7093 cazuri COVID-19 în Moldova
3035 – cazuri active
3802 – cazuri vindecate
256 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 25 mai 2020 ora 16:32


Este chat-ul bun pentru creştini?

Întrebare:

Ce părere aveți despre chat-urile creștine și despre faptul că mulți tineri credincioși aleg acest model de interacțiune (internetul) de a se cunoaște, a prieteni și chiar a se căsători?

Noi avem de comunicat cel mai important mesaj?

Internetul este o tehnologie care a fost creată tocmai pentru comunicare. Noi, creștinii, avem de comunicat omenirii cel mai important mesaj – Calea Mântuirii prin credință în Hristos Isus și chat-ul tot oferă această posibilitate. Este adevărat însă că prea puține mărturii am auzit când cineva din tinerii creștini ar mărturisi Evanghelia prin chat și ar câștiga suflete pentru Împărăția cerurilor. Dar sunt, cu siguranță că sunt și astfel de tineri creștini.

Prin chat putem propovădui acolo unde Evanghelia este interzisă

Un alt aspect pozitiv al Internetului este că permite să inițiezi comunicare cu oameni din diferite părți ale lumii cum nu era posibil altă dată. Având în vedere țările lumii unde este interzisă predicarea Evangheliei și faptul că tinerii azi cunosc mai multe limbi printre care și Engleza, ar putea utiliza chat-ul ca să comunice mesajul Evangheliei oamenilor din țările asuprite.

Însă, spre regret, este mult mai mare numărul tinerilor creștini care încep să folosească chat-ul din dorința să se căsătorească, decât al celor ce vestesc astfel Evanghelia și aceasta aduce cu sine anumite pericole.

Gradul ridicat de înșelare

În chat și prin celelalte mijloace de comunicare folosite prin Internet, tinerii reușesc să-și ascundă identitatea adevărată și se prezintă altfel decât sunt. Deci, poate fi cazul când un bărbat căsătorit și divorțat, sau unul cu experiență de a seduce, să se prezinte prin chat cu totul altfel de cât este în realitate. În felul aceasta, cucerește și aprinde inima fetei. Când va afla ea cum stau lucrurile în realitate, ori va rămâne foarte rănită și frustrată, sau va accepta să rămână în această relație care a început cu minciună, pentru că nu poate ceda și inima îi este prinsă deja într-o cursă. Iată de ce, în opinia mea, inițierea relațiilor matrimoniale prin chat sau internet poartă cu sine mari pericole.

Importanța întâlnirii reale

Cunosc însă și cupluri creștini care au făcut cunoștință prin chat prima dată, apoi, băiatul a făcut o călătorie lungă ca să se întâlnească și să discute cu fata respectivă. Când s-au văzut, s-au plăcut și mai mult unul pe altul și apoi s-au căsătorit. Acum sunt fericiți și împliniți în căsătoria lor. Partea care mi se pare că au făcut-o înțelept este că ei nu au început ași spune cuvinte de dragoste prin chat și astfel să-și aprindă focul în inimi, ci băiatul a ales să facă drumul din SUA până în România pentru a o vedea pe această fată, a discuta cu ea și doar atunci au hotărât să se căsătorească.

Nu aprinde firea

Faptul că în chat poate fi păstrat anonimatul sau ascunsă identitatea, îi face pe unii să fie obraznici și să inițieze discuții cu subiect erotic. Dacă ar fi în realitate, o fată sau un băiat care cel puțin are rușine de lumea din jur, ar opri o astfel de discuție și s-ar da într-o parte. Dar din moment ce discuția pornește prin chat, s-ar putea cineva să se rețină mai mult la astfel de discuții periculoase și să fie prins în cursa rea a chat-ului erotic care îi va aprinde pofta firii și îl va duce în lucruri mai rele și mai grave. Și Cuvântul lui Dumnezeu spune clar:

Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie; fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste, nu în aprinderea poftei, ca Neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu. (1 Tesaloniceni 4:3-5)

Ce crede cititorul despre acest subiect?

Related Posts:

Sursa
2009-12-05 07:00:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

08:22:14România are nevoie de o bancă —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:06:51ХоСе — Мужик! —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
23:50:53Despre un argument neghiob —» blog cultural
15:02:41Revoltate că a fost închisă piața de flori G.Coșbuc —» Curaj.TV | Media alternativă
14:55:25Grătarul mortal din Parcul Sebastian —» Curaj.TV | Media alternativă
14:02:24Poemul cu inimă* —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:01:57Dimineți alpine* —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:41:3321/40: „Lecții de magie. Cum să-ți cultivi creativitatea” de Elizabeth Gilbert —» Sunt MAMĂ!
19:37:25Franța își menține frontierele închise pentru țările din afara UE, inclusiv R. Moldova —» Elena Robu
18:51:46©️ Imprevizibil —» Licurici de suflet
18:37:12Poliția a barat calea bicicliștilor —» Curaj.TV | Media alternativă
18:31:12Drumuri făcute de mîntuială, se vede cu ochiul liber —» Curaj.TV | Media alternativă
15:47:07AVANGARDA RUSĂ, RAFTUL 1 —» Leo Butnaru
15:36:28Fricile mele nu sunt fricile copilului meu —» Sunt MAMĂ!
13:50:30Vocea Diasporei se pronunță pentru retragerea cetățeniei române premierului de la Chișinău Ion Chicu —» Elena Robu
11:47:52COTOR* —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:46:33Cruce* —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:42:08Şofer iresponsabil, virează pe trecerea de pietoni —» Curaj.TV | Media alternativă
09:11:14Fascism digital, despre vaccinuri și nanocipuri, 5g, bill gates, etc. —» Badan Blog
08:55:16Banca de bancuri: Viaţa la ţară pe timp de pandemie, mituri şi realităţi —» Curaj.TV | Media alternativă
07:27:33CUM SĂ-I ASIGURI LUI DODON UN NOU MANDAT? Să-i iei guvernul și să-l dai înapoi Maiei Sandu sau, Doamne ferește!, lui Andrei Năstase —» Nicolae Federiuc
04:47:38Mituri în sondajele despre mituri despre Covid-19 —» blog cultural
21:10:16Războiul tehnoccaților (Chicu vs Mureșan) —» Badan Blog
19:41:49În ce condiții poate fi retrasă cetățenia română —» Elena Robu
19:34:18File din Jurnal I Ce am învățat eu până la 30 ani —» Lifestyle