Cum să bloguieşti?

Ce face ca un blog să fie citit/comentat? Este nevoie să îndeplinim anumite reguli privind scrierea articolelor?

Da. A scrie pe un blog diferă de scrierea unei compuneri sau a unui eseu, sunt unele aspecte ce ţin mai puţin de partea creativă şi mai mult de partea reală, astfel că trebuie să ne axăm pe câteva principii.

#Scop

Înainte chiar de a-ţi face blog sau o dată cu “naşterea” blogului trebuie să îţi pui în faţă un scop. Care este scopul blogului?

Ca să reuşeşti cu blogurile trebuie să-ţi defineşti nişte ţeluri, despre ce scrii, pentru cine scrii, cât scrii, cum scrii. Este important să ai un anumit scop ca să poţi să te axezi doar pe o anumită nişă şi totodată ca cititorii să revină iar. Astfel reduci din haosul din articole, sporeşti calitatea articolelor şi în acelaşi timp îţi creşte numărul de vizitatori constanţi şi subscriberi.

#Frecvenţa articolelor

Un alt aspect ce trebuie luat în seamă este frecvenţa cu care adaugi articole noi.  În cazul în care postezi un articol în fiecare zi ar fi destul de excelent, lumea ar şti să revină în fiecare zi, însă acest fapt mai are şi un aspect negativ, fiindcă este o muncă demonică să postezi în fiecare zi, mai ales în cazul în care scrii articole de întindere mai vastă, astfel că rişti uneori să scrii doar de dragul statisticii, articolul ar putea fi  subvaloric. O altă modalitate ar fi publicarea la câteva zile, însă ar fi destul de incomod pentru vizitatori, fiindcă nu vor cunoaşte niciodată când s-a scris ceva nou. Cel mai optim mod este la publicarea la un anumit număr de zile stabilit, astfel că oamenii vor şti când să revină, devine obişnuniţă şi în câteva zile poţi realiza un articol destul de bun şi bine produs.

#Claritate în articole

Un factor de care trebuie să ţinem cont în articolele noastre îl reprezintă claritatea, coerenţa şi corectitudinea, deoarece autorul poate veni cu o idee bună, însă dacă nu şi-o poate exprima corect nu va fi înţeles sau poate fi înţeles greşit, astfel se denaturează subiectul articolului, care nu poate fi valorificat la cea mai înaltă valoare. Totodată corectitudinea scrierii reprezintă un alt argument pentru care oamenii ar reveni sau dimpotrivă ar eticheta blogul ca al unei persoane inculte.

#Design

Designul unui blog este unul din lucrurile definitorii atunci când vizitezi un site nou, şi totodată desginul produce prima impresie. Deci, nu ar trebui să folosim unele culori stridente, care pot irita ochiul, ci unele optimizate pentru web, simple, fără contrast excesiv. Totodată flash-ul îngreunează atât CPU ceea ce duce la o încărcare a paginii destul de lentă şi totodată nu este foarte estetic. O altă greşeală ce ar trebui evitată este folosirea unei multitudini de widgeturi, care doar încarcă pagina şi măresc side-barul.


Sursa
2009-12-08 10:45:44Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

12:11:41Protest la Oslo contra invaziei ruse în Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
19:13:4777 ani după Hiroshima, pericolul nuclear e tot mai mare #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
13:03:12Centenar Marin Preda, fiul lui zice că lua bătaie —» Curaj.TV | Media alternativă
09:19:19Despre Taiwan și dreptul la autodeterminare —» Curaj.TV | Media alternativă
09:02:28A intrat cu crucea la gît în templul lui Crishna (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
08:11:42Protest la ambasada rusă din Moldova contra invaziei din Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
08:48:25În fiecare dimineață poate fi ultimul răsărit al meu, dar și al lumii —» SINCERITATEA ca SENTINŢĂ | B(îr)log de Traian Vasilcău sau, pur şi simplu, TRAIANUS
19:34:52Protest cu cort la Procuratura Generală —» Curaj.TV | Media alternativă
14:42:00Implicarea voluntarilor în cadrul Programului estival „Provocarea verii” —» BiblioCity
09:01:00Podcast cu Gelu Duminică și Vasile Ernu —» Curaj.TV | Media alternativă
07:00:17Angela Mutuzoc, șefa Consiliului Superior al Procurorilor, tăiată de #năPASta la prezentarea Veronicăi Dragalin —» un alt blog
06:00:39Cântecele lui Țoi cântate la Tiraspol —» un alt blog
19:15:18Serhii Plokhy – The Gates of Europe. A history of Ukraine —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:01:36Primar agresiv la Plopii-Slăvitești! Amenință și înjură de față cu poliția —» Curaj.TV | Media alternativă
12:48:56Reliable and Cost-Effective Phone Repair Service —» Virtual Chişinău
12:46:48Spa Resort Guide —» Virtual Chişinău
12:40:59Margareta Cemârtan-Spânu sau drumurile rătăcitoare ale deportărilor —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:34:15Sanda LESNEA, o scriitoare venită din lumea sonoră a copilăriei —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:38:42În plină criză, Guvernul #năPASta bagă 170 de milioane în sediul ambasadei la Paris… —» un alt blog
07:31:29Opera din Basarabia în secolul XX —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
21:59:00Poluează în zonă comercială aglomerată —» Curaj.TV | Media alternativă
16:56:00New Tools for More Successful Editing Adventures —» ada rosu
15:05:0380 de ani de la Romacaust, deportarea romilor în Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
14:13:03Supărați că au rămas fără apă caldă la robinet, ploieștenii de la bloc vor să iasă joi în stradă! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:56:58Car Service Benefits —» Virtual Chişinău