Cum să bloguieşti?
Ce face ca un blog să fie citit/comentat? Este nevoie să îndeplinim anumite reguli privind scrierea articolelor?
Da. A scrie pe un blog diferă de scrierea unei compuneri sau a unui eseu, sunt unele aspecte ce ţin mai puţin de partea creativă şi mai mult de partea reală, astfel că trebuie să ne axăm pe câteva principii.
#ScopÎnainte chiar de a-ţi face blog sau o dată cu “naşterea” blogului trebuie să îţi pui în faţă un scop. Care este scopul blogului?
Ca să reuşeşti cu blogurile trebuie să-ţi defineşti nişte ţeluri, despre ce scrii, pentru cine scrii, cât scrii, cum scrii. Este important să ai un anumit scop ca să poţi să te axezi doar pe o anumită nişă şi totodată ca cititorii să revină iar. Astfel reduci din haosul din articole, sporeşti calitatea articolelor şi în acelaşi timp îţi creşte numărul de vizitatori constanţi şi subscriberi.
#Frecvenţa articolelorUn alt aspect ce trebuie luat în seamă este frecvenţa cu care adaugi articole noi. În cazul în care postezi un articol în fiecare zi ar fi destul de excelent, lumea ar şti să revină în fiecare zi, însă acest fapt mai are şi un aspect negativ, fiindcă este o muncă demonică să postezi în fiecare zi, mai ales în cazul în care scrii articole de întindere mai vastă, astfel că rişti uneori să scrii doar de dragul statisticii, articolul ar putea fi subvaloric. O altă modalitate ar fi publicarea la câteva zile, însă ar fi destul de incomod pentru vizitatori, fiindcă nu vor cunoaşte niciodată când s-a scris ceva nou. Cel mai optim mod este la publicarea la un anumit număr de zile stabilit, astfel că oamenii vor şti când să revină, devine obişnuniţă şi în câteva zile poţi realiza un articol destul de bun şi bine produs.
#Claritate în articoleUn factor de care trebuie să ţinem cont în articolele noastre îl reprezintă claritatea, coerenţa şi corectitudinea, deoarece autorul poate veni cu o idee bună, însă dacă nu şi-o poate exprima corect nu va fi înţeles sau poate fi înţeles greşit, astfel se denaturează subiectul articolului, care nu poate fi valorificat la cea mai înaltă valoare. Totodată corectitudinea scrierii reprezintă un alt argument pentru care oamenii ar reveni sau dimpotrivă ar eticheta blogul ca al unei persoane inculte.
#DesignDesignul unui blog este unul din lucrurile definitorii atunci când vizitezi un site nou, şi totodată desginul produce prima impresie. Deci, nu ar trebui să folosim unele culori stridente, care pot irita ochiul, ci unele optimizate pentru web, simple, fără contrast excesiv. Totodată flash-ul îngreunează atât CPU ceea ce duce la o încărcare a paginii destul de lentă şi totodată nu este foarte estetic. O altă greşeală ce ar trebui evitată este folosirea unei multitudini de widgeturi, care doar încarcă pagina şi măresc side-barul.
Sursa
2009-12-08 10:45:44