Istoria virusului H1N1....
Istoria extragerii de material genetic, din corpurile victimelor virusului gripal spaniol din 1918, care au fost ingropate in permafrost-ul Arctic este o parte demna de “X-Files” si o parte de “Jurassic Park”.
Dupa o misiune nereusita in 1951, care a implicat specialisti in razboiul biologic ai SUA , pentru a extrage  materialul genetic al gripei spaniole din 1918, dintr-un cimitir din satul eschimos Inupiat al Brevig Mission-Alaska, oamenii de stiinta au facut o alta incercare, cea din 1997 fiind una de succes.
Dr. Johan Hultin, de la Universitatea de Stat din Iowa, a extras cu succes material genetic, de la un cadavru obez de 30 si ceva de ani, de sex feminin, care a murit de gripa spaniola in 1918, impreună cu 85% dintre satenii din Brevig Mission (numita Teller Mission in 1918), intr-o singura saptamana. Aceasta pandemie a ucis cel putin 50 de milioane de oameni din intreaga lume.

Odata ce materialul genetic cu gripa a fost obtinut de la plamanii, splina, ficatul si inima cadavrului femeii inuite, oamenii de stiinta, intr-o operatiune care aminteste de o scena din filmul de fictiune “Jurassic Park”, in care, materialul genetic al dinozaurilor pe cale de disparitie este folosit pentru a aduce Creaturile din nou la viata, au recreat gripa spaniola moarta in 1918, intr-un laborator finantat de Guvernul SUA. Organele femeii au fost taiate in cuburi de un centimetru si transportate de catre fortele armate americane la Institutul de Patologie din Rockville-Maryland, unde materialul genetic ARN al virusului a fost identificat si astfel, virusul gripei spaniole din 1918, a fost readus cu succes la viata.
Cautarea organismelor congelate, victime ale gripei din 1918, nu s-a limitat insa, numai la Alaska. O alta echipa de oameni de stiinta, a actionat precum “Igor” al Dr. Frankenstein, sapand adanc dupa mormintele de mineri, care au murit de aceasta gripa, in regiunea norvegiana miniera a satului Longyearbyen in Spitzberg, care se afla la nord de Cercul Arctic.
WMR a aflat de la un cercetator stiintific, care a lucrat la recreerea virusului gripei din 1918, ca materialul genetic a fost recreat sintetic si a devenit ceea ce este acum cunoscut sub numele de virusul A/H1N1, sau asa cum il numeste Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC ), “novel flu”.
Virusul gripei A/H1N1, care contine material genetic de la doua tulpini de gripa porcina, doua tulpini de gripa umana, si o singura tulpina de gripa aviara, este prezent conform Organizaţiei Mondiale a Sanatatii (OMS), la persoane infectate, asa cum arata statistica in data de 13 mai, cu un total de 4880 din America de Nord: 2059 in Mexic; 2535 in Statele Unite si  286 in Canada. Au fost raportate 56 de decese de la gripa in Mexic, trei in Statele Unite si unul in Canada.
WMR a aflat de la un cercetator al A/H1N1 ca actuala tulpina de gripa“novel” sufera o mutatie rapida la om, animalele necontractand virusul. Enzima din A/H1N1, asa cum a fost cu toate virusurile gripale de tip A, se numeste  polimeraza.
[ARN-polimeraza este o enzimă care produce acidul ribonucleic si are functia de catalizator al procesului de transcriptie al ADN-ului in ARN.]
Oamenii de stiinta au calculat ceasul molecular al formei A/H1N1 ca rata de polimeraza. Din cauza rapidei mutatii a virusului si a faptului ca, spre deosebire de 1918, la nivel global de transport este mai rapida acum, este un lucru normal, oamenii de stiinta estimand ca ceasul molecular al virusului A/H1N1, impreuna cu mijloacele moderne de transport, vor face ca aproape toate tarile din lume sa aiba experienta unui focar A/H1N1 in urmatoarele cateva luni.
