(a)politicienii noştri spirituali


Ieri am luat parte la un exces de zel PSD-ist într-o biserică penticostală din judeţul Bihor când un politician a cerut să cânte o cântare iar în introducere a afirmat deschis, clar şi răspicat că conducerea bisericilor penticostale la nivel de ţară s-a întâlnit la Valea Drăganului şi a hotărât să votăm Mircea Geoană.

Motivele invocate pentru această decizie au fost cele potrivit cărora Băsescu legalizează prostituţia şi consumul de droguri uşoare.

Mă întreb ce-or fi hotărât „conducerea bisericilor baptiste la nivel de ţară care s-au întâlnit la[…]”? Să-l votăm pe Traian Băsescu? Posibil.

Sau poate conducerea bisericilor care aparţin de vreo comunitate s-au întâlnit pentru a „hotărâ” pe cine să votăm.

Ţinând cont de ultima hotărâre extrem de ruşinoasă de care avem cunoştinţă, a uniuni, putem să ne aşteptăm la multe alte surprize electorale evanghelice de acest fel.

E o minciună faptul că păstorii şi responsabilii bisericilor evanghelice sunt apolitici aşa cum afirma recent cineva de prin împrejurimi.

Nu cred că sfaturile păstorilor faţă de bisericile lor au fost doar de genul „Domnul să vă lumineze la vot” sau „În urne sunteţi doar voi cu Dumnezeu”. Nu cred asta pentru că pur şi simplu nu este aşa şi noi ştim asta.

Sunt păstori care au mâinile mânjite cu sângele politic vărsat pe tot pământul românesc şi nimic nu-i va putea spăla de el. Ce penibil să vezi un păstor îmbrăcat a la PDL sau PSD, sfidând respectul de sine şi chemarea sa divină.

Charles Silveste Horne în the romance of preaching spunea că „predicatorul este adevăratul stăpân al societăţii” atâta timp cât el nu este compromis.

J. D. Jones (1917) când a fost îndemnat de liderul unui partid politic să concureze la alegeri în calitate de candidat parlamentar, el a refuzat şi a citat, ca motiv al refuzului, răspunsul lui Neemia către Sanbalat şi Tobia, când aceştia l-au împiedicat să construiască zidurile Ierusalimului: Am o mare lucrare de făcut şi nu pot să mă cobor. Ar fi fost o coborâre acţiunea de a părăsi amvonul pentru arena politică, a declarat el.

Nu contestăm lucrarea pe care parlamentul o poate face în privinţa îmbunătăţirii condiţiilor de trai, dar vindecare supremă a durerilor lumii nu va fi realizată vreodată prin legislaţie ci prin harul răscumpărător al lui Dumnezeu, iar proclamarea harului răscumpărător este cea mai înaltă lucrare la care poate fi chemat un om şi asta ar trebui să li se strige în adâncimile timpanelor multor păstori. (1)

Mircea Geoană se pare că a falimentat în a convinge poporul român că au nevoie de el cu toate păpuşărerile lui iar fostul şi actualul (probabil) preşedinte al României este cel mai potrivit pentru a fi măciucarul politic al parlamentului României.

Încă nu mi-am schimbat părerea, cred că vom avea preşedintele pe care-l merităm şi cred că răspunsul final vine din hotărârea suverană a lui Dumnezeu. Consumul energiilor spirituale şi psihice în împărtăşirea la masa politică este un act făţiş de prostituţie spirituală pe care nu ar trebui să-l permitem.

Au rânjit cu drag atunci când uniunea baptistă a prin mâna Miresei în menghina statului şi au rânjit şi în aceste zile când au înregistrat numărul „frumos” de capi ai bisericilor evanghelice care şi-au dat aramă pe faţă neputând să se abţină în privinţa preferinţelor (a)politice.

Acum pot să ne batjocorească frumosul nume fără oprelişti.

Proverbe 19:21 Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlinește.

*1 – John Stott (Puterea predicării)


Sursa
2009-12-07 16:13:05Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
14:36:50POEME PRIN ANI / ANTOLOGIE DE ETAPĂ #12 (30 de texte) —» Leo Butnaru
13:43:04Citit în ianuarie: „Iannis cel nebun pentru Hristos” (1 și 2) de Dionysios A. Makris —» Sunt MAMĂ!
10:18:34Competențele sociale și individuale pentru un job de succes —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:00:51Să trăim prin credință! —» Moldova Creștină
02:41:36MOLDOVENI! NOI CUM IEȘIM DIN RĂZBOI? —» Daniel Lachi
20:29:42Satan: Our Adversary —» Erik and Elena Brewer's Weblog
18:46:18Zarurile au fost aruncate… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
17:19:4734 de ani. 34 de lecții —» Sunt MAMĂ!
16:04:13Cozi de TIR-uri spre porturile Ismail, Reni, Giurgiulești, Galați —» Curaj.TV | Media alternativă
11:36:00Vacanța de iarnă a lui Dragoș —» Sandu GRECU
10:00:02Este o cinste să te ferești de certuri —» Moldova Creștină
08:11:28Strada Evreiasca e doar la Odesa? —» Curaj.TV | Media alternativă
06:47:02Întâlnire cu Iulian Filip la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
17:33:30Moldova – în NATO! Puneți leoparzii pe BECȘI! (1) —» Daniel Lachi
17:24:07”Credința strămoșească”, ia treci la tablă! Sau la Leopard (2) —» Daniel Lachi
16:18:07Fraze lungi – cum să urmărim gândul?  —» Moldova Creștină
13:01:49Nou: Pinot Noir Native, în conversie BIO —» Fine Wine
12:54:49RENTABILITATEA ȘISUSTENABILITATEA AGRICULTURII LA SCARĂ MICĂ —» Mişcarea Ecologistă din Ştefan-Vodă
19:31:23Bare fixe și paralele pentru sport de sănătate într-un oraș asediat —» Curaj.TV | Media alternativă
12:42:14UN IMPORTANT POET FRANCEZ —» Leo Butnaru