27841 cazuri COVID-19 în Moldova
7691 – cazuri active
19300 – cazuri vindecate
850 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 11 august 2020 ora 14:41


(a)politicienii noştri spirituali


Ieri am luat parte la un exces de zel PSD-ist într-o biserică penticostală din judeţul Bihor când un politician a cerut să cânte o cântare iar în introducere a afirmat deschis, clar şi răspicat că conducerea bisericilor penticostale la nivel de ţară s-a întâlnit la Valea Drăganului şi a hotărât să votăm Mircea Geoană.

Motivele invocate pentru această decizie au fost cele potrivit cărora Băsescu legalizează prostituţia şi consumul de droguri uşoare.

Mă întreb ce-or fi hotărât „conducerea bisericilor baptiste la nivel de ţară care s-au întâlnit la[…]”? Să-l votăm pe Traian Băsescu? Posibil.

Sau poate conducerea bisericilor care aparţin de vreo comunitate s-au întâlnit pentru a „hotărâ” pe cine să votăm.

Ţinând cont de ultima hotărâre extrem de ruşinoasă de care avem cunoştinţă, a uniuni, putem să ne aşteptăm la multe alte surprize electorale evanghelice de acest fel.

E o minciună faptul că păstorii şi responsabilii bisericilor evanghelice sunt apolitici aşa cum afirma recent cineva de prin împrejurimi.

Nu cred că sfaturile păstorilor faţă de bisericile lor au fost doar de genul „Domnul să vă lumineze la vot” sau „În urne sunteţi doar voi cu Dumnezeu”. Nu cred asta pentru că pur şi simplu nu este aşa şi noi ştim asta.

Sunt păstori care au mâinile mânjite cu sângele politic vărsat pe tot pământul românesc şi nimic nu-i va putea spăla de el. Ce penibil să vezi un păstor îmbrăcat a la PDL sau PSD, sfidând respectul de sine şi chemarea sa divină.

Charles Silveste Horne în the romance of preaching spunea că „predicatorul este adevăratul stăpân al societăţii” atâta timp cât el nu este compromis.

J. D. Jones (1917) când a fost îndemnat de liderul unui partid politic să concureze la alegeri în calitate de candidat parlamentar, el a refuzat şi a citat, ca motiv al refuzului, răspunsul lui Neemia către Sanbalat şi Tobia, când aceştia l-au împiedicat să construiască zidurile Ierusalimului: Am o mare lucrare de făcut şi nu pot să mă cobor. Ar fi fost o coborâre acţiunea de a părăsi amvonul pentru arena politică, a declarat el.

Nu contestăm lucrarea pe care parlamentul o poate face în privinţa îmbunătăţirii condiţiilor de trai, dar vindecare supremă a durerilor lumii nu va fi realizată vreodată prin legislaţie ci prin harul răscumpărător al lui Dumnezeu, iar proclamarea harului răscumpărător este cea mai înaltă lucrare la care poate fi chemat un om şi asta ar trebui să li se strige în adâncimile timpanelor multor păstori. (1)

Mircea Geoană se pare că a falimentat în a convinge poporul român că au nevoie de el cu toate păpuşărerile lui iar fostul şi actualul (probabil) preşedinte al României este cel mai potrivit pentru a fi măciucarul politic al parlamentului României.

Încă nu mi-am schimbat părerea, cred că vom avea preşedintele pe care-l merităm şi cred că răspunsul final vine din hotărârea suverană a lui Dumnezeu. Consumul energiilor spirituale şi psihice în împărtăşirea la masa politică este un act făţiş de prostituţie spirituală pe care nu ar trebui să-l permitem.

Au rânjit cu drag atunci când uniunea baptistă a prin mâna Miresei în menghina statului şi au rânjit şi în aceste zile când au înregistrat numărul „frumos” de capi ai bisericilor evanghelice care şi-au dat aramă pe faţă neputând să se abţină în privinţa preferinţelor (a)politice.

Acum pot să ne batjocorească frumosul nume fără oprelişti.

Proverbe 19:21 Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlinește.

*1 – John Stott (Puterea predicării)


Sursa
2009-12-07 16:13:05Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

00:26:38Despre atașare și siguranță în relații —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
20:10:41Condiții inumane la închisoarea de la Tighina/Bender —» Curaj.TV | Media alternativă
18:59:00Putin, Lukașenko și Dodon : Când votul poporului nu contează —» Elena Robu
14:44:2132/40: „Bucuria Ordinii” de Marie Kondo —» Sunt MAMĂ!
13:03:33Se caută persoane înșelate de Albina Ciorbă! —» un alt blog
12:45:11Au adus un elefant roz la DIICOT, semaforul era galben —» Curaj.TV | Media alternativă
11:11:52Zbor poetic —» Reflectii
10:58:24Proteste violente în Belarus după alegerile prezidențiale de duminică: Cel puțin o persoană a decedat —» Elena Robu
09:25:20Отзыв клиента после чиптюнинга BMW 520d G30 —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
08:45:57Наславча —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
08:41:53Condițiile de intrare pe teritoriul Italiei, aplicate din data de 10 august până la data de 7 septembrie 2020 —» Elena Robu
07:30:16Digitizare, digitalizare și transformare digitală: diferențe —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
05:53:22Experiențe de promovare a cărții și lecturii —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
03:42:12Căpșunărița —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:42:32gestures of testimony —» turn up the silence
21:48:30Politicieni mai vechi, mai noi, aceleași trucuri electorale —» Curaj.TV | Media alternativă
21:44:24Protest la Guvern, oamenii cer dreptate —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:33Unioniștii sînt ultimii bolșevici. —» blog cultural
12:48:39Povestea fenomenală și adevărată a casnicei din Belarus care i-a aruncat mănușa lui Lukașenco și vrea să fie președinte —» Cojocari Vitalie
12:32:18©️ Valoarea cuvintelor —» Licurici de suflet
22:20:05Poliția stă grămadă în intersecție —» Curaj.TV | Media alternativă
18:56:54Șantier ilegal și poluant în sectorul 5 —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:55Despre ultima carte citită - Nașterea unei Mame —» A little web world
13:50:43Se continuă admiterea in clasa 10-a profil umanist ( turul II), anul de studii 2020 – 2021 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
10:03:14Alerte de călătorie în Grecia și Cipru —» Elena Robu