Ce este diferit despre A/H1N1 este ca, spre deosebire de alte noi tulpini de virusi care sufera mutatii rapide la aparitie, apoi incetinesc mutatiile si in final se opresc in intregime, ” the novel” sau incorect spus ” gripa porcina”, nu da inca semne de incetinire a ratei de mutatie, ca atare, oamenii de stiinta isi fac griji, fiindca A/H1N1 este sintetic generat si nu se comporta ca unul natural.
In 2006, la o intalnire la nivel inalt in Cancun, Mexic, Presedintele George W. Bush, prim-ministrul canadian Stephen Harper si Presedintele mexican Vicente Fox au convenit pentru natiunile lor, sa isi coordoneze raspunsul la gripa aviara, care a fost raspandita in Asia. National Public Radio, pe 2 aprilie 2006, a marsat pe segmentul cu prapadul facut de aceasta in 1918, in Brevig Mission-Alaska. NPR, editia de weekend a  rulat un raport de la Brevig Mission al lui Lori Townsend de la Alaska Public Radio: “mormantul a fost deschis a doua oara de acelasi patologist. In 1951, Johann Hultin a convins batranii satului, sa-i permita sa ia mostre de tesut de la organismele ingropate in permafrost. Laboratorul sau de incercari n-a reusit localizarea virusului, dar s-a intors in 1997 si i s-a dat permisiunea de a redeschide mormantul. “
WMR a aflat de la un jurnalist din Anchorage, care a scris in 1997 despre deshumarea cadavrelor, ca la fata locului a fost personal CIA, impreuna cu echipa de oameni de stiinta. Batranii inuiti din Brevig Mission au sustinut ca dezgropare mormintelor celor morti de gripă ar elibera spiritele rele. Cu toate acestea, se presupune ca banii au fost moneda de schimb intre echipa de cercetare a guvernului SUA si  unii dintre batrani, asa ca permisiunea de a sapa adanc in morminte a fost acordata.
NPR si Alaska Public Radio au raportat ce a fost extras din cadavrul victimei din 1918, adica virusul gripei aviare H5N1, dar se pare ca a fost eronat. Sau n-a fost ? Daca ceea ce a fost extras din corpul femeii moarte la Brevig Mission a fost folosit pentru a crea sintetic virusul curent A/H1N1, ar exista o tulpina de gripa aviara in virus. Dar virusul curent A/H1N1 contine  de asemenea, tulpini porcine si de gripa umana.
Ce a fost constatat in final de catre cercetator este ca initial, in 1918, a fost virusul H1N1. In materie de biosecuritatea muncii de laborator, nivel 3 (BSL-s), care este in mare masura clasificata, virusul a fost artificial combinat cu virusul comun H3N2 si o minora gena de lipitura din Eurasia, H5N1, tulpina gripei aviare.
Virusul gripei aviare sau H5N1, care a lovit Asia in 2006, contine unele mutatii genetice ale virusului din 1918. Oamenii de stiinta cercetand tulpinile pandemiei de gripa din 1918, au facut un joc rapid si n-au fost atenti. Pe 17 aprilie 2005, Washington Post a raportat ca Meridian Bioscience, care a fost sub contract la Colegiul American Pathologists, a distribuit accidental pandemie de gripă H2N2/ tulpina japoneza, ca parte a unui kit de testare a gripei, raspandind-o in laboratoarele de testare din intreaga lume. OMS a ordonat imediat laboratoarelor sa distruga proba de gripa, pentru ca era ingrijorat de scaparea accidentala de virus pandemic, din care sa rezulte o criza de sanatate la nivel global. In 1957, H2N2 a ucis un milion de oameni din intreaga lume.
Articolul din The Post, de Wendy Orent, afirma ca oamenii de stiinta au lucrat pentru a crea o tulpina artificiala a virusului din 1918: “[Oamenii de ştiinta] pot combina unele gene din 1918, fie cu tulpini de laborator care au fost adaptate pentru a creste in soareci, care nu fac in mod normal gripa umana, sau cu tulpini de gripa umana obisnuita, care sa dea artificial noi tulpini. Apoi, cercetatorii au infectat soareci cu noua tulpina. Tulpini folosind trei dintre genele din 1918 sunt deja cunoscute ca ucid şoarecii. “
Acelasi articol din Post, il citeaza pe Peter B. Jahrling, seful cercetatorilor stiintifici de la Institutul National de alergologie si Boli Infectioase, cu privire la pericolul recreerii cercetarii virusului. Jahrling a  declarat ca ar fi, precum “in cautarea unei scurgeri de gaze cu un chibrit aprins.”
Articolul continua: “Jahrling si Brown,se refereau printre altele, la faptul ca experimentele care implică gene din 1918, nu se efectueaza in conformitate cu cel mai inalt nivel al biosiguranţei, BSL -4. In timp ce, cea mai mare parte a oamenilor de stiinta folosesc ceea ce este cunoscut ca BSL-3 plus, sau conditii imbunatatite, care spun ca acestea nu se vor utiliza intr-un spatiu fara costume, dusuri chimice sau containere in activitatea lor. “

In sfarsit, articolul care avertiza in intregime despre recreerea gripei din 1918, in laboratoarele militare de cercetare din Rockville, conduse de dr. Jeffery Taubenberger prevede:
“Chiar mai mult de perturbare este ceea ce se poate intampla atunci cand Taubenberger publica restul de trei secvente de gene. Apoi, intreaga gripa 1918 ar putea fi construita de la zero de catre oricine, oriunde, care dispune de suficiente resurse si de calificare. Este destul usor de conceput ca gripa reinviata din 1918 ar putea fi folosita intr-o zi ca agent bioterorist. “
Intr-un articol din 29 ianuarie 2006 din New York Times al lui Jamie Shreeve, intitulat “De ce reinvie un virus de gripa mortal ?”, este raportat ca gripa din 1918 a fost cu succes renascuta. In articol se spune:
“In octombrie, o echipa de oameni de stiinta, [CDC's Terance Tumpey] la randul ei, a anuntat ca au recreat un organism pe cale de disparitie, de la codul sau genetic – in esenta, scenariul jucat în filmul Jurassic Park”,” desi pe o scara microbiana. In film, oamenii de stiinta au reinsufletit  dinozaurii, ceea ce a dus la haos si la moarte. . . Cat de periculos este virusul din 1918 pentru populatia de azi ? Codul sau genetic se afla acum in bazele de date publice, de unde alti cercetatori le pot descarca si efectua experimente. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Wisconsin si Laboratorul National de Microbiologie din Canada au colaborat deja pentru a reconstrui virusul, din datele publice puse la dispozitie. Cat de usor ar fi pentru o bioterorist sa exploateze aceleasi informatii in scopuri malefice ? “

Articolul detaliaza cum in 1918 a fost extras material genetic şi cine a lucrat la proiect:
“Invierea din 1918 a virusului gripal a fost un efort de echipa, de angajare de resurse de la CDC in Atlanta, un laborator de patologie militar obscur, in afara Washington  DC, de un stimat grup de experti in gripa de la Mount Sinai School of Medicine din New York si un om in varsta, suedez. Cu toate ca povestea a fost spusa mai inainte, este imposibil sa nu se inceapa cu suedezul. In 1950, Johan Hultin, atunci un absolvent la Universitatea din Iowa, cauta o tema de doctorat, cand un vizitator virologist spunea ca singura cale de a rezolva misterul pandemiei din 1918 ar fi aceea de a recupera virusul de la o victima, care a fost ingropata in permafrost. “
Un alt grup secret al guvernului SUA a fost implicat in cercetarea agentilor biologici de razboi ca influenza. Cunoscut doar ca JASON, grupul este format din oameni de stiinta civili, experti de top in domeniile lor si un numar de laureati Nobel, care se intruneste periodic si emite rapoarte, dintre care multe sunt clasificate. JASON exista de 40 de ani si este considerat a fi o continuare la Proiectul Manhattan, grupul secret care a creat bomba atomica in timpul celui de-al doilea razboi mondial. De fapt, unii dintre membrii in varsta au ajutat la design-ul bombei atomice si al celei cu hidrogen.  Primii sai trei membri au fost oamenii de stiinta de la Los Alamos National Laboratory, locul de nastere al Manhattan Project.
