Ipocrizia susţinătorilor lui Geoană, ipocrizia românească

Moldovenii cu cetăţenie română au fost puşi la zid astăzi în România. Românii învinuiesc 11 mii de oameni că le-au distrus viitorul. Am auzit atât de multe cuvinte dure la adresa moldovenilor… Bine, cuvintele erau adresate tuturor celor care locuiesc în prezent peste graniţă. O să încerc să citez cele mai moi afirmaţii: “nu respiră aerul din România. Nu plătesc impozite. De ce au dreptul să ne decidă soarta?”

 

Sincer, sincer, de atâta ipocrizie putem fi în stare numai noi, românii. Noi, românii pasăm atât de uşor vina eşecului. Suntem campioni mondiali, universali, la găsitul ţapului ispăşitor. Jumătate de români au votat cu Băsescu, jumătate cu Geoană, diferenţa este micuţă, insignifiantă, raportată la numărul de alegători. Numai că fiind atât de strâns scorul, fiecare vot a fost important. Oamenii au decis că au contat anume voturile moldovenilor şi românilor din străinătate. Cică Geoană ar fi câştigat dacă nu se băgau “românii ăştia străini cu voturile lor”.

 

Nu zic nu! Votul românilor plecaţi şi a românilor basarabeni a contat. Totuşi, uităm câteva chestii extrem de importante, iar acestea ne fac ipocriţi. S-o luăm pe rând: mai întâi să vorbim de românii de afară. Aceşti oameni care nu şi-au găsit un rost în ţară, care au plecat prin Italia, Spania, Portugalia au trimis milioane şi milioane de euro acasă. Banii curgeau, familiile lor supravieţuiau. Consumul creştea, economia primea o gură de aer. Atunci, “căpşunarii”, cum erau numiţi peiorativ românii plecaţi, erau cetăţeni buni. Astăzi, însă, sunt răi, ne strică viitorul. Viitorul lângă Geoană? Mă umflă un râs isteric. Ori Geoană, ori Băsescu, aceeaşi comunişti, cu mutre de măscărici. Şi încă ceva, suntem ipocriţi pentru că în timp ce jumătate dintre români, susţinătorii lui Băsescu se bucură de votul celor din afară, cealaltă jumătate, pro Geoană este pornită rău împotriva românilor plecaţi. Făţarnicilor, dacă votau cu Geoană eraţi fericiţi acum, nu-i aşa?

 

Să trecem la moldoveni. În primul rând au fost 11 mii de susţinători de-a lui Băsescu. Diferenţa dintre cei doi este de puţin peste 70 de mii. Dacă moldovenii au şi înclinat balanţa, nu definitiv. Degeaba se plâng cei pro Geoană. Se ştia, era un lucru banal faptul că moldovenii votează pentru Băsescu. Nu suntem copii. Moldovenii îl vor pe Băsescu pentru că “le-a dat cetăţenie”. Băsescu le dă cetăţenie pentru că are nevoie de voturi. Oare trebuie să oprim acum acordarea cetăţeniei moldovenilor? NU. Ar fi fost bine ca Geoană să aibă cel puţin o tentativă de campanie la Chişinău. Altfel, este extrem de penibil, un fost diplomat, ministru de externe şi-o ia pe cocoaşă chiar pe terenul pe care ar trebui să-l stăpânească bine.

 

Şi încă ceva foarte important: Geoană a pierdut pentru că a pierdut. Este vina lui. N-a decis nimeni pentru nimeni, au votat toţi cei care potrivit constituţiei au dreptul la vot. Alegerile nu trebuie să ne dezbine. Au trecut, s-a votat, politicienii au înţeles greşeala… sau nu… viaţa merge înainte, chiar şi cu “dictatorul Băsescu”.

 

ps: Cea mai populară glumă ce a circulat astăzi prin grupul meu de cunoscuţi - culmea prostiei este să te culci preşedinte şi să te trezeşti prostănac.


Sursa
2009-12-08 00:18:59Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

12:11:41Protest la Oslo contra invaziei ruse în Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
07:51:27Educație pentru socializare juridică —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
19:13:4777 ani după Hiroshima, pericolul nuclear e tot mai mare #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
13:03:12Centenar Marin Preda, fiul lui zice că lua bătaie —» Curaj.TV | Media alternativă
09:19:19Despre Taiwan și dreptul la autodeterminare —» Curaj.TV | Media alternativă
09:02:28A intrat cu crucea la gît în templul lui Crishna (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
08:11:42Protest la ambasada rusă din Moldova contra invaziei din Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
08:48:25În fiecare dimineață poate fi ultimul răsărit al meu, dar și al lumii —» SINCERITATEA ca SENTINŢĂ | B(îr)log de Traian Vasilcău sau, pur şi simplu, TRAIANUS
19:34:52Protest cu cort la Procuratura Generală —» Curaj.TV | Media alternativă
14:42:00Implicarea voluntarilor în cadrul Programului estival „Provocarea verii” —» BiblioCity
09:01:00Podcast cu Gelu Duminică și Vasile Ernu —» Curaj.TV | Media alternativă
07:00:17Angela Mutuzoc, șefa Consiliului Superior al Procurorilor, tăiată de #năPASta la prezentarea Veronicăi Dragalin —» un alt blog
06:00:39Cântecele lui Țoi cântate la Tiraspol —» un alt blog
19:15:18Serhii Plokhy – The Gates of Europe. A history of Ukraine —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:01:36Primar agresiv la Plopii-Slăvitești! Amenință și înjură de față cu poliția —» Curaj.TV | Media alternativă
12:48:56Reliable and Cost-Effective Phone Repair Service —» Virtual Chişinău
12:46:48Spa Resort Guide —» Virtual Chişinău
12:40:59Margareta Cemârtan-Spânu sau drumurile rătăcitoare ale deportărilor —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:34:15Sanda LESNEA, o scriitoare venită din lumea sonoră a copilăriei —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:38:42În plină criză, Guvernul #năPASta bagă 170 de milioane în sediul ambasadei la Paris… —» un alt blog
07:31:29Opera din Basarabia în secolul XX —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
21:59:00Poluează în zonă comercială aglomerată —» Curaj.TV | Media alternativă
16:56:00New Tools for More Successful Editing Adventures —» ada rosu
15:05:0380 de ani de la Romacaust, deportarea romilor în Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
14:13:03Supărați că au rămas fără apă caldă la robinet, ploieștenii de la bloc vor să iasă joi în stradă! —» Curaj.TV | Media alternativă