(a)politicienii noştri spirituali


Ieri am luat parte la un exces de zel PSD-ist într-o biserică penticostală din judeţul Bihor când un politician a cerut să cânte o cântare iar în introducere a afirmat deschis, clar şi răspicat că conducerea bisericilor penticostale la nivel de ţară s-a întâlnit la Valea Drăganului şi a hotărât să votăm Mircea Geoană.

Motivele invocate pentru această decizie au fost cele potrivit cărora Băsescu legalizează prostituţia şi consumul de droguri uşoare.

Mă întreb ce-or fi hotărât „conducerea bisericilor baptiste la nivel de ţară care s-au întâlnit la[…]”? Să-l votăm pe Traian Băsescu? Posibil.

Sau poate conducerea bisericilor care aparţin de vreo comunitate s-au întâlnit pentru a „hotărâ” pe cine să votăm.

Ţinând cont de ultima hotărâre extrem de ruşinoasă de care avem cunoştinţă, a uniuni, putem să ne aşteptăm la multe alte surprize electorale evanghelice de acest fel.

E o minciună faptul că păstorii şi responsabilii bisericilor evanghelice sunt apolitici aşa cum afirma recent cineva de prin împrejurimi.

Nu cred că sfaturile păstorilor faţă de bisericile lor au fost doar de genul „Domnul să vă lumineze la vot” sau „În urne sunteţi doar voi cu Dumnezeu”. Nu cred asta pentru că pur şi simplu nu este aşa şi noi ştim asta.

Sunt păstori care au mâinile mânjite cu sângele politic vărsat pe tot pământul românesc şi nimic nu-i va putea spăla de el. Ce penibil să vezi un păstor îmbrăcat a la PDL sau PSD, sfidând respectul de sine şi chemarea sa divină.

Charles Silveste Horne în the romance of preaching spunea că „predicatorul este adevăratul stăpân al societăţii” atâta timp cât el nu este compromis.

J. D. Jones (1917) când a fost îndemnat de liderul unui partid politic să concureze la alegeri în calitate de candidat parlamentar, el a refuzat şi a citat, ca motiv al refuzului, răspunsul lui Neemia către Sanbalat şi Tobia, când aceştia l-au împiedicat să construiască zidurile Ierusalimului: Am o mare lucrare de făcut şi nu pot să mă cobor. Ar fi fost o coborâre acţiunea de a părăsi amvonul pentru arena politică, a declarat el.

Nu contestăm lucrarea pe care parlamentul o poate face în privinţa îmbunătăţirii condiţiilor de trai, dar vindecare supremă a durerilor lumii nu va fi realizată vreodată prin legislaţie ci prin harul răscumpărător al lui Dumnezeu, iar proclamarea harului răscumpărător este cea mai înaltă lucrare la care poate fi chemat un om şi asta ar trebui să li se strige în adâncimile timpanelor multor păstori. (1)

Mircea Geoană se pare că a falimentat în a convinge poporul român că au nevoie de el cu toate păpuşărerile lui iar fostul şi actualul (probabil) preşedinte al României este cel mai potrivit pentru a fi măciucarul politic al parlamentului României.

Încă nu mi-am schimbat părerea, cred că vom avea preşedintele pe care-l merităm şi cred că răspunsul final vine din hotărârea suverană a lui Dumnezeu. Consumul energiilor spirituale şi psihice în împărtăşirea la masa politică este un act făţiş de prostituţie spirituală pe care nu ar trebui să-l permitem.

Au rânjit cu drag atunci când uniunea baptistă a prin mâna Miresei în menghina statului şi au rânjit şi în aceste zile când au înregistrat numărul „frumos” de capi ai bisericilor evanghelice care şi-au dat aramă pe faţă neputând să se abţină în privinţa preferinţelor (a)politice.

Acum pot să ne batjocorească frumosul nume fără oprelişti.

Proverbe 19:21 Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlinește.

*1 – John Stott (Puterea predicării)


Sursa
2009-12-07 16:13:05Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

05:44:31Фестиваль украинской культуры UKRAINIAN DAY IN MOLDOVA пройдет в Кишиневе 20 августа —» Заметки Начинающего Журналиста
20:47:40Despre agresarea verbală a mamei lui Dodon #MicrofonulLiber —» Curaj.TV | Media alternativă
20:43:34Local fast food poluant și evazionist —» Curaj.TV | Media alternativă
21:08:30Trenul de Viena a pornit cu o ușă defectă la vagonul de Cluj —» Curaj.TV | Media alternativă
15:00:00Grow Your Audience with Microsoft Start —» Misterioz
21:45:55Încă un caz șocant la o grădiniță din capitală —» Curaj.TV | Media alternativă
07:30:15O altă Angela. Cea care, copilă fiind, a reușit să se salveze dintr-un război inimaginabil în secolul XXI! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
07:01:51Săptămâna în care mama lui Dodon a fost insultată. Și despre tatăl președintei. —» un alt blog
22:48:55CD Store —» Virtual Chişinău
11:31:53Vă invit la dezbateri: De ce cetățenii Federației Ruse trebuie să fie lipsiți de vize pentru călătorii în occident? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
07:56:58Lipsa de transparență a #năPASta. Ministrul Боля are COVID. —» un alt blog
07:00:14Zice că a fost condamnat pe nedrept pentru viol (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
21:46:48A Dermatologist For Your Skin Problems —» Virtual Chişinău
20:48:24Azi a fost lansat primul satelit moldovenesc pe orbită —» Curaj.TV | Media alternativă
19:35:21Zice că frații și sora au dus-o de nas —» Curaj.TV | Media alternativă
16:48:35Atenționează că o concurentă n-ar fi integră ca să conducă un spital —» Curaj.TV | Media alternativă
16:43:30Au luat la bătut momîia #Putler de la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
08:00:04Vaja Jhashi despre „preluarea afacerilor”, concurenți, cetățenii și cum poți fi parte a Trans-Oil —» un alt blog
07:50:44Ungheniul la 560 ani. Programul Bibliotecii pentru luna august —» BPR Ungheni's Blog
07:30:39Mama Lisei - fetița ucisă de ruși la Vinnița - a ieșit din spital: „Era o tăcere de moarte de jur împrejur... M-am așezat și am început să țip...” —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:30:48Vaja Jhashi despre relația cu Plahotniuc, a doua identitate și relația cu arabii —» un alt blog
17:35:36Maia Sandu, face din Marina Tauber, cea mai vocală lideră a opoziției? —» un alt blog
13:47:50Problema apei calde la Ploiești încă este departe de a fi rezolvată. —» Curaj.TV | Media alternativă
12:34:04Războiul la zi. Ce se mai întâmplă în Mariupolul ocupat? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
09:00:32Solidaritate: Donații de peste 3000 de euro din partea asociațiilor din Franța pentru refugiații ucraineni din Moldova —» Elena Robu