Operand sub egida MITRE Corporation, o entitate finantata din fonduri federale, oamenii de stiinta apartinand JASON s-au intalnit intr-o cladire de inalta securitate – Building 29 la 3550 General Atomics Court in San Diego. Adresa este aceea a Institutului Torrey Pines. Finantat de catre  Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), JASON are de asemenea legaturi, in functie de listele de distributie din rapoartele JASON, la CIA.
CIA sustine un element numit CI [Intelligence Community ] programul JASON de sub Chief Technical Officer. Traditional, JASON auto-selecteaza membrii sai,  de la un numar de discipline academice. Cu toate acestea, Jason a pierdut aproape finantarea in urma cu cativa ani, cand, dupa emiterea unui raport critic al programului rachetelor balistice de aparare al administratiei Bush, DARPA a incercat sa impuna trei noi membri, in mod evident, supraveghetori politici, cu rol de membri JASON. Seful DARPA, Tony Tether, a tras fonduri de finantare, fortand grupul JASON, pentru prima data de la initierea sa in 1959, pentru a cauta un alt sponsor al Pentagonului. Programul de rachete balistice de aparare, de asemenea, numit Star Wars II, a fost un proiect personal al secretarului apararii, Donald Rumsfeld.
Jason a supravietuit cand organizatia mama a DARPA, Directia pentru Aparare, Cercetare si Inginerie a Pentagonului(DDR & E), a finantat direct JASON, o indicatie cu privire la puterea de care s-a bucurat aceasta organizatie secreta. JASON are, de asemenea si alti sponsori ai guvernului federal , inclusiv Departamentul Energiei.
JASON este, de asemenea, foarte mult implicat in problemele de razboi biologic. JASON a produs un raport privind Civilian Biodefense in ianuarie 2000, care a fost extrem de redactat cand a fost publicat. Chiar numele autorilor raportului, precum si informatiile celor patru scenarii de bio-razboi sunt complet necunoscute, cu exceptia unei discutii dintr-un incident din 1947 in Scenariul Doi. De asemenea, raportul mentionează ca CIA’s Clandestine Measurement and Signatures Intelligence (MASINT) Operations Center si Counter-Proliferation Center s-au interesat de colectarea armelor biologice inteligente si de colectarea de semnaturi secrete. O sectiune a raportului privind“Gestionarea raspunsului civil” la un atac bio-razboi este, de asemenea, complet redactat, ca un capitol privind secrete interne. O pagina referitoare la amenintarea cu antrax, “psychological BW [arme biologice] de razboi” este clasificat. Raportul JASON a fost completat cu aproape doi ani inainte de atacurile cu antrax, dar a fost suspendat de activitatea Congresului dupa 9 / 11 si a fost rapid  trecut ca pasaj inUSAPATRIOT Act.
De asemenea, raportul JASON discută cautarea de date medicale, inclusiv a inregistrarilor despre pacienti, pentru a afla daca un focar de boala a aparut, cat de departe si in ce directie se raspandeste prin examinarea “modelelor spatio-temporale”, inclusiv “media statisticilor umane la nivel global. “
De fapt, raportul JASON de bio-aparare civila oglindeste, în multe privinţe, analiza efectuata in prezent de către agentiile medicale (MEDINT) din intreaga lume cu privire la izbucnirea si raspandirea A/H1N1.
Si se pune întrebarea: este A/H1N1, artificial-dezvoltat de oamenii de stiinta ai guvernului SUA, un lucru real, sau un test pentru ceva mult mai rau ?
Wayne Madsen este un jurnalist de investigatie din Washington DC, autorul acestui Raport.

SURSA:ALEXA BLOG

Sursa
2009-12-06 17:09:18Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:41:22Ziua Cititului Împreună —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
19:58:23Picturi în stil retro – adaptate în stil modern —» BPR Ungheni's Blog
08:52:09Constantin Rusnac —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:15:29YES-EU. CEVA ESENȚIAL... —» Leo Butnaru
10:30:40DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
18:26:54DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!