceres. Le-a mai dat un "şut" în fund (nu este neapărat o aluzie la violul amintit mai sus, poate fi interpretat cum vrea cititorul) cu introducerea (ibidem) unui execelent şuteur de la distanţă Timosciuk, care a şi marcat al patrulea gol.

În loc de epilog

Eu aş pleca. Nu din cauză că echipa a pierdut clar, acasă, 1:4 şi a fost eliminată din Champions League - nu. Din cauză că m-ar fi durut foarte tare partea dorsală care mi-a fost survolată de un coleg de breaslă atît de bun. M-aş fi întrebat "oare sunt atît de prost antrenor??" şi, imediat aş fi dat răspunsul evident "da". M-aş fi retras, ca un erou al filmelor de acţiune, în munţii mei natali din sudul Italiei, la un cîrd de oi, alături de frumoasele privelişti pitoreşti, cu nuanţe mafiote, care se deschid turiştilor care vizitează ţinutul Calabria. Ma-ş fi retras pentru a pregăti o revenire........ dar, eu nu-s Ferrara. Păcat de tine Juve, păcat de tine.....

P.S.

JUVENTUS - BAYERN MUNCHEN 1-4 (Trezeguet '19 / Hans-Jorg Butt '30 - pen, Olic '52, Gomez '83, Tymoschuk '90+2 )

JUVENTUS 4-4-2 Buffon - Caceres, Cannavaro, Legrottaglie, Grosso - Camoranesi, Felipe Melo, Diego, Marchisio - Del Piero, Trezeguet
Rezerve: Manninger, Salihamidzic, Amauri, Poulsen, Giovinco, Grygera, Tiago
Antrenor (???): Ciro Ferrara

BAYERN MUNCHEN 4-4-2 Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber - Muller, Van Bommel, Schweinsteiger, Pranjic - Gomez, Olic
Rezerve: Kraft, Braafheid, Hamit Altintop, Robben, Breno, Klose, Tymoschuk
Antrenor (!!!): Louis van Gaal

Sursa
2009-12-09 06:53:36Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:19:47Mihail Ciachir - apostolul limbii tipărite (160 ani de la naștere) —» BiblioCity
17:02:22In Solidarity with the people of Palestine- Israel’s violence gives Palestinians the right to defend themselves —» ajna-blogging-press
14:59:00Activistă civică de la firul ierbii, mamă cu 5 copii (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
14:55:00Despre unchiul care i-a dat numele, apoi a fost deportat —» Curaj.TV | Media alternativă
14:18:38Dezbatere electorală la Microfonul Liber —» Curaj.TV | Media alternativă
18:30:54🚔Un echipaj de Poliție a lovit un TAXI care circula regulamentar —» Curaj.TV | Media alternativă
18:24:12Geană și activistul au găsit evaziune fiscală, minciună și mult tupeu la Broscăuți —» Curaj.TV | Media alternativă
17:57:00Comentez aleea pietonală ”modernă” de la Ciocana —» Curaj.TV | Media alternativă
17:53:05Ucraina în limba română: Despre ultimul sondaj al centrului Razumkov —» Curaj.TV | Media alternativă
06:53:00страшный волк —» непутЁвые заметки
03:52:36Mărăciniș" —» Andrei LANGA. Blogul personal
17:49:54Un bugetar din primărie alertează poliția la 112 pentru că e filmat —» Curaj.TV | Media alternativă
10:26:3715 mai – Ziua Internațională a Familiei —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:56:08Morții noștri cei frumoși… —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:57:28Înscrierea online în CLASA a V-a, anul de studii 2021 -2022 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
05:09:22UN NOVATOR ÎN POEZIA AMERICANĂ —» Leo Butnaru
21:23:00Geană a fost atacat la Mizil de faţă cu poliţia —» Curaj.TV | Media alternativă
20:25:32Să-l păstrăm pe Dumnezeu în conștiința noastră —» Moldova Creștină
20:22:00E tensionat prin centrul Kishingtonului – SmartCity —» Curaj.TV | Media alternativă
16:50:46©️ Tu —» Licurici de suflet
11:38:31„Discursul teatral” de la antichitate până la regia și măiestria artistică a lui Mihai Volontir —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
10:53:35Prin dezbateri spre eficiența energetică —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:14:43ION CREANGĂ NU A VRUT SĂ RĂMÂNĂ LA OTOMANI... —» Leo Butnaru
09:49:48Top vânzări aprilie 2021. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
08:16:1112/50 (2021): „Postul negru, o nouă terapie” de Thierry de Lestrade —» Sunt MAMĂ!