Este chat-ul bun pentru creştini?

Întrebare:

Ce părere aveți despre chat-urile creștine și despre faptul că mulți tineri credincioși aleg acest model de interacțiune (internetul) de a se cunoaște, a prieteni și chiar a se căsători?

Noi avem de comunicat cel mai important mesaj?

Internetul este o tehnologie care a fost creată tocmai pentru comunicare. Noi, creștinii, avem de comunicat omenirii cel mai important mesaj – Calea Mântuirii prin credință în Hristos Isus și chat-ul tot oferă această posibilitate. Este adevărat însă că prea puține mărturii am auzit când cineva din tinerii creștini ar mărturisi Evanghelia prin chat și ar câștiga suflete pentru Împărăția cerurilor. Dar sunt, cu siguranță că sunt și astfel de tineri creștini.

Prin chat putem propovădui acolo unde Evanghelia este interzisă

Un alt aspect pozitiv al Internetului este că permite să inițiezi comunicare cu oameni din diferite părți ale lumii cum nu era posibil altă dată. Având în vedere țările lumii unde este interzisă predicarea Evangheliei și faptul că tinerii azi cunosc mai multe limbi printre care și Engleza, ar putea utiliza chat-ul ca să comunice mesajul Evangheliei oamenilor din țările asuprite.

Însă, spre regret, este mult mai mare numărul tinerilor creștini care încep să folosească chat-ul din dorința să se căsătorească, decât al celor ce vestesc astfel Evanghelia și aceasta aduce cu sine anumite pericole.

Gradul ridicat de înșelare

În chat și prin celelalte mijloace de comunicare folosite prin Internet, tinerii reușesc să-și ascundă identitatea adevărată și se prezintă altfel decât sunt. Deci, poate fi cazul când un bărbat căsătorit și divorțat, sau unul cu experiență de a seduce, să se prezinte prin chat cu totul altfel de cât este în realitate. În felul aceasta, cucerește și aprinde inima fetei. Când va afla ea cum stau lucrurile în realitate, ori va rămâne foarte rănită și frustrată, sau va accepta să rămână în această relație care a început cu minciună, pentru că nu poate ceda și inima îi este prinsă deja într-o cursă. Iată de ce, în opinia mea, inițierea relațiilor matrimoniale prin chat sau internet poartă cu sine mari pericole.

Importanța întâlnirii reale

Cunosc însă și cupluri creștini care au făcut cunoștință prin chat prima dată, apoi, băiatul a făcut o călătorie lungă ca să se întâlnească și să discute cu fata respectivă. Când s-au văzut, s-au plăcut și mai mult unul pe altul și apoi s-au căsătorit. Acum sunt fericiți și împliniți în căsătoria lor. Partea care mi se pare că au făcut-o înțelept este că ei nu au început ași spune cuvinte de dragoste prin chat și astfel să-și aprindă focul în inimi, ci băiatul a ales să facă drumul din SUA până în România pentru a o vedea pe această fată, a discuta cu ea și doar atunci au hotărât să se căsătorească.

Nu aprinde firea

Faptul că în chat poate fi păstrat anonimatul sau ascunsă identitatea, îi face pe unii să fie obraznici și să inițieze discuții cu subiect erotic. Dacă ar fi în realitate, o fată sau un băiat care cel puțin are rușine de lumea din jur, ar opri o astfel de discuție și s-ar da într-o parte. Dar din moment ce discuția pornește prin chat, s-ar putea cineva să se rețină mai mult la astfel de discuții periculoase și să fie prins în cursa rea a chat-ului erotic care îi va aprinde pofta firii și îl va duce în lucruri mai rele și mai grave. Și Cuvântul lui Dumnezeu spune clar:

Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie; fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste, nu în aprinderea poftei, ca Neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu. (1 Tesaloniceni 4:3-5)

Ce crede cititorul despre acest subiect?

Related Posts:

Sursa
2009-12-05 07:00:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:52:35UMBRA —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:32:28Jocuri de cuvinte cu Ilinca la 5 ani #perleleIlincăi —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
23:50:16UN BILET PENTRU TRANAI* —» Andrei LANGA. Blogul personal
23:42:07BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:53:02Neron/Nerón* —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:52:25AVIZUHA —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:36:05JURNALUL DE LA HYPERION (IV) —» Leo Butnaru
06:16:48Start admitere in clasa V-a, anul de studii 2024 -2025 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
22:35:23APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:00:00Making 43% of the Web More Dynamic with the WordPress Interactivity API —» Soţii Bragaru
05:48:55CONTOPIRE CU TIMPUL —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:47:39STELE DE MARE —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:43:17WordPress Website Speed Build: The Masters Golf Tournament —» ada rosu
13:41:21ÎN MEMORIAM - Ion Aldea-Teodorovici - 7 aprilie —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
11:15:13Regulament_Concurs de postere ,,COMUNITATEA MEA ÎN OBIECTIV EUROPEAN” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
23:45:26RETRATOS VOLADORES* (Portrete plutitoare, trad. al castellano) —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:11:05DRUM/CAMINO* —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:00:00Registering Custom Post Types in the WordPress Admin: Our CloudFest Hackathon Report —» Misterioz
09:15:43HÂRTIE DE TURNESOL/PAPEL TURNESOL* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:33:02DRUM/CAMINO* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:00:50„Muntele Basmelor” de la Buscat s-a redeschis mai devreme —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
07:41:09Oamenii frumoși creează ocazii frumoase —» BiblioCity
07:27:34BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:56:00POMELNIC —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:18:34APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal