Ipocrizia susţinătorilor lui Geoană, ipocrizia românească

Moldovenii cu cetăţenie română au fost puşi la zid astăzi în România. Românii învinuiesc 11 mii de oameni că le-au distrus viitorul. Am auzit atât de multe cuvinte dure la adresa moldovenilor… Bine, cuvintele erau adresate tuturor celor care locuiesc în prezent peste graniţă. O să încerc să citez cele mai moi afirmaţii: “nu respiră aerul din România. Nu plătesc impozite. De ce au dreptul să ne decidă soarta?”

 

Sincer, sincer, de atâta ipocrizie putem fi în stare numai noi, românii. Noi, românii pasăm atât de uşor vina eşecului. Suntem campioni mondiali, universali, la găsitul ţapului ispăşitor. Jumătate de români au votat cu Băsescu, jumătate cu Geoană, diferenţa este micuţă, insignifiantă, raportată la numărul de alegători. Numai că fiind atât de strâns scorul, fiecare vot a fost important. Oamenii au decis că au contat anume voturile moldovenilor şi românilor din străinătate. Cică Geoană ar fi câştigat dacă nu se băgau “românii ăştia străini cu voturile lor”.

 

Nu zic nu! Votul românilor plecaţi şi a românilor basarabeni a contat. Totuşi, uităm câteva chestii extrem de importante, iar acestea ne fac ipocriţi. S-o luăm pe rând: mai întâi să vorbim de românii de afară. Aceşti oameni care nu şi-au găsit un rost în ţară, care au plecat prin Italia, Spania, Portugalia au trimis milioane şi milioane de euro acasă. Banii curgeau, familiile lor supravieţuiau. Consumul creştea, economia primea o gură de aer. Atunci, “căpşunarii”, cum erau numiţi peiorativ românii plecaţi, erau cetăţeni buni. Astăzi, însă, sunt răi, ne strică viitorul. Viitorul lângă Geoană? Mă umflă un râs isteric. Ori Geoană, ori Băsescu, aceeaşi comunişti, cu mutre de măscărici. Şi încă ceva, suntem ipocriţi pentru că în timp ce jumătate dintre români, susţinătorii lui Băsescu se bucură de votul celor din afară, cealaltă jumătate, pro Geoană este pornită rău împotriva românilor plecaţi. Făţarnicilor, dacă votau cu Geoană eraţi fericiţi acum, nu-i aşa?

 

Să trecem la moldoveni. În primul rând au fost 11 mii de susţinători de-a lui Băsescu. Diferenţa dintre cei doi este de puţin peste 70 de mii. Dacă moldovenii au şi înclinat balanţa, nu definitiv. Degeaba se plâng cei pro Geoană. Se ştia, era un lucru banal faptul că moldovenii votează pentru Băsescu. Nu suntem copii. Moldovenii îl vor pe Băsescu pentru că “le-a dat cetăţenie”. Băsescu le dă cetăţenie pentru că are nevoie de voturi. Oare trebuie să oprim acum acordarea cetăţeniei moldovenilor? NU. Ar fi fost bine ca Geoană să aibă cel puţin o tentativă de campanie la Chişinău. Altfel, este extrem de penibil, un fost diplomat, ministru de externe şi-o ia pe cocoaşă chiar pe terenul pe care ar trebui să-l stăpânească bine.

 

Şi încă ceva foarte important: Geoană a pierdut pentru că a pierdut. Este vina lui. N-a decis nimeni pentru nimeni, au votat toţi cei care potrivit constituţiei au dreptul la vot. Alegerile nu trebuie să ne dezbine. Au trecut, s-a votat, politicienii au înţeles greşeala… sau nu… viaţa merge înainte, chiar şi cu “dictatorul Băsescu”.

 

ps: Cea mai populară glumă ce a circulat astăzi prin grupul meu de cunoscuţi - culmea prostiei este să te culci preşedinte şi să te trezeşti prostănac.


Sursa
2009-12-08 00:18:59Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
14:35:20Caleidoscop cultural. Februarie, 2023 —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:55:12ALEXANDRU COSMESCU - MENTOR AL TINERILOR SCRIITORI BASARABENI —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:15:31Despre pogromul de la București, dezbatere la JCC —» Curaj.TV | Media alternativă
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
10:05:27Primarului Ciucu nu-i pasă de pieton/i și biciclist/e —» Curaj.TV | Media alternativă
09:35:01”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist —» Sunt MAMĂ!
09:20:02De ce copiii mei au hainele murdare? —» Sunt MAMĂ!
17:02:42DE LA POEȚI ANTICI PÂNĂ SPRE AI NOȘTRI... —» Leo Butnaru